Lafumanu

Vietnamese visrubry puaa

Pig i aso nei o patele lauiloa ma lauiloa.

Aisea e leai ai? Afai e te fausiaina puaa, ona e gaʻo, aano o manu, lea e le moni i le toʻatele o tagata.

Faatasi ai ma nei mea uma i luga o puaa, e mafai foi ona e mauaina.

Ae, ae e te leʻi filifili i le laasaga o le fafagaina o puaa, o loo i ai pea le fesili ole fesili: o le a le ituaiga e filifilia?

E leʻi leva talu ai nei, na faʻaalia ai le fanau a le Vietnamese iʻa-puaa i luga o le teritori o le CIS.

Na vave lava ona maua e lenei ituaiga lona "mamalu" nofoaga i faatoaga ma faatoaga tumaoti.

E le gata i lea, o le a tatou tatalaina mea lilo uma o lenei lauiloa o nei puaa.

Matou te faʻatauina le soifua maloloina ma le matagofie o puaa a le Vietnamese ma puaʻa poʻo tulafono masani o filifiliga

Afai ua maeʻa ona e filifili e avea oe ma pule o puaa o lenei ituaiga, ona faatoa e manaomia lea ona e iloa tulafono faavae o filifiliga ma le faʻatau. Aua, o le pasene autu o le lelei o le tuputupu ae o le Vietnamese iʻa mai puaa e faalagolago i le filifiliga saʻo o tagata soifua maloloina.

Afai o loʻo e fuafua e faʻasalaina i latou mo se ituaiga, ona sili atu lea ona aoga faʻamatalaga atili:

  • Faʻatauina o puaa mo se ituaiga, aua le faʻatau mai se tasi o faʻatoʻaga, ma e sili atu foi i na puaa na aliali mai i totonu o se tasi.
  • A faʻatau le puaa, fesili atu i le faifaatoaga pe fia ni fua na ia maua. Afai ei ai ia te ia uma le mea e tasi, ona foliga mai lea, o le a tupuga mai le aiga. Ma e mai i na fanau, e pei ona e iloa, o le ola maloloina, sao atoatoa, o fanau e toetoe lava a le mafai.
  • Fesili atu e uiga i le matua ma le mamafa o le puaa, e uiga i le mamafa o le mamafa na fanau mai ai le puaa. E mafai foi ona e fesili i le tagata e faatupulaia laau e taʻu atu le malosi o le tuputupu ae o puaa, faatasi ai ma vavao o le 10 aso.
  • E mafai ona e faʻamaonia le moni o le faʻamatalaga na tuʻuina atu e le tagata faʻatau e ala i le vaaia o le lūlū. Afai o le puaa e tasi le masina le matua, ona tatau ai lea ona i ai ni lobes milky. E tatau ona sili atu lona toso.

    Afai o le lūlū i ou luma e foliga mai ua gaʻo, o lona uiga o le puaʻa e sili atu i le masina le matua, pe le o le laʻau lea na fanau mai ai puaa na ofoina atu ia te oe.

  • Vaʻai ma le faʻaeteete i foliga vaaia o le manu. Afai e ola maloloina le puaa, ona lelei lea o ona maso, ma o ona vae e mausali ma lautele. O se faailoga manino o le avea ma sui o le ituaiga o vislobrewese o Vietnamese o le faʻaleagaina lea o le tele o pipiʻi i ponaivi gaʻo.

    I totonu o se tagata soifua maloloina, o le faavae o se mea eleelea, aulelei, o mata e susulu, e oo lava i peleue. O se manaʻoga lelei o se faailoga lea o le soifua maloloina o le tagata lava ia. E tatau ona maitauina o le lanu o puaa mai le tasi o le otaota e mafai ona eseese, mai le papae i le uliuli.

