Faatoaga faatoaga

Faʻatau i moa breed Shamo

I le taimi nei, o kalapu mo le tauvaga o taʻavale e mafai ona maua i le tele o aai tetele i le Soviet Union muamua. O se vaaiga mataʻina ma le ofoofogia lenei na faʻaolaina i le lalolagi atoa ma o loʻo faasolosolo lava ina maua le lauiloa i matou. O se tasi o taʻitaʻi iloga i le va o manulele taʻavale, o taʻavale o le ituaiga.

Faʻasologa o talafaasolopito

"Shamo" o le vaeluaina o le upu "Siam", o lona uiga "Taialani". O se ituaiga o le Malay ituaiga o moa. O lenei manulele na faʻafeiloaia Iapani mai Taialani i le seneturi lona 17, ma na faʻaalia i Siamani i le amataga o le 50s o le 20 seneturi. O le ituaiga o Shamo na oo mai i le teritori o le Soviet Union i le faaiuga o le 20 seneturi.

E te iloa? Sa i ai ni moa fuamoa a Amerika Samoa i Saute.

Faamatalaga mai fafo ma le tino

Faʻataʻitaʻi moa o le ituaiga o Shamo e toetoe lava a faʻatusatusa i luga, faʻatupulaia maso o le fatafata. O a latou laumei e puupuu lava, e fetaui tonu i le tino, o le manulele e taofia lona tua i luga, toetoe lava i luga. O mea nei e taatele uiga o lenei ituaiga:

  • o le ulu ei ai se foliga lautele, o le tua o le ulu, e pei o le, "tipiina";
  • mata e nofo loloto i totonu o le ulupulu, o loʻo i ai ni foliga matala;
  • malolosi o musika o alafau;
  • o le selu ei ai le foliga o se pati;
  • o taliga e toetoe lava a le mafai ona iloa, o le faai o le lanu mumu e oʻo atu i le ua;
  • o le ua faʻapotopotoina le ua, o le pito i totonu o le tino e pei o se selu;
  • o le fatafata e lautele ma malosi ona atiina ae, e leai se pisa;
  • i luga o le atinaʻe malosi i tua o le laumei e seasea lava;
  • pupuʻu pupuu na faʻaalia ponaivi faʻatoʻa;
  • o se siʻusiʻu uumi umi e masani ona tuʻu i lalo ma faʻapaʻu malie;
  • o vae o le manulele e umi ma mamana, o vaʻa mataʻutia, o le tamatamailima o loʻo i ai i le eleele;
  • O le uiga le talafeagai o lenei ituaiga o le faʻatalatalaina o le mulivae, pito i fafo le pito i fafo.

O le lanu uliuli po o le uliuli e manatu i le masani i le lanu lanu mo lenei ituaiga e tutusa ma lanu mumu, lanumoana, paʻu ma le saito.

Ga Dong Tao, po o "Elemene Chickens" - o se ituaiga o moa, falaiina i Viatename e auai i le fiafiaga; e ese mai le mamafa tele o paʻu ma foliga mataʻina. O lea la ua matutua i latou mo ni mea teuteu lelei ma mo aano o manufasi, o se meaʻai tele.

Ma mo Chamo o nei lanu e masani lava:

  • paʻepaʻe;
  • porcelain;
  • lanumoana;
  • lanu uliuli;
  • enaena.

O le mea e manaʻomia mo le valivali o le manulele - e tatau ona manino ona faʻaalia.

Uiga

O Shamo o se manulele malosi ma ona atigi musika, e taua tele mo lona tumau tele. O taʻaloga e faʻaalia i le faʻamalosi maualuga, e uiga i sui o latou ituaiga, ma isi manufelelei. O i latou nei o fitafita sili, ma o latou uiga taua o le feau tele i le taua, lototele, lototele ma le taua.

E taua! E taua le taofi o le chamo i vaalele e vaʻavaʻai ai poʻo vaʻa tetele, talu ai e le mafai ona latou ola e aunoa ma ni taua ma e mafai ona faʻaleagaina e le tasi le isi i le taimi o le faʻalagolago faʻatasi.

