Musika

Veselka mushroom - faʻamālōlōina meatotino ma le faʻaaogaina i vailaʻau

Faatasi ai ma le tele o puʻupuʻu o loʻo i ai se tasi faʻataʻitaʻiga sili ona aoga - o le Veselka masani, lea, faafetai i ona foliga ma meatotino, ua fiafia i tagata mo le silia ma le tasi le seneturi. Sei o tatou tilotilo totoa i ai, mafaufau i ona faʻamalologa ma faʻaaoga i vailaʻau masani.

Faʻamatalaga

O le uiga o le fatu

O le mushroom masani masani o se musika pulou o le ituaiga o le igoa tutusa. O le igoa Latina o Phallus impudicus L. I lalo o lenei igoa ua vaevaeina i le 1753. I totonu o tagata, o lenei mushroom e valaʻau i le tele o igoa - "sramotnik", "upstart", "fuamoa a le tiapolo", "gouty sham", "tamaitai i lalo o le ie." O le tele o taimi, o le mushroom e maua lona igoa ona o lona uiga e le masani ai.

E te iloa? O le alualu i luma o lenei laʻau e 0.5 cm i le minute. O lona uiga, i totonu o le 10 minute o le veselka e tupu ile 5 cm. O le faailo vave lea i le natura. O Veselka i luga o lea mea ua maeʻa ona oo i le bamboo, lea e masani ona taʻua o se faʻataʻitaʻiga e avea ma faʻamaumauga i fuaitau o le tuputupu ae.

Faʻaaliga faʻamatala

O le tino o le tino suamalie e foliga mai o se fuamoa. E oʻo atu ile taʻi 6 cm. Aʻo tuputupu ae, e malepe le atigi o le tino, ma se pulou e pei o le naifi e foliga mai o se paʻepaʻe paepae poʻo le samasama 12-22 cm le maualuga ma le 2-4 cm le lautele, o loʻo i totonu. O le pito i luga o le vae ua teuteuina i se pulou e pei o le logo-logo e 4-5 cm le umi, ua ufitia i le lanumeamata lanumeamata lanumeamata. I le pito i luga o le pulou o se pulou ma se pu.

O le tino tino o le tino matua e manogi leaga - o lona manogi e pei o le paʻu o le uila. E fai mai le 'au moa vavalaʻau e salalau mamao atu i le 10-20 m mai le nofoaga o loʻo ola ai le fua o le tino.

Siaki i ituaiga laʻau e sili ona lauiloa.

A maeʻa ona 'aina e le iniseti le tui i luga o le' eleʻele, e maua e le pulou se manulele lanu samasama, o siaki i luga o lea mea e mafai ona iloa. O le anufe e mafai ona 'ai uma i le talavou, ma pe a oʻo mai, ae leʻi tupu atoatoa, ratseptakul. A faʻaaogaina i se talavou, e tatau ona faʻamamaina le membrane ovoid. Veselka e lelei lona tofo. O le Falani e fiafia e 'ai, pei o susulu. I aso ua mavae, na aina ai tino tino aina faatasi ai ma le faaopoopoina o kirimi kirimoli. O le aso Veselka o se vaega o le menu meaai a Kim Protasov. E maua ni ipu suamalie pe afai e falai pe ula le mushroom - i lenei foliga e foliga tutusa ma le iʻa falai e tofo ai.

O Veselka o se mea maualalo-kalori oloa, i le 100 g o anufe matagi e 15-23 kcal, i falai - 150 kcal.

E taua! A maeʻa le tuputupu ae atoatoa o le raceptakula, e le talafeagai le galo ona faʻaaogaina - vave vave ona amataina le faiga o le pala ma le pala.

Tufatufaina ma nofoaga

Veselka e mafai ona puipuia, o lona uiga, ola i luga o laau mate. E pei foi o le mycosis ma le oak, o le laumei, o nisi laau. Cheesy spores e ave e iniseti. I le natura, o le mushroom e lautele lava ona sui, ae o loo i ai pea i le fuamoa fuamoa e faigata ona iloa i le mutia. E le gata i lea, ona o le maualuga o le tuputupu ae o fua, o le vaeluaga o le silo e na o le lua pe tolu aso.

Veselka e maua mai ia Me ia Oketopa i totonu o vaomatua, e masani ona lautele, i luga o fanua lafulemu. E tupu taʻitasi ma i vaega. O le toʻatele oi latou e feeseeseaʻi i Europa, o le Caucasus, Siberia, ma le Sasaʻe Mamao.

