Fua o le gaosiga

Poinsettia e le mimita? Aoao pe faapefea ona faia se fetu Kerisimasi e fuga mai!

Poinsettia (Euphorbia pito sili ona lelei) - o se laau e iai se rosette laulaau e pei lava o se fugalaau, vave ona maua le lauiloa i totonu o faifaatoaga.

O ona foliga teuteu e mafai ona avea ma mea teuteu i totonu o totonu. Aemaise lava na te tuuina atu ia i latou se taumafataga i le afiafi o le Kerisimasi ma le Tausaga Fou.

Ma o lona igoa - Star Star - o le fugalaau na maua ona o le taimi e ola ai. O ona totonugalemu e valiina i lanu susulu i le afiafi o le Tausaga Fou.

O lenei elemene o mea teuteu, masani i totonu o Europa, ua faateleina ona maua i fale o tagata Rusia. Ma mo le fugaina o le Star o Peteleema i lou fale e tatau ona e faia ni tulaga patino.

E faʻafefea ona fuga?

Fugalaau e le tuuina atu se mea teuteu faapitoa i lenei laau, latou te le fiafia, laitiiti i Poinsettia. O le matagofie e tuuina mai e se laulaau laulaau o loʻo i le ogatotonu o le aʻa i le mea o loʻo tupu. E mafai ona mumu, paepae ma piniki, lilac, kulimi.

Le lanu e oʻo atu i le 6 masina, ona sui lea i le lanu meamata, ma paʻu lau. O le paʻu o le paʻu e amata ile maeʻa o Novema - vave Tesema. O Poinsettia o loʻo faʻaalia i lona mamalu uma mo aso malolo o le Tausaga Fou.

TALI. Aumai le Euphorbia pito sili ona matagofie i faleoloa mea e mafanafana ai. Aua le faatauina ni kopi o loʻo faʻatau i luga o le auala poʻo fale malulu - o se laau o le a fiafia ia te oe i se fugalaau pupula matagofie, e pei o le Peteleema fetu, e le o se taimi umi.

Vaavaai i fugalaau i le ogatotonu o le aʻa. Afai ua uma ona fuga, tuʻu le faʻatau, o le a le mafai e se laau ona teuina laulaau mo se taimi umi, talu ona oʻo mai le tau tuputupu ae. Filifili kopi ma pupu i le ogatotonu o le lanu lanu enaena o laulaau.

Tulaga mo le ola i le fale

Ina ia faʻamafanafanaina le Poinsettia, ia sili atu le gauai i le fale. E manaʻomia ona tupu i le va o le vevela o le ea. O le fugalaau e le fiafia i le vevela, ae o le malulu (i lalo ma le 16) ua solia. E le mafai foi ona taofia le fesuiaiga o le vevela, ona o lenei mea o le a leiloa ai le lau laau.

Le malamalama lelei Poinsettia e tatau foi, tuu i totonu o le nofoaga sili ona susulu i totonu o le fale. Vai le fale i aso taʻitasi, e pei o le faʻamaligiina o le paʻu. Aloese mai vai inu i totonu o le apa.

O totonu ole ea ole fale e le tatau ona matutu, e fiafia le poinsettia i le vevela ma le susu. Ina ia maua e ia se lagona lelei, ia sosolo faataamilo ia te ia i le vai mafanafana i aso uma pe lua. Aua neʻi faʻafefe vai i luga o laʻau, o le a ufiufi i latou i ni mea leaga.

E manaʻomia le fugalaau ma le puipuiga mai faʻataʻitaʻiga - e mafai ona lafoaʻi laulaau mai le mea e afaina ai le malulu, e oʻo lava mo sina taimi puupuu.

TAULAʻI. Ina ua e faatauina Poinsettia, aua le toe totoina e pei o isi laau i se eleele fou ma se fagu fou. E mafai ona faia lenei mea pe a maeʻa.

Vaitau o le tuputupu ae

Paʻu lau

I le faaiuga o le vaitau tuputupu ae, e tusa lava pe le lanu laulaau, e lafo e Poinsettia uma laulaau. Ae le o lona uiga e tatau ona lafo ese le laau. Mai ia Ianuari ia Me, e tausia o ia e pei ona masani ai.. Suavai i taimi uma, e masani ona fofoina le ea.