Faʻailoga mamafa

O pou o lenei ituaiga ua vaevaeina i ni vaega mamafa se tolu:

  1. Laʻau-shamo tele, popo - 4-5 kg, moa - 3 kg, fuamoa e enaena, pe tusa ma le 60 g.
  2. O le chu-chamo toharite, o siaki e mamafa i le 3-4 kilokalama, o le moa e mafai ona mamafa i le 2.5 kilokalama, o le lanu o fuamoa e enaena, o le mamafa e tusa ma le 40 g;
  3. O le ko-chamo, o le moa e mamafa le 1-1.2 kilokalama, o le moa e tusa ma le 800 g, o le mamafa o le fuamoa e tusa ma le 35 g.

Gaosiga o fua

E mafai e se manu feʻai ona maua mai i le 60 fuamoa i le tausaga. Mo le tuʻuina o laumei e tatau ai ona fatuina ni tulaga sili ona mafanafana mo le faʻatoagaina o le fuamoa i le pito o le taumalulu ma le amataga o le tautotogo. E naʻo le pau lea o le ala e aoina ai fuamoa mo le faʻavelaina, ona nofo ai lea o le moa i luga oi latou pe tuʻu foʻi fuamoa i totonu o se mea faʻapipiʻi.

Ona o lona uiga le pulea, o le matua o lenei ituaiga e matua telefoni feaveaʻi ma o loʻo gaoioi. Latou te le talafeagai lelei e pei o ni upusii, aua latou te le maua le onosai e nofo i luga o fuamoa seia oo i le faaiuga saʻo o le faagasologa - vevela o moa. Afai, e ui i lea, ua e filifili e faʻaaoga nei manulele e paʻu, e tatau ona faia i le tuʻuesea atoa, pe a leai se mea e faʻaseseina ai le matuamoa mai ona tiute. Quama shamo tele, ona o lona le mautonu ma le gasegase e mafai ona tuʻimomomo ai fuamoa. Talu ai o fuamoa o moa o lenei ituaiga ua matua faigata lava, e sili atu le le lamatia, e tuʻuina atu le toe gaosia o moa i le incubator.

A filifilia se mea faʻapipiʻi mo le fale, ia gauai atu i ia mea e pei o le "Layer", "Manuʻa lelei", "Cinderella", "Blitz".

Le faigata o le fausiaina i le fale

Ianuari o le taimi sili lea mo le faʻavevesi. I le faaiuga o le tausaga, ua filifilia ni hens breeding ma amata ona fafaga i latou i meaʻai maualuga-protein. Mo ia ituaiga meaʻai, o se faʻapitoa faʻapitoa ma fatu (0.025 kilokalama i le tagata). O moa faʻanatinati o loʻo faʻamauina i le vevela o le 32-34 ° C. Homeland Shamo o Asia i Saute. Mai lenei mea e mulimuli mai ai o le manulele e sili ona vevela, aua o lona masani masani e manaomia ai le mafanafana.

E tusa lava mo tamaʻi moa laiti e te manaʻomia se pa puipui tele. O le osofaʻiga ma le faʻailogaina o uiga o manulele e aliali mai mai lava ile laʻititi. E sili atu ona lelei le tausia o moa. E leai se tautalaga o felagolagomaʻi faʻatasi ma isi meaola, e pei ona uma ona fai mai, e le sologa lelei Chamo ma o latou uso a tagata. E aoga le vaʻavaʻai ma le totoa mo manulele ola aʻe. O le ituaiga e manaʻomia le tausia ma le faaeteete ma mataitu mo le mama.

E te iloa? I luga o le teritori o le Malo o Rusia o taumafataga e taʻua mai le ogatotonu o le XIX seneturi. Faatasi ai ma faʻaaliga uma o le moa i le 1878, o le sili ona lauiloa o le tauivi lea o faʻamau. E leʻi pine talu ona maeʻa le mea na tupu, na faavaeina le Russian Poultry Society, na faavae e le na faavaeina ia moa o tau i le malo o Rusia.

