Fua o le gaosiga

O a fugalaau matagofie e totō i totonu o Urals

O le tau o le Urals e matua ogaoga ma leai se alofa. O le malulu o le ea e paʻu ai i le -40 ° C ma o le eleele e totogo mai i le tele o mita e maua ai ni faigata mo le au fai togalaau ma tagata o le mafanafana oe mananao e ola i fugalaau matagofie e ui i mea uma. O le mea moni, e mafai ona toe totō laau i le taumafanafana uma poo le tautotogo, ae e le faigofie i taimi uma. O le mea e lelei ai, e tele naua mea e faʻafefe ai le malulu lea o le a fiafia ile mata mo ni nai tausaga.

Faʻamatalaga o le tausiga faʻaletagata i totonu o Urals

I le tausiga o laau toto i Urals, e leai se mea faapitoa: e aofia ai mea tutusa e faia e le au fai togalaau i le lalolagi atoa.

Ae ui i lea, e i ai ni nuanua laiti:

  • Faʻasa
O le faʻasaoina o laau e tatau ona i ai i le faʻalelei. Afai e vevela le taumafanafana, ona tatau loa lea ona faateleina le numera o vai.

  • Tatalo
A maeʻa ona e faʻafeinuina laau, e tatau ona vaʻaia le eleele ina ia lava le ea. Ma aua nei galo e aveese vao mai le nofoaga o le totōina o laau toto - latou te le fefefe i gutu malulu, e mafai ona e mautinoa.
O laau tetele foi e aofia ai lili o le vanu, tusi ata, lavateru, upu multiflora, slipway, armory, hionodoksu, tufted, tiarellu, nemesia, groundwort, astilba, aster sepyabrinku.
  • Faʻasalaga
E mafai ona faʻaaogaina mea faʻapitoa e pei o peat, barkotu, vaomago, ma isi mea e pei o le mulch. Ae peitai, o mea e le lelei e pei o le ata tifaga e mafai ona aoga tele. E mafai ona aoga mo puipuiga faaopoopo o laau mai le malulu.

  • Laʻei pito sili
E mafai ona maitauina iinei ao leʻi amataina le taumalulu o le a le afaina ai le fafagaina o laau totō ma le faʻaaogaina o minerale. O isi mea uma e le fesoʻotaʻi ma tulaga tau fetogi, ae faalagolago i luga o le laau lava ia.

  • Teuteu
Totoina o togalaau, pe afai e tatau ai, fai i le tautotogo, ina ia aua nei vaivai vai mo le taumalulu.

Filifiliga o lanu (ata ma suafa)

Sei o tatou liliu atu i fugalaau lalelei lava ia, aua e le o ni matagi matagi o Urals e avea ma pa puipui: mo le manino, o se ata ma se faamatalaga laiti o loo faapipii i le ulutala.

Tautotogo

E foliga mai o lenei vevela e mamao ese lava, ma faatoa amata ona liusua le kiona. Ae o loʻo i ai ituaiga fugalaau tautotogo e sao mai i lalo o le kiona ma ola i le teritori o Urals mo le tele o tausaga.

E taua! E tele ituaiga o lumbago o loʻo lisiina i le Tusi Ulaula. O le mea lea, e manaʻomia ona tupu faʻatasi na o fatu, ae le o le gasegase mai le vaomatua i lau 'upega tafaʻilagi.
E aofia ai:

  • Lumbago poʻo Siberia snowdrops

Latou te o mai i ni lanu eseese: lanu samasama, lanu viole, lanumoana, paepae. Toto i luga o soʻo se ituaiga o palapala ma isi laau totino.

  • Faʻasologa

Fugalaau fugalaau fugalaau e taumalulu e aunoa ma ni fale faaopoopo. E foliga lelei lava ia i latou lava, ma isi fugalaau.

  • Kandyk Siberia (Eritronium)

E totogo mai i le kiona ma fiafia le mata i fugalaau-logo. E ola umi i le 35 cm.

  • Muskar

O se faʻaogaina o le paʻepaʻe, lanu moana po o le lanu viole ma le tele o logo laiti. Vaʻavaʻai i luga o laʻau, moega laiti poʻo paʻu alpine.

  • Anemone (anemone)

Nofoaga i le natura - o le Siberian steppes. E ola vave ma fuga i fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe.