  • E le tatau ona e faʻatau se puaʻa pe afai o lona tino e pei o foliga, pei o se ulu umi, ma vae o loʻo tuʻuina i foliga o le tusi "X". O lenei faʻaaliga e taʻu mai ai o loʻo maʻi lenei tagata, pe leai foi se faʻagasologa o le faʻaleagaina na tupu ona o le sopoia o matua o aiga.
  • E le mafai ona sili atu le vaivai o puaʻa mai le sili atu i le sefululua manu.
  • Afai ua e faia lau filifiliga, aua neʻi galo e fesili i le tagata faʻatau pe o le a le ituaiga meaai na ia faʻaaogaina. Talu ai o se suiga tele i isi meaʻai e mafai ona mafua ai le tiga o le meaola.

O se auiliiliga auiliili o le ituaiga, mea lilo uma o le lauiloa

O lo latou igoa e fesoʻotaʻi ma tele le manava tautaulea e sili ona afaina. E matua puupuu lava vae e mafai e le manava ona paʻi i le eleele. O le mea e sili ona leaga e sili atu i le tutusa o le tele o gaʻo, nai lo le isu o le puaa.

O se mea Piglet e ono pei o se pug pazzle. Vietnamese visrubative puaa e mafai ona sinasina ma paʻepaʻe. E i ai tagata e faʻapipii uma lanu i la lanu ma maua ni lanu paʻu.

O Vietnamese visrubative puaa ua leva ona le toe avea ma manu ola. O le faʻaateleina, o faifaatoaga faʻapitoa, tagata fai pisinisi, latou te taofi foi a latou filifiliga i lenei ituaiga.

O nei puaa lelei-e mafai ona gaosia le mamafa ma ola i le lima tausaga muamua, ona faʻalosolo malie lea o lenei faagasologa, ma faasolo malie le taofi. O le mamafa o se vailaau vailaʻau Vietnamese e fitu tausaga e oʻo i le 80 kilokalama. O maketi i lafumanu e mafai ona faʻatusalia ai puaa pe tusa ma le 100 kilokalama.

O le lelei o le tausia o ituaiga o puaa vaʻaia a Vietnamese, e faʻatusatusa i ituaiga masani

  • Meat ma le itiiti ifo o le gaʻo ma le leai o ni aʻafia. O lenei aano o manufasi e mafai ona faʻaaogaina e tagata e maua i le cardiovascular diseases, talu ai e laʻititi le maualuga o le cholesterol i totonu. O lona aoga aoga e puipuia i ituaiga uma o togafitiga vevela.
  • Faʻafiafia, paleni amio. O mafutaga ma lenei puaa e sili atu le vavalalata ma mafutaga ma dog nai lo paʻu papaʻe masani. Latou te le uio i le aso atoa, aua le tuʻituʻi le faitotoa.
  • Lui e le faʻaalia le ita i le tagata e ona poʻo le puaʻa. E toetoe lava a le iloa ni mea o se puaa o loʻo 'aina ana fanau. O le tuputupu ae o puaa faʻatasi ma i latou o le pito maualalo lea o le malosi ma le sili ona fiafia.
  • Faʻasalaga toe maua le fiafia. E tusa ma le tolu iunite fausaga i le kilokalama o le mamafa. I le taimi lava e tasi, e tusa ma le 80% o le aofaʻi o mea taumafa, pe a gaʻo, e mafai ona 'aʻai, meaʻai lanumeamata. Ma na o le lima o vaega o le saito o le eleele.
  • Tulaga faʻapitoa. Pig o lenei ituaiga o meaola e iloagofie ai le "faletaele" mai le "potu moe". Muamua, muamua lava, e faʻamalosia tele le faamamaina, ma lona lua - e fai ai le puaa e aunoa ma le manogi masani "puaa" manogi.
  • O le tulaga feusuaiga feusuaʻiga o puaa maumago Vietnamese e amata mai i le tolu i le fa masina.
  • Uliuli: o le tulaga masani mo nei puaa e 2 laufanua i le tausaga. I le taimi lava e tasi, o le fuainumera numera o puaʻa i totonu o le tafaoga e 11-13 tagata taitoatasi. E mafai e se lūlū ona fafagaina i le tele o lona olaga.
  • O nei meaola e le manaʻomia ona tuiina, ua uma ona iai le malosi, e seasea ona maʻi.
  • Faʻalelei le vevela vevela. E toetoe lava o le taamilosaga faataamilosaga (o le mea moni, e faalagolago i luga o le nofoaga e gaosia ai).
  • O le fua faʻatusatusa o manu o lenei ituaiga faʻatagaina oe e teu ai i le eria ma e aofia ai ni sini i se tasi masini masini.