Mea aoga

Veselka e faʻatuina i le tele o vailaʻau faʻaleagaina. Faatasi ai ma:

  • tonic;
  • anti-inflammatory;
  • faʻamaonia;
  • manuʻa faʻamaʻi;
  • antihelminthic;
  • antitumor;
  • faʻamamāina;
  • tiga tiga;
  • antibacterial;
  • antiallergic.

O le musika o le Shiitake o le a fesoasoani e toe faʻafoisia le soifua maloloina pe a mavae faʻamaʻi tuga.

O a togafitiga ma pe faapefea ona ave

Mo le tele o seneturi, o oloa na faʻavae i luga o chelka na faʻaaogaina e togafitia ma puipuia ai le tele o faʻamaʻi. E tusa lava pe i ai se manatu latou te fesoasoani i le kanesa ma faafitauli i le gafatia. A faʻamalosia, o le silo e faʻaleleia ai le gaosiga o le perforin, lea e mafai ona faʻaumatia ma taofia le tuputupu ae o sela o le kanesa. Talu mai aso anamua, o le galo na mafua ai meatotino a se aphrodisiac. O loʻo i ai ni paiotiso, e tutusa lelei lava ma le gaioiga o tamaloloa. Latou te aumaia le tino ma faiga faʻafeusuaiga i se leo, faʻamalosi le tamaʻitaʻi.

O le isi mea faʻaleagaina o loʻo iai i le tino i le tino o le tino lea o le faʻaitiitia o le toto. E aveesea ai cholesterol le manaomia mai le toto.

O gaioiga mai tagata faʻamalosi faʻamalolo e fautua mai i le gout, o faʻafitauli ma sooga, maʻi paʻu, faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

E le gata i lea, o tupe mai le fafine e faʻaaogaina e avea ma antihistamines, faʻamalosia ai fualaau faasaina.

E te iloa? Togafitiga ma musika poo le fungotherapy o se tasi lea o vaega o vailaʻau mo togafitiga. E mafua mai i le 2,000 tausaga ua mavae faafetai atu i le togafiti a le fomai o Wu Xing, o le na faamatalaina meatotino o le sili atu i le 100 ituaiga o puʻupuʻu e ola i Sasae Mamao. O le fungotherapy na faʻataga aloaiaina i Iapani ma Saina.

Gastritis, maʻi gastric, hypertension, benop neoplasms

Mo nei faʻamaʻi, latou te inu i le 0.5-3 tele sipuni o le tinotu i le aso afa afa itula ao le i taumafa.

Meaʻai oona, manava

E tatau ona 'ai se fasi falaoa falaoa.

Psoriasis, siama, veicose veins, sciatica, rheumatism, gout

Inu sina tamai sipuni o le tinotu i luga o se manava gaogao faalua i le aso.

Erysipelas, siama gasegase, kanesa o le paʻu, maʻi o le gaʻo

I le togafitiga o nei faʻamaʻi, o le eletise eletise mai se mashroom maso e faʻaaogaina - latou te na o le faʻafesoʻotaʻi faʻasalalau i le pa lua pe tolu taimi i le aso.

SARS, tiga faʻitui, fiva, bronchitis

Inu se tasi tamai sipuni o le tincture faalua i le aso ao le i taumafa. Le auala fautuaina o le taliaina - 14 aso.

Faamai o le pito i luga o le respiratory tract

I lenei tulaga, o le paʻu ua palu ma le meli i le fua o le tasi i le tasi. Ina ia faʻaaoga le paluga e te manaʻomia se tasi pe lua ni sipuni se tolu i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. E tatau ona tatala, e pei o se lole.

Oncology

Le auala muamua o le talosaga

O maʻi o le fafine, mammary gland, throat, lungs, uterine fibroids, cysts - latou te inu 0.5-3 tele sipuni i le aso lua pe tolu taimi i le aso ao le i ai taumafataga, fufulu ma se fuamoa fou po o se laau ma sina sipuni o le meli mo le masina.

A maeʻa le lua vaiaso, latou te toe faia le masina faalemasina. O le isi vaeluaga i le va o vasega e 21 aso. O le taimi aupito sili ona fautuaina ole togafitiga e tolu vasega. E masani lava o togafitiga e tumau mai le ono masina i le tausaga.

Talosaga lona lua

O loʻo i ai se isi metotia o le totonugalemu i totonu o mea o le oncology:

  • Mai le muamua i le aso 10 - tasi tamai sipuni faalua i le aso, 20 minute ao leʻi faia taumafataga. Inu se fuamoa moa pe 'ai sina tamai sipuni o le meli.
  • Mai le 11 i le 13 aso - o se malologa.
  • I le aso 14, e tasi le sipuni e inu i le tolu taimi i le 20 minute aʻo leʻi 'ai. Lafoaia i lalo ma le fuamoa mata pe fufusi i le meli.
  • Mai le aso 15 e oo atu i le 24 aso, e inu faʻatasi le tolu sipuni i le aso, 20 minute aʻo leʻi faia se taumafataga, ma se fuamoa moa po o le meli.
  • Mai le 25 i le 28 aso - o se malologa.
  • I le aso 29, tolu taimi i le aso, tasi sina sipuni 20 minute aʻo leʻi faia se taumafataga ma se fuamoa moa po o le meli.
I le va o vasega o se malologa o le lua vaiaso.

