Apple laau

Apple "Ofoofogia": uiga, togavao agrotechnology

O laau vao e matua lauiloa lava. Latou te le tele ni avanoa avanoa, o lea ua latou totoina lelei i ni vaega laiti. E le gata i lea, e faigofie tele laʻau apu e tausi ma aoina fua. O a latou seleselega e le sili atu le leaga nai lo laau uumi. I lenei tusiga o le a tatou talanoaina le eseese o le apple apple "Wonderful".

Tala faasolopito

O lenei ituaiga na gaosia e le A.M. Mazunin, galue i le Chelyabinsk Scientific Research Institute of Horticulture ma Potato. E ala i le sopoia o Eliza Ratke ua leva ma le Ural North x 11-20-12, ua maua ai se fualaau matagofie ma le malulu, lea e fua mai i le taumafanafana. O lenei meaola e talafeagai lelei mo nofoaga e le lelei tele le tau.

E te iloa? I le lalolagi ei ai pe tusa ma le 7 afe ituaiga o apu. E 100 ituaiga o loʻo ola mo le faʻatau, ma o isi o loʻo faʻaaogaina mo mea teuteu ma faʻaogaina.

Faʻamatalaga ma uiga iloga o le ituaiga

Mafaufau i le faamatalaga o le ituaiga apu "Ofoofogia".

Laʻau

E laʻititi le laau. I luga o rootstocks, e oʻo atu i le 150 cm, ma i luga aʻe o le tuputupu ae - pe a ma le 200-250 cm. O le faʻavave e lautele, salalau, ma toetoe lava a oʻo i le eleele. O lala e lanu meamata. E mafai ona latou malaga i le eleele i lalo o le mamafa o apu tetele.

Fua

E tele apu, o le mamafa o le 140-200 g. E lapotopoto, e lamolemole, lanumeamata-samasama. O palale e mafai ona pala, ma paʻu mumu. O le aano o se mea suamalie, lelei ona fatuina. O le tofo o apu o loo fesiligia e suamalie, manaia.

O ituaiga e pei o "Bratchud" ma "Tupe" e mafai ona faatatau i le apple apple.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

O laau sili ona lelei e sili atu ona faatauina i totonu o se fale tausiusi ua faamaonia. Ae afai e leai se avanoa faapena, ona fai lea o le filifilia o meaʻai, o nisi o foliga e tatau ona faʻatautaia ina ia le faʻafememeaʻi ai fatuga e manaʻomia i le vao:

  • i luga o le ogatotonu o le fanua e tatau ona avea o se vavalalata manino i le va o aʻa o le ua ma le ogalaau;
  • E tatau ona i ai se fualaau e 2-tausaga le itiiti ifo ma le 4 o lala na atiina ae ma lala tetele, ma o le maualuga o se ogalaau e le tatau ona sili atu nai lo le 0.5 mita.
  • aʻa o laau opu o le laititi laʻitiiti ma e vaivai, ma i le vao - taproot.
E taua! A maeʻa ona faʻatau mea totō, e tatau ona afifiina ona aʻa i mea susu - o le a le faʻamago ma o le a le mafatia i taimi o felauaiga.

Filifilia se nofoaga i luga o le saite

O le mafaufau e sili ona fiafia i nofoaga i luga o le la po o sina ufiufi. O le ituaiga e malamalama lelei i le faamamaina mai le eleele, aua o aʻa e latalata i luga, o lea e tatau ona puipuia le nofoaga mai matagi. I le taumalulu, ona o faʻataʻitaʻiga, o le kiona e puipuia, ma ona o le le lava o totoga e mafai ona malolo. O le laau e ola lelei i eleele maualalo, i luga o slopes ma i nofoaga e latalata ane i le vai. O eleele sili ona lelei o le lanu po o le oneone, faʻaleleia, manava ma susu.

