Fualaau faisua

E faʻapefea ona fai sana sana i le apa?

O le kuliga na o le pau lava lea o ituaiga o le genus Corn. O se lauusiusi ma le taʻutaʻua taʻitasi tausaga. E mafai ona ola e tusa ma le tolu mita i le maualuga pe mai le 6 i le 7 mita. E fa ona ituaiga, faʻapea foʻi ma le tolu faʻasologa o meaola. O le kuluga ua taʻua o le laau sili ona tuai saito i le lalolagi. Ua vaevaeina i ni vaega ninii o vailaau.

O le kusi e tusa ma le 10 afe tausaga le matua e avea o se fua. Maua i le teritori o le itu i saute o Mekisiko, lea na tupu mai talu mai aso anamua. E le na o le samasama, ae o le mumu po o le uliuli.

Faʻapitoa

O le kuliga e tele ituaiga:

  • suauu suamalie (sili ona fiafia i ai tagata uma e galulue i meaola);
  • dentate;
  • silicaous pe indian;
  • faʻamalosi;
  • talo;
  • taloina (vaevaeina i ni ituaiga se lua: karite ma le araisa);
  • lipine-laugutu;
  • filmy;
  • suauu maso;
  • Iapani na suia.

O le 'au saito e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le fitu senitimita le lautele. O se tasi o eseesega autu o lenei laau mai isi masini o le suamalie o le manava lea i totonu ma e aofia ai parenchyma. O le laʻau o sana e tele. O fualaau ma totoa e faʻaputuina i mea e tutupu. E i ai se mea umi umi. O le tuputupu ae ma le atinaʻeina o sana e tupu mai i le 90 i le 200 aso. E foliga mai o le a tulaʻi mai i le 11 aso.

O lenei laau e fiafia tele. O fatu o le a tupu i le 10 tikeri Celsius. Mo laau e manaʻomia se vevela e tusa ma le 17 tikeri Celsius.

TAITAI! Faʻaauau pea alofilima 5-6 tikeri. Mo le tuputupu aʻe masani o sana e manaʻomia se vevela o le 22 tikeri Celsius. E na o le vaitaimi o foliga mai o inisi e mafai ona tatalia le vevela ma le leai o le susu.

O le tele o mea leaga e mafai ona mafua ai le laau: eleele vevela, vevela vevela, tau maualalo. O le tele o le susu o loʻo faʻaaoga e tusa ma le 10 aso aʻo leʻi sasaina ma 20 aso mulimuli ane. E manaomia le vai e tolu selau kilokalama e fatu ai le tasi kilokalama o le mea vevela.

I luga o eleele malulu, o le a tupu atili le leaga. O le masani ai o le faʻamamafana o le 70-80 pasene. O le kosi e manaʻomia ai le tele o le malamalama, aua e sili ona lelei le toto i luga o le itu i saute. E le mafai ona e totōina tele, aua o le sana e le fiafia i le aliali mai.

Faʻafetai i mataupu faʻalapotopotoga o le ai ai se seleselega tele. O le eleele sili ona talafeagai o le chernozem. O le eleele paʻu e talafeagai lelei mo sana, ae o le a tupu le pala. O le tulaga ese o sana o le mea e matua faigata lava ile palapala. Afai o le eleele e mauʻoa i le suka, ona tatau lea ona avea le lime.

Mea aoga

O lenei laau toto e taugata i le lalolagi atoa. E faʻaaoga i le kuka ma isi vailaʻau. O se vailaau togafitiga. E faʻaaogaina i le toetoe lava o lālā uma o le cosmetology ma vailaʻau, ma e le gata o se meaʻai meaai.

O le kusi e tamaoaiga i le tele o minerale. O loʻo i ai i le falalatini fatu le lysine ma le tryptophan. O loʻo aofia ai foi le: panthenolic acid, tannins, o mea taua ma gaʻo ma le pyridoxine, biotin, riboflamin. O vailaʻau aoga o loʻo iai uma i totonu o le paluga o sana ma ona lau.

E taua! E maualalo le tau o le malosi. O le taumafaina o lenei laau e fesoasoani e faamama le tino. Aveese toxins ma radionuclides. Faʻasusu ifo i lalo le faasologa o le soifua matua. Cobs togafitiga faʻamaʻi e pei o le tuberculosis ma le niumonia. O loʻo iai vitamini e manaʻomia mo tamaiti.

O le fea e filifilia?

