Faatoaga faatoaga

Filifiliga ma tulafono faʻamaonia: pe faʻapefea ona teuina fua mo fualaʻau ina ia mafai ai ona fausiaina fanau ola moa maloloina?

I totonu o le aiga o manufasi e tele mea "afaina". Filifiliga le saʻo mo le faʻalavelave ma le solia o tulafono o le teuina o le a aʻafia ai le faʻagasologa. Ina ia mafai e le moa ona ola maloloina, o siaki taʻitasi e faʻamoemoe mo le incubator o le a siakiina. E naʻo mea sili ona lelei e filifilia, ae na o se auala e mafai ona e maua ai se taunuuga lelei i le pisinisi.

E fia aso ma e mafai faapefea ona ou teuina?

E le sili atu i le 5 aso le teuina o fuamoa moa. Ae o le tele o taimi e le mafai ona aoina le aofaiga talafeagai, ma e le aoga le auina atu o se vaega laʻititi i le mea faʻapipiʻi faʻapitoa. Ae o le teuina umi atu nai lo le taimi atofaina e sese foi, talu ai o le alofilima e faaitiitia le malosi.

Fuamoa fuamoa moa fuamoa vave ona le toe aoga. E i ai le faaitiitia o le suavai i le polotini ma le yoliki. O lenei gau e le mafai ona toe faʻaleleia. E fufulu a latou uluai meatotino aoga. O lenei mea e oʻo atu ai i se faʻafitauli i le atinaʻeina o le pepe. O le mea lea, e taua le taimi e teu ai.

O le taimi i le va o le faʻaumatia ma le tuʻuina atu o le incubator e tatau ona pupuu. O le tele o avanoa mo le fausiaina o se moa.

Fesoasoani! Afai e silia le 7 aso le ola o le ola, o le tino o le moa e tupu tele.

Aoao atili e uiga ile auala e teu ai fuamoa moa, e mafai ona e maua iinei.

O a ni faʻataʻitaʻiga e talafeagai mo le faʻavevesi?

Mo le ausia o se taunuuga lelei, e manaʻomia ai le pulea saʻo i le faiga filifiliga. E tatau i laumei ona ausia ni tulaga maʻoti.

  • Masima ma foliga. E le fetaui lelei ni mea mamafa. O le mamafa mamafa e tusa ma le 50-75 kalama. Faatasi ai ma se tele tele, o le avanoa o le atinaʻeina o le lua yolks e maualuga. Faʻatasi ai ma ni faʻataʻitaʻiga e le talafeagai.
  • Shell. O le atigi e tatau ona sologa lelei, e leai ni pisa ma ni nifo. O le i ai o ni lanu lanu i luga o le atigi o loʻo faʻaalia ai foliga o le faʻavae. E faʻasaina le faʻaaogaina o fuamoa eleelea, ma le fufuluina e le manaʻomia. E mafua lenei mea i le lamatiaga o le faaleagaina o le malu puipuia.
  • Yolk. E tatau ona saʻoloto mai soʻo se vaega ma siaki. E tatau ona i ai i le ogatotonu o le fuamoa.
  • Fale vaalele. E tusa lava pe oʻo i le taimi o le suiga, e tatau ona tumau i le vaega tele, ae le o le pipii i puipui. O lona lautele e le tatau ona sili atu i le 15 mm, ma le mafiafia e tusa ma le 2 mm.

E naʻo le feteenai o nei taʻiala e mafai ai ona faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga mo le faʻaaoga.

Aoina ma sauniuniga o le lisi i le fale

  1. Na aoina fuamoa mo le faʻavevesi.. E le o faʻaaogaina samasama pe a malulu. O fuamoa e ave i le taimi sao o le a faʻapupulaina ai le gaosiga o le moa. Afai ei ai le tele o fuamoa i totonu o le faamoega, o lona uiga o le a itiiti ifo nai lo le faʻatauina. O le mea lea, o le a taulaʻi atu i le puʻe.
  2. E fautuaina e filifili e oʻo lava i mafanafana, ma kopi e leʻi faʻaaogaina.. O lona uiga, latou te aoina a itiiti mai faalua i le aso. I le tulaga o le vevela poʻo le malulu malosi - pe a uma le 3 itula. O faʻataʻitaʻiga filifilia o loʻo tuʻuina i totonu o fata ma pulu puaa. Latou te puipuia mai i mata ma isi mea leaga.
  3. Afai ei ai le umi o femalagaaiga, e tatau ona malolo fuamoa.. Ma e na o le 10 itula e malolo ai, e tuʻuina atu i totonu o fata (i luga o le lautele). E tatau ona matauina o fuamoa e faaluaina i le aso.
  4. Aʻo leʻi tuʻu i totonu o le incubator, o fuamoa e aumai i le 22 tikeri.. Ina ia ausia lenei mea, e mafai ona tuʻuina i lalo o le moli o le quartz. O le faʻapogai o le faʻaalia e tatau ona i totonu o le afa mita o fuamoa, ma o le umi o le faʻaaliga e tatau ona tusa ma le itula.