Galuega sauniuni

O le tele o aʻa o le apu o le "Ofoofogia" o loo i le pito i luga o le eleele, o lona uiga o le ituaiga o laau e felafoaʻi e uiga i le fua o le eleele. O le mea lea, e tatau ona saunia muamua le palapala. E tusa ma le 10 kilokalama o le humus poʻo le pala ma le 20 g o le paluga ma le fulufulu fulufulu e tatau ona faʻaaoga i le sikuea sikuea mo le eli. Afai e mamafa le palapala, ona faaopoopo ai lea o le oneone poʻo le peat, ma pe a faʻamaʻa - faaopoopo le lime.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o fatu

E mafai ona totoina laau i le tautotogo: i le vaitau pe a uma le suatia o le palapala ma aʻo leʻi amataina le tata o le pua. E le gata i lea, e mafai ona totoina le apu i le tautoulu: e fautuaina e amata mai le faaiuga o Setema ma faamaea le masina e tasi ao leʻi oʻo i le malulu.

E taua! O le mea autu e le o le tuai ma aso e tulaʻi mai ai, aua e afaina ai le ola o laau.
Laasaga i lea laasaga taʻitasi:

  1. Afai e totoina ni nai laau, e tatau ona eli ia pupuni ia le itiiti ifo ma le 3 mita le mamao. O lo latou loloto e tatau ona 50 cm, ma lautele - 70 cm.
  2. I pu taitasi e sasaa atu i totonu o se pakete vai.
  3. O le eleele ua eliina e tatau ona palu faatasi ma le faapalaga ma ufiufi i se paʻu i lalo.
  4. Ona faʻatuina lea o le laau i luga o le mauga, e maeʻa aʻa.
  5. O le nofoaga o tui e tatau ona maualuga i le 2 cm mai le eleele.
  6. Sa moe le gaogao i le lalolagi o totoe ma le mamoe poa.
  7. O itu e faia i autafa o le ogalaau ina ia le salalau le vai i le taimi o le faʻavaivai.
  8. E faʻafeinu vai i se pakete vai mo i latou taʻitasi.

Vaʻaia togafitiga taimi

O le tausisia o tulafono uma o le totoina, e mafai ona e mautinoa o le a mauaa le aʻa. Ae ina ia maua ai se seleselega lelei, e tatau ona maua le tausiga maualuga mo le apu "Ofoofogia".

O le a malie foi le faitau e uiga i aisa mago mago.

Faʻaleleia eleele

O aʻa o le laau o loʻo i luga o le palapala papaʻe, ma e vave faʻapala. O le mea lea, e tatau ona faʻafeinu vai masani i le lāmala. I tausaga muamua ina ua mavae le tulaueleele, ua fautuaina e susu le eleele i aso uma e 7. A maeʻa taʻitasi taʻotoga, e tatau ona tatalaina le eleele i totonu o le liʻo vaʻaiga vaʻaia ina ia leai se mea e maua ai le eleele ma e oʻo mai le ea i aʻa. E tatau foi ona tatou totoina le veleina o le laau pe a aliali mai vao. Mo le puipuia o le susu i totonu o le palapala, e mafai ona e mulimulu le nofoaga o loʻo siomia ai le ogalaau peat or humus.

Laʻei pito sili

O aʻa o le apu "Ofoofogia" e laiti, ma o le laau e aumai ai fua e tele, o lea e taua ai le fafagaina o le apu ma se vaifofo o mullein po o moa moa, e faaaoga ai se pakete mo laau taʻitasi. O loʻo faʻaaogaina i luga o laʻau moli meaʻai mo apu o loʻo i luga atu o le 2 tausaga. Ina ia faia lenei mea, 40 g o le suauu ua faʻasese i se pakete vai. I le tau mafanafana, e mafai ai ona fai meaʻai paleni - o laulaʻau e sosolo mai itu uma e lua ma se vaifofo matūtā mataʻutia. E tatau ona faʻatino le faiga i le tau vevela ile taeao po o le afiafi. O se taunuuga lelei o le a maeʻa ona totoina le laau ma le urea. O le mea autu - ia faia se fofo e le mu ai laulaau. I le autumn, e fautuaina le fafagaina o laau i fugalaʻau, lea e aofia ai le potassium ma le maika. E sili atu le nitrogen e faʻaesea ai, aua e mafai ai e lala fou ona ola, ma o lenei mea e tolopo ai le sauniuniga o le laau mo le taumalulu.

