Fafaga fualaau

Fugalaau "Himbo Top": uiga, togavao agrotechnology

I tausaga talu ai nei, o se ituaiga fou o fualaau aina lapopoa ua taua "Himbo Top". Aisea e taua tele ai o ia ma e aoga le gauai atu ia te ia? Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai.

Tofiga

O lenei ituaiga na fafagaina i Suitiselani e Peter Heuenstein talu ai nei, i le 2008. O se vaega o le Himbo Queen ma Ott Bliss eseese. O le maketi o le lalolagi e maua e Lubera.

E te iloa? I fualaau faʻapitoa, o fualaau mamago o fugalaau e faʻaaogaina o se diaphoretic. Ma o lona syrup e masani ona faʻaaogaina i le gaosia o vailaʻau e avea o se meaʻai faʻafefiloi i mea faʻafefiloi.

Uiga ma uiga

I le amataga, tatou te tuuina atu ia te oe le uiga o le fugalaau Himbo Top.

Busu

E maualuga le maualuga o pasi, o le maualuga e maualuga mai i le 1.8 i le 2.2 mita. I le tausaga muamua, o fualaau aina e maua ai le 5-7 togi, i tausaga mulimuli ane - mai i le 10 i le 12. E tele lala lala laau, o le umi e 70-80 cm ma o loʻo i luga o le maualuga atoa o le vao.

Faamasani oe lava i ituaiga ituaiga fugalaau e pei o: "Yellow Giant", "Heritage", "Atlant", "Gusar", "Caramel", ma le "Giant".

Berries

O se uiga iloga o lenei ituaiga o vine tele o lanu mumu lanu mumu, o lo latou mamafa e oo i le 10 g. E i ai foliga o le tino, aua le faʻapogisaina ma aua nei faʻapalapala mai le vao pe a uma ona taʻe. I le taimi lava e tasi, e faigofie ona vavae ese mai lala. O le tofo e suamalie, ma sina sina oona, lea e masani lava e le o aofia i ituaiga eseese, manogi. O le ituaiga ua manatu ua leva - o fualaau aina e amata i le amataga o Aukuso ma e oʻo atu i le 8 vaiaso.

Tuuina atu

Eseese "Himbo Top" salu e pei o le maualuga-gauaʻi. E tasi le vao e mafai ona tuʻuina atu i le 5 kilokalama o vine. I luga o se tulaga o mea tau pisinisi, faatasi ai ma tekinolosi lelei tau faatoʻaga, e tasi le hectare o le kulupu Topa Himbo Top e masani ona selesele i le va o le 16 ma le 20 tone o fualaau aina.

E te iloa? I le natura, o loo i ai se ituaiga fugalaau uliuli, na faailoa mai i Europa mai Amerika i le 1771. Ma i le 1893 i Suitiselani, na sopoia ai ma le lanu mumu ma maua ai se eseesega i fualaau lanu violē.

Faʻafitauli faʻamaʻi

O le kulupu "Himbo Top" o loʻo faʻafefe i le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le tuai o le paʻu, aʻa aʻa, fungal ma siama siama. O laau e mafai ona afaina ai le fusarium ma le kanesa aʻa.

Faʻafefe o le aisa

Ae o sea faailo e pei o le malulu o se mea e itiiti ifo i lenei ituaiga. I le taumalulu, e tatau ona tipi le vao i le aʻa. E mafua mai foi i lenei tulaga, o lenei ituaiga e masani ona le tupu aʻe i itu i mātū.

Auala e filifili ai fua pe a faʻatau: faʻamatalaga

O le mea muamua pe a filifilia seedlings e tatau ona asiasia matala ma aʻa. E tatau ona i ai le itiiti ifo ma le tolu togi i le faavae, oi latou ia o le a totogo pe a uma ona toto. O le aʻa e tatau ona lelei le atinaʻe, e faʻaleleia atili ai le aʻafia o le laau i se nofoaga fou. O le vaega o le eleele e le o se vaega faapitoa: e mafai ona faatau atu laau toto e aunoa ma ni lala.

Filifilia le nofoaga saʻo

O le tautoga o le maua o se seleselega tele e fuafua i le filifilia o le nofoaga mo le masini kuka. Aemaise lava o laau e manaʻomia ai le malamalama ma le tuufaatasiga o le palapala.

Malamalama

Mo fugalaau, filifili ni nofoaga lelei. E sili atu ona lelei le lau mai le itu i matu i le itu i saute pe mai le itu i matu sasaʻe i saute sisifo. I le tulaga o le le lava o le malamalama, o le vao e sili atu ona faigofie i faʻamaʻi ma faʻaleagaina e meaola faalafua, ma le lelei o vine o loʻo faʻaitiitia foi. O fualaau e masani lava ona faatulagaina i luga o pa puipui, ae le o se filifiliga aupito sili lea, faatasi ai ma lenei faatulagaga, o le a le fua mai le vao ma o le ai ai se foliga vaaia ua le amanaiaina.

E taua! Ona o le manaʻoga mo le lelei o mea taumafa, aua e te totoina vine i fua o laau aina, aua o le a latou toso uma mai meaʻai mai le eleele ia te oe, e taofia ai togalaau mai le atinaʻeina atoatoa.

Soo

E ola lelei fugalaau i luga o eleele eleʻele suamalie i mea tau meaola. O le eleele e tatau ona lafoaia ma lelei, faʻafiafia pe oneone, faʻafefe lelei.

