Vaʻaina vave apu

Uluai ituaiga o apu: foliga, tofo, lelei ma mea le lelei

O apples o loʻo taʻua o le vailaʻau o le fanua. O loʻo aofia ai le tele o vitamini ma elemene e manaʻomia mo le gaioiga a le tino. O fua o le autu autu o le uʻamea, potassium ma le calcium, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le galuega o le mea e gaosi ai meaʻai, fatu ma le toto, o loʻo i ai se aafiaga o le paʻu.

Mo se tagata e popole i lona soifua maloloina, e tatau ona e manatua se tulafono faigofie a le "tinamatua": na ia 'ai se apu mo le' aiga o le afiafi - ma e te le manaʻomia se fomaʻi. Ma o iinei tatou te fesiligia ai i tatou lava le fesili: o apu e sili atu ona lelei le 'ai, o le a le aoga pe leaga le' ai?

Ia, seʻi o tatou taumafai e iloa po o le a le ituaiga o togafiti taulaitu e faʻalauteleina ai le ola ma le matagofie, e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o vave apu ia na amata mai i le amataga o Aukuso. O ituaiga e sili ona lauiloa o vave apu o loo masani i le toatele oi tatou talu mai lo tatou laʻitiiti, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatoʻa papaʻe. Lalo o le a tatou tilotilo atu ia i latou. foliga, tofo, lelei ma mea le lelei.

Paʻu papaʻe

O apples o fualaau o le autumn, ae e mafai ona fiafia i le amataga o le taumafanafana. O le sili ona lauiloa ma le masani o vave apu o le faatumuina paʻepaʻe. O lenei ituaiga e iloa lelei e tagata uma ona o le lalelei mamalu o ona fua (lanu elefane). O le mea lea o le igoa o le ituaiga.

O le tele o se tagata matutua e oʻo i le 3-5 mita le maualuga, ma o le tele o le fua e faalagolago i ona tausaga: o le laʻititi o le laau, o le tele o apu ma le laititi o latou numera. O laau o lenei ituaiga e le fefefe i malulu o le tau malulu, ae e faigofie lava i meaola faalafua, ina ia oo i taimi uma, pe a uma le seleselega, e tatau ona togafitia laau.

O fua o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe paepae, lea e mafai ai ona e vaʻaia le tino lanu. O le tino lava ia e matua manogi lava, o le fatuina ma le gaogao ma se manogi suamalie, ae leai se sili atu o le suka. O fua na totoina atoa i le faaiuga o Aukuso, ae ua faaluaina (i le vaiaso muamua o Aokuso ma le mulimuli).

O le paʻepaʻe paepae e vave ona vave ma vave, e na o le 3-4 vaiaso e tuʻuina atu mo le seleselega.

E mafai ona vave aveʻese apia mai le laau ma o loʻo i ai, i le ala, o fua e sili ona suamalie ma aoga, ae aua neʻi galo e fufuluina muamua aʻo leʻi 'ai (tumama muamua ma muamua).

Ae e le o se mea lelei: o vaivaiga o le ituaiga

Ae ui i lea, e tatau ona maitauina e faapea, faatasi ai ma ona lelei uma, o lenei ituaiga o loʻo i ai faʻalavelave matuia. Pe a seleseleina, e tatau ona vave gaoioi apu, aua e le o teuina mo se taimi umi: e vave ona paʻu vave i sina mea itiiti po o le pau, lea e le mafai ai ona faimalaga i latou i ni mamao mamao. O le mea lea, o le toʻatele oi latou e faia ni suamalie, pateta paluga, mea laiti.

E tatau ona taulai lelei ile taimi o le fua o le fua, talu ai ina ua vevela, o le tofo ua leiloloa: o le a avea le tino ma paʻu ma foliga mai o le fuga, e faigofie ona vavae ese le paʻu mai le pulupulu.

Paʻe

O lenei ituaiga e masani ona taʻua o paʻepaʻe i totonu o le tele, ae e le saʻo lenei mea. E fesoʻotaʻi i latou ae iai ni eseesega. O le laau e sau mai le Baltic, lea ei ai lona igoa ese (Baltic, Alabaster), ma Papirovka e sau mai le gagana Polish ma Ukrainian - pepa, masalo ona o lona malu.

O le mea lea, o le fesili e tulaʻi mai: pe faʻapefea ona iloa nei ituaiga tutusa tutusa? O eseesega nei: o apples papirovoka e tupu i le vaiaso muamua atu nai lo le papaʻe papaʻe; fualaau suamalie o fualaau aina e iloa ai le sili atu o le malosi o le elemene, faapea foi ma se maualuga o le ascorbic acid; Apu o loo i ai se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe i le ogatotonu o fua.

