Tomato ituaiga

E faʻapefea ona toto ma totoina se tomato Cherokee

Tomato "Cherokee" (igoa muamua - Cherokee) - o se ituaiga e masani ona alofagia e faʻamaonia lona aoga ma lona faʻalelei. O le tamato e afua mai i Amerika - na totoina e tagata Cherokee Initia i le silia ma le 100 tausaga talu ai. O Cherokee e tatau ona avea ma suafa o le tupu o le togalaau. O lenei mea e faʻafeiloaia e le tele o fualaau faisua mo le kukaina o hamburgers, salati, pi, ma na o le fou lava. Tomato tetele, Cherry, kulimi, uliuli, sukalati, lanu piniki, lanu violē, paʻepaʻe - i se ituaiga tele o tamato mo tagata uma o le a mautinoa lava latou mauaina se ituaiga e sili ona fiafia i ai, poʻo sili atu i le tasi.

Eseesega faʻamatalaga

O le Tomato "Cherokee" o se ogalaau maualuga umi e maualuga mai i le 1.2 i le 2 mita. Pepa pepa pepa masani. Fuga faʻalaʻu, faʻalavelave faʻapitoa. O le laau e oʻo atu i le 8 brushes. E tusa ma le sefulu fua o fua o fatu i totonu o le lima e tasi. O le vailaʻau e tele mea lelei, i totonu ia i latou - maualuga maualuga, fualaau suamalie matagofie, tetee i faʻamaʻi. O le togi e leai lava ni vaivaiga taʻitasi. E pei o le tele o tomato, e mafai ona aʻafia Cherokee i faʻamaʻi, mea faʻamaʻi, ma isi faafitauli tuputupu aʻe. O se mea iloga o lenei tumato tele i luma o isi ituaiga, o fualaau o le Cherokee ua i ai se tino manogi ma sina fatu fatu.

Fua o fua ma fua

"Cherokee" - ituaiga-vave-fua mai fua. O le vaitau o le vaomatua (fua) e 90-115 aso. O le fua o le ituaiga e sili atu nai lo le 4 kilokalama o fualaau aina mai le vao. O fua e tele-potu, lapoa, mafolafola (fatu-foliga), i le tulaga o le matua ua i ai se lanu tulaga ese (mai le samasama ma le viole-violē). O le mamafa o le mamafa o le fua e tasi e 250 kalama. Faʻalagolago i tulaga eseese ma faʻalauteleina, o loʻo i ai ni faʻamatalaga mai le 150 i le 400 glamu, faʻapea foʻi ma fatuga o le tataina o faamaumauga e 500 g.

E te iloa? E tusa ma le 95% o le mamafa o tamato o le vai.
Cherokee o se tasi o tamato aupito sili ona lata i le lalolagi. O Tomatoes o ni mea tino, oona, o loʻo i ai se manogi manogi manaia ma le manogi lelei. Tatau uiga ma manogi e faʻaalia atoatoa ile fua o fua i luga o se togavao. Tomato e le masani ai mo le taʻe.

Filifiliga o fualaau

Laʻau maualuga maualuga o tamato "Cherokee" filifili i faailoga i fafo:

  1. O le umi o le umi o fualaau e le tatau ona sili atu i le 30 cm. I le faaopoopo atu, e tatau ona i ai pe tusa ma le 10 laʻau moni i luga o le au.
  2. O laau laiti e le tatau ona sili atu i le 45-60 aso. Mo le totoina i luga o le moega e tasi, e manaʻomia le filifilia o laau o le tausaga e tasi ina ia mafai ai ona maua le tuputupu aʻe o laʻau o vao uma ma fua tutusa o fua.
  3. O fualaau e tatau ona i ai se vavae mafiafia, ma o laulaau uma e tatau ona vali lanumeamata. E tatau ona lelei le mamanu, e aunoa ma se faʻaleagaina.
  4. Siaki pe aʻafia le laau ma faʻamaʻi pipisi ma e leai ni iniseti parasite (Colorado potato beetle) i lalo o lau. O laulaau lafoaʻi ma lauolaola e mafai ona tautala e uiga i le faʻamaʻi o fatu. E le tatau ona i ai ni lanu uliuli po o enaena enaena i luga o le au. Afai oi ai ni faailo o faʻamaʻi poʻo faʻamalosi i luga ifo o se tasi o faʻataʻitaʻiga, ona lelei lea ona musu e faʻatau mai ni fualaau mai se tagata faʻatau faʻatau.
  5. O nisi taimi e totoina ai e le fai togalaau fualaau mo le faatauina atu e ala i se auala malosi, satuina laau ma se aofaiga tele o mea faaopoopo o le eletise. O le mea moni ua i ai se faatelevaveina o le tuputupu ae o loo faailoa mai e lau lanu meamata lanu meamata, lea ua feliuliuai i totonu.
  6. O fualaau e tatau ona olaola (e le o le toharic). E tatau ona faʻatau mea totō i totonu o koneteina ma le eleele, ae le o afifi.

Sola ma le faʻapala

Amato Amerika e fiafia i se eleele malamalama ma se maualuga o meaʻai. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi, e le tatau ona totō tomato i le mea na tupu ai le pateta, eggplants, pepa ma isi mea olaola. O le avanoa mo le "Cherokee" e manaʻomia e sauniuni ai i le tautoulu, toliina ma le faʻaeteete le eleele ma tuʻuina atu ma le alofa i mea faʻalautele. Faʻaopopo faʻamalaʻau togafiti, fuamoa oona ma palu.

Tatou te totoina tamato i totonu o le laufanua ma le malae vaalele.

O Tomatoes foi e tali lelei i se maualuga o meaʻai o le nitrogen ma le potassium ma e manaʻo ai i se eleele maʻaleʻale eleele, lea e le faʻamaonia mo le tele o fualaau faisua. O le tali fautuaina e tatau ona iai i le lautele o le 6.5-7.0 pH (o le faailoga e faatagaina ma laʻititi maualuga atu). I lenei tulaga, o le mea lelei organic fugalaʻau o le palafu o le vao - o loʻo i ai se tali alkaline ma e aofia ai le potassium. I le tautotogo, o le taimi lava e malolo ai le eleele, ma toe tatalaina ma faʻavasegaina le eleele i se fagu po o se tagata fai tusi - o lenei mea e fesoasoani i le puipuia o le susu ma le faʻaleagaina o vao. O nisi nei o faʻataʻitaʻiga o vailaʻau palapala e lelei mo le totoina o fatu:

  • 1 vaega o le eleele masima, 1 vaega o le humus, 1 vaega o le paʻu po o le paʻu, pefu laupapa (e faavae i luga o le pakete 1 paluga o le palapala 0.5 lita o le apa), superphosphate (2-3 tbsp i le pakete o le meaʻai) ma le vai mo le faʻamamaina o le paluga;
  • 1 vaega o le eleele togalaau, 1 le vaega o le oneone, 1 vaega o le paʻu po o le paʻu (e mafai ona e sui i le faapalaga), o se vaifofo suamalie o supple supplements (i le 10 lita o le vai fefiloi 20 g o le potassium sulfate, 10 g ourea ma le 30 g o le superphosphate).

Tulaga tuputupu ae

O le tomato o Cherokee o se laau faʻasalalau ma faʻamalamalama. O le maualuga o le vevela mo le totoina o togafitiga e + 20 ... +25 ° C i le ao ma le + 18 ... +20 ° C i le po. Ua feteʻenaʻi le fesuiaiga o le fesuiaiga o le vevela. A uma ona totō fatu mo fatu laau, ona tuʻuina lea o fagu i se mea manaia ma mafanafana e le pa'ū ifo ai le maualuga o le vevela ile 22 ° C. E manaʻomia foʻi le vevela tutusa mo tamato pe a totoina i totonu o se kati. E le gata i lea, o le eleele mo le totoina o tamato, o Cherokee e tatau ona sili atu ona mafai ona susulu i le susulu o le la. O le totoina o tamato i totonu po o totonu o le fale lauʻeleʻele o le a fesoasoani i le malosi o le faaola-faaola lavelampy. Ae mo le maualuga o le ea, o le pasene sili ona lelei e 60-70%.