Togafitiga puipui

Mo iniseti ma faʻamaʻi faʻamaʻi, e tatau ona liliuina le apu i le Bordeaux vai poʻo le Nitrafen. E fautuaina le faʻatinoga i le tautotogo, aʻo leʻi fetoʻi fatugaʻo. Faatasi ai ma le faamoemoega lava e tasi, e mafai ona e faʻaaogaina se fofo o le 7% o le Uurea. O le mea autu o le faia lea o gaioiga aʻo leʻi amataina le tafe o le sua. Afai e te faia lenei mea mulimuli ane, e mafai ona e susunuina gaʻo, lea ua uma ona tatalaina. I le tautoulu, pe a uma ona paʻu lau, e tatau ona faia le siama i le faaaogaina o le Bordeaux liquid poo le Nitrafen.

E te iloa? O se apu fou e le magoto i le vai, aua o le vaega lona fa o lona tele o le ea.

Teuteu

O se seleselega mauoa e mafai ona faʻamoemoeina i le na o le faʻavaeina o le pale saʻo. O le mea autu lava o le laau na tupu faʻatasi i itu uma. E le tatau ona i ai ni mea e leai ni mea, e pei foi o le mafiafia. O le teuga o le 'apple "Wonderful" e fautuaina faalua i le tausaga. O le teuteuga e faia i le tautotogo, aʻo leʻi amataina le gaioiga o le sua. O le faʻataʻitaʻiga o le aveese lea o faamaʻi, faaleagaina ma ola i totonu o lala. I le tausaga muamua o le olaga, e tatau i le laau ona fausia se pale. Ina ia faia lenei mea, ia tipi i le 0.5 mita, ma tipi i luga o le fatu i luma o le tui.

I le faaiuga o le vaitau, o le apu e tusa ma le 5 lanu. O le tuputupu ae i luga i luga i le pito i luga, o le a faaauau pea ona avea ma taʻiala. I tausaga na sosoo ai, o le a tipiina i le 0.2 m, ao faia se tipi i luga o le fatuga e feagai ma le taina o le tausaga talu ai. E tatau i se tagata o le apu mumu ona toso ese lala. Ina ia mafai ona totoina i luga o laasaga lala o fualaau aina, e tatau ona vaeluaina i se tuputupu ae lea e agai i lalo. I le tautoulu, o le teuteuina lona lua. I le taimi o le faʻatinoga, e aoga le aveese o lala ua faaleagaina, malepe, leiloa ma i latou e tupu i le itu sese.

Puipuiga mai le malulu ma rodents

Talu ai o aʻa o le apu o le "Ofoofogia" e tu i luga, e mafai ona latou tolotolo i le taumalulu. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona ufiufi le liʻo o le alalostvolny ma le humus po o le faapalaga, ma faʻapipiʻi lala laʻau. A maeʻa le kiona, e fautuaina e aveese lala lala, ma tusi se kiona i luga o le apu. O faʻamaʻi pipisi e sili ona malosi o le apu o mice ma mataʻutia. E tosina i latou i le paʻu o laau. E mafai ona e puipuia le apu ma le fesoasoani a paranesi. E tatau ona nonoa i latou i le mea e vaʻaia ai le va o nila. E mafai foi ona e faʻaaogaina le mea faʻapitoa, uʻamea uʻamea, fiberglasses. Ufiufi mea e te manaʻomia e afifi ai le ogalaau, faʻalautele le 10-20 cm i totonu o le eleele, e pei ona faigofie ona fai e nai isumu moa. O nisi e faʻaaoga ai le toni. E tatau ona faʻamalu maualuga i luga o le paʻu ma faʻafefiloi i le kerosene poʻo le suāsusu.

E fautuaina e le Faatoaga ia faaaoga le sawdust ua faaleagaina ma le creolin e puipuia mai ai i meaola - e manaomia ona latou mulumulu le ogalaau. E matamuli Hares, o lea e lava ai le nonoa o taga paʻu uliuli i luga o lala. O le manu o le a fefefe i se "monster black" ma o le a le latalata i le apu. Afai e malosi le alo, e tatau ona faʻapipiʻi se filifili-faʻataʻamilo i totonu o le pusa poʻo le tuʻuina o se pakete ua leva ona gaosia i luga e aunoa ma se pito i lalo, tipi le puipui. Afai e te saunia le laau o le "Wonderful" ma le tausiga lelei, o le a mautinoa lava lou faafetai mo se seleselega tele.