Bow

Onion "Sturon": uiga o le tuputupu ae o ituaiga

Faatasi ai ma le tele o ituaiga eseese o le sipuni "Sturon" e nofoia se nofoaga faapitoa ona o lona tofo, mafai ona teuina mo se taimi umi ma auala faigofie o le galueaiina. O le lauiloa o lenei faʻalapotopotoga faʻapupula i tausaga taʻitasi, o le mafuaaga lea mo le faateleina o le fiafia i uiga o lenei ituaiga.

Eseesega faʻamatalaga

O se tasi o ituaiga sili ona lelei o le sipuni "Sturon" na fafagaina i Holani ma o le taunuuga o le filifilia o se isi ituaiga masani e taʻua o "Stuttgarter Riesen".

E totoina e le Faatoaga ituaiga o aniani, e pei o lapisi, palota, slizun, uili, chives ma roqueballs, po o se lauulu lauulu.

O le "Sturon" o loʻo i ai ni puʻupuʻu lapopoʻa o foliga tutusa ellipsoidal o lanu uliuli auro ma lanu enaena, o le tele o nisi taimi e oʻo atu i le 210 g. I luga o tumutumu o loʻo ufitia i le tusa ma le lima laulau o maʻa maʻa. Totonu - o le tele o laumei paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe ma se fulufulu lanumeamata.

Uiga o se ituaiga

Maturation term "Sturon" - ala: E tatau ona pe tusa ma le 100 aso talu ona aliali mai muamua le fugālaau muamua aʻo leʻi tupu. O lenei ituaiga e lauiloa foi mo ona uiga lelei: o se tofo fiafia-vevela ma se tofo laitiiti. O ia aniani ua faʻaaoga lelei uma mo le faʻasaoina, ma mo salakeke ma isi ipu.

Eseesega ma lelei i luga o isi ituaiga

I le faʻamatalaga o ituaiga 'onion-sevka' Sturon 'e tatau ona matauina uiga lelei e faʻafeiloaʻi ai le tele o faʻatoʻaga ma le au fai pisinisi:

  1. Ona o le matua matua o Sturon, ua lelei ona totoina i vaega o le fesuisuiaʻi ma le itu i matu.
  2. Fua o le lelei: e oo atu i le 35 tone i le hectare i le eleele saʻo (o le filifiliga pito sili ona lelei o le oneone poʻo le palapala mataga).
  3. Laʻau lapoa tele e totogo pe a matutua mo le lua tausaga.
  4. Fua o le lelei e lelei ona puipuia (e oo i le 8 masina). Faʻafetai i lenei Sturon o loʻo faʻaaogaina mo faamoemoega faapisinisi.
  5. O le mea lea, o le tetee atu i le malulu, o le mea lea, ua manatu o se tasi o ituaiga sili ona lelei o aniani mo le teuina mo le taumalulu.
  6. Faʻafitauli i faʻamaʻi e aʻafia ai le tele o isi laau o le ituaiga lava lea, ma meaola faalafua o ituaiga eseese, lea e mafai ai ona ola Sturon e aunoa ma togafitiga ma vailaau e tineia ai manu faalafua.

E le gata o nei uiga e iloagofie ai lenei ituaiga mai isi, O tumutumu Sturon o loʻo i ai foʻi faʻafitauli faʻamalolo ona o:

  • o mea e aofia i le tele o micro ma elemene, e aofia ai le calcium, phosphorus, magnesium, sodium, potassium, iron, zinc, fluorine, copper, selenium;
  • gaioti concentrations o le 11 amino acids;
  • vitamini A, C, D, E ma C, PP, K ma le vaega B i totonu o pusa
E taua! E ui lava o le aniani e tele mea aoga, e mafai ona afaina tele ai le tino. E le mafai ona e 'aina lenei fualaʻau fualaʻau, o lona faʻaaogaina e sili ona lamatia mo tagata e maua i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract: atonu e faʻapupulaina le malosi o le sua oona, lea o le a aʻafia ai le mucosa gastric. E le gata i lea, o le a le gata i le aofaʻi o aniani i le taumafa a le tagata e mafai ona mafua ai osofaiga a le maʻisa, faʻalavelave ai le fatu masani o le fatu. E mafai foi ona mafua ai le toto maualuga.

