Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga o le tarako, foliga, tausiga ma le faʻatoʻaga

Afai e te fuafua e totoina i lou fale poʻo i luga ole laupepa o laau eseese ma isi laau totō o le ai ai se foliga matagofie ma matagofie, ae i le taimi e tasi o le a le manaomia ai taugata tau tausiga ma o le a le tele se taimi e te alu ai - liliu lou mafaufau mo le vaitau tarako. O lenei laau vao, mai Aferika, o le a mafai ona faateia ai soo se tasi, e oo lava i le malo sili ona leaga, ma o foliga vaaia lelei o le a musuia ai oe i le faagasologa o le mafaufau mo faiga fou i luga o le eleele o togalaau. O lenei tusiga e taulai atu i foliga o le tuputupu ae ma le tausia o le laasaga tarako.

Le tala

O le tarako na taʻua o le "tarako" mo se mafuaaga, e le gata ona o se tulaga uiga ese o lona fausaga, ae faapea foi ma le tala a Initia anamua, oe, e pei ona e iloa, alofa i le natura ma saili ia maua aʻa o mea uma na siomia ai i latou.

Talu mai aso anamua, na faʻaaogaina e Initia tagata le laʻau o lenei laau e avea o se faʻamalologa ma mea e faʻapipiʻi ai, lea e mafai ai ona sili atu le malamalamaaga i punaoa ma le autu autu o lenei tala.

E tusa ai ma lenei tala, e tasi i le taimi na ola ai le lalolagi e le mafaitaulia le malosi ma leai se atamai nai lo tagata, tarako, oe na ola pea. O tagata, mananao e maua le mealilo o le ola e faavavau ma le malosi tele, na amata ona faaumatia ia tarako i le faamoemoe o le a tuuina atu e lo latou toto ia i latou le mana manaomia ma faatagaina ai i latou e faagalo le oti. Ae ui i lea, o le toto na maua mai i lenei auala na leiloa ai soo se aafiaga faavavega.

E te iloa? O le igoa o lenei laau mai le Latina ua faaliliuina o le "tarako fafine", atonu e fesootai ma foliga masani o le vao, e foliga mai o se tarako oona ma ona apaau na siitia ae i luga o le pito i tua ma le ulu.

Mo le tele o tausaga, na faaauau ai le faaumatiaina o tarako e tagata, o le tele o augatupulaga o tagata na suia i lenei sailiga o le ola e faavavau ma le mana, seia oo lava i le tasi, o le tarako mulimuli na tumau i le lalolagi.

Na tuliloaina o ia e tagata mo se taimi umi, na le mafai ai ona sola, sa latou maua o ia i tulimanu aupito mamao, ma mulimuli ane pau ai le tarako mulimuli, ae ao lei maliu o ia, na ia faamagalo atu i tagata maturo o ona tagata ma ana tagata fasioti tagata. I le nofoaga lava na tanumia ai o ia, na ola ai se laau e mafai ona faamaloloina ituaiga manuʻa uma ma tuuina atu ai le ola e faavavau i luga o tagata uma oe na tofo i lona sua. O lenei laau na gaosia. E tusa ai ma le isi tala a le au Aztec, ua maua e lenei laau se igoa e ese le eseese: "o le laau o le fiafia." Fai mai a ia, o le tauleʻaleʻa, o le afafine o le faitaulaga sili na alofa i ai, na ia maua mai i lona tama se galuega - ia inu vai ma le fesoasoani a le vai mama, lea na ia tuuina atu i le fitafita, mo le lima aso.

O vailaʻau faʻasaina e pei o pandanus, strelitzia, alokaziya, pachypodium, drimiopsis, hymenocallis, chrysalidocarpus, shefflera, sinadenium, cicas, hovey ma Forster o le a teuteuina lelei foi lou fale.

Afai e le tupu se laulaau se tasi i luga o se laau i le taimi atofaina, o le a le gata ina maua e le toa le lima o lana faatoanofotane, ae o le a vave ona fasiotia o ia.

