Bow

E faʻafefea ona faʻafefiloi aniani, o tulafono lautele o mea taumafa

Onioni o se tasi o mea e sili ona fiafia i ai togalaau. I soʻo se taimi o le tausaga, o le a tuʻuina atu ai ipu o se meaʻai malosi, ma faʻamaʻaina i latou i vitamini ma elemene. Ae ina ia mautinoa le lelei o le seleselega, e tatau ona iloa e le tagata nofo i le mafanafana le ala e fafaga ai aniani.

E te iloa? O meaai taatele i le lalolagi - o aniani.

Onion fatịlafola i luga o le faʻamala

Na faaalia mai e faapea, o le ola mai le 1 hectare 300 pasene o le sipisi, o le fualaau aina e aina mai le palapala:

  • 75 kilokalama o le potassium;
  • 81 kilokalama o le gaʻo;
  • 48 kilokalama o le lime;
  • 39 kilokalama o le vailaʻau phosphoric.
Pe a faʻaaogaina le faʻaaogaina o meaola faʻasamala e faʻaaogaina:
  • 25-30% fuakalama;
  • 45-50% potassium;
  • 100% nitrogen.
O lenei faʻamatalaga e tatau ona mafaufau i ai pe'ā fafagaina aniani i luga o se fuʻa.

E tatau foi ona e iloa e masani lava ona faaaoga fualaku i le taimi atoa o le matua, o le nitrogen - aemaise lava i le vaitau muamua o le tuputupu aʻe, ma le potassium - i le lona lua. O le fesili pe faʻafefea ona faʻafefiloi aniani o le a faʻamoemoeina i luga o le faavae o le ituaiga o le faʻamalosi, tulaga o le palapala, faʻatoʻaga faʻatoʻaga, ma isi.

Ua uma ona suʻesuʻeina o fualaau faisua ma fugalaau e vave faʻavaveina ai le fuaina o fualaau faisua, o le a avea ma vaovao tele ma lapoa, ma e lelei ona teuina. I le taimi lava e tasi, afai e faʻaaogaina le manua fou i le taimi lava e tasi ma le fua atoa o fualaʻau o minerale, o le a faʻaitiitia ai le fua o le seleselega. O le aoga o le fafagaina o aniani i le ulu e faalagolago foi i le tele o le vevela ma le malamalama.

Fafaga le kalena aniani, pe fia taimi e faʻafefete ai aniani i luga o le ulu

E tatau ona le gata ina iloa e le tagata o le taumafanafana le mea e manaʻomia mo le aisa, ae e le tatau foi ona faʻaseseina i le taimi o le latou talosaga. Mafaufau i le taimi ma le auala e fafaga ai aisa pe a uma ona totoina:

  • o le taimi muamua e taulaʻi atu i le faʻapipiʻiina o laulaau lauulu i luga o le fulu (fua o le suauu);
  • o le taimi lona lua, o le faamamafa ua suia laitiiti i le faia o lapisi (potash phosphate fertilizers);
  • mo le taimi lona tolu, o taulaiga uma e taulai atu i le fausia ma le maualuga o le tuputupu ae o le pulu (moli minerale ma le autu o fuamoa).

Muamua fafaga

A e muamua fafagaina oe e te manaʻo e faʻafefea ona fafaga alaʻau pe a uma le germination.

E fautuaina e tagata tomai i vaiaso e lua talu ona totoina se fualaau aina suamalie i le 10 lita o le suavai 40 g o le superphosphate, 30 g o le masima, 20 g o le potassium chloride. O lenei vai ua faʻaofiina i totonu o le eleele i lalo o se fualaʻau.

E mafai foi ona e faʻaaoga le tali lenei: 2 tbsp. l sipuni o le fualaau faasaina "Vegeta" ma le 1 tbsp. l Ua sasaa i totonu o se pakete vai. O le faʻafefiloi e faʻafefeina foʻi le togalaau. E tasi le pakete o vaifofo paleni e faʻaalu i le 5 sikuea sikuea. m o palapala. O le mea sili e tatau ai fualaʻau faʻasosolo o le a avea ma vaifofo o le meaʻai. E tasi le ipu manaia e ave mo le 10 lita o vai.

E taua! Afai o le eleele i lalo o le aniani o le lauusiusi, ma o fulufulu o loo i ai se lanu meamata lanu meamata ma ola vave, ona mafai loa lea ona fafagaina lenei meaai.

Fafaga lua

I le laasaga lona lua, ua tonu ile auala e fafaga ai aniani ina ia tele.

O lenei fafaga e faia i le 30 aso talu ona toto fatu ma 15-16 aso ina ua maeʻa le faʻaaoga muamua o faʻamaʻi. I lenei taimi, 60 kalama o superphosphate, 30 kalama o le sodium chloride, ma le 30 kalama o le masima ua faaopoopo i le 10 lita o le vai. O lenei paluga e mafai ona suia i le fofo o le fualaau faasaina "Agricol-2". I totonu o se pakete vai faʻaputu 1 le ipu o le vailaʻau. I luga o le sikuea 2. o se mita o fanua 10 lita o meaʻai paleni o le a lava. Mo le fafagaina o aniani i le tautotogo i luga o le ulu ma faʻaaoga mea ola. O le filifiliga pito sili ona lelei o le kukaina lea o fualaʻau. Mo lenei mea, o le a tuʻuina ai vao leaga mo aso e tolu i le vai ma i lalo o se lomitusi. O se ipu malamalama o lea vai ua lava mo se pakete vai.