Faʻalauteleina agrotechnology faʻatupulaia

O le lauiloa ma le taatele o le sipuni "Sturon" i totonu o faifaatoaga ma le aufaatoaga e le gata ina manaomia ai se auiliiliga auiliili o le ituaiga, ae faapea foi le auala e totoina ai, o le a le auala e totoina ai aniani ma mea e tatau ona tausia ai i latou. O le "Sturon" e mafai ona tupu mo le tasi pe lua tausaga, ae o ulu tetele e ola na o le lua tausaga.

Ina ia mafai ona maua laulaau lanu meamata i le taumalulu-o le tau, o le totoina o le sipuni podzimnuyu e faʻaaogaina ai mamanu faigofie o greenhouses poʻo potopoto masani e toto ai luga o le windowsill i totonu o le fale. E mafai ona faʻaleleia Sturon e ala i le faʻatauina o sevok i totonu o le faleoloa (ua faia lenei mea ina ia maua ai se seleselega tele i le tausaga muamua lava) poʻo le totoina o oe mea totō.

Saili po o le a le mea e faʻafefiloi ai aniani ma pe tatau ona vavae ese ia aū.

O le galue malosi o le filifili lea o seti tatau mo le totoina: e tatau ona tusa ma le 2 cm le lapopoa ma ia i ai se laufanua laugatasi. E le mafai ona e totoina pulu:

  • e tusa lava pe pala po o ua faaleagaina;
  • susu
  • faʻatasi ai ma faʻamaoniga o faʻamaʻi poʻo le faʻaalia i vailaʻau;
  • pulufana na sau mai le falemaʻi (faatasi ai ma lanu lanumeamata ma aʻa laiti).
O le faatauina mai o mea mo le uluai tulaueleele i le tautoulu, e tatau ona faamautinoa tulaga lelei e teuina ai. Ina ia aloese mai le faamatuu ese atu o faamai, ia teuina i se vevela, lea e fesuisuiai e fuafua i laasaga nei:
  • O le taimi muamua: vaiaso, vevela - + 20 ... +25 ° С.
  • Laasaga lona lua: vaiaso, vevela - +30 ° C.
  • O le tolu vaega: vaiaso, vevela - +35 ° C.
  • Vaega lona fa: 8-12 itula, vevela - +40 ° C.
  • O totoe o le taimi e tatau ona teu ai pusa i se nofoaga matutu ma le vevela o + 18 ... +20 ° C, faʻaauau pea i luga.

Fatu aso

E le faigata le tupuina o seti sipi o lenei ituaiga eseese mai fatu, ae e tatau ona e iloa ni nai tulafono o le a fesoasoani i le lelei o le germination ma maua se seleselega lelei. Muamua, o le tausia o le taimi tonu o le totoina o fatu. I le avea ai o se tulafono, ua totoina vave i le vave e mafai ai - i le aso muamua po o le lua vaiaso o Aperila, pe a oʻo mai le eleele i le 5-6 cm. I totonu o le latituga i saute, e mafai ona e lulu i le faaiuga o Mati.

Totoina fatu

E tatau ona saunia le fasi fanua ma totō fatu, mulimuli i le faasologa o laasaga nei:

  1. I le tautoulu, eli luga le eleele ma faʻafefiloi ma le faapalaga (afa afa i le sikuea mita), fafie laupapa (1 le ipu i le sikuea mita), fugalatini phosphate (1 sipunamu i mita mita) ma le nitroammofoska, azofoska (1 sipuni ole sq M).
  2. A oʻo mai le tautotogo, 2-3 aso aʻo lei totoina, suʻu le fanua ma faia moega.
  3. Faamau le palapala ma ufiufi i le ata uliuli.
  4. Salu le fatu mo ni nai itula i se vaifofo manganese, vai o le aloe po o le vai mafanafana, afifi i totonu o se ie susu ma tuu mo aso e lua, ia mautinoa o loʻo tumau pea le susu.
  5. A o leʻi totoina, faʻafefe vai i le vai mafanafana, faʻaputu i luga o latou mo le luluina o fatu, ma le vai.
  6. Toto fatu i laina (laʻititi, ma le mamao i le va o le 10 cm) poʻo le faʻamau (lautele, ma le mamao e oo i le 20 cm).
  7. Fafasi fatu i se tamai eleele o le eleele.
  8. Condense le eleele, ufiufi i peat or compost, sasaa sina vai laitiiti.

E te iloa? O Aferika o loʻo taʻua o le fanau mai o aniani, mai le mea na faʻasalalau ai lenei fualaʻau i isi atunuu. Ae ui i lea, o loʻo i ai se isi manatu: mo le taimi muamua, na amata ona totoina aniani i Saina. I le mauga mauga o Tien-Shan, o le tele o aniani vao e tupu ae o le igoa o se tasi o mauga i le faa-Saina o lona uiga "Onion Slope".