E te iloa? O le faʻamatalaga muamua o tamato i Europa e oʻo mai i le 1555 ma sa faia i Italia, lea na taua ai le fualaau aina "pele pele" - o le "apple apple".

Tuputupu ae mai fatu e totō i le fale

O le seleselega lelei "Cherokee" e faalagolago i le lelei o le filifilia o fatu, ma pe faapefea ona ola le toto. O fautuaga nei o le a fesoasoani i le totoina o fuamato tomato i se auala e tauamiotonu ai au taumafaiga.

Fatuina sauniuniga

Taumafai e vavae ese fatu, lafoai mea e leai se avanoa, laiti ma le pala. E mafai ona e togiina fatu mo le 5 minute i le vai masima. O mea faʻaleʻaleʻa e maua mai fafo e mafai ona avea o se otaota, ma aoina mai i latou o loʻo pau i le pito i lalo mo le toe gaosia. Fufulu fatu laau maloloina i vai mamā, ona faʻafefiloi lea i se vai mafanafana, vaivaiga o le pati (potassium pati) mo le 15 minute e faʻamaʻi ai. Ina ia fufuluina atoatoa le meaʻai pāmalosi, faʻamama le fatu i lalo o le vai tafe. Ina ia faʻaleleia le fatuina o fatu, faʻamafanafana i latou i le vai vevela mo ni nai itula poʻo lalo ifo o le taga o fatu i totonu o se vevela.

Siaki le 10 pito sili ona suamalie o tamato.

E manaʻomia foʻi le fatuina o fatu i se faʻalavelave faigata. O lenei mea o le a fesoasoani ia i latou e maua ai le tetee i le maualalo o le vevela. I lea tulaga, ua lava lava le lafoina o fatu fuga i totonu o le pusaaisa mo le 1-2 aso. A maeʻa uma taualumaga, ona saunia lea o fatu mo le luluina. Ae ui i lea, i le aso e sosoo ai o le totoina o galuega, e fautuaina e toe teuina i latou mo le 12 itula i se vaifofo o mea faaopoopo o minerale (i faleoloa faapitoa e mafai ona e mauaina ni elemene ua saunia i luga o fualaau aina), ona fai ai lea o sina mea itiiti.

Initaneti ma nofoaga

O fatu e manaomia ai se mafanafana mafanafana lea e le pa'ū ifo ai le vevela i lalo ifo o le 22 ° C. Ae mo le gafatia o le totoina o laau, ona fetaui lelei lea o ituaiga ipu poo pusa - peat, pepa, palasiti, mamea, sima. O aso nei e sili ona lauiloa e taʻua o "kaseti" mo fatu. Latou te mafai ona faʻamalosi ma i totonu o se tamai potu e tupu ai se tele o fualaau laiti. O se filifiliga talafeagai lava o se ipu palasitika ma se vaevaega vaevaega. E le gata i lea, o le tioata ua faʻalauteleina. A oo mai le taimi e toe toto ai laau toto, ia na o le lolomiina o le pito i lalo, ma o le palapala o le palapala e faigofie lava ona sasaina.

E taua! Aua nei galo e fufulu ni pusa. E faʻaaoga lenei mea i ni koneteina fou, ae le o le taʻua o mea e te faaaogaina e le o le taimi muamua lea. Sookisi ipu i totonu o se vaifofo malosi o le potassium mo le 30 minute, ona fufulu lea i vai mama.