Tolu laei

O le fafagaina o le oona i le tautotogo ua maeʻa pe a oʻo ina oʻo i le 4 cm le lautele. Mo mita taʻitasi 5 sikuea. m o le eleele e tatau ona faaopoopo 30 g o le potassium chloride, 60 g o le superphosphate ua faataapeina i se pakete vai.

O lenei fofo e mafai ona suia i le "Effecton-O" ma superphosphate. I le 10 lita o vai faaopoopo 1 tbsp. l superphosphate ma 2 tbsp. l vailaʻau. Fafagaina o aniani ma le pefu o le a faʻapipiʻiina le aganuʻu ma mea talafeagai. Ina ia faia lenei mea, e 250 g o le pefu e sasaa mai i le vai inu (10 l) ma faatagaina e faʻaaogaina mo le 3-4 aso.

E taua! Pe a faʻaaogaina fomaʻi ia faʻamautinoa latou te le pau i luga o le laʻau o le fualaʻau.

E faʻapefea ona maua se seleselega lelei o aniani, laʻau faʻapipiʻi

E tele taimi e mafaufau ai le fai togalaau pe 'aniani e pei o le manogi ma isi fugalaʻau faʻasaina (faapalaʻau, otaota moa, ma isi)?

O faʻalaʻau faʻaleleia e faʻaleleia le fausaga o le eleele i lalo o le aufana, faʻatamaoaigaina i meaʻai. O se taunuuga, o le lalolagi e sili atu ona tumu i le okesene ma le ea. I le faaopoopo atu i ai, o le faʻaofiina o mea faʻalapotopotoga e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le aganuʻu o mea faʻapitoa. Peitai, pe a faia i latou e tusa ai ma le polokalame o loʻo faʻamatalaina i luga e tatau ona e mafaufau i lena mea:

  • e le fautuaina le faʻaaogaina o le sua fou fou, e le faʻafefeteina, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai faʻamaʻi ripi ma faʻagesegese le faʻavaeina o ulu;
  • faatasi ai ma mea e maualalo le maualalo, o fatu vao e mafai ona ulu atu i totonu o le togalaau, lea e tatau ona lafoina mulimuli ane;
  • Pe'ā faʻaaogaina tele se fua o le fugalaʻau o le eletise, o faʻaaogaina uma o le laau o le a faʻapipiʻiina i le tuputupu ae o le tele o lauusiusi, o lea e ono le matua ai pulu.

Onion fertilization tulafono faʻatasi ai ma minerale tuufaatasia

Pe a faʻaaogaina faʻamalaʻau o minerale mo le fafagaina o aniani ia manatua:

  • ua matua faʻasaina le faʻaitiitia o le faʻamafanafanaina o le suavai i totonu o ipu e faʻaaogaina mo taumafa a tagata poʻo meaʻai;
  • aua le faateleina le fua faatatau aupito maualuga e fautuaina e le tagata gaosi oloa;
  • afai o le mineral composition e i luga o fulu lanumeamata o le riki, e tatau ona fufulu i le vai mai se pulupulu;
  • ao le i faia se suavai ma se tuufaatasiga o le minerale, e manaomia le suamalie o le eleele i lalo o laau;
  • afai e leai se tasi o elemene autu (fuakalama, nitrogen, potassium), e tatau ona faʻaaogaina faʻamalositino faatasi ma ia, a leai o isi vaega o le a le aoga;
  • mo eleele oneone, o le tele o laei e tatau ona faateleina, ae tatau ona faʻaitiitia le faʻaogaina o le fofo. Afai e malosi le laʻau i le eleele, e fautuaina e faʻaititia le fualaau;
  • faatasi ai ma le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina ai mineral ma organic, o le aofaiga o le muamua e tatau ona faʻaititia e le 1/3.
E te iloa? A oʻo i le perekormke minerale fugalaʻau i totonu o pusa o laau totō, e mafai ona faʻatuputeleina palapala.

E faʻafefea ona fafaga faʻamaʻi kulimi faʻasusu

E mafai ona aofia uma ai meaʻai ma minerale i le totoina. I lenei tulaga, o le fafagaina o loʻo faʻatinoina e pei ona taʻua i lalo:

  • o le muamua o le faʻaopopo lea o le vai (10 lita) faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le urea (1 tbsp) l) ma le slurry (250 ml);
  • o le lona lua o loʻo saunia se paluga o le 2 tbsp. l nitrophosphate ma le 10 lita o vai;
  • o le lona tolu e aofia ai le faaopoopoina o se vaifofo malosi i le palapala: faʻaopopo le 1 g o le masima masima i le 1 pakete ma le 20 g o le superphosphate.

Faʻapitoa le kukaina o le kuka

Aʻo leʻi fafagaina aniani i luga o le ulu, e tatau ona amanaʻia tulaga o le tau ma le taimi o le aso. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻaofuina i le ao ma le matagi, i le afiafi. Ae afai o timuga, o meaʻai faʻamalaʻau i se mea malogo e salalau i se mamao e 8-10 cm mai le laina o le riki, latalata ile loloto o le 5-10 cm.

Aʻo le i amata le vaitau, e tatau i faifaatoaga uma ona mafaufau pe faʻafefea ona faʻafefiloi aniani. O se seleselega lelei o le a mafai ona tuʻuina atu ai le kuka i le siʻisi ma sauniuni sauniuni ma faʻasologa faʻasolo.