Galuega sauniuni i le 'upega tafaʻilagi

A maeʻa ona filifilia le fasi fanua, e tatau ona fufulu mama o vao. E tatau ona eli le palapala i le loloto o le bayonet. O le humus (8-10 kg / sq. M) poʻo le manurele (10-15 kg / sq. M), faʻapea foʻi ma fugalaʻau (30-40 g / sq M) ma le superphosphate (50-60 g / sq. m).

O ia aoaoga e tatau ona faia i le tautoulu, pe afai o le totoina o fugalaau e fuafua i le tautotogo. Afai o le tulaueleele ole autumn, o le eleele ua saunia i le masina ao lumanaʻi le mea na tupu.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

Ona o le mea moni e faapea o lenei ituaiga e umi ona fua mai lala laau, o le taimi fautuaina i le va o laina e 2.5-3 m, ma i le va o vao latou te tuua e tusa ma le 70 cm lepa O le Raspberry Himbo Top ua totōina i vaimea po o le lua eli lua e oo i le 45 cm le loloto. e tusa ma le afa mita.

E taua! O puipui o le auvai ua fautuaina ia faamalosia le puipui, lea e faʻaaogaina o se film polyethylene.

Latou te eli i luga nofoaga mo le totoina i le 2-3 vaiaso, tuu se laulau o humus poo le faapalaga (10 cm) i le pito i lalo o le fossa, ma faatumu i se palapala eleele (10 cm) luga. E tuʻuina le fatu i totonu o se lua ma ufiufi i eleele lelei. A e totoina e manaʻomia ona e mautinoa o loʻo tumau pea le ua i luga o le eleele. A uma ona totō uma vao, e tatau ona fafagaina tele.

Tausiga tatau - le ki i se seleselega lelei

O isi taunuʻuga e faʻalagolago i le tausiga lelei o laau toto. E ui o le fugalaau o le Himbo Top ma e le o le manao e tausi, o nisi o fautuaga e tatau lava ona faʻaaloalogia.

Faʻasusu ma mulching

E faʻamaʻaina le suavai pe a faʻapala le palapala. Moisturize e tatau ona tele, ina ia loloto le loloto o le susu i le aʻa atoa. Faʻaleagaina le aʻafiaga o le atinaʻeina o laau toto. Mo lenei faiga, faʻaaoga togavao, vaʻai ma pine o le pine.

Laʻei pito sili

O le uluai fafagaina na faia ina ua mavae le taumalulu. I le tautotogo, e tatau ona faʻaaogaina le faʻamalositisi i le palapala (15-17 g / sq. M). E mafai foi ona fesoasoani sao i le tautotogo pe a tatala le palapala. I le tautoulu, o le vao e faʻamaʻaina i fugalaʻau-faʻamalolo. I le sikuea 1. m aumaia 125-145 g o le superphosphate ma le 100 g o le potassium sulphate. O lenei fafagaina e faʻatautaia taʻitasi i le tolu tausaga.

Togafitiga puipui

O togafitiga e puipuia ai mai meaola faalafua ma faʻamaʻi o loʻo faia i le vaitaimi o le faʻaaogaina o pua. E mafai ona maua uma e sauniuniga faʻatemika (Bordeaux liquid, copper sulphate, urea), faatasi ai ma le fesoasoani o togafitiga faʻale-aganuʻu (fualaʻau, vai inu, otaota vao). Copper sulfate e aloese mai faamai pipisi. Mo le mauaina o se fofo galue i le 5 lita o le vai, 50 g o lenei oloa e tatau ona solo.

E taua! I le taimi o le tuputupu ae o le vaitau ma le tuputupu ae tuputupu aʻe, ua faʻasaina le faʻaaogaina o le vao ma le copper sulfate, aua e faʻalauteleina i totonu o atigipipi ona tuʻuina atu lea i vine.

1% faʻafitauli O le vai ole vai e faʻafefe ai le paʻu palapala. O fualaau 'aina ma le gaosi susu e puipuia ai le vao mai le sovils. Mo le susunuina o se fofo o le 10 lita o le suavai ma le 20 g o le sinapi po o le suamalie. E tatau ona faʻaaogaina le tatau ona tatau ona faʻaaoga mo le 12 itula. O le mulimulitaia o nila e puipui ai foi mai le pala ma le sovils.

Tala

O lenei ituaiga umi e manaomia ai se pusi faʻamalosi i lagolago. Mo lenei mafuaʻaga, e fausia ai ni mea le tumau, o lala e tatau ona nonoa i latou i sina mea faʻaletonu laʻititi ina ia aua neʻi paʻu i lalo le mamafa o fua.

Teuteu

Latou te seleseleina le fugalaau ao lei oʻo i le taumalulu, e le manaʻomia le teuteuina ma le pine i le taimi o le tuputupu ae ma le fuaina fua, e pei o ituaiga uma e ola ai. Aveese le tau aoga na o lala laau mamago pe vaivai.

Togi

A maeʻa le seleseleina, ona teuteuina lea o fuʻa fualaau aina ma fufulu fasi vine. O lala o totoe o loʻo paʻu i le eleele ma ufiufi i lala poʻo laupapa. A faʻaleleia i itulagi ma le malulu, e tatau ona vavae ese le vaega eleele ma ufiufi i ata.

A maeʻa ona toe iloiloina le fualaau vine Khimbo Top, o lona faʻamatalaga, e maua mai i se togavao ma isi uiga lelei, o le filifiliga i lona finagalo o le a manino.