Fatuina o togalaau

Totoina fatu o tomato Amerika, fai mea nei:

  1. Faʻalu sina mea itiiti ma faʻapalapala le palapala ile palapala i totonu o koneteina na filifilia mo tipu. Faʻafiafia ma fai sina faʻafelatai le eleele.
  2. I totonu o ipu taitasi (i le eleele) faia ni paʻu papaʻu (1 cm) - o le loloto o le faʻatoʻaina o fatu i le mea e le tatau ona sili atu ile centimita.
  3. Faatofu fatu i galu e maua mai ai (3-4 vaega i se mamao o le lua sikimita mai le tasi).
  4. Faʻasusu le fatu ua totōina ma le masini ma faʻafefete le fogaeleele i se moli.
  5. Ufiufi ipu i le ata ma teuina i totonu o se potu mafanafana ma se vevela e le maua ifo i lalo ifo o le22 ° C.

Totoina o togalaau

Aʻo leʻi foliga mai pupu, e tatau ona tausia le eleele i se tulaga malulu i le vevela o le 25 ° C. A oʻo mai pupu (o lona uiga, 7-14 aso talu ona lūlū), tuʻuina atu ia i latou faʻamalama lelei. O fualaau e le tatau ona fafagaina i fugalaisa. Ae o le faiga e faʻavaivai e taua tele. Ole suā muamua e faʻaaogaina ile 5 aso pe a uma le germination. A o leʻi oʻo mai le 3 laʻau moni, vai i le mea itiiti (pe tusa o le 2 tsp i le vao). I le faʻaalia o le 6 laupepa - afa afa i le laau.

A o lei amataina, e 2-3 otaota e faia, ma a uma ona faasūsūina, e tatau ona faguina fualaau i le tasi vaiaso i le vaiaso, aloese mai le mago ma le fufuluina o le meaʻai. O le tapenaga o fualaau mo le totoina i le eleele tatala e aofia ai le faasologa o le "faigata", o lona uiga, fetuunaiga i tulaga o auala. I le gasologa o le vaiaso, e tatau ona faia ni ipu i se taimi patino i le auala. O le faagasologa o le faʻamalosi e faʻamalosiina ai laau i le telefoni feaveaʻi, faʻaititia ai le le mautonu i le taimi o le gafa.

E taua! I le vaitaimi faigata, o le la, matagi ma le maualalo o le vevela e sili ona matautia mo fua. O le mea lea, e tatau ona tuu ipu i totonu o se nofoaga puipuia mai nei mea.

Suʻeina o laau i le eleele

Le taimi aupito sili ona lelei o le totoina o laau "Cherokee" i le eleele - o le faaiuga o Mati ma le masina atoa o Aperila. O fualaau ua saunia mo le totoina i le eleele avanoa pe a latou faia ni paʻu 3 paʻu. Fatu laau e totoina i laina. O le mamao i le va o vao e tatau ona 75-100 cm, ma i le va o laina - 1-1.2 m.

Siaki ia ituaiga o tamato e pei o Labrador, Eagle Heart, Eagle's Beak, Peresitene, Klusha, Iapani Truffle, Primadonna, Star of Siberia, Rio Grande, E le gata i lea, o le mea lea, e le o se mea na tupu i le taimi nei, "ma le" Gigolo ".

Fuafuaina o fualaau aina:

  1. Fuʻu loloto ni pu e faʻataga ai le aʻa e faʻafefe lelei ai iina.
  2. Aveese le laau mai le ipu ma le faaeteete, ma lagolagoina le aʻa ma lima o le eleele.
  3. Tipi tomati i totonu o le palapala seia oʻo i le seti muamua o lau. O le loloto o le aʻa o loʻo totoina, o le tele o aʻa ua faia, lea e maua ai le laau ma le tetee ma faʻaleleia ai lona gafatia e gaosi meaʻai.
  4. A maeʻa ona e tuʻuina le laau i totonu o le lua, ufiufi ile palapala ma taomi i lalo le palapala ile lima.
  5. Faʻafanua o laau taʻitasi e fai ai se faʻalavelave laitiiti mo le fafaga.
O le toe totoina o le laau pe a uma le totoina o le a fausia ai ni tuutuuga mo le vavalalata vavalalata o le aʻa ma le eleele ma vave le gaosiga. Mo le lagolagoina o laau maualuluga, e mafai ona e faʻaaogaina pine e ala i le nonoa o se fasi laau ia i latou i le maualuga pe a ma le 15 cm.