Ae ui i lea, i le fiafia sili o tupulaga talavou, i le faaiuga o le lima o aso, o laʻau na faʻaalia i luga o se laau - na tupu aʻe ai dracaena. Na faaipoipo le afafine o se ositaulaga i se fitafita, ma ua talitonu tagata talu ai o le lala o dracaena, lea na vaeluaina i le vaeluapo i le vaeluaga o le po, e mafai ona aumaia ai le fiafia i mataupu alofa.

Faʻamatalaga

O le tele o ituaiga o dracaena e mafai ona maua i luga o le konetineta o Aferika, o le tele lava o latou ola i luga o le teritori o Asia i Saute, o le isi tasi e mafai ona maua i le vaega ole vevela o Amerika Tutotonu.

O le dracaenas e aʻafia i le aiga o Asparagaaeae ma e mafai ona tupu aʻe i foliga o laau poʻo laau toto. O le mulimuli ma maua ai le lauiloa tele o se fale fale. O Dracaena e mafai ona gaosia e pei o se tasi e malosi, o le salu o le eleele ma le paʻu enaena enaena, e pei foi o le tele (e oo atu i le sefululua) laititi, lea e sili atu ona malulu ai le paʻu.

E aofia ai foi i luga o le suka, le ripsal, le euphorbia, echinocactus Gruzoni, le fale berm, mammilaria, Echeveria, hatior, havortiya, agave, achirizone ma le nolin.

O le tele o taimi, o le paʻu e lamolemole, faasolosolo lemu i lalo. O le aʻa e pasia i le pito i luga i le faataapeapeina o laupepa, mafolafola, vaapiapi, lanumeamata, e amata mai i le 30 i le 100. O laulaau e le faia se fesuiaiga o foliga i luga o le ala, e pei ona faatulaga lelei i se auala le mautonu.

E te iloa? Dracaena o se laau umi, ae ona o le natura o lona fausaga, e faigata tele ona fuafua lelei le tausaga o se laau. Ae ui i lea, e talitonuina o le ulupala aupito i luga o le lalolagi e tusa ma le 3,000 tausaga.

O le i ai o se faʻasalaga maualuga lona lua i totonu o le ogalaau o le uiga lea o dracenas. O aʻa ua lelei ona atinaʻe, i ai se faʻalaʻau laʻau, o loʻo i ai i le natura nai lo le lautele, i ai lanu lanumoana i luga o le vaega.

E feteʻenaʻi Dracaena i se taimi mulimuli ane ma mo se vaitau puupuu lava, i le taimi e tupu ai le paʻepaʻe paʻepaʻe, lanu violisi poʻo fuga samasama i luga o tauʻau, i nofoaga taʻitasi o le ovary e tolu-nest o loʻo tuʻu ai se fatu.

Faʻapitoa

I le faagasologa o lona tuputupu aʻe, o lenei laau e le o ni taʻi tausaga taʻitasi, e fesoʻotaʻi ma le tupu aʻe o laupapa pulupulu i totonu o le ogalaau e le tusa ai ma le mama, ae e ala mai i le faʻavaveina o le tuputupu ae, e le gata i lea, o le fausaga o le fafie laau lava ia e fesoasoani i lenei tulaga matautia.

I le vaomatua, o nei laau e mafai ona ausia le maualuga o le 15-20 mita, ma faatasi ai ma tulaga lelei e tuputupu ae e sili atu nai lo lenei faailoga. Afai e te tipiina i luga o le ala o se dracaena, e mafai ona e vaʻai i le faʻamagaina o se lanu mūmū, mafiafia le vai, lea, pe'ā faʻafesoʻotaʻi le ea, vave ona mumu.

Mo tagata o Amerika Tutotonu, o lenei vailaau ua taua "o le toto o ni uso se toalua," po o le "vemeli." E toʻatele e naunau e tuʻuina atu lenei vailaʻau i mea faʻapitoa faʻapitoa.

