Laʻau

Roicissus (birch) - tausiga ile, ata o meaola

Roicissus (Rhoicissus) - o se mea faʻaleleia faʻavavevave vine vine i le vavave pe o le fetolofi, o mea i natura masani e mafai ona ausia se umi e 3 mita pe sili atu foi. O le lauʻeleʻele o roicissus o vailaʻau o Central ma Aferika i Saute.

I totonu o le vaomatua i totonu, ua tupu le laau e pei o se mea matagofie, o ona laʻau e aunoa ma le veleina ua faʻaosoina i se umi e oʻo atu i le 1.5 mita. O laulaau o roicissus e lapoa tele, valiina i lau o lanu lanumeamata, e mafai ona i ai se eseesega foliga e fuafua i le eseese (vine, lapotopoto, palmate, ma isi).

O le olaola o le roicissus e le o se mea e maitauina, e na o tulaga masani lava e tutupu ai: i le taumafanafana i luga o vao o le laau mai axils o laulaau, pupuʻu puʻupuʻu faʻamaʻi, faʻapipiʻi tele fugalaau lanu meamata, e aliali mai.

Ma ia mautinoa e te vaʻai i le auala e tupu ai laau o le cissus ma le wetigma wow.

Maualuga maualuga.
Toeitiiti lava e le totogo i tulaga o potu.
Faigofie ona tupu le toto.
Laʻau tele.

Roicissus: tausiga ile. Faʻapuupuu

Roicissus faʻalogo. Ata
Tulaga o le vevelaPe a ma le + 21 ° C i le vaitaimi o le tuputupu ae malosi, e tusa ma le + 15 ° C, ae e le laʻititi ifo i le 10 ° C i le taumalulu.
Faʻamamaga o le eaI le agavaʻa, o le galue i le maualalo o le suamalie ma le faʻaleleia atili o le togavao e mafai.
MalamalamaLulu faʻataʻapeʻapeʻa ma le ufitia mai le la o le aoauli. E mafai e Roiscissus ona tupu i se paolo malulu.
FaʻasaFaʻataʻitaʻiga i vaitau puupuu o le vevela palapala: i le taumafanafana - 1 taimi i 3-4 aso, i le taumalulu - 2-3 taimi i le masina.
Sogi mo roicissusSa faatauina mai le ola maloloina ma le tatala pe saunia taitoatasi mai le togalaau, turf ma lau laʻau faatasi ai ma le faaopoopo o le oneone (perlite) i le fua faatatau o le 1: 1: 1: 0.5.
Fertilizer ma le faʻamaloloI le taimi o le tuputupu ae tuputupu aʻe 1 taimi i le 2 vaiaso faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻalavelave vai mo fatuga i totonu.
Roicissus totoinaAʻo tuputupu aʻe le vao: o laau talavou e totoina 1-2 taimi i le tausaga, tagata matutua - 1 taimi i le tausaga, i tausaga tuai latou te toe faafouina le pito i luga.
TofigaTuʻuina o Apical, o vaega o 'ie poʻo vaevaega o vao.
Tulaga TutupuRoicissus i le fale e manaʻomia ona taele i lalo o se vai mafanafana e aveese ai le pefu ma le palapala mai laulaau. I le taimi mafanafana, e mafai ona teuina le laau i luga o le faapaologa po o le togalaau, faʻafeoloolo mai le aoauli. Ina ia mafai e le vavao o roisissus ona ufiufi ma matagofie, e tatau ona e togi i luga le pito i luga o pine eleni.

Tausiga mo roicissus i le fale. Auiliiliga

Blooming roicissus

O le roicissus toto i le fale e matua faigata ona tupu. I le natura, o le fugalaau e masani lava ona tupu i le amataga o le taumafanafana: i le taimi nei, o le le fuafuaina o ni fugalaau lanu enaena e foliga mai mai le axils o laulaau, e aoina mai i mea e tutupu mai-faamalu i luga o petioles pupuu.

Tulaga o le vevela

I le taimi vevela, e teuina le laau i le vevela e latalata i le vevela o le potu (+ 18- + 22 ° C), mo le taumalulu latou te faʻafeiloaʻi ai le pusa fugalaau i se potu malulu e iai le vevela o le ea e tusa ma le + 15 ° C (ae le laʻititi ifo i le 10 ° C).