Tekinolosi taufaatoaga o le totoina o fatu o tamato i luga o le eleele

Le totoina o fualaʻau o le tamato "Cherokee" i le malae vavalalata ei ai ona lava uiga ma faigata. I le 10-15 aso muamua ma pupu e foliga mai o le ai ai le tele o faafitauli.

Faitau foi e uiga i auala e fafaga ai tamato, auala e teuina lelei ai ma pe faapefea foi ona sauni mo le taumalulu.

Tulaga i fafo

Muamua, seʻi o tatou faʻamalamalama atu i nofoaga ma se malulu, ma le faʻalauteleina o le totoina, o le a le tupu lelei tamato - o le a le lava le vevela. O le mea lea, i lenei tulaga, o le filifiliga o le greenhouse e tauamiotonuina. O le isi eseesega taua i le va o se lauʻeleʻele ma le faʻaleleia o le tuputupu ae, e mafai ona maua se seleselega i le tausaga atoa.

Ae afai e faatagaina e le tau (i le itu i saute), e sili atu ona tupu le toto toto. A uma, e leai se mea i le taumafanafana uma e teu ai tamato i totonu o le kiona - latou te manaʻomia le siosiomaga masani ma fafaga i timuga. E mafai e oe, i le mea moni, filifili se tamai moega i totonu o le falemafa ma lulu le fatu mo le malutaga, ae o le a sili atu ona avea ma se auala e maua ai ni fatu vevela mo le totoina i eleele matala. O le mea lea, o le a tatou mafaufau atili e totō fatu fatu o le Cherokee i luga o le eleele, ae i le taimi lava e tasi o le a tatou faʻaeteete e tuʻuina fale totō. E tusa ai ma le nofoaga o moega, o le filifiliga e tatau ona faia mo le itu i saute o tuafale. Afai o lau laufanua fanua e maua lava le toomaga, e fautuaina e faʻavasega ia moega i nofoaga e le o sao mai ai le matagi o le tautotogo po o fea foi e puipuia ai le puipuiga faapitoa ia i latou - o le pa puipui o le maualuga o le a faia. Le lautele lautele o le moega - e tusa ma le 1 mita. O le eleele e tatau ona tamaoaiga i mea faʻalautele ma ia lava susu.

Le faagasologa o le totoina o fatu ile eleele

O le totoina o fatu i le eleele tatala amata i le amataga o Me, pe a vevela le lalolagi.

Aoao tomato o se tama, fualaau aina po o fualaau faisua.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o fatu "Cherokee":

  1. Faia ni mea laiti (pe tusa o le 1-1.5 cm) i se mamao o le 30-50 cm mai le tasi.
  2. A o leʻi lūlūina, faʻatumu uma vaʻaia i le vai poʻo se vaifofo o le pāmaʻi e masani ai. E manaʻomia le vai mafanafana.
  3. Tuu 4-5 fatu i totonu o vaieli taitasi, ma salalau solo i luga o le vaituloto (i se isi faaupuga, i se liʻo).
  4. Ufiufi ma se palapala o le eleele (1.5 cm) ma sasaa i le vai mafanafana.
I le taimi lava e uma ai le luluina, tuu se fagu mataʻu poʻo le afa o se fagu paʻu pepa i luga o vao taʻitasi ma fatu. Ma i tafatafa o moega o loʻo faʻatū ai le maualuga. Ufiufi uma apa i le pito i luga ma ata palasitika po o soʻo se mea e ufiufi ai. I le pito i luga o auupega faaauupegaina e faʻalautele ai se ata tifaga, oomi lelei i le eleele mai itu uma.