Fafaga meaai

Shamo - i luga o mea uma, o tauʻave tau, e le mafai ona fafagaina fafagaina poʻo na o meaʻai. E pei o soʻo se tagata afeleti, latou manaʻomia se meaai faapitoaO mea autu o loʻo i ai i ni nai upu o loʻo i lalo:

  1. I le taimi lava pe a uma le fanau mai, o moa ua fafagaina na o le faʻi fafaga. O le faʻaitiitia o le tupu aʻe o polotini i le taumafa o moa ua faaitiitia. Vitamini e faaopoopo i le fafaga i vaiaso taʻitasi. E tatau ona iai vai mama i taimi uma.
  2. I le oʻo atu i le 2 tausaga le matua, laulaʻau (letusi, nettle, etc.) e faʻaofiina i le taumafataga o moa, ae tatau ona faia le tausiga ina ia mautinoa ai le tele o mea faʻaopopo e le sili atu i le masani.
  3. A maeʻa ona felelei manu felelei, ona latou siitia lea e fafaga faʻasoa mo tamaʻi fatu ma fatu (1: 1). O lenei meaai e maua ai fulufulu le malosi e tatau ai.

Auala e toleni ai pusa

O le aʻoga o tauvaga faʻatau e amata i le 3 tausaga le matutua. O uiga autu o loʻo faʻamalosia i le taimi o toleniga o:

  1. Tumau. Faaaoga le avega i vae o se manulele e oʻo ile 0.3 kilokalama.
  2. Faʻailoa. Latou te toleniina ma le fesoasoani o tulagavae mai tua, lea e mafua ai le oso i luma o le lumanaʻi ina ia aloese mai le pa'ū.
  3. Telefoni o. Mo le atinaʻeina o lenei uiga lelei, ia faʻaaoga se uili faʻapitoa (pei o le mea lea e tamoe ai hamsters).

E toʻatasi le matai e tatau ona aʻoaʻoina le manulele. A le o lea, o le taunuuga o le a le o le a le atoatoa le le mautonu (i se tau le aoga).

E manaia foi le faamasani i ituaiga teuteu o moa: Saina siliki, sybright, cemeni ayam, pavlovskaya, paʻu siliva.

E masani lava, o le muamua taua mo le shamo e avea ma "ata lafoia". O le mea lea, o se fitafita e atiina ae le fiafia ma le tauivi ma le agaga, na te fasiotia le fefe ia te ia lava ma iloa ai e le vaivai o ia nai lo lona fili. O le taulaiga faapitoa e totogi i le faʻaaogaina o tui ma le pipi. E na o se solo sili ona ola maloloina e tuʻuina i taua. O se manulele maʻi, pei o se manulele pe a faʻafefe, e le mafai ona tuʻuina mo taua. Aʻo lei faia le taua, e tatau ona matelaina le moa, o lea o le a sili atu le faʻamalosi.

Vitio e uiga i le vao shamo

Roosters co-shamo

Faʻataʻi le co-shamo

Faʻamatalaga e uiga i le ituaiga o Chamo

amata ona tau le malosi pe a uma 3-4 masina e tusa ai. oe matutua o loʻo nonofo taitoalua i cages, ae ou te faʻatagaina tagata uma mo se savaliga. luga o le auala o loʻo tausia i vaega. aemaise lava savali vaʻaia eseese
i luga
//fermer.ru/comment/1074896984#comment-1074896984

O tamaʻi manu e manaʻomia le vevela, ma o le manulele matutua e faigata tele. O aʻu tagata matutua na taʻalo e aunoa ma ni faʻafitauli i totonu o se fale moa lemu (o le vai e paʻu i le po). O le mea autu e matutu ma leai ni faʻataʻitaʻiga
i luga
//fermer.ru/comment/1077197918#comment-1077197918

E le tatau ona e taulimaina le pipi ma taufaasese. O se aga masani lenei, o se vaega o measina faaleaganuu o Asia i Sisifo, e pei o se faʻatau Sipaniolo. E le gata i lea, i tausaga talu ai nei, ua tau le taua ai taua ma e seasea lava ona iu i manuaga. O le tele o taimi e tau ai le taua ao le i sola se tagata auai.