Faatoaga faatoaga

O le tuʻuina atu o Haysex e mafai ona ofo i le numera o fuamoa

Afai o lou uiga "Hisex" o se fatuga, o oe o se mea sese laitiiti. O nei moa - faasatauro. O le faʻatoʻaga tele o fuamoa, na gaosia e le au Falani e ala i le sopoia o Leghorn ma New Hampshire.

O le mea moni lava le eseesega i le paolo o matua matua e iloa ai le lanu o le hesex hens: e papaʻe ma enaena.

I le taimi lava lena, matou te fia tuʻuina atu ia te oe fautuaga aoga i lenei itu: pe a filifilia se manulele i le maketi ma taulai i moa Hisex, ia matua faʻaeteete. I lalo o lenei lanu, e mafai e tagata faatau ma e le o ni tagata e sili ona mafaufau lelei ona "vtyuhat" e le o oe o le manulele lea e te manaʻomia.

O le lanu ma le tele o moa Hisex e masani lava ona tuʻuina i lalo e faifaatoaga faifaatoaga faifaatoaga pe a faʻatau. O tagata taitoatasi ma malamalama matutua, pe afai latou te le vaʻaia lelei, e mafai ona faigofie ona pasia mo le lima masina pullets. O le tele o tagata faʻataufaasese ua faʻasalalau le togafiti i le fale.

Faʻavae tupuaga

O uluai galuega i le foafoaina o lenei satauro na tusia i le 1968. O le vaitau lea na i ai i le au faipisinisi Dutch le manatu e foai atu moa i le lalolagi, lea o le a iloga i le maualuga o le gaosiga o fuamoa.

E le o le tuʻuina o le Dutch, latou te faʻavae e faʻatino. O le lavelave o filifiliga filifilia e le silia ma le lua tausaga ma ua uma i le 1970, na tuʻuina atu ai e tusitala le koluse fou na folasia mai ma amata le faʻatinoga o ona matua i lalo o le igoa "Hisex". Na manuia le manuia.

O matua na fanaina le hens "Haysex" muamua na o mai i Rusia i le 1974 i le faatoaga o le moa "Borovskaya" (Tyumen region). O lenei faatoaga na faaalia ai le lelei o taunuuga o le fausiaina o le fua o le fua. O le fale gaosi oloa mo le tele o tausaga na alu i le mea muamua, faafetai i moa "Hayseks", e le o se tasi tagata gaosiaina Rusia e le mafai ona ia faatumauina ia faailoga "Borovskoy." O lenei la o se ituaiga lauiloa ma taatele i Rusia.

Faʻaaliga manino

E mafai ona iloa le eseesega i le va o "tama" ma "teine" i totonu o moa o le atunuu "Hisex" i aso uma: e tusa lava pe laʻitiiti o latou eseese i le valivali. O le lalo o le moa o le malamalama, lanu samasama, ma le moa ua sili atu le pogisa, e latalata i le enaena.

I le matua, o nei moa e mama ma matagofie. Latou te malosi tele ma feaveaʻi, e ui lava e le mafai ona maua se moa feololo i le fale ona o ona uiga.

E tusa ai ma le faavae, o nei moa e matua laititi ma mama.. E leai foi se mamafa o le tino o le fale. O le mamafa o nei moa e amata mai i le 1.8 i le 2.0 kilokalama. O sui Brown o le "Hisex" (Brown) e laʻititi tele ma sili atu nai lo le paʻepaʻe, ae e le mafai ona taʻua o moa matua.

Soʻo se moa "Hisex" - o le tagata fiafia o se pusi talo. O lenei vaega taua o le moa i fafo i moa Hisex e matua maualuga lava e le mafai ona uu i luga o lona ulu ma tautau i lona itu i se auala muamua.

O le fulufulu manulele o manulele e matua le masani lava. O lenei uiga o le peni e mafai ona vaaia visuali, ae sili atu - i le paʻi.

Vaega o moa Hisex

Muamua, o ona uiga lelei, o auiliiliga e laʻititi ifo maualalo. I le lona lua - o lona agamalu.

O le faʻafeagai, lea e maua mai i le natura faʻaleagaina i tagata uma o le aiga moa, i le faʻasologa o le "Hisex", o le mea e ofo ai, o le mea itiiti lava lea e taʻuina. E mālūlū pou, e mautinoa latou te le saili e feaei i nofoaga e puipui mai ia i latou (togalaau, togalaau, togalaau). Aua le shkodnichayut. Faʻailogaina ma maelega a latou galuega autu: latou te nonofo i luga o nifo, ave fua.

Na o le toesea o lenei ituaiga o le filifilia i meaai.

Initaneti ma fafaga

Ina ia mafai e le Hisex-hens ona lagona le mafanafana ae le o le faaitiitia o faailoilo o gaioiga, e tatau ona faia ni tulaga faapitoa mo i latou. E leai se mea sili atu i lenei mea - na o ni nai mea faʻamalosia e avanoa mo tagata uma o loʻo i ai le manatu o moa ma moa.

Tuu moa i totonu o se potu na saunia muamua, mago ma vaʻai., i le fua faatatau o le 4 tagata taitoatasi i le 1 m3 o le fola. Vaʻaia o le ea i totonu o le potu e maualuga lona maualuga, ae leai ni faʻataʻitaʻiga.

Aʻo leʻi faʻamautuina le laumei ile fale, e tatau ona ufiufi le fola i le 5-7 cm le papa o le otaota. I lona uiga lelei, e masani lava ona faʻaaogaina le vaovao po o vaomago.