E taua! E le tatau ona e faʻamoemoe mo se faʻamalologa vave ma le vave o le kanesa na o le fesoasoani mai o le tincture mai le fafine. E taua tele lou manaʻomia o togafitiga faafomaʻi ma se asiasiga i le falemaʻi. E mafai ona faʻaaoga togafiti vao e avea o se auala faaopoopo o togafitiga.

Sini lanumuli

I le malulu, o le siʻosiʻomo o mataʻisuʻi ma masini sinillary e faʻapipiʻi fafo.

Hemorrhoids

Pe a faʻafefeteina e le afu ni moligao mai le siʻosiʻomaga

Faʻalavelave faʻalavelave

Mo le togafitiga o le gasegase o le tino, o loʻo faʻapipiiina pe faʻapipiʻiina i le tincture o loʻo faʻatinoina. E tatau ona faʻaitiitia i le mafanafana o fua o le chamomile i le fua o le tasi i le lua.

Mo le gaphylaxis

Mo le puipuia o neoplasms mama, latou te inuina le sipuni se lua i le tolu taimi i le aso afa ile itula ao lei faia ni taumafataga mo le masina. Ina ia faʻamalosia le tino puipuia, latou te inu sina sipuni sina tolu i le aso pe a uma le 'aiga.

E taua! O fualaau faasaina Veselka e faʻasaina mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua, fafine maʻitaga ma tamaitai o loʻo susu, o tagata e iai fatugaʻo fatugaʻo, poʻo le cardiovascular system.

Aoina ma sauniuniga

Mo togafitiga faafomaʻi, e tatau ona aoina le galo i le tulaga o lona fuamoa. Ma, a o le a toe tatala le vae - o le mea lea e molimauina i le i ai o se pulou pouliuli i luga o le tino o le tino. E ui lava o nisi mafuaaga e finau ai o lenei mea o se mea e manaʻomia muamua mo na o vailaʻau e faasaga i le oncology. Mo le togafitiga o isi faʻamaʻi uma, o ava matutua ma vae ua totogo ua talafeagai.

E aoga le aʻoga e uiga i metotia o le seleselega o pulou mo le taumalulu: faʻagogo, faʻaleaisaina, taina.

Aumai ni puʻamuʻu ese mai fafo o le eleele, tipi se fasi mumu ma mama ma se pulumu. E fautuaina e aoina i totonu o se koneteina tioata ma ave le fale e leʻi tatalaina. E le fautuaina e fufuluina. E fufulu ma fufuluina i latou i se fulufulu mamoe paʻu. O le tipiina o ia mea e manaʻomia mo le tauaveina o se naifi laau e faʻafefe ai le faʻafesoʻotaʻi ma le uamea. E mafai foi ona e motusia le mushroom ma ou lima.

Fua o fua ma metotia o le seleseleina o le anufe

Mo togafitiga faafomaʻi, ua faʻamago le veselka, e faia mai i le suauʻu, tinisi ma sasaina le sua.

Tincture

O loʻo faʻaaogaina le mushroom on vodka poʻo le ava malosi mo le faʻaogaina i totonu ma fafo. E fautuaina e ave i luga o le mafaufau, psoriasis, veins varicose, radiculitis, gout, colds, diabetes, maʻi o le gastrointestinal tract, isi faʻamaʻi. E mafai ona e kukaina oe lava, pe mafai foi ona faʻatau i le pepa faʻatumu.

Tincture o loʻo faʻaaogaina foi mo le faʻamalosi ma le solo.

E taua! Talu ai ona o le paluga o loʻo i ai mea malolosi e ola ai le ola, e tatau ona mulimuli mulimuli i le fua o loʻo faʻasolo ina ia aloese mai foliga o le inuina.

Ina ia saunia le tincture o le a manaomia:

  • moa veselka paʻu - lua sipuni;
  • vodka - 0.5 l.
E tatau ona fefiloi meaʻai, sasaa i totonu o se pusa tioata tioata ma tuu mo le lua vaiaso i se nofoaga e le alu ai le susulu o le la ma tumau pea le mafanafana. Aʻo leʻi faʻaogaina, e le manaʻomia le faʻaaogaina o le meafaigaluega. O le fagu e tatau ona lūlūina lelei ina ia oʻo mai le tu.