E mafai ona e iloa o lala o lenei laau toetoe lava o taimi uma e foliga saʻo i luga, lea e faaopoopoina ai le matagofie i ai ma faamalamalama pe aisea e matua lauiloa tele ai lenei laau i togalaau o aso nei: o lenei lala ua toetoe lava a aveesea uma ai le manaomia mo le teuteuina o lala ma le faapaina o pale.

E masani lava ona maua Dracet i luga o mauga poʻo luga o papa. O lona aʻa ua lelei ona fetuutuunai ia tausia le laau i lalo o le aafiaga o toetoe lava, tusa lava ma matagi malolosi ma e mafai ona saunia le vaega pito i luga o le laau faatasi ai ma mea uma e tatau ai, ma na o na o le palapala mai luga.

Faaaogaina o meatotino

O Aztec, atonu foʻi, atonu o tagata anamua na nonofo i Canary Islands, o tagata Guanchi, na latou faʻaaogaina le suamalie na maua mai le dracaena ina ia faʻauʻuina taʻitaʻi oti ma faitaulaga sili. O mea e fai ai le suamalie o le sua o lenei laau e moni, ae le o le talaaga o le tele o mea faʻaonapo nei, e pei o le formalalin, e le o toe taua tele.

O filo mai laulaau o nisi o ituaiga o mea totino o loʻo faʻaaogaina i le gaioiga o le mauaina o maea ma le ie lalaga. O le fafie o lenei laau e matua le lava, e le maua ai sina malamalama, ae peitai, e maualuga lona malosi o le vevela, lea e avea ai ma mea lelei e vevela ai.

O le faʻaaogaina o laupapa dracaena e pei o se kamuta e faigata ona o foliga masani o lona fausaga. O le mea pito sili ona taua o le varnish lea e maua mai le sua o se laau na tuʻuina atu, lea e mulimuli ane faʻaaogaina i le uamea, ie ma meaʻai. E le gata i lea, i luga o le faavae o lenei vailaʻau, o loʻo maua ai foi se vali lauulu, lea e mafai ona tuʻuina atu se lanu auro tumau. Tagata nonofo i nofoaga e ola ai dracaena i le vao, masani ona faʻaaogaina lona sua o se vali mo le ava malosi.

O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina ai le faʻaaogaina o le paluga o le vine malosi ma le sua o le draceni e avea o se taotoga mo maʻi o le manava. O le inu ava malosi o le wai dracaena e mafai foi ona faʻaaogaina mo le vave faʻamalosia o manuʻa ma manua, faʻapea foi ma se vaifofo mo siama ma purulent rashes i luga o le paʻu.

Ituaiga o le dragon draca

  • Marginata O le ituaiga sili ona lauiloa o dracaena. E oʻo atu i le 3 mita le maualuga, ei ai lau lauitiiti ma lauʻau, o ona pito e valiina i lanu eseese, e masani ona mumu pe piniki. O nisi taimi e i ai le vaega lona tolu i le va o le lanu lanumeamata o le laupepa ma le pito i fafo - le lanu samasama, lea e maua ai se aafiaga matagofie faaopoopo.
  • Suauu. E tele lau laʻau, o nisi taimi e oʻo atu i le 10 cm. O le umi o se laʻau e mafai ona oʻo i le 70 cm, ma lona maualuga e tusa ma le 2 mita. E mafua lona igoa i se fugalaau paʻepaʻe matagofie ma manaia.
    Matou te fautua atu e te faitau e uiga i le auala e filifili ai ma tuputupu ae ai le potu.
  • Derimskaya. E tupu tele lava lemu, ae a oʻo i se matua matua e oʻo atu i ni lapoa tetele - e le itiiti ifo i le 1.4 mita. O le umi o laulaau e 50 cm le umi.
  • Toe maua le dracaena (Reflex). O lenei ituaiga toetoe lava a le tupu i le togalaau ile aiga ona o le manaʻomia o le lagolago faifaipea o se maualuga maualuga o le susu mo lona masani ai. E tele ituaiga eseese o lenei laau, ae o le sili ona lauiloa o le i ai o laulaau ma pito samasama.
  • Auro O se laʻau laʻititi laʻitiiti, e sili ona tosina i tulaga tau le siosiomaga. Luga le umi - 20 cm, lautele - e tusa ma le 15 cm O laʻau e sili ona matagofie, tusi i le pito, lanu-lanu, ma le tele o lanu o le paolo lanumeamata.