O ituaiga o laau o loʻo mulimuli mai e fuga i sina taimi mulimuli ane: i le ogatotonu poʻo le faaiuga o le tautotogo.

  • Primula
E amata ona fuga pe a oʻo le vevela o le ea i le 10-12 ° C.
E te iloa? O le Royal Role i luga o le motu o Java e vave ola aʻo leʻi oʻo i le mumu o le mauga mu. O lenei meatotino e le masani ai e mafua mai i tagata suʻesuʻe o le biologists i le aafiaga o le ultrasound i luga o tui laau - e faʻaleleia ai le fua faatatau o metabolic processes e ala i le faatelevaveina o le fesuiaiga o le vai ma o lea e tuleia ai fugalaau ia fuga
O loʻo i ai ni faʻaaliga o samasama, lanumumu ma paʻepaʻe. O le Primula e le maualuga, e oʻo i le 30 cm.

  • Tulip

Ioe, ioe, o tulip e talafeagai foi mo le totoina i le Urals. E mafai ona totōina i fatu poʻo tumutumu. E i ai a latou fugalaau susulu, tetele ma oʻo atu i le maualuga o le 15-30 cm.

  • Narcissus

Bulbous toto i fugalaau manaia o foliga matagofie. E fuga mai i le ogatotonu o Aperila e oʻo i le amataga o Me.

  • Alpine aster

E talitutusa lava ma laisies, ae o le lanu o le petals e eseese lanu: lila, lanu viole, mumu, ma isi. E masani ona tupu atili le lautele nai lo le uumi. O toto e latalata i le taumafanafana, i le faaiuga o Me.

  • Siberian Erantis

Faʻatasi i le aiga o Buttercups. E i ai lanu lanu samasama e fuga mai ia Me.

Summer

E le fiafia le vaega ole Ural mo se taumafanafana umi. Ae ui i lea, tusa lava po o le a le umi o le taumafanafana, i le gasologa o lenei vaitau e te fia fiafia i le fugalaau susulu ma le vevesi o lanu. Mafaufau i fugalaau matagofie mo le tau o le Urals, fuga i le taumafanafana uma po o nisi taimi.

  • Pansies

Pulamu ma le amataga o le taumafanafana, ufiufi le eleele ma fugalaau pupula.

  • Daisies

Vaʻai faʻatoʻaga o loʻo i ai le matagogo 3-8 cm le lautele, e fuga mai i le faaiuga o Me ma seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana.

  • Bearded iris

O lana vili, o loʻo i lalo o le fugalaau, e foliga tutusa lava ma le ava. E i ai ona lapopoa tele o lanu eseese. O le aʻa e oʻo i se umi pe a ma le 30-40 cm.

  • Lily Kinky

Bulbous toto, e ola umi e oo i le 30 cm. O fugalaau ei ai se foliga e le masani ai, e foliga mai o se ulu Turiki, ma e paʻepaʻe pe piniki.

  • Lily Pennsylvania

E le pei o lili muamua, e ola umi i le 120 cm. E fuga mai ia Iuni poʻo Iulai ma fugalaau mumu ma moli, pei o se ipu.

  • Panicle hydrangea

O loʻo iloa e le o vaʻaia le malulu i le malulu, ae o le ituaiga lea e fetaui mo toetoe lava o soo se tulaga. E fuga mai i le paʻepaʻe paʻepaʻe po o le fugalaau lanu piniki ma ni peti e fa E foliga mai o se laau laʻau po o se laau laʻititi.

  • Aga aʻe Rose

Aʻau maualuga o ona lala e ola i le 5 mita le umi. O loʻo i ai le tele o laumei lanumeamata ma laʻau e fuga mai ai fugalaau faʻalua i le afa muamua o le taumafanafana.

E taua! O le tulafono faavae mo le tuputupu ae o le taumafanafana i laau o le Ural e lelei atoatoa le fausiaina, veleina ma le faʻamaʻiina i le taimi. Ona o le mea moni e le tele aso mafanafana, e manaʻomia tulaga lelei mo le fuga i le atoatoa.

Autumn

I le autumn, pe a oʻo ina laʻititi lauusiusi ma lanu susulu i aso uma, e te manaʻo e faʻaalu lenei monotone i se mea.