Faʻasa

I luga o le eleele tatala e le manaʻomia le sasaa vai masani. E seasea ona maua le tumato ae tele le faasusu. O le faʻafia ona faʻavaivai ma le tele o le vai faʻalagolago i le vave ona malolo le palapala. O le eleele e tatau ona susunuina, ae le susu. O le momoe i vavao i le vaiaso o le filifiliga aupito sili lea mo le faʻamamaina i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana (pe a leai se timu). Afai o le vaitaimi o le vele ma le tuputupu aʻe o ovaries ua matutu, e manaʻomia tele e laau le tele o le faʻaleleia.

I le timu, o tamato e le manaʻomia le fausiaina. I le tulaga o le vevela malosi, e tatau ona faʻafefe le tamato ile 2-3 aso ile ao. Suavai i lalo o le aʻa ma naʻo le maeʻa o le vevela, aʻo leʻi oʻo i le la (i le afiafi o loʻo faʻamamafa lelei le vai i le aʻa). Faataʻitaʻi le faʻaaogaina o tekonolosi. Faatasi ai ma le tumutumu pito i luga, e sili atu le lelei i le vai i le amataga o le aso ina ia maua ai e le la taimi le taimi e malolo ai ao lei oo i le afiafi. A amata ona faʻatutuina fua, o le a manaʻomia le faateleina o le vai e manaʻomia mo le fausiaina. Faʻasusu le vao i vai mafanafana mafanafana. I le vevela, faaaoga vai o lona mahana vevela + 18 ... + 22 ° C, ma i aso vevela e vevela vai (+ 25 ... + 30 ° С).

Lafoaia eleele ma veleina

O le eleele i lalo o laau e tatau ona tatala. O vaiaso uma e 1-2 e tatalaina ai le vavae. E amata ona vaʻaia le eleele pe a mavae le tafega pe a maeʻa foi ona faʻaleleia, i le tau vevela e le tatau ona faia. Faʻamama le eleele ile latalata ile vavao laʻitiiti i le loloto o le 10-12 cm, o le mea lea, ina ia aua nei faaleagaina le aʻa - e oʻo ile 5-8 cm.

Afai e mamafa le eleele, ia faʻalautele atili - ae na o na nofoaga e leʻi oʻo ai aʻa. Tuʻu faʻatasi ma le veleina. O le aveeseina o vao e taua ona o le tuputupu ae o le vaitau e le tatau ona faalavelaveina le laau e vao vao e maua ai le susu, avanoa ma meaʻai.

Masking

O le faʻamalosia o le vavao (formation) o se vaomatua o se tasi lea o tulaga sili ona taua mo le tupuina o Cherokee. Faʻasolo faʻamalosi le itu, e amata mai i le amataga o le vao. E oʻo mai i le taimi o fua o laasaga e matua, e le tatau ona toe i ai. Aveese i latou seia oʻo ina oʻo i le umi o le 3-5 cm. E sili ona fai lenei mea i le taeao. В южных солнечных местностях можно не удалять пасынки полностью, просто не подвязывать их.Ae i le itu i mātū o lenei mea na tupu e faʻatagaina (tuu le naʻo le 2-3 stalks i laau taʻitasi). I le vevela vevela, e le mafai ona faia lenei taualumaga.

Garter belt

Talu ai o Cherokee o se tamato umi, e mautinoa lava e tatau ona nonoa. Pe a fua mai fua o laau e le mafai ona tatalia lo latou mamafa ma malepe. E le gata i lea, o fua o loʻo taatia i luga o le palapala e sili atu ona faigofie ile osofaia o manu. O le malosi ma le faʻasaga i le tau vavave o laau toto o le a faalagolago i luga o le pusa saʻo. Tomato i luga o laau ua faʻamauina e sili atu le susulu o le la ma e sili atu ona faʻaleleia.