Lafoaia

O le aiga roicissus e mafai ona ola malosi i le maualalo o le suamalie ma faapaleni le ea vevela o fale i taulaga. Ae ui i lea, o le laau e tali lelei i le taina e le aunoa: o ona laʻau e maua mai ai le tele o le lanumeamata lanumeamata, o le auala foi e fesoasoani e aloese ai mai le faamamaina o fautuaga o laulaau laulaau.

Roicissus e faʻaaluaina i le vaiaso ile vai mafanafana, faʻafefe.

Malamalama

O le roicissus e le manaʻomia le malamalama ma faʻalauteleina le malamalama; e tupu lelei i se malamalama lelei ae faʻafefeteina pe i totonu o le paolo. O se fugalaau e sili ona lelei e tuu i le itu i saute, sasaʻe, poʻo sisifo, e ufitia mai le aoauli o le aoauli.

Faʻasa

I le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe, e tatau ona sua tele le roicissus, ae i le va o le faʻaleleia o le eleele e faʻatagaina ona faʻagogo sina (i le loloto o le 1-2 cm). E tatau ona ave le vai i le vevela o le potu. I le amataina o le tau malulu, o le faʻaitiitia o le faʻasaina e faʻaititia i se mea maualalo, ae i le taimi lava e tasi, e le tatau ona faʻatagaina se mea e faʻamago ai, pe a le faʻapipiʻi le lau.

Pot mo roicissus

O le malosi mo le totoina o le laau e tatau ona maoaʻe ma mausali, ma e tatau lava ona sui tele, aua o le roicissus e tupu tele vave. Pe a oʻo le 30 o le ipu i le 30 cm, e le toe mafai ona toe totoina le laau i le lumanaʻi, ae na o le faʻafouina faʻaletausaga le pito i luga.

Soo

E leai ni mea faʻapitoa mo le lelei o le eleele, e matagofie soʻo se eleele faʻatau faatau e talafeagai, faʻamaoaigaina i meaʻai. O le paluga eleele mo roicissus e mafai ona saunia i le fale mai le laupepa, eleele vevela ma togalaau faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le vaitafe o le oneone poʻo le perlite (o le fua o mea e aofia ai le 1: 1: 1: 0.5).

Fertilizer ma le faʻamalolo

Ona o le mea moni o lo o ola malosi le roicissus i le fale, e vave ona ia maua mai uma meaʻai mai le palapala, o lea e tatau ai ona toe faʻaleleia o latou fanua faasao. Fafagaina o loʻo faia i vaiaso uma ma soʻo se mea faʻapitoa faʻamalosi mo meaʻai i totonu. E tali lelei foi Roicissus i le fafagaina o meaai.

Suiga

Ona o le tuputupu ae malosi o vao i le vaitau o le tuputupu ae, e manaomia ona toe totoina laau laiti pe a ma le 1-2 taimi i le tausaga. E manaʻomia e tagata matutua ona sui le fagu i se mea fou i tausaga taʻitasi.

O le suia o le roicissus, lea na oʻo i le matua, e masani lava ona faigata tele ona o le telē tele o le laau, o lea e naʻo le tasi i le tausaga ona faʻaleleia le pito i luga o se fagu tuai i le loloto o le 3 cm.

Teuteu

Ma o le vao o roicissus e le tupu i luga o le taimi ma e le aveesea ai lona teuteu, e tatau lava ona faatulaga se "afu ulu" lea e togiina ai pito i luga o pine eleni ma togi e tulei ma faaleagaina le foliga mai o le vao.

O vaega tipi ua faigofie ona maua, mai ia i latou e mafai ona e maua ni laau fou.

Taimi e malolo ai

O le tausiga o roicissus i le fale e aofia ai, faatasi ai ma isi mea, le faʻasalaga saʻo o le vaitaimi o totoe mo le laau. I le oʻo mai o le taumalulu, pe a faʻaitiitia le ao o le ao, e faʻafeiloaʻi le fagu fugalaau i se potu malulu e iai le vevela o le ea e tusa ma le + 15 ° C, e seasea lava ona faʻamalūlūina ma sili atu lemu e puipuia ai le pala, o le laei pito i luga e taofia le tumau.

