Greenhouse

O vaega o le faʻapotopotoga ma le faʻaogaina o le kiona "Nurse"

Greenhouse "Nurse smart girl" o le fale sili ona lauiloa o le greenhouse facilities factory production ma se faiga faʻaoga. E mafai ona talitonu tagata faifaatoaga i le lelei o lenei faiga e ala i le tuʻuina o le "Tausisoifua" i lana lava fuafuaga. Uiga o le greenhouse, le filifiliga o le nofoaga mo le faʻapipiʻiina, faʻamatalaga auiliili o faʻavae, tulafono faʻatonutonu - o nei mea uma o le a maua i lenei iloiloga.

Faamatalaga ma masini

Faʻamatalaga. O le faleoloa "Nurse nurser" o se faiga multifunctional o se mea faʻapitoa faʻatasi ma se pito i luga. O se auala faigofie ma aoga. O le fausiaina e mafai ai ona faia le tausiga lelei mo laau totō. O le oloa faʻatasi ma se pito i luga e faʻafaigofie ai le auala o le faʻaopoopoina o se siosiomaga lelei i totonu o le greenhouse. O fesoasoani pito i luga e fesoasoani e faamautinoa ai le tulaga lelei o le palapala i le taumalulu, faapea foi le faigofie ma le faanatura faalenatura i le taimi o le tuputupu ae tuputupu ae o fua o faatoaga.

O laumei lanu meamata ma matala ma faitotoa e fausia ai ni mea le lelei.

O le oloa o loʻo i ai se vaega pito i luga o le semicircular e faia i le tele o vaega, e faʻafetai i luga o le taualuga o loʻo taofiofia atoa ma faʻamautinoa le maua o le ea fou i totonu o le fale.

Aoao pe faapefea ona faia greenhouses: mai arcs ma se mea e ufiufi ai, "Snowdrop", "Preadbox", "Butterfly".
O faʻamau uma ma faʻafesoʻotaʻi vaega e faʻaalia i le tumau ma le faʻamaoni. O le fausaga e fausia mai i paipa paipa ma vaega eletise. O le leai o se avega i luga o le fausaga e fesoasoani e aloese ai mai le malepe ma le punou o vaega o le tino.

Faʻatulagaina atoa. O le Greenhouse faʻatasi ai ma le taualuga o le taualuga e faia e tagata eseese e ofoina atu i ni fua eseese, mo se faataitaiga:

  • lautele - 2 m, maualuga - 2 m 10 cm, umi - 4 m;
  • lautele - 2 m, maualuga - 2 m 10 cm, umi - 6 m.
O le umi o le greenhouse e filifilia e le tagata faatau - 2, 4, 6, 8 ma le 10 m. O le tele o le greenhouse e filifilia e tusa ai ma ituaiga o mea totō o le a ola ai. O le sili ona lelei le faʻasalalauga o se maualuga o le 2 m ma le lautele o le 10 m.

I totonu o sea laufanua, e mafai ona gaosia togalaau ma laau totogo maualalo, faapea kukama ma isi fualaau faisua.

O le faʻavaa e faia i luga o le 'eleʻele maualuga (20 i le 20 mm) faʻatasi ai ma se fale faʻapipiʻi fale o le polycarbonate. O loʻo i lalo ifo o le 1 m mai le tasi, o loʻo fesoasoani i le fausaga e ave ai le malosi o le matagi ma le kiona.

O le ufiufi o le oloa o loʻo tuʻuina atu i ni faʻamaumauga se lua o mea sili ona lelei polymeric, 1.2 ma le 1.4 mm le mafiafia.

O le faleoloa e aofia ai foi:

  • 2 mata;
  • 2 faitotoa;
  • O le faʻaaogaina o le faʻaofuofu i luga o le tofi (lūlū, uila ma isi elemene).
E tusa ai ma le manaʻoga o le tagata faatau, o le "tausisoifua o se teine ​​atamai" e mafai ona faʻapipiʻiina e 4 taula (pupuʻu po o mea faʻapipiʻi, tuʻuina atu o se faʻaogaina atili o le kiona i luga o le eleele) ma se moega uʻamea.