Candles

Tasi le sipuni o le tincture, pata pata (25 g), le propolis tincture (2 ml). Muamua, ia fai se pepa ma se pulou mo le au. O le pata o koko e vevela i totonu o se vai vai, e faaopoopoina i luga o le vai. Uu i totonu o le vai vaiinu mo le lima minute. Lafoaʻia i ni siaki, lafoina i le pusaaisa mo le faʻamaisa.

Mushroom mumu (mo le paʻu)

O le faamamaina o Veselka e faia i le vevela o + 30 ... +40 ° C. Mo lenei faagasologa, e te manaʻomia se faʻamago faapitoa. O le mea e leaga ai, i lalo ifo o le faatosinaga a le la ma le matagi e faia ai le faʻamago lelei mo le faʻamoemoe o le faʻaoga atili mo togafitiga o le a le aoga.

A maeʻa ona faʻagogogo le galo, ona faʻapalaina lea i le paʻu. E sili atu le faia o lenei mea i se kofe kofe. I le lumanaʻi, e faʻaaogaina e fai ai ni mea laiti.

E ui lava i le mea moni e faapea, o agafe lele o ni anufe oona, o loʻo faʻaaoga lelei i vailaʻau masani ma le cosmetology.

Suauu moa

Ua saunia mai:

  • uʻamea - lua sipuni tetele;
  • suauu manogi (olive, linseed) - 0.5 l.
E faʻafefiloi mea e faʻafefiloi, faʻaaogaina i se nofoaga ma se vevela vevela ma e leai se malamalama mo le lua vaiaso. E le aoga le suāuʻu palu. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona luluina.

Inu le suauu e tatau ona tasi le sipuni faalua pe faatolu i le aso ao le i faia taumafataga. O le umi o togafitiga e tolu i le fa masina. O le suāuu e fautuaina muamua mo le gastritis ma le maʻi mimiti mo le toe faʻafouina o le mucosa gastric ma le ulutala duodenal.

I fafo, o le suauʻu e faʻaaogaina e togafitia ai mu, malosi o le tino, paʻu o le paʻu, maʻi o le tino, ma isi faʻamaʻi. Latou te faʻaaogaina vaega na aafia.

Veselka Juice

E mafai ona saunia fualaau e pei ona taua i lalo:

  1. Ave ese palapala mai le tino o le tino.
  2. Oti i fasi fasi.
  3. Tuu i totonu o se fagu.
  4. Tuu i se nofoaga malulu.
Ona o ona aoga aoga i togafitiga faʻaleaganuʻu, o musipolo papaʻe, aganiu o le meli, boletus, musika ma moa anufe o loʻo faʻaaogaina foi.
A maeʻa sina taimi, ona amata loa lea e le Veselka ona tuʻuina le sua. E le fetaui mo le faʻaaogaina totonu. E na o fafo atu e togafitia. E faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi paʻu.

Tulaga o le teuina

E tatau ona teu i totonu o le pusaaisa i totonu o se koneteina e faia i le tioata pogisa. Afai e leai se tasi i totonu o le fale, ona mafai lea ona e afifi se masani masani poʻo se fagu fagu. O le ola o le tincture ma le teuina lelei e lua i le tolu tausaga. O fualaau ma suauu e teuina foi i totonu o le pusaaisa, ae mo sina taimi puupuu.

E tatau ona tuʻuina mai le masini mai masimotu mago mo le faʻasaoina i totonu o se pusa tioata i totonu o se potu e le mafai ai e le la ona ulu.

Aoao pe faʻapefea ona saunia ni puʻupuʻu porcini, musikusu susu, boletus, agani o le meli, puʻu anufe, pese pese mo le taumalulu i le fale.

O le mea lea, o Veselka o se mushroom aoga tele, lea e le gata na 'ai, ae na faʻamalolo foi i faʻamaʻi eseese, e aofia ai le kanesa. Mo meaai, e mafai ona tauina le galo i soo se laasaga o le tuputupu ae, ae mo le togafitiga, e na o fua o fualaau e pei o fuamoa e tatau ona sailia. Talu ai ona o mea o loʻo faʻaaogaina i meaola oona, o lona uiga o le malulu e tatau ona faʻaaoga e tusa ai ma le fua. O le toesea ua afaina i le ogaoga o mea oona. Afai e le mafai ona e maua ni musipolo fou, ona fai lea i falemaʻi e mafai ona e faʻatau se faʻaopoopoga i luga o le faavae o le kulimi i capsules, faʻapea foi ma le tinotu o lenei mushroom.