O le a manaia le iloa - pe aisea e te fusifusia ai tamato.

O auala taatele o tamato tomati i le malae vaʻaia: o tagata taʻitoʻatasi (lagolago), auala uʻamea, pa uʻamea, felaʻamea uaea, pulou pyramidal. Mai i le tulaga o le vaai i le aoga, e pei foi o le amanaia o le maualuga o le laau, aua e sili ona lelei le puipui a Cherokee. I lenei tulaga, faʻaaoga le faʻaoga, tosoina i se laina ma tamato. Laʻau faʻapipiʻi faʻatasi ma le fesoasoani o clothespins poʻo twine.

Laʻei pito sili

Fafagaina laau e tatau ona i ai i le gasologa o le vaitau, ma ia sili atu ona lelei i le 10 aso poʻo vaiaso uma. Fafaga tomato mo le taimi muamua lua vaiaso talu ona totoina. E mafai ona faʻaaogaina fugalaau eseese, o le mea autu o lo o aofia ai le itiiti ifo o le nitrogen nai lo isi vaega. Muamua fafaga faatasi ma se fofo o mullein (1x10) poʻo le moa moa (1x20). Toe faʻaleleia faʻamaʻi faʻamaʻi (60 g nitrophoska e faʻafefiloi ma le 10 lita o le vai). E tusa ai ma le aofaʻi: aʻo le i fuga, 1 lita mo vao taʻitasi, pe a uma ona fuga - 2-5 lita. Faʻafefiloi lelei le kulupu ma sasaa i lalo o laau taʻitasi.

E taua! Mātauina le fua o le faʻamalositino ma i soʻo se tulaga e le faʻafefiloi tamato i le manoa, moa moa, mea faʻapitoa o le minerale.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

Po o le a lava le faʻaeteete ma le faʻaeteete e te tausia ai tomato Cherokee i le togalaau, latou te le inisiua e faasaga i faamaʻi ma iniseti pipi. Faatasi ai ma faʻamaʻi masani ma matautia o tamato e aofia ai le paʻu o le paʻu, mea lanu enaena, afaina o le tino, siama pala, mosaic tapaa. Faatasi ai ma meaola faalafua lea e mafai ona osofaʻia tomato Cherokee o le whitefly, o le apogaleveleve, gamon matatai, o le potato potato potato Colorado, o le bear, ma le tapaa. Phytophthora

O le tele o nei parasite ma maʻi e mafua ona o le tele o timuga, leai o se vevela ma le susulu o le la, pe, i se isi itu, o le vevela tele, le lelei ma le le talafeagai. O le tuufaatasiga o le malulu ma le timu e mafai ona afaina uma i tamato. O le puipuia o mea puipuia e ono aloese ai mai faafitauli.

Aoao atili e uiga i faʻamaʻi faʻamaʻi e pei ole Fusarium, Alternaria, Top Rot ma Powdery Mildew.

Ina ia puipuia faʻamaʻi, ua fautuaina e le au atamamai le usitaʻia o tulafono nei:

  • matau le fua o le faatoaga;
  • aua nei totoina tamato i tafatafa o pateta;
  • vave ma e aunoa ma le faʻanoanoa, aveeseina ma faʻaumatia ogalaau mamago e aʻafia e faʻamaʻi ma faʻamaʻi;
  • mataituina tuutuuga o le tausia o tamato i totonu o le eleele avanoa;
  • aua nei galue i le susu susu.
E tatau ona togafitia tomato mai meaola faalafua ma faamaʻi i se taimi tatau. I le gasologa o le vaitau, faʻapipiʻi le vaomatua Bordeaux 2-3 taimi. O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina i le 10 sikuea mita o le 0.5-1 lita. Faʻaaogā foʻi togafitiga faʻavae a tagata e faʻafefe ai meaola faʻasao (faʻafefete o kālisi poʻo aniani).