Filifilia se nofoaga mo se fale lauʻeleʻele

Aʻo lei faia le faʻapipiʻiina o se kiona, e tatau ona fuafua le nofoaga sili ona lelei mo lona nofoaga. Filifilia se nofoaga mo le "Tausisoifua", ia tusi ni nai fautuaga faigofie:

  • aua neʻi tuʻuina le fale kosi i tafatafa o laau ma soʻo se fale;
  • le fale e le tatau ona paʻu i lalo;
  • seti le greenhouse i se mamao e 5 mita i le fale ma 3 m i le laau.
E le gata i lea, o le nofoaga mo le fale laufanua e tatau ona susulu ma puipuia mai matagi. Afai e mafai e le togalaau ona faʻatagaina, e tatau ona "vaʻavaʻai" le "Tausisoifua" i le itu i saute. I lenei tulaga, o le a sili atu ona lelei le mafanafana.

Faʻatulagaina ma faʻapipiʻi

Fausia se fale lauʻeleʻele "Fomai tausi soifua" e le manaʻomia oe i tomai faʻapitoa. O le faʻaaogaina faʻapitoa o le fausiaina o le gaosiga o mea faʻanatura e faigofie lava.

Sauniuniga i le nofoaga

E taua le saunia tatau o le saite mo le falemalama i le lumanaʻi. Muamua lava, e tatau ona e filifili pe e te tuʻuina le fale koli i luga o le faavae poʻo luga o se uʻamea faʻasolosolo tafatafa. Filifili muamua po o le a le galuega o le a faia e le fale kesi: o le a avea ma se fale e mafai ona feaveai pe feaveaʻi.

Mo le tu, e tatau ona e saunia muamua le faavae. I nofoaga mafanafana mafanafana, o sea ituaiga fale e mafai ona tautuaina ai ona tagata i le tausaga atoa.

I le avea ai o se lagolago, e mafai ona e faʻaaogaina mea uma e te maua i totonu o le fale - mo se faʻataʻitaʻiga, o le pa faʻafaʻailogaina i tulimanu ma sikulima. Po o le faʻaaogaina o piliki o loʻo tuʻuina i luga o le tuaoi o le lauʻeleʻele. O le maualuga o le nofoaga na filifilia e tatau ona faʻaleleiina, e aunoa ma ni mea taua. Mo le lamolemole lamolemole ma le tapunia o le taualuga, e tatau ona tuʻuina atu se auala faigofie ile fale koli.

O lenei e mafai ona e amata aoina mai "Nurse".

Faamasani oe lava i le gaosiga o le greenhouse: o le taualuga amata, Signor Tomato, laupapa, e tusa ai ma Mitlayder.

O pito

Fausia se fale lauʻeleʻele amata mai pito. O vaega o pito pito i tua o laupepa faitotoa, faʻapea foʻi ma luga, taumatau ma tauagavale. Faʻafesoʻotaʻi pito faʻatasi ma faʻasalalauga e lua. Faʻapipiʻi arcs ma ufiufi i M6.

E te iloa? O le muamua i le talafaasolopito o greenhouses o loo i Roma i aso anamua. Ae ui i lea, oo latou foliga vaaia na matuai ese lava mai le taimi nei. O le vaʻaia o le greenhouse anamua, o le ae filifili ai o se fale masani lenei. Sa amataina e le au fai togalaau a Roma le totoina o fua o faatoaga i uta. I le aoauli, na faasee atu ai taavale i le la, ma o le po sa natia ai i potu mafanafana.

Faʻasologa o fale

A maeʻa ona faʻapipiʻi pito, faʻaauau i le faʻapipiʻiina o le taualuga. O vaega o le taualuga e muta ma vavalalata, faapea foi ma sui o le koluse. O vaega uma lava e tatau ona tuʻufaʻatasia e tusa ai ma le ata o loʻo faʻaalia i le ata po o le tusi lesona mai le kamupanī. I le faʻapipiʻiina e manaʻomia le faʻaaogaina o pou o le T-shape ma le X-shaped master.