Ia Aperila, faʻaitiitia le faʻamalosi, o le palapala i le va o le suāvai e tatau ona faʻamago. E le faia le pulupulu. I lenei taimi, ua faʻaititia le vevela i le 15 tikeri. O le laau e amata ona faasolosolo lemu lau lau. E pe a ma le masina.

O le taimi lava e paʻu'ū ai laʻau, tipi ia 'au i le maualuga o le 10 cm mai le palapala ma tuu le ulo i se mea pogisa malulu. Poinsettia e malolo. Faʻasalaina i lenei taimi e le talafeagai. E mafai ona e faʻamamaina le eleele pe a faalua faalua, pe afai o le potu e matutu.

Fualaau

I le masina o May, ua totoina le Poinsettia e ala i le lafoina atu i se ipu tele. Aua e te gafatia tele le gafatia sili atu muamua. Taumafai e aua le faamanualia aʻa i le taimi o le gafa. O le eleele mo le gaosiga e tatau ona aofia ai peʻa - 2 vaega, paluga salu - 1 le vaega, oneone lapoʻa - 1 le vaega. Mo le faʻaleleia o meaʻai o le meaʻai, faʻaopopo le fuga o le fuga.

A oʻo i le gaʻoina, aua neʻi galo e tuʻu se faʻalautele o alavai i le pito i lalo o le ulo. Poinsettia e le faʻafefe eleele palapala, o aʻa o lenei mea e mafai ona pala.

Faʻateleina le faʻamautu malie. A oʻo mai le uluaʻi fua muamua, e amata le faʻaleleia masani o le ea. A o faagasolo le tuputupu aʻe ola, e tatau ona fafagaina le laau ile lua vaiaso. Ae o taimi e masani ai e manaʻomia pe afai e te leʻi faʻaopoopo le fuʻa i le palapala. Fafagaina o loʻo faʻaaogaina faʻatasi ma mea faʻalaʻau ma mea faʻamalolo.. Tuuina atu le mea e sili ona lelei i laʻau felafolafoaʻi mo laau toto.

A o faagasolo le vaitau o le toto o le fatu, asiasi Poinsettia mo foliga o faamai ma meaola faalafua. Whitefly, fulu anufe, moli vavave, mealybugs e mafai ona faaleagaina ai le laau. I le faailoga muamua o latou foliga vaaia, togafitia le fugalaau i iniseti.

Mo le alualu i luma lelei, e manaomia e Poinsettia le itiiti ifo i le 4-5 itula o le la i le aso.

Mai ia Iuni ia Aokuso, e mafai ona faia le laau i luga o le faapaologa. Tau lava o le susulu o le la i luga o lea mea e le tatau ona paʻu, e mafai ona paʻu lau laʻau ma pau. Afai e leai sou faletalimalo, e masani ona faʻaliliu le potu o loʻo e tupu ai se fugalaau.

Faaauau pea ona faapuupuuina pupu. O lenei mea o le a fesoasoani i le fausiaina o se fou, ma o le mea lea o le numera o lanu paʻu o laulaau. O le teuteuga mulimuli e faia i le sili atu i le ogatotonu o Aukuso. Mai lenei taimi e amata ai le fuga o fuʻa tusi.

Pe a teuteuina mo le totoina, tuu le 5-6 togi, e le sili atu. 'Otiʻoti faʻamau i le eleele. Faʻaaogā fuʻa teuteu e ola ai fou.

Faʻamama le palapala i totonu o le ulo i taimi uma ina ia leai ni aʻafiaga o le okesene. Ia Setema, faatasi ai ma le amataga o po malulu, toe faafoi le poinsettia e vevela.

Taimi e malolo ai

Poomsettia e tupu i le faaiuga o Mati. O se fugalaau mananaia e faʻapipiʻi ai aʻa, faʻafefe uma lau. Taofi le fafagaina o laau toto ma faaitiitia ai le faasusu. Faatali seʻi maeʻa le faagasologa o le laʻau, ona tipiesea uma lea o laʻau, faʻapuʻupuʻu i le 10 cm. E tatau ona faia lenei mea ina ia mafai ai e le aʻa ona tupu se kopi fou.

Poinsettia o le a oso atu i le filemu loloto. O le nofoaga o ona anotusi e tatau ona mafana ma manaia pe a mafai. Fafaga fafaga i le vai, e le sasaa i totonu o le fagu, ae i totonu o le apa.