E i ai ni faʻaopoopoga i le vislobrew Vietnamese? O a latou?

E leai lava ni faaletonu i lenei ituaiga o puaa. E aoga le faʻamaonia o ni nai mea nuances o le tausiga lelei:

  • E tatau ona mataʻituina le faiga saʻo ole eletise. E le talafeagai le tuʻuina atu o meaʻai, pe o meaʻai uma o le saito, latou te le lelei, pe leai foi i le feces. O le mea lea, e manaʻomia le kukaina o falaoamata mafiafia mai fatu o le eleele.
  • E le mafai ona e faʻatulagaina se puaa puaa nei puaa ma faʻataʻitaʻiga talafeagai. Afai e te le tausia lenei lomiga, o le a ono foliga mai o le a tigaina manu.
  • Puega a le Vietnamese mataʻituina o puaa ua matua popole mo a latou fanau, e sili atu ona popole. Latou te fafagaina puaʻa e oʻo i le tu. E mafua ai ona latou vaivai. E tusa ai ma lenei uiga o se lūlū, e tatau ona aveesea puaʻa mai le lua tausaga.

O a foliga o lenei ituaiga o puaa?

O nisi uiga e iloagofie ai le fanau mai Vietnamese vislobrew mai ituaiga masani. O le tele o taimi ona o nei tulaga lelei, o lenei ituaiga ua maua ai sea tufatufaga:

  • Vaʻavaʻalele manu. Ua saunia parsa mo le fausiaina mai le 6 masina, ma puaa - mai le 4 masina ua uma.
  • O le tausiga o puaʻa faatoa fananau mai e itiiti lava, talu ai o le lūlū o se tina e sili atu ona aʻafia. E manino lava o le a le taʻavale, ma e sili atu foi ona iai lana tama. I le fesoʻotaʻiga i lē e ona, e faʻamaonia foʻi o ia.
  • Vietnamese visrubry puaa e matua lelei le puipuiga. Toeitiiti lava a le maʻi i soo se faʻalavelave tau. Latou te gafatia le malulu ma le vevela vevela. Naʻo faʻataʻitaʻiga e faʻaleagaina mo i latou, aemaise lava mo puaʻa laiti.

O faʻatusa maualuga o faʻatinoga a le au faipule o Vietnamese?

I le taimi nei, o le fausiaina o Vietnamese e vaʻaia ai puaa e matua fiafia lava. O nei puaa e le manaʻomia se tausiga faapitoa, taugata taugofie, e le o se mea alofa. Afai e te filifilia muamua le puaa saʻo, ona toe faʻaleleia lea ma tausi lelei e le mafua ai ni aʻafiaga faapitoa.

Afai e te faʻatau mai se puaa ola maloloina, o lea ua maeʻa a maeʻa le 9-10 masina, ma le tausiga lelei, o le puao 100-110 kg o le a tupu mai ai. A maeʻa lenei vaitau, o le siʻitia o le mamafa o le a le faʻatupulaʻia tele. I le taimi lenei, e na o le 300 kilokalama o saito o le a fafagaina.

O le aano o Vietnamese o loʻo faʻaigoaina puaa e manaia, e manaia tele. E lelei le lelei o aano o aano o tagata taitoatasi e mamafa i le 45 kilokalama. O maketi e masani ona maua le 100 pauna o manu. Faʻafetai i nei mea uma, o le aano o le puaa faʻamatalaina o puaa na maua ai le faʻatuatuaina o tagata faʻatau.

