Faatoaga faatoaga

Hisex Brown ma Haysex White: uiga, fautuaga i le tausiga ma le fausiaina

O chicken Hisex e lauiloa i totonu o faifaatoaga moa. Ae ui i lea, e toaitiiti latou iloa le mea o latou i ai, o a latou lelei, pe faapefea ona tausia lelei i latou. O se faʻamatalaga o moa Hisex Brown ma Hisex White, faʻatasi ai ma fautuaga i luga o le faʻatau ma tausi ia i latou, e mafai ona maua i la tatou tusiga. Matou te faʻamoemoe o lenei faʻamatalaga o le a fesoasoani ia te oe e filifili pe o nei meaola e talafeagai mo lau faatoaga pe leai foi.

Tala faasolopito

E itiiti se mea e iloa ai o Hisex e le o se faʻatasi tutoatasi. O le koluse lenei, o lona uiga o ia ituaiga o lens o le galuega lea a le au faifaatoʻaga, e taʻua o le Kamupani Dutch o Hendrix Genetics Company, lea na sopoia ituaiga e lua: leggorn ma le hampshire fou. O le filifilia na faia i se taimi ua leva - i le 70 o le seneturi talu ai. Aʻo leʻi faia suʻesuʻega, latou te tuʻuina i latou lava sini:

  • aveese tagata taitoatasi ma le maualuga o fua o fuamoa;
  • faaitiitia le mamafa o le tino o le manulele, ina ia manaomia ai se vaega itiiti o meaai e ola ai;
  • e momoli fuamoa fuamoa.

O se taunuuga o suʻesuʻega, o moa o lanu e lua e foliga mai - papaʻe ma enaena. O nei koluse na taua o kolisi sinasina ma palanikeke.

E te iloa? O le tele o moa fuamoa i le lalolagi o sui ia o le gafa o Leghorn. E tasi le tagata i le 364 aso sa mafai ona ia tauaveina ni fuamoa e 371.

Ina ua maea le lauiloa, na muamua oo mai koluse i le teritori o le Soviet Union, i Iukureini. Na tupu lenei mea i le 1974. I le vaaia o le tele o tulaga lelei o lenei ituaiga, na amata ai e le faatoaga a isi oganuu o le Iuni ona faʻaaoga lelei le faiga o le faʻamalosia o nei manulele. I se taimi mulimuli ane, mai le 1985, na salalau atu ai koluse i Asia atoa ma Amerika. Ma i nai tausaga mulimuli ane, i le 1998, i Ausetalia ma Aferika.

Matou te fautuaina oe e te faamasani i le koluse matai gray, hubbard, pule.

Faamatalaga ma foliga o le satauro

Mafaufau i le mea mulimuli na tupu faafetai i taumafaiga e lua-tausaga a le au Dutch.

Matua uiga iloga O vaivali e eseese lanu e:

  • tino manaia ma le tino;
  • tino maso;
  • maualuga galuega;
  • agaalofa agalelei;
  • uiga toʻafilemu;
  • se lapoʻa lanu mumu lapoa (mo tagata mama - faaputuputu i lona itu);
  • lanu paʻu lamolemole;
  • maualuga le gaosiga - 300-320 fuamoa i le tausaga;
  • mamafa le mamafa o le tino-e oo atu i le 2 kilokalama;
  • maualuga maualuga o fanau - 95%;
  • maualuga le ola o tagata matutua - 99%;
  • amataga vave - 140 aso;
  • lapoa lapoa lapoa - 63-65 g;
  • tausia se tikeri maualuga o le fuaina mai mo le lua i le tolu tausaga.

E ui lava i le mea moni o le koluse na i ai se tasi o matua matua, o le whitesex white e ese le eseesega mai le brownsex brown.

Hisex Brown

O Hisex Brown e sili atu le maualuga o le mamafa o le tino nai lo paʻepaʻe: e mafai ona oʻo atu i le 2.4 kilokalama, ma fafine - 2 kilokalama. O ia mea e faʻatagaina e tuʻuina atu i latou i le fuamoa-aano o manu moa.