Siaki le lisi o fugālaau fugalaau e avatu.
O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe i fugalaau faʻatoʻaga matagofie, lea e faʻaalia i latou uma i le taimi o le tautoulu, pei o uma uma o loʻo taʻua i luga, e talafeagai mo le tau o le Urals.

  • Chrysanthemum

O le a avea ma se mea teuteu lelei i luga o lau moega fugalaau. O vao vao o le chrysanthemums e oʻo atu i le 110 cm le maualuga, ma o aʻafiaga e oʻo mai i le tele o lanu eseese. E le gata i lea, o fugalaau lava ia e tele, e oʻo atu i le 10 cm le lautele, ma e mafai ona oʻo atu i le selau fuga i luga o le tasi vao.

  • Rudbeckia

O laau toto o lenei laau e maualuga atu ma oʻo atu i le 250 cm. E pei o le chrysanthemum, e tele 10 fugalaau fugalaau eseese.

  • Doronicum

E i ai taimi umi, ae o le laau lava ia e le o se uumi tele. E fuga e le Autumn ia ato ma fuga lanu samasama.

  • Korea chrysanthemum

O le togavao o Korea chrysanthemum e matua tupu lelei, o ona laʻau e paʻepaʻe, moli, lilac, mumu ma isi lanu.

  • Marigolds

E i ai se latou mea maualalo ma fugalaau lanumoana ma lanu moli. O le a avea i latou ma se faʻaopoopoga sili i lau faʻatoʻaga.

Faʻasalaga faʻapitoa i le malulu

O le tele o fugalaau lauiloa, lea e le o se tulaga taufaamatau o le Urals, e le manaʻomia ai le sauniuni ma le faaeteete mo le taumalulu. E masani lava o na togalaau malulu e vavae ese i aʻa, taofi se mea puipui mai le faapalaga pe ufiufi i se ata.

Ae o loʻo i ai le tele o laau totō e tatau ona sili atu ona gauai. O nei mea e aofia ai rosa, chrysanthemums, hydrangeas.

E lua vaega o loʻo faʻapipiʻiina:

  1. Sauniuniga aʻo leʻi malupuipuia. O Roses ma chrysanthemums e tatau ona vavaeina. Roses - e oo atu i le 30-35 cm, ma chrysanthemums - e oo atu i le 15-20 cm. Ua aveese mai Roses mai le lagolago ma tuu i le eleele. Afai oi ai ni vailaʻau i le togalaau, e tatau ona nonoa i se manoa. O vaega uma ua faaleagaina pe faamaʻi o le laau ua aveeseina, e aofia ai le fuga o fualaau.
  2. Mea puipui puipui. Muamua, o le laau laʻau, laʻau, peʻa, poʻo se isi lava mea. Ma a maeʻa lena, mulimuli ane, uafu.

E tele auala e natia ai:

  • O le laau e ufiufi i le ufiufi po o le vaeluaina, ma pe a uma ona tuu i luga o se paʻu le uaea. E tuʻuina i se auala e tumau ai le mamao o le 20-25 cm i luga o itu ma pito i luga. O le faʻavaa lava ia o loʻo ufiufi foi. O le avanoa o loʻo totoe i totonu o le faʻavaa e tumu i laʻau matutu. E fautuaina le faʻaaoga o laʻau o le oak, aua e le pala ma maua ai ni mea faʻapitoa.
  • Ua ufiufiina o ia i laʻau launiu, ua ufiufi i laʻau mamago mai luga ma ua ufitia se mea i se mea. E mafai ona e faʻaaogaina se pusa kata, se pakete palasitika poʻo se pusa mo lenei faʻamoemoe.
E te iloa? I Saina ma Iapani, latou te 'aina fugalaau! E 'aina e le Saina ni lili, pe sili atu foʻi i latou puʻupuʻu. Ma o le Iapani o loʻo sauni meaʻai taugata mai petals chrysanthemum, o le tofo o le a talisapaia e le tele o gaosi.
O lea la, ua e masani i fugalaau fugalaau faʻamaʻi, e te iloa pe faapefea ona latou foliga ma ua valaʻauina, pe faʻapefea ona tausia ma puipuia i latou mai aʻafiaga leaga o le tau vevela. O lenei o le a susulu lau togalaau ma lanu fou ma o le a fiafia i ou mata, e amata i le amataga o le tautotogo ma faaiuina i le faaiuga o le tautotogo.