E taua! Talu ai o le vaega pito i lalo o le a faʻapipiʻi i luga o le faavae poʻo le tagata moe, tuʻu le puipui mai le pito i lalo o le uamea.

Greenhouse frame

O le fausiaina o le faavaa "Tausisoifua" faʻaaoga paipa paipa o vaega sikuea. Faʻapipiʻi vaega i le vili poʻo le faʻalanu. Afai e te fuafuaina e faʻaalu le taimi o le fausaga, e sili atu le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi lautele (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaliga faʻapitoa poʻo le vaʻavaʻa).

Ina ia puipuia le taualuga mai le tafe i lalo, ia faapipii ni pipi i itu o le fale koli.

O le isi, faʻaauau i le faʻapotopotoga o le fale lauʻeleʻele lava ia. Faʻamatuʻi le sopoʻia o faʻasologa i pito o le fausaga. A maeʻa le faʻapotopotoga, faʻamautinoa le faʻavaa i le faʻavae. Faʻamau i luga o le taualuga o loʻo i lalo o le taualuga (latou te faia le vaega o le faʻamalosia o auiliiliga ma avea ma lagolago mo laau uumi).

Toto

O taualumaga mo le ufiufi o le "tausisoifua" mea e gaosia ai le meaola pe a oʻo i le 10 ° C. O le Polycarbonate i lenei vevela o le palasitika, e le o se mea e taʻe ma e le faʻalautele. Faʻapipiʻi le polycarbonate i luga o le kiona lava ia i itu uma e lua.

Aʻo faʻapipiʻi pepa o polyarylate i luga o le faʻavaa, ia mautinoa o loʻo iai le ata puipui i tua o le fausaga.

E taua! A maeʻa le faʻapotopotoga, ia mautinoa e aveese le ata, pe i lalo ifo o le malosi o le susulu o le la atonu o le a matua le mautonu lava.

O le isi, faʻaauau i le faʻapipiʻiina o mea eletini elemene i luga o vaega pito i tua: muamua tuʻu le polycarbonate i vaega faʻapipiʻi ona 'otiʻoti pito lea. O le tuaoi o laupepa e faʻafesoʻotaʻi ai se faʻamatalaga faapitoa o faʻamaumauga. Afai e te tuua se lauʻeleʻele i le taumalulu i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona lagolago ona fao i faʻailoga 40 i le 40. I le faaopoopo atu, ia mautinoa e le faʻaputuina le kiona i luga o le taualuga. I lalo o le aʻafiaga o le maualalo o le vevela ma mamafa mamafa o le kiona, e mafai ai e le polycarbonate ona taʻe.

Tauvaga o mauga

O le faiga mo le fetuunaiga o le kiona o se lima lima. Faʻafetai i le fale-fale, o le pito i luga o le lauʻeleʻele e faigofie ona nofo i le lima, na o le taʻalo le lima ile faatonuga e manaʻomia. O le 'au e faʻapipiʻi i le tasi itu o le fale koli.

O le mea lea, mai le totonu o le fausaga, ia nonoa le uaea mai le ogaoga i le pito i lalo o le ogatotonu o le taualuga. Ma le isi, toso ese le uaea mai le lugaga.

Faʻatutuina o fale

Lafo le polycarbonate i luga o le pito i luga o le taualuga ma se pepa malulu. Ia mautinoa o loʻo tuʻuina le pepa. Faʻapipiʻi le faʻapipiʻi e sili ai le taualuga o luga. Ona seti lea o uili uili e 8 i le taualuga.

O le seti o "Tausisoifua" ei ai a latou taofi, taʻavale ma puʻupuʻu e mautinoa ai le faʻamautu ma le tapunia o le taualuga. E tatau ona faʻapipiʻiina i vaega patino mo lenei mea.

E taua! O le pito i totonu e tatau ona faʻamautu i le ogatotonu i le va o le pito. E tusa lava pe itiiti se eseesega e mafai ona mafua ai se faaletonu o le masini.