E i ai i tagata se lanu enaena-auro, o nisi taimi atonu latou te maua ai ni paʻepaʻe paʻepaʻe o fulufulu i luga oo latou apaau.

E iai foi mea e sili ona lelei nai lo paʻu paʻepaʻe - e oo i le 363 vaega ma le tele o fuamoa - e oo atu ile 70 g. O a latou atigi faʻanoanoa. Ina ia mafai e le tamaʻitaʻi ona tuʻuina ni nai fuamoa, o le a ia manaʻomia 1.28 kilokalama o fafaga. O le fuamoa o manu felelei e amata ona pa'ū ile lua pe tolu tausaga.

E te iloa? O le solo sili ona tele i le lalolagi, lea na pa'ū i le Guinness Book of Records, o se sui o le ituaiga Whitsulli e igoa ia Big Snow. O lona mamafa o le 10.51 kilokalama. Na ola le moa i se faatoaga i Ausetalia ma maliu i le 1992. Ina ua mavae lena, na faamaumauina tagata taitoatasi, ae e leʻi maeʻa a latou faamaumauga.

E i ai ni eseesega i le natura o nei moa. E matua aoga lava, toʻa, paleni. E masani lava faigofie ona faʻafesoʻotaʻi ma isi tagata o aiga i totonu o le falemoa. O feeseeseaiga i totonu ia i latou e seasea lava. O Hisex Brown e sili atu nai lo le aiga paʻepaʻe, e malulu. E faigofie ona faʻaaoga i le faʻaofiina o fafaga fou. E masani ona masani lelei tagata.

Hisex paʻepaʻe

White highxes, e pei o se tulafono, oʻo atu i se vaega o le 1.7-1.8 kilokalama. O la latou gaosiga o fualaau aina 280 fuamoa i le tausaga. Fua o le lapisi - 63 g. O laumei e lauiloa i se maualalo o le cholesterol. E masani lava o moa paepae o loʻo ave fuamoa i le lua yolks.

Hisex White e telefoni feaveaʻi ma o loʻo galue. E mafai ona faʻaalia e le taʻavale le amio faʻamalosi. Afai e tatau ona manatua mea o loʻo i luga i le alokiko papaʻe latou te manaʻomia minerale e tatau ona faʻaofiina i le fafaga. E le gata i lea, e manaʻomia le tuʻuina atu ia i latou o tuutuuga ma fafagaina, sili ona latalata ia i latou e alolofa i ai. Ina ia fafaga, e masani lava ona latou toso. O le feteenai o meaʻai e mafai ona faʻaosofia ai le faʻamaʻi i moa, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le gaosia o fuamoa.

E taua! O le fuaina mai o moa o le a faʻalagolago i tulaga soifuaga na faia mo i latou, o le tuufaatasiga o le fafaga ma le leai o se popolega.

I le masani ai, e toatele e fiafia i le fesili: pe a amata ona lele le maualuga. E masani lava ona tupu lenei mea pe tusa ma le 140 aso le matutua (tusa ma le lima masina).

I le faaopoopo atu i mea e pei ona taua i luga, o manulele o lenei ituaiga maualuga teteʻe i:

  • faʻamaʻi pipisi;
  • helminths;
  • mala.

Faitau foi e uiga i le tau ma le taua o moa.

Faʻafefea ma le mea e faʻatau ai e aloese ai mai kopi

E taua le mauaina muamua o tagata maualuga ma soifua maloloina. E mafai ona faia lenei mea i luga o faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻapitoa e maua ai se talaaga lelei poʻo ni atinaʻe gaosi oloa.

Pe a faʻatau mai moa e tatau ona gauai atu i mea taua:

  • lalo le lanu: i tama, o le a sili atu le malamalama nai lo tamaitai; o le a foliga mai e lanu enaena;
  • peʻa faʻafefe, o lona uiga o loʻo maʻi le manulele ma e le tatau ona e faʻatau;
  • taugata: moa e tatau ona tamoe ma tali atu i leo;
  • tuutuuga o le maea o le uamea: e le tatau ona i ai se fufulu mai le toto ma e tafe mai le toto;
  • le mama aʻiaʻi o le malo;
  • tulaga o le sulu: lanu meamata ma lanumeamata e taʻu ai faʻamaʻi.

E sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia iai moa e tolu aso. Afai e te maua le talavou, ae ua matua matua, ona e tatau lea ona e gauai atu ia latou amioga - e tatau ona ola, telefoni feaveai, saili pea i meaʻai. O se selu i moa maloloina e tatau ona i ai se lanu susulu, lelei ona atiina ae. E le gata i lea e uiga i le soifua maloloina o le hens o le a taʻu atu ia latou fulufulu: e tatau ona mama, lamolemole ma susulu.

Matou te fautuaina ia faamasani ma manuʻai lauiloa ma fuamoa fuamoa ma laʻau moa: Brown, Amrox, Maran, Redbro, Viandot, Firello, Rhode Island.

Faʻatulagaga fale mo le tausiga

O koluse paʻepaʻe ma enaena e manaʻomia ona fatuina tulaga lelei. Manatua, o le latalata atu i tulaga faatonuina ua fautuaina e le au gaosi oloa, o le tele o fuamoa o le a mafai ona ofoina atu e se matuamoa.

O nisi nei tau maualaloia moa e tatau ona tuʻuina atu i ai:

  1. Laʻau mamago aupito maualuga, lea e tatau ona fufulu mama ma toe faʻaleleia. E tatau ona maua mai vaomago po o vaomago. E mafai ona faʻatagaina ma faʻamaonia. E tatau ona fesuiaʻi taimi taʻitasi.
  2. O le moa ma le moa aano moa, faatasi ai ma le lele lelei, ae aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga (e le silia ma le toafa tagata taitoatasi i le 1 kupita mita). I le taumalulu, o le vevela i totonu e le tatau ona pau i lalo ifo o le 12 ° C. O le laʻititi lea e mafai ai e le hens ona "galue." O le vevela aupito sili mo i latou e + 15-20 ° C.
  3. Faʻaavanoaina o tagata inu faʻatasi ma le faʻafouina o vai mama.
  4. Meafaigaluega mo le malologa ma le moe (i le va o le 60 cm mai le fola) ma nofoaga e fofoa ai fuamoa.
  5. Faʻaputuina faʻamalamalamaga faaopoopo, lea e tatau ona faigaluega pe a ma le 10 itula i le aso.

O le a le mea e fafaga

Pe a tuu le sopo i totonu o cages, e fautuaina e fafaga i latou i le fafagaina o meaʻai. O paʻu paʻepaʻe e manaʻomia pe tusa ma le 106 g i le aso, sina lanu enaena - 110 g.

Afai e teu moa i luga o le fola, ma savali i le avanoa avanoa i totonu o la latou aso, o le a latou manaʻomia nisi meaʻai. O lenei faʻamatalaga e ala i le tele o tupe faʻaalu o le malosi ma le i ai o tulaga faʻalavelave pe a fegalegaleai ma le siosiomaga mai fafo.

O le iʻuga, o le faagasologa o metabolic i manufelelei o le a faʻavavevave vave. O le mea lea, faatasi ai ma lenei anotusi ua tuuina atu ia i latou e pei o le tele o fafaga e pei o ni paʻu papa, e aofia ai mea eseese. O le taumafa i lenei tulaga e tatau ona faapaleniina - e taua le mafaufau i le aofaiga fautuaina o mea amino, vitamini ma minerale, mea taua. O le mea pito i sili ona lelei i lenei itu, o le gaosiga o mea tau pisinisi. Talu ai e taugata tele nei, o loʻo i ai se filifiliga e faʻapolopolo ma fai meaai. patino. Mo lenei mea o le a e manaʻomia:

  • saito i le tusa ma le 40%;
  • sana - 40%;
  • leki - 20%.

Mai lea taimi i lea taimi o le a tatau ai ona faaopoopo se faʻalavelave o vitamini ma minerale i ia ituaiga meaai.

I le fafagaina, e fautuaina foi e faʻafefiloi ia iʻa (mea fou), meaʻai iʻa, kāloti, pauka, keke, gaogao.