Matou te mauaina le tupe sili ona maualuga ma le tausiga lelei

O le tausia lelei o vailaau o vailaau o Vietnamese e aumaia ai le pito i maualalo o faafitauli i le maualuga o le fiafiaga (pe a faatusatusa i le tele o tupulaga masani). Afai muamua i le agaga lelei e tausia se puaa lelei, ona faʻaitiitia lea o le tausiga.

Ole lapisi faʻatapulaʻaina o le manu e mafai ona faʻaolaina ile vaega ole puaa. E fautuaina e faia mai le piliki, e faʻapipiʻi le fola.

E taua le vaega o le fola o loʻo faʻaaogaina le "potu moe" (pe tusa ma le 2/3 le vaega) na ufiufi i laupapa fau laupapa. O lenei elemene o le puaa o le a faapitoa le talafeagai i le tau malulu.

O le vaega o totoe o le a avea ma faletaele ma se nofoaga e fafaga ai.

Vietnamese visrubry puaa manu matua mama. O le a le mafai lava e ia ona faʻasalalauina manulele i totonu o le atunuʻu.

Pig o lenei ituaiga e le eliina alii, lea e matua faigofie ai le olaga o lē e ona. E tasi le peni e tusa ma le 5m2 e mafai ona tuu ai ni puaa matutua se lua pe tasi le palu, po o se tasi laʻau ma puaa.

O le faʻaleleia o le faʻaogaina o le totonugalemu o peni, e tatau ona tuʻu ai va i le va oi latou. Latou te manaʻomia ina ia mafai ai ona saogalemu le pasiina o le vevela, aoina mai fecesi.

E taua le tausia lelei o le ea o le puaa, e aunoa ma ni puaa e masani ona maʻi. E tatau foi ona e fausia se tamai fale i luga ole nofoaga savali. O le a puipuia mai le vevela o le la ma timuga.

O se aiaiga faʻamaonia mo le tausiga o lenei ituaiga o puaa o loʻo savali. O le ea fou, aemaise lava i le taimi mafanafana, e faateleina ai le puipuiga ma lagona.

E fautuaina foi le tanumia o nai ogalaau i luga o le mea savali, e mafai ai ona tosoina le puaa, ma eli se tamai "vaitaele" palapala. Faatasi ai ma le savali faifaipea, o le a maua e puaa le mamafa ma faʻaitiitia le tiga.

Meaʻai talafeagai lelei - o le ki i le tuputupu ae o se manu ola maloloina

Afai o le taumafataga ua lelei ona faʻatulagaina ma tausia lelei, ona manino lea i le lelei o le soifua maloloina o meaola, mea lelei le mamafa o meaʻai, faʻapea ma le maualuga, leʻoina o aano o manu. I lenei ituaiga o puaa, o le esophagus ei ai sona fausaga faapitoa.

O mea taumafa e alu faʻatasi i luga o le vaega o meaʻai, e vave lava, aua o le ventricle e laʻititi ma o le limite o le inumaga e laʻititi. O le mea lea, o le fesuisuiai o meaai e le manaomia.

O togafitiga masani mo vailaʻau Vietnamese o vao vao o le aiga legume (clover, alfalfa). Ae o na mea e fafagaina ai tulaga masani mo puaa masani (fafasi beets, vaomago) e le aoga mo Vietnamese vislobryuhim. E fautuaina le vaʻaia o vaituloto uumi vavalalata ma falaoa fefiloi poʻo fatu o le eleele.

E tatau ona filifilia le fafaga faʻatasi ma se faʻavae o saito ma karite. E mafai ona e faʻaopopo peʻa, oats, sana. Lelei, i le ala, e le tatau ona faʻaleagaina.

O le mea moni, o lenei cereal e fesoasoani i le gaʻo, ma faʻamalosia foi le gaʻo. O supple supplements ei ai foi se aafiaga lelei i le soifua maloloina o puaa. Toto i meaai, e mafai ona e faaopoopoina le susu, fuamoa, kāloti, paka. Piglets - suāuʻu iʻa. Afai e te manaʻo e tuʻuina fualaʻau kuka, ona tatau loa lea ona e kuka i le taimi lava e te fafaga ai.