Vaega o le taotoga

O le tele o vaega o le Greenhouse "Clever Girl" ua faia ai lenei faiga e aoga, tumau ma faatuatuaina. Ona o le sili ona maualuga o le palasitisi translucenti maualuga, faapea foi ma mea aupito maualuga mo le faavaa, o le faagaoioia o le fausaga ua sili ona faafaigofieina. O se tulaga e le manaʻomia mo le faʻaaoga lelei o le "Warden" o le manaʻoga e tatala atoatoa le taualuga mo le taumalulu. I le vaitau o le taumalulu, e fesoasoani se ulu i luga e fausia ai se vaega o le kiona i luga o le eleele. I le taunuu mai o le mafanafana o le vaitau, o le kiona na liusuavai i le eleele i se auala masani.

E ala i le faʻasalalau atu i luga o le pito i luga, o le ea mama e maua ai se fale kati ma se nofoaga lelei mo le totoina. I le tau mafanafana, o le fale tatala e fesoasoani i le tuʻuina atu o aganuʻu i le felauaiga masani ma aogā o le la.

E te iloa? I le XIII seneturi, o greenhouses, e pei o faʻamatalaga faʻaonaponei, ua uma ona faia i Siamani. I Cologne, o se togalaau malulu ma se fugalaau fugalaau sa faatulagaina mo le asiasiga a le Tupu o Holani William. O lona fatu o Albert Magnus. Mulimuli ane, na taʻua e le Ekalesia Katoliko Magnus "failaitu", o le mafuaaga na faaalia ai le solia o le suiga moni o vaitau. Ma o le fausiaina o le fale laufanua lava ia na faasaina e le Inquisition.
Aua neʻi galo e mataʻituina le mama o le fale. Faaaoga na o le faʻamaonia e le kamupanī mo le tausiga.

Faʻatau ma faʻasoa

I le faaputuputu i luga, o le a tatou mafaufau ai i le tele o tulaga aoga o greenhouses ma le taualuga o le taua, e faapitoa lava le "teine ​​atamai teine ​​tausi soifua":

  1. Faʻalagolago ma le malosi, faʻalautele le umi o le ola o le oloa.
  2. Gaoioiga. O le tulaga ese o le "Nurse" mechanism e mafai ona faʻaitiitia ai le tau o le faʻamalosia atili o le faʻavaa. Puipui le totoina o fualaau aina mai le overheating. O le pito i luga faigofie faigofie ona suitulaga le polokalama faʻaleleia. I le faaopoopo atu i ai, o le faʻaleleia o se lauʻeleʻele ma le faʻaaogaina o sea faiga e maua ai se faʻamaoniga o le puipuiga atoatoa mai faʻataʻitaʻiga.
  3. Tulaga masani o le siosiomaga o le microclimatic within the greenhouse. O le pito i luga o le fausaga e mafai ona fesoasoani i le faatonutonuina lelei o le tulaga vevela.
  4. Faʻasaoina o le "ola" eleele palapala lanu meamata. Ole a le mafai ona faʻaaogaina lau pusa koli ile aoga o le kiona i le taumalulu.
  5. Laasaga maualuga maualuga. O le pito i luga o le faasee, o loʻo tuʻuina atu i le "Fafine," e fesoasoani i ave o le la e sili atu le lelei e mafai ai ona ulu atu i totonu o le kiona.

O manatu le lelei e uiga i lenei fale gaosi oloa e leai se aoga. Pau lava le faʻalavelave atonu e te ono feagai ai o fuga o le kiona e mafai ona tuʻimomomoina le pito i luga o le kiona. I lenei tulaga, ua folafola mai e le kamupanī le sui atoatoa o le taualuga.

Faatasi ai ma le fesoasoani a se seti faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma faʻatasiga, o le Greenhouse "Green Clever Mother" ma le fale e mafai ona toe faʻaaogaina o le a avatu ai ia te oe se fua mauoa ma tumu o fua.