E taua! Ina ia mafai ona faʻaogaina manulele i se auala masani, e manaʻomia foi ona faʻapipiʻi pusa ipu ma le iliili ma le coquina..

Tausiga ma tui

Ua uma ona matou tusia e uiga i le taua o le mama mama ma le moa. O le mea moni, o se itu tāua i le puipuia o faʻamaʻi pipisi ma anufe. E tatau ona faʻaeteete ma le faʻaeteete le leai o se meaʻai. Ina ia puipuia lo latou tupuga, e mafai ona e tuʻuina ni atigi pusa i totonu o le falemoa e sasaa ai lefulefu i le oneone. O i latou e fesoasoani i manulele e sosola ese mai vaʻa. O se mea e manaʻomia mo le tausiga o koluse o le maua pea lea o le vai mamā. O taimi taʻitasi mo le faʻaumatiaina e mafai ona faʻaopopo i ai se vaifofo o le paluga faʻasalalau.

O faʻataʻitaʻiga aupito sili ona lelei o faʻatinoga o le a faʻaalia ai na moa ua maua le avanoa e savavali ai.

E ui i le tetee atu i le tele o faʻamaʻi, e tatau ona tui tuilaʻau i le maʻi pipili, maʻi Gambro ma Newcastle.

E mafai ona tupu talavou

E mafai ona aumaia le tupulaga laʻitiiti o mea maualuga, peitaʻi, o le a faʻafitauli: o se mea faʻapipiʻi poʻo le tosina atu o se laulau mai isi ituaiga o le a manaʻomia. O le manatu, o le tuʻuina atu o sens o le misi le pepe. Ae peitaʻi, e taua tele le malamalama e ono le mafai e le fanau laiti ona maua a latou meaola maualuga, ma sili atu ona lelei le faʻatau.

O laumei e tuu i totonu o le incubator e tatau ona maualuga. E fautuaina e faʻatau i latou i se faʻatoʻaga faʻatoʻaga. E taua tele le filifilia o le mea e faʻaaoga ai le mamafa o le mamafa o le itiiti ifo i le 55 g. Tele tele e le tatau ona ave.

Aʻo leʻi tuʻuina mea i totonu o le incubator, e tatau ona faʻamafanafana i le vevela o le vevela - pe tusa ma le 25 ° C. Le isi, e tatau ona e seti le ala e fetaui ma le aveeseina o moa. Afai e ausia uma tulaga manaomia, e tatau ona fanau mai moa i le 20-21 aso pe a uma ona tuʻu. I le taimi muamua, latou te manaʻomia se vevela o + 27-33 ° C ma tuʻuina atu le faʻamalamalamaga o le aoauli. E tatau ona taʻavale fatu i totonu o le fafaga, ma pe a amata ona ola malosi le moa, e manaʻomia le fafagaina o mea faʻanatura.

I le lua i le tolu masina o tagata eseese o le itupa e tatau ona vaevaeina. E mafai ona tuʻuina atu i luga o le fafaga ni meaʻai e sili atu nai lo moa.

E te iloa? I le 1971, na tusia ai se fuamoa i Amerika, lea e aofia ai le iva yolks. Mulimuli ane, i le 1977, o le fuamoa lava lea na maua i Kyrgyzstan.

O le filifiliga o moa fuamoa fuamoa i aso nei e sili. Faʻasologa Hisex i le pito i luga o le sefulu. O le tele o faifaatoaʻaga ua latou vaʻaia ua latou maua se fuainumera tele o fualaʻau maualuga ma lelei, ma i le taimi lava e tasi e faʻatau ai le tele o fafaga. O le tetee atu i faʻamaʻi ma le le lelei i le tausiga e tatau foi ona faitauina faatasi ma o latou lelei. Latou te fetaui lelei mo le faʻatoagaina i totonu o faatoaga laʻau tele ma aiga laiti. E sili atu le faʻapitoa e tausisia ai le enaena o le Hisex: o ona sui e sili atu ona fua mai fua, fua tele fuamoa, e mafai ona faʻaaogaina mo aano o manufasi.