Lafumanu

E faʻapefea ona 'otiʻoti faʻamaʻi lapiti

O le faʻaaogaina o lapataiga i lapiti a le aiga o se tasi lea o auala talafeagai i le tausiaina. O le umi o manoa e afaina ai le soifua maloloina o le manu.

E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi falemaʻi i se fomaʻi, ma e mafai ona e faia lenei faiga i le fale e oe lava ia, i le mauaina o le onosai ma le aʻoga muamua atu.

E tatau ona ou tipiina papa o le lapiti

I totonu o le vao, e manaʻomia lapatai lapiti pe a tamoe e pipiʻi i le palapala, aʻo latou sosolo solo i latou lava. E leai se avanoa i totonu o le potu, o lea e tupu aʻe ai manoa ma faalavelave i le manu. E tele mafuaʻaga mo le manaʻo e taʻei lapisi o lapiti:

  1. O tao uumi e puipuia ai le manu mai le tufatufa atu o lona mamafa i luga o vae. Pe a faʻanofo, o le mamafa o le tino e pa'ū i luga o le mulivae, mai le masini ua faia, ma le fulufulu ua solo i luga o pads ma manuʻa o le manuʻa. E sisi foi tamatamailima.
  2. E mafai ona afaina ai isi ma le lapiti lava ia.
  3. O se faʻailoga o le le faʻavaivai, o le faʻaogaina o le kiore lava ia e amata ona faʻafefe ona manoa.
E taua! E tatau ona vavae ese Claws ao latou tuputupu aʻe. Talu ai ona o latou tuputupu ae i lapisi, o lenei faiga e mafai ona faia faʻa-tasi i le masina, ma i totonu o se tasi - tasi taimi i masina uma.

E faʻapefea ona tipiina manoa o le lapiti

E tatau ona e saunia mea uma e tatau ai, faʻamama ma faʻaleleia le lapiti, ona fai lea ma le faʻaeteete le auala lava ia.

Sauniuniga mo le faʻatinoga

Mo le faia o se seleulu mata, e tatau ona e saunia se meafaigaluega - e mafai ona fai ni tui mo pusi ma taifau, e lua ituaiga:

  1. Nili kilia, seleulu, o loʻo faʻaaoga mo teuga pulou. O le taʻiala o le faʻaogaina e tutusa lelei ma seleni masani. O le itu lelei o lenei meafaigaluega - o le a sili atu le manaia pe a fai ni lauulu.
  2. Manoa Guillotine, faʻamoemoe mo le tipiina o tui i maile. Faʻaaogaina mo le teuina o manoa vavalalata. O le lelei o le guillotine o se faʻamaumauga saʻo o le pu i totonu o le pu o le masini.
O loʻo i ai foi se mea faʻapipiʻi ma se masini saogalemu, ina ia aua nei vavaeeseina le mea sili. Afai e faafuasei lava ona e seleseleina le pipi, o le toto o le a tupu i luga o le tipi, talu ai o loʻo iai capillaries i lona vaega ola. I lenei tulaga, o se pusa fesoasoani muamua e tatau ona tuʻu i le pusa fesoasoani muamua e faʻaoga i le vaega. I le leai o ia tupe, e mafai ona e faʻaaoga le falaoamata masani.

I le fale talavai, e mafai foi ona e faatauina se penitala penisini, lea e sili atu ona talafeagai i le faaaogaina o le nonoa i le tipi.

Faʻasologa o le lapisi

Ina ia mafai ona faia le faiga faigofie ma le le talafeagai mo le lapiti, e tatau ona faatulaga lelei. Aʻo leʻi faia lenei mea, e tatau ona faʻamautinoa le manu. Ua totō le manu i luga o ona tulivae ma sasa. Pe a faʻafilemu o ia, e tatau ona faʻatapulaʻa lana vaʻaia ina ia oʻo i le taimi o le faʻagasologa e le amata ona alu ese. E tatau ona galue malosi, ae faʻaeteete, ina ia aua le afaina ai le manu. E tatau ona faia taumafaiga pe a taumafai le fagafao e sola. E matua faʻasaina le faʻasaga i tua, aua e faigofie lava ona faamanualia.

Faitau pe fia tausaga o lapiti e ola i ituaiga eseese i le fale.

Mo le faia o le lapiti e taofi le atuatuvale, e tatau ona uu i autafa ma sulu o ou vae. O na uunaiga e faamanatuina ai le lagona o loo ia lagonaina i totonu o le pupu o le pu, o loo siomia e ona aiga.