Mulimuli i nei tulafono mo le tausiga o Poinsettia, ma o le Kerisimasi o le a tuʻuina atu ia te oe ona lau susulu i le malulu malulu. O le a avea ma se matagofie matagofie o le laulau Tausaga Fou, o le a fesoasoani i le faatupuina o se siosiomaga fou ma se mafanafana.

E pei ona taʻua muamua, o Poinsettia e aʻafia i le aiga euphorbia. I totonu o ona aiga o loʻo i ai le tele o laau manaia ua tupu aʻe i totonu o tulaga i totonu.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai le tele o faʻamatalaga aoga e uiga i latou: Euphorbia White-face ma Euphorbia Brilliant.

Ata

Mealilo o tausiga lelei

Ina ia faʻafiafia le Poinsettia, fai mea nei:

  1. Ia Oketopa, amata ona faʻatapulaʻa itula o le ao. Mai le 6-7 i le afiafi ma seia oʻo i le 7-8 i le taeao e natia le poinsettia mai le malamalama. E mafai ona e tuʻu i totonu o le kapoti, pe fausia se pusa pogisa e ufitia le fugalaau.
  2. E tusa lava pe i lalo o le malamalama o se pulu eletise, e le mafai ona tupu le lanuina o maa.
  3. I le aoauli, faʻaauau ona tuʻuina le fugalaau i luga o le nofoaga sili ona malamalama. Suavai ma sulu e pei ona masani ai. Fafaga e le aunoa
  4. I lenei faiga, taofi poinsettia mo le itiiti ifo ma le 10 vaiaso.
  5. O le taimi lava e te matauina ai le foliga mai o fugalaau, ma luga o laupepa ei ai faailoga o le paʻu, taofi le pogisa.
  6. Taofi foi le fafagaina o le fugalaau.
  7. Ina ia fuga umi, ia tumau le vevela i lalo o le fua faatatau fautuaina.

I lalo o nei tulaga, o le a fuga mai lou matagofie mai le 4 i le 6 masina.

E masani ona e faʻalogoina le fesili: "Aisea e le lanu mumu ai laulaau i Poinsettia?».

Masalo e le maasiasi ona o le leai o se malamalama ma le vevela. E iai foʻi se faʻafitauli mamafa mo lenei fugalaau o le fesuiaiga o nofoaga i le taimi o le faʻavaeina o pamu. Aua le gaoioi le fugalaau mai lea nofoaga i lea nofoaga.

E pei ona e iloa, o Poinsettia e aʻafia i se vaega tele o laau e taʻua o le suauʻu. O nisi oi latou o le tele o faʻataʻitaʻiga manaia.

Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau se rose o Desert po o Adenium, o se fugalaau matagofie, ae oona.

  1. Verbena Poinsettia - faʻapitoa totonu ole fale. Ae ui i lea, o nisi taimi tatou te manaʻomia se fugalaau fugalaau mananaia mo se moega fugalaau poʻo se nofoaga vevela.

    Ma i lenei tulaga, o le tautalaga e sau i le laveai. I le faaopoopo atu i le lanu moana, o le mea sili ona aoga o le verbena o lona uiga le lelei. E oʻo lava i le mafai ona faʻafetaia le malulu ile -4 tikeri.

  2. Gloxinia. O lenei lalelei ma fugalaau, logo o lanu susulu e mafai ona avea ma se mea teuteu lelei o la matou faamalama.

    O le tele o ituaiga ma fugalaau mai le paʻepaʻe i le maroon pogisa, mai le pale lilac i le paauli paauli. O le mea autu o le Gloxinia o le manaʻomia lea o se malologa taumalulu, i le taimi nei o loʻo mate ai vaega o loʻo i luga ma naʻo le ola e susulu malamalama, saunia e ala i le tautotogo.

  3. Gerbera O lenei laʻau Aferika e iloga i se mea faapitoa faapitoa o fugalaau. O lanu uma o le nuanua ua faʻapipiʻiina i luga o ona lepela.

    O le afi vevela ua ola lelei i lalo o tulaga o le potu ma e fiafia ia i matou ma ona manatu i ni mea faigofie, faalua, pusa e pei o nila. O lona tulaga ese o le lagona lelei i le faasusu, le fiafia i le susulu o le la.