Tausia mea

A uma ona totoina seti o aniani ma e manaʻomia le tausiga lelei. O fatu, pe a latou ola, ae leʻi oʻo i le 2 cm le maualuga, e tatau ona teuteu lelei ina ia mafai ai ona maua ai se televise. Ona taua lea o le faʻamalosolo soo ma le le faʻafefeteina le vai i le eleele, faʻaopoopo meaʻai ma mineral fertilizers.

O eleni e mafai ona lanu samasama pe pala, e faʻaalia ai le faʻaleagaina o faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi. O le laau e mafai ona osofaʻia tiketi, sikuea, thrips, aphid, lemoni lele, nematode.

Pe a oʻo le pipi i le maualuga faʻamautu, e tatau ona taofi nei taualumaga. Ona tumau ai lea e faatali sei maeʻa le greens, o le ua o gutu o le a avea ma lalo ifo ma mafai ona eli. A maeʻa ona eli - faʻamago ulu.

E te iloa? Faʻalelei le moe, puipuia mai viral, kanesa ma faʻamaʻi o le cardiovascular system, fomaʻi e fautuaina le tasi tagata 10 kilokalama o aniani i le tausaga.

Tuputupu ae mo le tausaga lona lua

Afai, pe a uma le togafiti muamua, o le a tutupu mai fualaau laiti (e oʻo i le 1 cm le lautele), o le a toetoe a le mafai ona taofia mo se taimi umi, o lea e tatau ai ona e totoina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu (i ni nai vaiaso ao leʻi oʻo i le malulu). O matagi o "Sturon" e le mataʻutia, ma o le taimi lea o le a maua ai e le paluga le taimi e ola ai ma maua ai le malosi ona o le tautotogo o le tautotogo, maua aʻa, ae o le a le totogo.

I le tulaga e maua e le pulufana foliga o loʻo manaʻomia, E mafai ona e totoina i le tausaga lona lua i le amataga o le tautotogo e ala i le mulimuli i laasaga nei:

  1. Fafaga le eleele i fugalaʻau faʻasaina i le faaiuga o le tautoulu ma faʻaopopo faʻamaʻi faʻamalosi aʻo lei totoina.
  2. I ni nai aso ao lei totoina, tatala le palapala ma fai ni laina, tausia se mamao e 20 cm i le va oi latou.
  3. A maeʻa ona filifili ni togi talafeagai, tipi ese o latou ua ina ia le afaina ai pupu.
  4. Kuni ia ulu i le loloto o le 2-3.5 cm, ina ia oʻo i le 2 cm le palapala i luga aʻe o tauau, ia mamao ese le 9-13 cm i le va o seti.
A totoina Sturon, e tatau ona faasūsūina tele, aemaise lava i le tautotogo (3-4 faʻavaivai aʻo leʻi oʻo i le amataga o Iuni i le faʻaaogaina o le vai mai le 12 i le 15 lita i le sikuea mita). A maeʻa ona maua mai fulufulu muamua, e tatau ona faʻafefeteina le lūlūina ma le moa moa po o le povi ma le ura.

E taua! Soo se ituaiga o sipuni e faigofie i le faaputuputu o palapala, ma "Sturon" i lenei tulaga, e le o se mea na tupu. O le mea lea, pe a faʻamalosia le palapala lea e tatau ona tupu ai, e taua le aloese mai vaega o loʻo i ai le gaʻo, aua e mafai ona aʻafia ai le tele ma le lelei o le fua.

Ina ia ausia taunuuga o le totoina o nei aniani, e tatau ona tatou veleina i taimi uma ma tatala le pito i luga o le palapala, vevela vao lata mai i tafatafa o pana. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona seleseleina le seleselega i le faaiuga o Aokuso, pe a mū le ua o le laau, ona paʻu ai lea o lau, ma ua liu samasama. Ae aua nei faatali seia maeʻa lau lau, aua e mafai ona amata ona pala.

O le Bow "Sturon" o loʻo faʻaauau pea ona lauiloa ona o lona tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, o le tele o mea aoga ma lelei lelei i le tino o le tagata. E mafai ona e totoina lenei ituaiga mo le tasi poʻo le lua tausaga, ae e mafai ona e naʻo le fuaina o le seleselega ma lapisi tetele i le tausaga lona lua. O lenei ituaiga e manaʻomia ai le tausiga lelei ma le faʻamalolo.