O le tele o taimi, e faʻaaogaina e faifaatoaga auala nei mo le faʻapipiʻiina o manu:

  1. E mafai ona faʻapipiʻi le lapiti i le na o le faʻauluina o tua o lona tino i se tulaga nofoa. Ina ia faia lenei mea, ia nofo i se tulaga lelei o le nofo ai. Ua tuu le manu i le pito o le laulau ma ua tuleia e le lima. E tatau ona e faia lenei mea ina ia i ai lou alofilima i lona fatafata. I lenei tulaga, e tatau i le meaola ona lelei le nofo e pei o lena.
  2. O le faʻapipiʻi i le tulaga pito i luga e sili ona fiafia i ai le manu. O le mea moni, e tatau ona e masani i lenei fusi uʻamea, i le taimi lava e foliga mai ai i lou fale. E tasi le lima e fetaui i lona manava ma taia le manu, ae o le isi lima e ave le vae ma manoa e vavae ese.
  3. O le auala sili ona faigofie mo se tagata o le afifi lea i se solo. E afifi le manu i se solo ina ia naʻo le ulu e totoe i fafo. O lenei mea o le a fesoasoani i le faaleleia lelei o le manu, ae le o le afaina ai o ia. E mafai ona tuʻu le lapisi i luga o le lapoa poʻo luga ole luga o le luga. O le faʻataʻitaʻiga e amata ile fesuiaʻiga o paʻu ma tipi ese ia manoa.
  4. O se potu e le masani ai e mafai foi ona fesoasoani i lenei faiga. O nei meaola e sili atu le toʻa i se nofoaga fou.
E te iloa? O lauulu uumi i luga o foliga mata ma alafau i lapiti o totoga ia o paʻi. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le meaola e alu i le pouliuli. O le umi o le musele e tutusa ma le lautele o lona tino, lea e fesoasoani i le manu e fuafua le mamao i le va o faʻalavelave.

Fulufulu lauulu

O le lauulu uluaʻi lauulu e fautuaina e fai i le matua o le 2 masina peti.

Mafaufau i le ala e fai ai lenei laasaga taʻitasi i lea laasaga:

  1. Amata amata le lauulu i paʻu pito i luma. Ina ia maua le avanoa i le patipati, latou te fetaomi i luga o le papa ma aveese le fulufulu mamoe. A o le i peritomeina ia lava, e tatau ona fuafua pe o fea e amata ai le pulupulu, o se meaola ola i vaʻa toto e le mafai ona paʻu i le vaitaimi o le peritomeina.
  2. Faatasi ai ma se faʻaoga o le fao e tatau ona e aveesea naʻo le oti. E sili atu ona lelei le aveeseina malie i nai laasaga, ina ia aua neʻi mafua ai le toto.
  3. A maeʻa le teu, ona toe siakiina lea o le vae mo le i ai o ni vaega mafiafia e manaʻomia ona vavae pe tipi, pe'āfai o iai se faila fao ma se pefu tele.
  4. Faamasani oe lava i uiga o le lapisi o lapiti i le fale, faapea foi ma nisi mea aoga e uiga i ituaiga ituaiga: Kalefonia, Angora, uliuli ma enaena, pepe, rizen auro, flandr, Soviet chinchilla.

  5. E taua le aua neʻi galo e tipiina ia manoa i luga o tamatamai lima.
E fautuaina e fai se malologa pe a uma ona tosoina fasi paʻu ina ia filemu le lapiti. E mafai ona e avatu ia te ia se mea e fiafia iai.

Vitio: E faʻapefea ona tipi faʻamavae lapisi

O le a le mea o le a tupu pe afai e te le tipiina manoa o le lapiti

O lo o tupu pea lava pea le mapu, ma afai latou te le teuteuina, e mafai ona amata ona mafua ai le le mautonu i le manu, ma i le lumanai e oo lava i le agai atu i faafitauli tau le soifua maloloina, lea e faaalia ai i latou nei:

  • totoga toto i luga o paʻu;
  • tiga faatasi;
  • pulumu o vae;
  • vavalaʻau;
  • tiga i paʻu pe a fai laasaga taʻitasi.
Ona o lenei mea, ua i ai i se tulaga atuatuvale, ua le toe fia ai. O le faʻafitauli e mafai ona faia ai se taʻitaʻia masani o kapeta poʻo isi meafale. O le iʻuga, e mafai e le manu ona oʻo i le tiga ogaoga, pipiʻi ma amata le toto.

E te iloa? I aso ua mavae, sa faʻasaolotoina lapiti i motu tuulafoaia. Na faia lenei mea ina ia i ai se mea na tupu i se vaa, na i ai i tagata manua se mea e ai i luga o sea motu.

E ui i le mea moni e le faigata le tosoina o tui, mo le taimi muamua e mafai ai ona e faʻaaogaina le auʻaunaga a se tagata tomai faapitoa ile tausiga o fagafao. O le a ia faʻaalia pe faʻapefea ona faʻatino lelei lenei faiga ina ia vave ma leai se afaina.