O laau e fua mai i le 4-5 tausaga talu ona totoina, i le averesi, e mafai e se tagata matua ona maua mai i le 70 kilokalama o apu. Latou te le faʻavevelaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ae itiiti le faʻasao i le malulu ma le lāmala. A o leʻi oʻo i le taumalulu, e tatau ona e faʻafefiloi nei laau ma puipui le paʻu mai meaola tuga o le vao. E le gata i lea, o lenei ituaiga o le autu, lea e tele isi ituaiga e maua mai, mo se faʻataʻitaʻiga, Mamalu i tagata manumalo.

Ma o lenei e uiga i vaivaiga ...

O mea le lelei e aofia ai faʻamaumauga tutusa e pei o le paʻepaʻe papaʻe: maualalo le mafai ona feaveaʻi, ono mafai ona faʻaleagaina, se olaga pupuu puupuu 2-3 2-3 vaiaso, vave faʻavave i le mea na tupu. Ina ia mafai ona teuina fualaau aina mo sina taimi, e manaʻomia ona aveeseina sina mea itiiti pe faʻapipiʻiina i totonu o jam, jams poʻo pateta paluga, e faʻatatau i mea e sili ona fiafia i ai lou aiga.

Eseese apu Grushovka Moscow

O se tasi o laau sili ona fiafia i ai mo fale o le taumafanafana. O le laau lava ia o loo i ai se ufiufi laupepa lapopoa. A o talavou lava, o le pale e foliga mai o se pa, ma o le tele o ona lālā o le a fetogia ma o le pale e foliga mai o se polo. O fua e eseese i le lanu mai le lanu meamata e paʻepaʻe paʻepaʻe pe oʻo foʻi i le lemoni i lanu, ma lanu mumu mumu ma le lanu piniki.

O le tofo o apu e ese mai le vevela, lea e faailoa ai le i ai o vitamini B ma le C. O le aina o apu e mafai ona i ai i le faaiuga o Iulai ma le amataga o Aukuso. O le mea e sili ona lelei e aofia ai le malosi o le kulimi, e oʻo atu i le 70 kilokalama mai le tasi laau, vave fua mai, o le i ai o vitamini B ma le C, faapea foi ma le suka, lea e vave ona solo i totonu o le tino ma faateleina le tele o le hormone o le olioli.

Ma e pei lava o taimi uma, e tele "ae" e faʻaleagaina le ata atoa.

E le taliaina e apel le femalagaaiga, o fualaau aina e mama tele i luga o le laau, ma o lenei mea e aʻafia ai le seleselega. I taimi o le lāmala, e mafai e le apu ona faʻamalulu ona fua ma e faigofie ona faʻaalia i le apu o le apu, aemaise lava i taimi o timuga. E le o se mea talafeagai le faia o apu poʻo lemu mai apu, aua o le a latou manaʻomia le tele o suka, o le mea lea e sili ai le faʻaaogaina o le suka (sili atu le lelei - itiiti le faʻaʻai o le ulu).

Eseese Mantet

O fua o Apple i lenei ituaiga o aʻafiaga a Kanata. Na aveina atu i latou i le nofoaga faataitai i Manitoba i le 1928 i le faʻaaogaina o le palota faʻalenuʻu o le ituaiga tuai o Rusia o Moscow. O le pale o le laau e le mafiafia, ae o loʻo i ai se selu malosi. O fua o le laau e sili atu nai lo o lona tina, ma e sili atu lona manaia.

O le foliga o apu o le taamilosaga atoa ma sina mea itiiti i le pito i luga. O le lanu e pei lava o le laau o le Moscow; e na o apu apu e sili atu ona lanu moli-lanu mumu ma lanu laiti o lanu samasama ma mumu.

O le tofo i apu toetoe lava a le lagona le aisa, e matua suamalie, ma o le paʻepaʻe e matua manogi lava. O fua na amata mai i le amataga o Iulai e oʻo atu i le faaiuga o Aukuso.

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma ona tulaga taua: o le fualaau vave, fualaau suamalie ma le vave ona matua, ae le itiiti ifo ma le le lelei. O apples e mafai ona teuina e le sili atu nai lo le 10-15 aso, o laau e mafai ona aʻafia i le paʻu, ma e le mafai foi ona sili atu le malulu.

Eseese Melba: Faamatalaga

O lenei ituaiga e amataina i le taufaaiuiuga o le taumafanafana ma ei ai foʻi le amataga o Kanata. Na fafagaina i le 1898 i le setete o Ottawa i le taimi o le palotaina e le isi Macintosh ituaiga Kanata, lea e patino i ituaiga taumalulu-taumalulu. O Melba eseese na maua lona igoa e faamamaluina ai le pepese a le Australian opera Nelly Melba.