O nisi faʻamatalaga e uiga i le faagasologa o le fafagaina o fuamoa moa i le fale e mafai ona maua iinei, ma nisi faʻamatalaga e uiga i tekinolosi o le fausiaina o moa ma le maualuga o le vevela o fuamoa moa e mafai ona maua i lenei mea.

Faʻapefea ona fatuina le siosiomaga talafeagai?

  • I totonu o se potu e faʻamoemoe mo le teuina, e tatau ona i ai le lelei o le ea, ma o le vevela e le tatau ona sili atu i le 12 tikeri. E le tatau ona aloese mai i le vevela, pe o nisi foi pepa condensate i luga o le atigi. E taʻitaʻia ai le salalau o meaola leaga.
  • E talafeagai le aveeseina o manogi manogi i totonu o le fale teu oloa, ao fufulu lelei fuamoa, e ui lava i le atigi.
  • E le manaʻomia foi le faʻataʻitaʻiga. O le vavevavega o le ea e faatelevaveina ai le faʻafefe o le susu.

E sili atu faʻamatalaga e uiga i le faʻaogaina o fuamoa moa e mafai ona maua iinei.

Faʻailoga faʻamaonia

Na o fuamoa mai moa maloloina e tuʻuina i totonu o le incubator ina ia leai se faʻamaoniga o se faʻamaʻi pipisi.

  1. E taua tele le faʻaalia o le fuamoa. Lata po o le umi e le fetaui mo faailoga tusi, ona o ia ituaiga o tautalaga e uiga i mea e le masani ai. O maile mumu e oso ese mai ia i latou. O faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma se atigi 'āiga poʻo ni faʻasolosolo ua taatia. O le tulaga masani o se fuamoa mama, lea ei ai se atigi faʻatasi ma se toniga lanu ma lanu.
  2. Ma, o se suʻega ma se ovoscope. E pei o se samala ma se moli malamalama. O lenei masini e fuafuaina e le nofoaga o le vaalele, lea e maua ai le okesene i le embryo. O lenei potu o loʻo i totonu o le vaega susulu o le fuamoa, ma o le lautele e tatau ona le sili atu i le 1.5 cm. Afai e tele le lapoa, ona faʻaumatia lea o le fuamoa i se taimi ua leva, lea o le a aʻafia ai le faʻaleagaina.

    E tatau ona i ai i le ogatotonu le isu, ma faʻauʻu foʻi otootoga. O lona siva laitiiti e faatagaina. Afai o le nofoaga tutotonu e faʻasalaga pe lua yolks, ona leʻo lea o fuamoa.

  3. A maea le vaiaso i le incubator, ona toe siaki lea o fuamoa ma se ovoscope.. I le taimi lea, e tatau ona i ai i le fomaʻi se masini sima ma se fatu fatu. Afai o misi, ua aveese le fuamoa mai le incubator.

    A oʻo ina faʻamaʻi pipisi, o le a faʻaalia i le suʻesuʻeina faifai pea. I le auala, i le aso lona 11 o le siaki lona tolu o loʻo faʻatinoina foi. I lenei tulaga, e tatau ona faia mea uma.

E taua! E le mafai ona e fufuluina fua ma fufulu mama. O lenei ata o le nadkorlupnaya e fai ai se puipuiga, i le i ai o ni mea e aʻafia ai siama.

O le tausisia lelei o tuutuuga o le filifilia ma le teuina o fuamoa o le vevela e mafai ai ona maua le 100% le gaogao. O le fanau o le a tatau ona maloloina. Ae e le tatau ona galo ia i tatou o le masini aupito sili ona lelei e le suia le tausiga o tagata.

E le gata i lea, o le tagata faitau e ono aoga faamatalaga e le gata e uiga i le afaina o fuamoa, ae pe o le a foi le umi o le teuina o fuamoa mata i le fale i le vevela o le potu e tusa ai ma le SanPiN.