E faʻapefea ona alu le faatoaga i Vietnamese fusi puaʻa?

Ona o le mea moni o le lauiloa i le ituaiga o le Vietnamese vislobryushie, e vave oʻo mai, e mafai ona faʻataga vave le faiga o le tiliva. Aua e te fefe o le maitaga muamua o le a aʻafia ai le soifua maloloina o le fanau poʻo le atinaʻeina o le puaa.

O le autu ma le sili ona taua mo le faʻaalia mai o fanau ola maloloina o le le lava lea o le vavalalata i lafu ma le pusa. A le o lea, o foliga vaaia o maʻi, vaivai ma faaleagaina ai puaa e mafai.

E mafai ona iloa o se puaa o loʻo faʻaalia le tulituliloaina o faailoga nei: e mafai ona teena le 'ai, e leai se mea, leai se mea e faʻaalia, o le a faʻafefete le gutu o le tino.

I le mea mulimuli, ina ia faʻamaonia oe e te le sese, e mafai ona e pipii ou lima i luga o le croup, pe afai e gaogao ma e le alu ese mai le nofoaga, ona mafai loa lea. Afai e alu, e leʻi oʻo mai le sailiga.

O le maʻitaga e mafai ona tumau mo le tolu masina, tolu vaiaso ma aso e tolu (114-118 aso).

I ni nai aso ao lumanaʻi, o le a amata ona tuʻimomomoina e le puaa le vaomago, e fai ai se faamoega.

O le aso ao lumanaʻi foliga mai o puaa, e aliali mai le lanu i totonu o nifo. E tatau ona lelei le aveeseina o le corral, le maualuga o le taoto ma vaovao po o vaomago. Afai e malulu le potu - ia tuʻuina atu le mafanafana.

E manaʻomia le auai i le faagasologa o le suʻesuʻega. A maeʻa foliga mai o le puaa, faʻapipiʻi le pusafanala mai le pulou ma tuʻu i le vaomatua mo le faʻamago.

E taua! I le itula muamua o le olaga, e tatau i le puaa ona maua le vaega talafeagai o le colostrum. O loʻo i ai mea taua uma e tatau ai mo le faʻateleina o le tuputupu ae.

I le taimi muamua, e na o le tina susu e 'ai na o puaa, o lea latou te vave maua ai le mamafa. I le aso 10 o le olaga, o se puaa ola maloloina, e tusa ma le 1 kilokalama, ma i le 20 aso - 1.5-2 kilokalama, i le masina - 2.5-3 kilokalama.

I le sefulu aso, e tatau ona tatou amata ia tuʻuina atu i le puaʻa vai mamā. I le vaiaso lona lua o le olaga, e mafai lava ona e maua malie le manala, penisina, mea e tumu i le calcium ma le maika.

E le gata i lea, e mafai ona e tuiina le falaoamata matamata. Mo le masina, e tatau i puaa ona aoao e faʻamaʻi uma meaai, aua o se masina mulimuli ane o le aofaʻi o susu mai le tina o le a amata ona faʻaitiitia. E tatau ona faasolosolo malie le tapeina mai le tina.

I le muamua mamao, o le sulu e ono maua mai pe tusa ma le lima puaa, ma i le aluga o le taimi, e mafai ona oʻo atu i le 20 tagata taitoatasi. Pig i le vaomatua e mama tele, ae ui i lea, pei o le tina. Latou te faʻaumatia pea i le tasi nofoaga, aua nei faʻapalaina fola, aua nei eliina le vao.

O a latou amio e toʻa ma le toʻa. E tatau ona tui tamaiti laiti i le 1-2 aso (vitamini ma le uʻamea). O nei tui puipui o le a taofia ai le mama. Talu ai o meaola ua faʻamatalaina e iloga e le tele o le soifua maloloina, i le lumanaʻi, o le a le talafeagai tui.