Fualaau aina

E faʻafefea ona togafitia kukama mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi pipisi: togafitiga faʻasalalau

I le filifili ai e tupu kukama, e le afaina pe mo le faatauina atu, e taua le manatua e sili atu le puipuia o faafitauli nai lo le taulimaina o taunuuga. O le malamalama i tulafono faʻavae o tekinolosi tau faʻatoaga ma le saʻo togafitiga o kukama mai faʻamaʻi o togafitiga faʻaleagaga o le a fesoasoani i tagata fai togalaau e leai ni togalaau ina ia maua ai le fualaau manaomia.

Togafitiga Iodine

O le faʻaaogaina o kukama ma iodine e mafai ai ona e feagai ma faafitauli nei e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau:

  • Lafoaʻi faʻamalosi. O ia ituaiga maʻi e ola i le palapala ma maualuga maualuga le susu. E faʻaalia i le faʻapouliuligia o aʻa, samasama o lau ma le lele o ovaries. Latou te tauina ma le fesoasoani a iodine, lea ua faʻafefe i le vai (1: 2) ma o le vaifofo e maua ai o loʻo faʻapipiʻiina i luga o luga o luga o le 20 cm mai le palapala. Toe fai le faiga i ni nai taimi.
  • Mealy dew. O ia faafitauli ua soloia ma le fesoasoani o se fofo o le 10 gogo o iodine ma le 1 l o le susu. O vaega ua lisiina o loʻo faʻafefiloi i se pakete vai. O le mea na mafua ai, o le tele o le totoina o kukama ma le eleele i lalo o latou.

E te iloa? E tusa ai ma le faʻavasegaina o fualaau oona, o le kukama o se fualaau aina ma, i le taimi e tasi, ua manatu o se pepelo pepelo; - o ia o se fualaau faisua.

Faʻaaogaina o le uʻamea

O le ash ash o se alkali masani, lea e le gata ina faʻamalosia ai galuega, ae e mafai foʻi ona fasi faʻamaʻi manu ma iniseti. O Ash o se fesoasoani sili i le taua faasaga i ituaiga eseese o kukumba, lea e foliga mai o se taunuuga o le tele o siama.

Mo le puipuiga, e fautuaina e fufuluina laulaau o laau toto ma se vaifofo o le palapala i le amataga o le atinae o le microorganism. O sea fofo ma le iodine mo kukama o le a fesoasoani e faagesegese ai le atinaʻeina o paʻu palapala, lea e tau atu ai i foliga vaaia o lanu ma tupe paʻepaʻe papaʻe luga o lau. E le gata i lea, o nei mea uma o le a aloese mai le faʻalavelaveina o vailaʻau.

Saili pe faʻapefea ona faʻaaoga le pefu o le fale e avea o se faʻala.

Ina ia faʻaleleia atili le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e mafai ona e faʻaopopo le fasimoli tagamea i le fofo, 50 g o le fasimoli e lava mo se pakete vai. O meaʻai o le paluga e faʻalauteleina ai le tetee o kukama i aphids. Ina ia mafai ona faʻafefe ese le slugs ma faʻalavelave ai la latou felauaiga, o le eleele e togafitia i le pefu poʻo se faʻafefiloi o lenei vailaʻau i le pefu asu.

Spraying lakalo solution

O le faʻaaogaina o le kalaka e aoga e le gata i aphids, ae faʻapea foʻi isi meaola faalafua.

E mafai foi ona saunia se fofo tali tutusa ma ni fua se lua:

  • Ave ni pulou o le aisa i totonu o se voluma e fetaui i se fagu lita. Faʻafesoʻotaʻii le 0.5 lita o le fuālaʻau manogi mama ma 30 ml o le fasimoli vai. O taʻau e faʻapipiʻi ma le faaeteete muamua. O le mea na tupu o loʻo faʻamalosia ai le 24 itula, pe a uma le faamama. Mo le fufuluina, ave 20 ml o le vaifofo sauniuni ma faʻafefe i le 500 ml o le vai. Faʻafefiloi ma faʻafefiloi ma togafitia maʻi. Ina ia aua nei afaina ai laau, e taua le matua matauina lelei o le faʻaoga.

E taua! Ina ia maua se seleselega lelei ma le maualuga, e tusa lava pe manaʻomia se kukoma le lelei. Faʻaiʻu i le fesoasoani a fomaʻaiga masani poʻo elemene. - e oʻo ia te oe.

  • O le fua lona lua e aofia ai le aofaiga tutusa o le keleti, 1 lita o le vai ma le 15 g o le fasimoli. O le laʻau e pasi atu i se suʻi meaʻai, sasaa atu i totonu o se fagu 2 lita, sasaa i luga o le fagu vai. Ona teuina lea i se pepa tapuni i se mea pogisa mo le 12 aso. I le maeʻa o le taimi na faʻaaogaina ma faʻaaogaina mo lona faʻamoemoega faamoemoe. Aʻo leʻi faʻaaogaina, o le mea e maua ai le mea e faʻamaluina i le vai, faʻaopopo se fasi fasimoli. Mo le saʻo saʻo o le 50 ml o le faʻafefetega o le kalafe ua faʻafefeteina i se pakete vai. Faʻamalie uma ma lulu le laau.
O le faia o ia togavave e mafai ona avea ma numera manaomia o taimi.