Totoina o laau i totonu

Afai na e faʻatau se tamaʻi tama talavou i totonu o se fagu, o le mea lea, atonu e te le manaʻomia le faʻatulagaina o le gaioiga i le tausaga muamua o lona i ai. O le tamaititi dracaena e manaʻomia ai le faʻavasegaga a itiiti ifo ma le taʻitasi i le tausaga, lea e tatau ona e le gata ina suia ai le ulo, ae suia atoa ai le eleele.

Ae peitaʻi, afai o se tasi mafuaʻaga poʻo se isi oe le faamalieina i le pusa na e aumaia ai, poʻo le lelei o le palapala, poʻo oe lava e te fia iloa le taimi tonu e tatau ai ona totoina lau laau toto, e mafai ona e amataina le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le algorithm e mulimuli ai:

  • Ave se ipu, o lona telē e tatau ona fetaui ma le tele o se fugalaau na faʻapipiʻiina i totonu (mo le muamua tausaga le tarako taraka 3 lita ua lava). O le ipu e tatau ona papaʻu ma lautele pe a mafai ai.
  • Lafoaʻi se vaega laitiiti o oneone poʻo soʻo se palapala, 3-4 inisi le mamafa. Luga ma se tamai laulau o maa paka po o lapisi. O le isi, tuʻu se laulau (3-4 cm) faʻatau i totonu o le fanua e teu ai fanua mo le gaʻo.
  • Aveese mai le potzenu potzen muamua, sili atu ma se paʻu eleele, ae e mafai ona e alu, alu i se fagu fou. Faʻatoʻa aʻa uma aʻa ina ia latou taoto ma aua le punou i soo se mea.
  • O le isi, ia faʻatumu aʻa o le laau ma se eleele mo le suavai i se auala e ufiufi uma ai le aʻa, ma faʻatumu le isi vaega o le fagu i le eleele, e le oʻo atu i le pito i le 2-3 tamatamailima.
  • Ma le isi, faʻafeoloolo ma le faʻaeteete le mea na gaosia, solo laulaʻau ma se laumei susulu ma tuu le fagu i se nofoaga e mafaufau i ai.
E taua! Mo laau matutua matutua, lea e le o toe ola malosi, e leai se uiga e faia uma le faagasologa i tausaga taʻitasi e faʻaaoga ai le algorithm tutusa. O le a lava lea e sui ai le pito i luga ma se mea fou, e mauoa i meaʻai eseese.

E sili ona lelei le tuʻuina o le dracaena i se mea i le loloto o le potu, e sili atu ona tu saʻo i luma o le faamalama, aua e ui e le fiafia i le malamalama susulu, e matua le atamai lava le aveesea o le laau o se punavai masani o le malosi. O le maualuga o le taumafanafana mo le tausiga o lenei fugalaau i le gasologa o le tausaga o le vaeluaga mai le +20 i le +45 ° C.

I le taimi atoa o le vevela, e tatau ona faʻafeinu le dracaena i aso taʻitasi ma fautuaina e solo ona laupepa i se paʻu manava. I le amataina o le tau malulu, e talafeagai le faʻaitiitia o le suāvai, ma afai o le vevela i totonu o le potu e tu ai le dracaena, faʻafefea i le +15 ° C, ona toetoe lava a faʻaleagaina uma.