I le aluga o taimi, o le a faʻalauteleina le palapala, e pei ona mafai ona tuʻuina atu i luga le papa tuai, ma sasaa ai luga fou luga luga. Ae e naʻo le taimi e tasi e tasi le selau pasene e mautinoa ai e leai ni parasi i totonu o le fale. Afai o masalosalo po o fale moe e masalomia i totonu o le falemoa, faʻaumatia vave le otaota.

Chubaty hens atonu e foliga fiafia ona o lo latou malosi, ae e le aveesea ai isi uiga mama.

I le tuatusi o loʻo i lalo, o le ae maua ni metotia mo le tausia o fuʻa i manulele: //selo.guru/ptitsa/bolezni-ptitsa/nasekomye/klopy-i-blohi.html.

Tuu le moa moa faasaga i le puipui i le maualuga o le 60 cm mai le fola. Ae afai ei ai ni lua, e mafai ona e saogalemu le totoina o moa faasosaga "Hisex" i totonu ia i latou - ituaiga ituaiga o mea, o lenei manulele e sili ona lelei.

Faʻatulagaina ni ogāoga i nofoaga sili ona manaia ma pouliuli o le fale. - moa, e leai se mea e tatau ona faalavelaveina mai le faʻatulagaga. Fale faʻasolosolo faʻalelei i vao mamago. Ma afai e te popole e mafai e se moa ona faʻafefeteina fua o fuamoa i luga o le fola, faʻapipiʻi se fala paʻu i tafatafa o le faamoega.

O tagata e fafagaina ma inu meaʻai e sili ona tuʻuina i luga o puipui. E taua le manatua ma tausisia le tulaga: o pito i luga ole fafaga (tagata inu) e tatau ona i le pito o tua o se moa.

Manatua o moa Hisex e matua manaʻomia tele le moli. Faʻateleina o latou malamalama i le 17 itula i le aso ma faʻamalamalamaina.

Ae mo meaai, o nei moa - totini - o tagata faigaluega i soʻo se mea latou te mateina e le. Ina ia aua le galo le gaosiga, latou te manaomia vitamini, polotini i le tele o fua ma fatu maualuga. Kuki, taumafataga, meaʻai i iʻa ma iʻa fou, tamaʻi talavou, kapiti ma le uka, fatuga o saito, saito ma karite - o le mea faʻatusatusa lea o le taumafataga o le moa Hisex.

Uiga

O pepe matutua o lenei satauro e vave oʻo mai i le amataga: i le 4-4.5 masina e mafai ona latou mafaufauina o ni hens atoa. Faatasi ai ma le mamafa o le tino, e mafai e moa ona gaoioi e ave ni fuamoa tetele - e oo atu i le 65 g.

O nisi tagata (e seasea tupu, ae o loʻo tupu pea) tuʻu fuamoa e tutusa ma le lapoa pepeti - e oo atu i le 90 g. Ae i lenei tulaga, o moa e ono i ai se faafitauli i le oviduct - o le eseesega i le va o le fua o le fuamoa ma le totoga autu o le moa e le mafai ona muta i se mea lelei mo le moa. I le mea sili, o le taotoga lenei ma le leai o se gaosiga.

O le fuainumera o fuamoa o loʻo mafai ona maua e le tasi le tasi mo le tausaga e 290-300 fasi pepa. O nei tagata faifaatoaga o manu feʻai e matua talisapaiaina mo mafuaaga e lua: o le gaosia o le hens e le faʻaitiitia mo 2-3 tausaga; O le paʻepaʻe o moa "Hisex" o loʻo faʻamaonia e le 100% le saogalemu o tamaiti.

O fea e mafai ona ou faʻatau i Rusia?

Faatasi ai ma tagata muamua ma le tumau o le gaosiga o moa o le koluse Hisex, o le faleoloa o manufelelei ia Borovskaya, lea na tuuina atu ia i latou i Rusia. E tele nisi o kamupani e mafai ona e faʻatau ai nei maʻa papaʻe. Ae seʻi o tatou amata i le faʻafesoʻotaʻi "Borovskoy":

  • OJSC "Faatoaga Faatoaga "Borovskaya".
    Tuatusi: Itumalo o Tyumen, itu o Tyumen, pos. Borovsky, Ostrovsky 1 a.
    Tel.: Yulia Mikhailovna Shitova - Ulu o le Faʻatau ma le Faʻatau.
    Tel.: (3452) 767-952 ext.3052
    Nataliya Aleksandrovna Koscheeva - Pule Sili.
    Tel.: (3452) 767-952, ext.3056
    I-meli: [email protected]
  • Tribal Poultry Plant "Vaʻalele".
    Lauga: 143396 Moscow Region, Naro-Fominsk District, "Ptichnoe".
    Tel: 436-52-29.

Analogs

  • Chickens, lea e mafai ona taʻua saʻo o se alalafaga alaalafaga o le "White Hisex", o "Dawn-17"E tutusa a latou faʻataʻitaʻiga o galuega e pei o le paranesi matua, o le tagata lava ia e tasi ma foliga mai fafo.

    Laititi ma le mama moa i tausaga taʻitasi e tusa ma le 270 fuamoa taʻitasi. O le saogalemu o lafumanu i sui o lenei satauro e 90-96%. O le mea sili ona taatele o moa ma se igoa fatufatu i totonugalemu tutotonu o Rusia ma Western Siberia.

  • I luga o le faavae o le koluse "Hisex Brown" na fausia ai le koluse "alualu i luma"O nei moa ua leva ona auai i le aano o manu-ma-fuamoa, o le tele o fuamoa e le tatau ona faamoemoeina mai ia i latou.

    Ae latou te tauamiotonuina atoatoa lo latou aafia i aano o manufasi ma fuamoa - o a latou aano o manu e suamalie ma vaivai.