Tuputupu aʻe roicissus mai fatu

O fualaau a Roicissus e maualalo le gafatia o le germination, o lea la e le faʻaaoga tele lenei auala mo le toe gaosia. E sili atu ona faigofie le maua o laau fou i auala o laau.

Faʻapenaina o le roicissus e ala i le tipi

O vaega taua o le upega o loʻo i ai le 1 ola ola ma 2-3 lau laʻau e faʻaaogaina e pei o ni mea e 'oti. A maeʻa ona selesele mea totō ma togafitia nofoaga na tipi i le malala, ona tuʻuina atu lea o siaki e aʻafia i totonu o se ipu vai poʻo i totonu o soʻo se mea e gaogao.

E faigofie le taina ma e le tele se taimi e alu ai. Faatasi ai ma foliga vaaia i le vavaeina o aʻa malolosi, ua totoina i totonu o ipu taitasi.

Faʻafouina o roicissus i vaega o le aʻa

O le auala e talitutusa ma le faʻalauteleina e ala i le tipiina, na o le tulaga lava lea, o loʻo faʻapipiʻiina le mea e totoina ai i totonu i totonu o se atigipusa ma le palapala ma ufiufi i se ata tifaga poʻo se tioata e faia ai ni lauʻeleʻele. I totonu o le masina, o le a amata ona totoina ni vaovao fou mai le au o laulaau, pe a mavae sina taimi, o le a totoina ni laau totō i ni koneteina tumau.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

Mai le tagata matutua matua roicissus, e mafai ona e mauaina ni mea fou e ala i le na ona tipiina pe a suia i ni vaega ma vaega o aʻa o le tina. O nofoaga uma o tipi e togafitia i le malala, e totoina ai laau fou i totonu o pusa talafeagai.

Maʻi ma meaʻai

Roicissus e le o se mea e sili ona manaia, e seasea lava, ae o nisi tulaga leaga i foliga vaaia o le laau e mafai ona mafua mai i sese i le tausiga, e aofia ai:

  • lanu enaena i luga o lau o roicissus - o nei la o le la. O le laau e tatau ona ufiufi i taimi o itula vevela mai le la susulu.
  • Ua faʻaloloa lauʻau, ma o lālā e laʻititi - e le lava le malamalama o le laau, e tatau ona e toe faʻaopoopoina le fagu i se nofoaga e sili atu le malamalama.
  • Roicissus e tuua le lanu samasamape afai ua solia le pulega o le suavai ma o le sapalaiina o meaai ua paʻu i le palapala. O le laau e tatau ona faʻaauau ma faʻafefe lelei ma fafagaina i se taimi talafeagai.
  • O lauusiusi o laʻau e malogo ona o le maualalo o le suavai. O le faafitauli e mafai ona foia e ala i le faʻaleleia masani o laʻau.

O meaʻai e fai ma faʻamatalaga matautia i le gasegase e aofia ai milivaleveleve, mealybugs, aphids ma whiteflies, o loʻo pulea i vailaau vailaau faapitoa.

Ituaiga o roicissus fale ma ata ma igoa

Roicissus Fungus (Rhoicissus digitata)

Laʻau e sili ona teuteu ma lau laʻau e le masani ai, o lona pito i luga e lanu, paʻu, valiina i totonu o se paʻu lanu meamata. O le itu pito i tua o le laulau laulau o loʻo ufiufi i vailaau mūmū mūmū. E fuga i le natura ma fuga lanumeamata-lanu samasama.

Roicissus rhombic (Rhoicissus rhomboidea)

O le ituaiga sili ona taatele i le vaomatua o loʻo i ai vaʻaiga faʻalanu umi, e ufiufi i lau lanu lanumeamata lapopoa o foliga faʻalavelave, e aofia ai vaega e tolu o le rhomboid. E fuga mai i le natura ma fuga lanumeamata lanumumu lanumoana.

Cape Roicissus (Rhoicissus capensis)

Tuiina le lianike laau ma matagofie uma

ma paʻu paʻu o se vine green-green, i le foliga e pei o le vine. E fuga i le natura ma fugalaau lanumeamata laititi.

Faitau nei:

  • Scindapsus - tausiga i fale, ituaiga meaola, toe gaosia
  • Muraiya - tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata o meaola
  • Aloe Agave - tuputupu ae, tausiga ile, ata
  • Kislitsa - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Heliconia - tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata o meaola