Faamasani oe lava i faamanuiaga o le kalaka ma lona tele o faʻaoga.

Whey

A amata ona pagatia laau i le taimi o le seleselega, e le mafai ona e faʻaaogaina le kemisi. I le taimi lea, e faaopoopo atu i le iodine, o kukama e togafitia foi i le susu ma ana oloa, mo se faataitaiga, o le uila. O lona fausaga e aofia ai siama moao, lea e taofiofia ai le gaioiga o faʻamaʻi faʻaleagaina o fatu ma togavao suamalie ma mea aoga.

O le vailaʻau faʻasolosolo, lea e faia i luga o laʻau o laau toto i le foliga o se ata vevela, e puipuia ai i latou mai le fatu o meaola ninii. Ae peitai, o le le lelei o lenei meafaigaluega o le umi lea o le aafiaga, o lea e te manaomia ai le togafitia masani o laau. Ua fautuaina e le au polofesa le fuafuaina o fuafuaga mo Iulai, talu ai o le taimi nei o kukama e sili ona vaivai. E le tatau ona faʻaaogaina le susu.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻaitiitia i le aofaiga tutusa ma le vai i le vevela o le potu. Ona vevela lea o le kulupu i le 25 ° C ma faʻaosoina le kukama. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaopopo le fasimoli, o le a fesoasoani i le faʻaleleia atili o le faʻaauau o le oloa i laulaau.

Totoina o meaʻai paleni mullein

Faatasi ai ma le faatoilaloina o le paʻu paʻu, lea e iloa ai o ia lava i foliga o se fugalaau fugalaau i luga o le vao atoa ma faasolosolo malie ai ona oti. O faʻamatalaga muamua o le maʻi e mafai ona aveʻesea ma le gaosia o le faʻaleleia o le siosiomaga - mullein infusion.

Faitau foi pe faapefea ona kuka ma faʻaaoga mullein.

Ua saunia i le tele o auala:

Ave sina aofaiga o le sua fou ma sasaa le aofaiga o vai. O le faʻamalosia o le aso, a maeʻa le taimi, ua toe faʻaaogaina i le fua faatatau o le 1:10. Faʻafefiloi lelei ma sasaa le 10 l o le faʻasaina i le 1 m2 i le va o laina. Faaaoga le paʻu ma faʻafesoʻotaʻi i le vai i se fua faatatau o le 1: 4. Tuu i se nofoaga mafanafana mo le 7 aso. Ona faʻaopopo atili lea o le vai i le aofaʻi o 3 tautua ma faʻatatau le fafaga.

E taua! O le faʻaopoopoga o le faʻatoʻaga o loʻo taoto i le mauaina o le vevela e sau mai le vevelaina o le vao. O lenei mea o le ai ai se aafiaga lelei i le tuputupu ae o fua.

Iodine ma Zelenka

O Kukama e masani ona togafitia ma Zelenka ma iodine muamua. Uiga aoga o vailaau faʻapitoa e faʻaalia ona o le paʻu kopa o loʻo i ai i le tuufaatasiga. O se vaifofo e faavae i le iodine ma le lanumeamata lanumeamata ua saunia e pei ona taua i lalo: faaopoopo le 10 ml o lanu lanumeamata i se pakete vai.

E le tatau ona e faʻamoemoe o le a avea ma se taunuuga o le galueaina o kukama o le a sili atu ona lanumeamata, ae o le aʻafiaga o faʻamaʻi o le a faʻaitiitia. I le faaopoopo i le fausiaina ma le pulupuluina, e mafai ona puipuia laau mai faafitauli e ala i le lubricating o gaʻo i le iodine poʻo le lanumeamata lanumeamata, lea e muaʻi faʻamaluina i le vai i se fua faatatau o le 1: 2. Ua faʻamaonia o le a feoti uma fungi pe a uma le togafitiga lona lua.

Puipuiga kalapu - puipuiga sili mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Tomai fai togafiti togafiti togafitiga togafitiga mai le filifilia o fatu. Ina ia faia lenei mea, o nisi o mea e le faʻaaogaina e tatau ona ausia:

  • O fatu e tatau ona maualuga.
  • E mafanafana le lalolagi. Sili atu i le 14 ° C.
  • O le palapala e tatau ona lafoaʻi, faʻasusu ma faʻalelei.
  • A o lei totoina, e togafitia fatu i se vaifofo o le paluga e masani ona tafe pe tafe ile vai inu. Ua faia lenei mea e faʻaleagaina ai meaola faalafua i le eleele.
E te iloa? O le kukoma sili ona tele i le lalolagi na tupu aʻe i Isaraelu. O lona umi e 118 cm. Na tupu ona o le tau, lea e afaina ai le tuputupu ae o kukama.
E iloa e tagata uma o iodine i totonu o le togalaau e aoga i taimi uma. O le maua ma le aoga o mea ua lisiina, faatasi ai ma a latou ituaiga o aafiaga, e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, afai e faʻaaoga saʻo, o le manaʻomia mo isi meaʻai ma iniseti e ono le talafeagai.