O fualaau a Apple e tutusa le mamafa ma le 150 kalama, ae sili atu i le 200 kalama. O le lanu ei ai se lanu lanumeamata lanumeamata, ma a oʻo i le paʻu, e latalata i le lanu samasama, ma e susulu ai le mumu mumu.

Le lelei ma le le lelei o lenei ituaiga

E aofia ai foi ma o latou lelei, o se suamalie matagofie suamalie ma le paʻepaʻe paʻepaʻe. O pi e masani ona seleseleina i le ogatotonu o Aokuso, ae afai e le vevela le taumafanafana, ona oʻo lea i le ogatotonu o Setema. E le pei o ituaiga o loʻo faʻamatalaina i luga, Melba e sili atu ona faʻaleleia femalagaiga, pe afai e te filifilia ni fua e le o tele, e mafai ona e teuina i totonu o le pusaaisa seia aulia le masina o Novema, ma afai e te filifilia, e mafai ona e faʻaavanoa seia oʻo ia Ianuari. O le mea lea, o lenei ituaiga o loʻo masani ona faʻatupulaia mo le faʻatau.

I luga o le miti, e mafai e se tasi ona fai mai o le laau e faigofie i le paʻu ma e faigata ona faʻafefe le malulu taumalulu, ma le isi foi, o se tagata matutua matua e masani lava i le faasolosolo taimi o fualaau aina ma le maualalo ifo o le tagata lava ia.

E malie foi le faitau e uiga i ituaiga apu mo Siberia.

Quinty Apple

O le apu mai Kanata, lea na fafagaina i le laasia o ituaiga o Crimson Beauty ma Red Melba. I ona meatotino e latalata tele i le ituaiga o Melba, e tupu 4-5 aso muamua atu nai lo le paʻepaʻe paʻepaʻe, ae ua le lelei le teuina (sili atu ma le 10 aso).

E iai ni lanu mumu lanu meamata ma lanu lanu samasama-samasama. O le tino o le fua o le fatu e matua paʻepaʻe, ma o fua o fualaʻau suamalie o loʻo i ai se manogi suamalie, ma se manogi suamalie. E sili atu le 'ai o apu e aunoa ma le gaosiga.

Faʻatasi ai ma faʻafitauli sili: le maualalo le mafai ona feaveaʻi, faʻalavelave maʻaleʻale, faʻaititia le taumalulu. Ae e le fefe o ia i le oge ma vevela vevela.

Tilia Julie Red

Julie O laʻau mumu o le apu o se mea na ausia i le faʻatoʻaga o Tupua, lea na faʻaleleia ai se ituaiga e ala i le sopoia o Quinti ma ituaiga o le Discovery. O fua na amata i le faaiuga o Iulai ma maua ai se lanu lanumeamata lanumumu ma se mumu lanu mumu i luga atoa o le apu. Julie Red e amata ona vevela aʻo leʻi liu melba.

I le tofo, e le o lalo ifo i le Melbe e tasi, ae e maualuga lona gafatia ma le teteʻe atu i faʻamaʻi. E faʻaaoga lenei mea, e pei o se tulafono, i ituaiga uma o loʻo ola e ala i le sopoia.

Filifilia le Williams Pride

O le ituaiga o apu na asiasi mai ia i matou mai Amerika, lea na ave mai ai i se faasolosolo faifai malie o ituaiga Melba, Red Rom, Jonathan, Molis Delishes, Julie Red, Welsey, Rum Beauty ma Starr. O le laau e amata ona vave totogo ma matua tele, e fua mai i tausaga uma, ae le lelei. E amata ona selesele apples i le faaiuga o Iulai ma le amataga o Aokuso, ae o le fuaina e le tutusa, o lea o le aoina o mea e fai i le tele o vaega, ae mafai ona e teuina mo le 1.5 masina, e seasea lava i ituaiga eseese o apu.

O le lanu lanu o fualaau aina suamalie e mumu, e pei o le lanu violē, ma se manogi suamalie, o le tino manogi manaia. O sea laasaga, pe a fanau mai, na faia ai lenei ituaiga e matua tetee tele i meaʻai apalai tetele ma faatagaina ona fua e teuina mo se taimi umi, ma o loʻo fautuaina pea ina ia faʻaumatia le fou.

I le auala, e le o ituaiga uma nei o ituaiga o apu e mafai ona tupu ma maua mai ia i matou, ae matou te talanoa e uiga i le sili ona lauiloa ma aoga. A uma, e leai se mea e sili atu nai lo le soifua maloloina lelei ma lelei le puipuiga i le malulu malulu ma le malulu. Faamanuia oe!