O le mea e leaga ai, o le sana o le mafanafana ua mafua ai le 25 pasene o mea oona. O le filifilia o le saʻo ma le lelei lelei e tatau ona mulimulitai i le tele o tulafono faigofie:

  1. Aveese tumutumu ma vaai i le paʻu. Afai ei ai lanu samasama-lanu meamata, lanu enaena o le moa, ona o ni faailoga ia o le malie. O le tele lava o taimi i le pito i luga, o le faasolosolo malie lava lea o le galo agai atu i lau.
  2. Vaʻai lau lau. Aua le tago i le sana ma le faaleagaina, aua o lona uiga o siama. E mafai foi ona motusia leona. O lona uiga o le sana e le talafeagai mo le kuka.
  3. E le mafai ona e filifilia sana ma se manogi manogi, e pei ona togafitia i vailaau e tineia ai manu faalafua.

Sauniuniga mo le kuka

O le mea sili ona suamalie o le saito talavou. E mafai ona kuka i auala eseese. Ina ia kuka ai, o le a e manaʻomia se atigipusa e kuka ai le masima, masima ma le 15 minute o taimi (auala e kuka ai sana i luga o le paʻu, faitau iinei).

E le gata i lea, o le sana e mafai ona saunia i isi auala, mo se faataitaiga: i totonu o le ogaumu, i totonu o se fafie eleʻele, i totonu o se ogaumu microwave, i totonu o se ogaumu vela, i se faila taofi, kuka, uila, kernel kili i luga o le fagu.

E faʻafefea ona fuga: meaʻai ma fua

O se mea e le masani ai ma manaia. Atoatoa mo soo se tafaoga. E tele auala e kuka ai sana sana:

Ma le pata

O le a alu:

  • Fuga
  • 0.2 lita o vai.
  • 45 g o le suauu.
  • Olive olive.
  • Suamalie

Kuka:

  1. Fufulu lelei le sana.
  2. Taʻu le sana mo le 5 minute i le suauu olive.
  3. Ma le isi, faʻaititia le afi ma faʻaopopo vai.
  4. Ona liusua lea o le pata ma masima.
  5. Faʻamuʻu gaʻo i le suauu.
FAʻATASI! O le pan e tatau ona i ai ma se vaʻaiga loloto.

Fafaga

E tatau ona ave:

  • 3 sana.
  • 4 lita o vai.
  • 0.1 kilokalama o le pipi.
  • Suamalie
  • 25 kalama o le pata.

Kuka:

  1. Uu ma fulu le uʻu.
  2. Ma le isi, sosoʻo atu i totonu o se fagu ma sasaa i totonu o le vai, faaopoopo le masima ma aumai i se vevela.
  3. A uma le kuka, faʻaitiitia le vevela ma kuka mo le 20 minute. Ona oʻo lea ma vevela.
  4. Sela sana ua tuu i totonu o le apa ma le pata ua uma ona liusua, faaopoopo atu le fala ma falai mo le isi 6 minute. Atoatoa i le tota.

Mataʻituina le ata o fua o le falala kuka ua afifiina i le taloni:

Ma le sisi

Mo lenei mea o le a e manaʻomia:

  • Fuga
  • Tasi le lita o susu.
  • 0.5 lita o vai.
  • Se sipuni ti suka.
  • Se sipuni sipuni o le suāuʻu olive.
  • 2-3 cloves o le kāleni.
  • Basil.
  • 25 kalama o le pata.

Kuka:

  1. Faamama ma fufuluina le uʻamea, tuʻu i totonu o le apa ma sasaa i le suāsusu, vai, faaopoopo le suka. Cook mo le 20 minute.
  2. Falafola le saito ma sulu i le suauʻu olive.
  3. Tuu le sana i luga o le apa ma tao mo le 20 minute.
  4. Mo le faʻamauina, e tatau ona e tuʻu le pata, basil, kālati ma le sisi i totonu o se mea e gaosia.
  5. Lisi sauniuni lubricate le sana ma tautua.
Matou te fautuaina oe e faitau a matou isi mea i luga o le auala e vaʻaia lelei ai ma faʻasao le saito i le fale, kuka kulimi sana, popukone, salati, e aofia ai papa laau, ma vaʻavaʻai foi i fualaau kuka.

Faʻafefea ona tautua?

O le 'ai ma le tufatufaina o sana e saʻo lelei. E tele auala e fafagaina ai sana, o se tasi oi latou: muamua e tatau ona e vaevaeina se sana sana tunu, aveese le tasi laina o fatu, patipati lou lima matua i le isi mea ma ia lolomiina. O le gaioiga lava e tasi e fai ma isi.

Maʻa e mafai ona tupu i luga o le eleele. E mafai ona faʻavaivai i ni auala se lua: faatasi ai ma le fesoasoani a fatu ma fua. O se oloa gaosi oloa i le salafa o le lalolagi ma ua manatu i ai o meaai sili ona taua ma meaai, faapea foi ma aganuu.

O atunuu e ola i le koʻotaga e aofia ai: Initia, Farani, Rusia, faʻapea foʻi Atenitina, Amerika i Saute ma Atenitina. Ua manatu taʻitaʻi o ni atunuʻu pei o le: United States ma le DPRK.