Seleseleina ma teuina

O le seleseleina o tomato Cherokee e pau i Iulai ma Setema. O fualaau e mafai ona fua mai ao lei amataina le afu o le autumn. E tatau ona aoina e le aunoa le seleselega (i le 3-5 aso) e aloese ai mai le mamafa o le vao. Fualaau aina ua saunia e selesele pe a lanu uma, ae taofi pea lo latou malosi. I le taufaʻaiuga o le vaitau, pe a oʻo mai se faʻafefe o le maalili, e mafai ona e aoina fua ile fua-lauulu. A maeʻa le seleselega, e tatau ona tuʻuina tamato i luga o nusipepa i totonu o se potu e maua ai le vevela vevela mo le vevela.

Mo le faʻamoemoe o le teuina mo taimi uumi, e tatau ona vaʻaia ma le faaeteete tomato mai vao faʻatasi ma le aʻa. Tomato o lenei ituaiga e mafai ona taoto mo ni nai masina. O fualaau aina e tatau ona gaugau ma le faʻaeteete le 'au i totonu o pusa laupapa poʻo palasitika po o fata. O le fale lava ia e tatau ona pogisa ma malulu. O le filifiliga pito sili ona lelei o se pulou, faʻavae poʻo se fata o le pusaaisa, na fuafuaina mo fualaau 'aina. O le maualuga o le vevela o le initaneti o le + 5 ... +12 ° C ma le maualuga o le faʻamalu ile 80%. Ole taimi ole fautuaina e tiai le fua ua faaleagaina.

E tatau ona faʻalautele le fua i se auala e le paʻi ai le tasi i le isi. Afai ei ai sau fualaau aina laiti ma e fuafua e teu i totonu o le pusaaisa, a maeʻa le seleselega, e le mafai ona fufulu pe faʻapipiʻi le fua. E tusa ai ma le teuina i totonu o le pulou poʻo le fogafale lalo ifo, o lea e le malie ai le au fai togalaau. Ae o le tele o fai togalaau masani ua latou manatu e matua le mafai ona fufuluina. Pau lava le mea - e mafai ona e fufuluina fualaau taitasi i le ava malosi.

E taua! O laulaau ma tumutumu o tamato e le mafaamatalaina. E le tatau ona ofoina atu mo meaai i manu.

Faʻamatalaga ono ma fautuaga

A oʻo ina faʻapupulaina se tomato "Cherokee" faʻafitauli e pei o fualaau aina laiti, vao mamago, toesea ma le toalaiti o ovaries e mafai ona matauina. O mafuaʻaga o ia faafitauli e ono tele, ae e masani ona faʻaalia ona o fusarium. O le anufe e nofo i le palapala ma amata ona tupu malosi i le vevela o le tau. Afai e le o tausisia nei tulafono mo le tausiga o tamato, o le faʻasolosolo faʻavavevave le alualu i luma. Afai ua i ai se fuamato ua i ai fualaau, o le a faasalalauina ai fusarium ia i latou.

E te iloa? E sili atu ma le 60 miliona tone o tamato ua tupu i le lalolagi i tausaga taʻitasi.

O faʻafitauli faapena i tamato e tupu i le mea e iai le kanesa siama. O Tomatoes o le a leai ni faʻafitauli tali tutusa pe afai e te vaʻaia le fua o le seleselega ma isi tulafono o le galueaina. Aʻo lei totoina, faʻamaʻi le palapala ile suāuʻu suauu sulfate (ave le 10 g o le pailani mo le 10 lita o vai). A maeʻa le seleselega, e tatau ona faʻaumatia ia pito i luga. Tomato's Foliage Cherokee Tomatoes faʻapipiʻi le tele o meaʻai i le tele o ipu. E mafai ona faʻaaogaina e le gata o se meaʻai i sandwiches, ae faʻapea foi mo le faia o soupisi, saula, ketchups, pasta, pies, stews, juices. E lelei tele Tomatoes ma aano o manu ma iʻa.