Faamasani oe lava i faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua o dracaena, faʻapea ma mafuaʻaga o le samasama ma le paʻuʻese o lau o lenei fale.

Mo le faʻamafanafanaina o nei fugalaau e faʻaaogaina minerale ma faʻamaʻi faʻasamaʻi, lea e talafeagai ile taimi o le taumafanafana e feauauaʻi e faia tasi i vaiaso uma. O fugalaʻau faʻasaina, fafie laupapa, mullein po o manulele manu e sili ona talafeagai.

Faatasi ai ma mineral fertilizers, nitrophosphate poʻo le nitroammophosphate o le mea sili lea. I le amataina o le tau malulu, ua taofi le faʻamalolo, ma i le tautotogo, pe a oʻo i le maualuga o le vevela i aso taitasi e amata atu i le +10 ° C, e toe amataina.

E taua! O fuālaʻau faʻapitoa e matua gaoioi i mea o le natura, o lea e le mafai ona faʻaaogaina i se foliga mama. E tatau ona suamalie i luga o le suavai le paʻu o le mulilua ma le manulele i le fua o le 1:10, ma e tatau ona faʻafefiloi ia lefulefu laupapa i le peat.

Auala e faʻateleina

O le taimi aupito sili e amata ai le fausiaina o lenei laau o le afa mafanafana o le tausaga. O le auala aupito sili ona lelei o le faʻaleleia o le fale o dracaena o le toe gaosia e faʻaaoga ai le vaʻaia.

E le gata i lea, o le a tatou laa atu i lea laasaga e faʻamatalaina lenei faiga:

  • Muamua, ave se naifi e togafitia i le ava ma vavae ese ma le faaeteete le pito mai le matua matua. O le faʻavae e tatau ona maualuga i le 6-7 cm mai lona faavae. O le a sili atu ona lelei le faia o se faʻaoga i se maualuga o le 45 tikeri.
  • Ona mafai lea ona tatou faia i ni auala se lua: tuu le tipi i le vai ma faatali mo aʻa e aliali pe amata amataina vave. Faataitaiga e faaalia ai o le metotia lona lua e maua ai se vave ma sili atu ona faatuatuaina taunuuga.
  • O le umi o le tipi e tatau ona le itiiti ifo ma le 5 cm, a leai o le avanoa e le taliaina. Ina ia ausia le umi ole taimi, e mafai ona e aveesea ni nai laititi maualalo. Ave le pito o le laau i se vaifofo o le "aʻa" po o isi tuputupu ae e faaosofia ma kuka ai se ipu.
  • I totonu o se tamai ulo, e sili atu le faʻaopopoina o le eleele ma se maualuga o mea e fiafia i ai; I totonu o le eleele e tatau ai ona fai se tamai faʻavaivai.
  • Faʻaofi le tipi i totonu o le togavao ma faʻasolo i lalo i totonu o le eleele. Mo tali lelei, o le tipi e mafai ona tuʻuina i lalo o le pulou poo totonu o le kiona.
  • Faʻaauau le taina i le vevela o le 22 i le 26 ° C. Aua nei galo e vai le vai i le taimi ma solo ona laʻau i vai mafanafana. O le ipu e sili ona tausia i luga o le windowsill. Aua e te popole pe afai o le a mou atu ni itulau pito i lalo - aua o le dracaena o totonu o le masani.

Pe a ma le masina o le ae mauaina se fale tutoʻatasi tutoʻatasi, ua sauni mo le toe gaoioi i se nofoaga tumau o le tuputupu ae. O se tamai fugalaau lanumoana o le a manaʻomia sina taimi pe a maeʻa ona faʻapipiʻiina ina ia aumai i le susulu o le la, ina ia mafai ona faʻapipiʻi mea uma e tatau ai mo lana galuega masani masani.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e leai se mea faigata i le tupu aʻe o dracaena. Ia mataala i lanu o lou fale, ma o le a latou fiafia i ou mata mo se taimi umi ma o latou foliga teuteu lelei.