Apu

O le a le sharafuga: tulaueleele ma le tausia o se paʻu

O mea e le masani ona o mai ma le au faifaatoʻaga e faʻaleleia ai uiga o se ituaiga o fualaau 'aina. Ae o le filifiliga sili ona taatele - o le tuputupu aʻe o se paʻu mai le tele o laau "matua". O nisi taimi, mai lea ituaiga o sopo, e maua ai faʻamatalaga mataʻina, e aofia ai le sharafuga (o lona faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i lalo).

O le a le sharafuga

Sa taʻua e Sharafuga le fatu o apricot, plum ma peachlea, e ui lava i lona itu i saute, o loʻo i ai se tulaga maualuga maualuga o le faʻafefe o le kiona. I fafo atu, o le laau i le tele o auala e foliga tutusa ma le laumei masani ma fualaau mūmū, o laʻau taua ma vao tuitui.

O le kulupu o se laau na maua mai le sopoia o sui o ituaiga eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o yoshta o se fuga o fuamini uliuli ma kulisi, ma o le ezhemalina o se sosolo ma se fugalaau.

Ae ui i lea, o isi uiga e faʻalatalata ai i le apricot: mo se faʻataʻitaʻiga, e fetaui lelei ma foliga ma le tele o le fua. O le paluga e faʻafefiloi afaina ma plums ma apricots ma e faigofie lava ona vavae ese mai le maʻa, lea i le auala, o le "peach" mamanu e manino lava ona iloa.

E te iloa? I totonu o se fua lelei, o le tofo o le apricot e sili atu ona taʻua nai lo le tofo o le pulu, aʻo i totonu o fualaau e leai ni fua - o le faafeagai e moni. E le tatau ona e faatali sei maeʻa le seleselega, aua o le a suamalie lava.
O le suasami Sharafugi e lelei tele mo le faia o compotes, jams ma jams, ma o le uluai seleselega mai se laau e mafai ona aoina i le 3-4 tausaga talu ona toto i luga o le fanua.

Faiga o le totoina o se paʻu o pulu, pi ma apricot

I le lautele, o le paʻu (sharafuga) ua ola toetoe lava o le auala lava lea e tasi e pei o ona "matua", ma uiga uma o le totoina ma le tausia o pauna, pi ma apricot. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga.

Filifilia se nofoaga i luga o le saite

E sili atu le totoina o se laau i luga o se mea laugatasi poo luga o se tamai mauga, ma le eleele manava, e le faigofie i le faaputuputuina o le susu. O le totoina o le tautoulu i le itu i saute e faatagaina i le itu i saute, ma pe a totoina se lala i le ogatotonu, e sili atu le toto laau i le tautotogo. O le mea taua, o le nofoaga ua filifilia e malamalama lelei i ave o le la, na ufiufi mai i gusts o le malulu ma lona malologa.

Manaomia o le eleele

O le eleele i le lumanaʻi o le tuputupu ae o le sharafuga ua saunia muamua ma saunia mo le loloto o le eliina ma le faʻaofiina o ni pakete o le compost poʻo le humus ma le faaopoopoina o le 70 g o le superphosphate faatasi ai ma le faʻasaisa (35 g). I le tulaga e mafai ai ona faʻamalosia malosi o le palapala, e taua tele le faʻaaogaina o le limamaina o le palapala, faatasi ai ma le faaaogaina o le 0.3-0.5 kilokalama o le lime i le 1 mita.

E te iloa? O le laumei e le o se laau umi, ma o le averesi o le aganuu e 40-60 tausaga.

Faʻafanua

O le tele o le nofoa (lua) mo le fatuina o le vao e le tatau ona itiiti ifo nai lo le 0.8 × 0.8, × 0.8 m, lea o le a mafai ai ona faaopoopo se apa o alavai lelei (o le a faia e se piliki po o ni tamai maa laiti). I le pito i lalo o le lua ua maeʻa e tatau foi ona tietie se laau totō, ma e tatau ona tulaʻi i luga o le eleele e tusa ma le 0.5 m.

I le pito i luga o le alavai vaʻaia tatou te momoe ai i se faaputuga o eleele lelei (humus, peat ma le eleele mai le lua e fefiloi i vaega tutusa) ma tuu ai se fatu laau i luga, teuteu ma le faaeteete aʻa uma. A uma ona totō, faʻapipiʻi le laau i luga o le paʻu lagolago ma faʻafeinu lelei. I le vevela o le tau, o le pristvolny liʻo e mulimulitaʻi ma mea faʻalautele, talu ai o le mea lenei e mafai ai ona taofia le susu ma faʻaleleia atili le palapala mo le lelei o mea taumafa o le gaugau.

Agrotechnics o loʻo ola i le eleele

O vaega o le tuputupu ae o lenei laau matua e le ese tele mai masani masani mo le totoina o laumei. O le faʻaleleia o le susu ma le eleele e toetoe lava a tutusa, sei vagana ai o le tulaga o le fugalaʻau ei ai ni eseesega.

Faʻasaina laau

E pei o se paʻu, e sili ona lelei le vai e faʻaaogaina ai se fagu moli, ae afai e le mafai, e mafai ona e faʻapipiʻi le suavai i fao muamua na faia 10-15 i le 15 cm le loloto, e tatau ona pasia i se liʻo ile afa mita mai le ogalaau. Aua nei faʻatumu le fale, aua o le vai inu e naʻo le mea e manaʻomia ma, tele lava, i aso vevela. E masani lava, e tusa ma le 2 i le 3 pakete vai e manaʻomia ile sikuea sikuea.

E taua! E tatau i le vai ona ulu i le eleele i le loloto o le 50-60 cm, o lona uiga, i aʻa.

Laʻei pito sili

E mafai ona vaevaeina le faʻalaisaina o le eleele i ni vaega se lua, e fuafua i le totoina o le vaitau ma le tupu atili o le laau. O le mea lea, faatasi ai ma le taunuu mai o le autumn i lalo o le pulupulu e aoga le folasia o le fugalaau o foliga o le 2-3 pakete o le humus. E mafai ona faʻaopoopoga meaʻai i minerale, mo se faʻataʻitaʻiga, i le faaopoopoina o le 5 tbsp. sipuni o superphosphate ma 2 sipuni tele o le potassium sulfate, i le 1 mita.

I le taunuu mai o le tautotogo, o le taimi lava e liusua ai le kiona, e aoga tele le faia o le fertilization fertilization, lea e 3 leotele punetipi ua faaopoopo i le lala laau. l urea (faʻapitoa i le 1 mita). I le vaitau o le tau vevela, e mafai ona fafagaina faavaitaimi faʻamaʻi otaota i Kemira, ma faʻatusatusa le metotia e tusa ai ma faatonuga.

E te iloa? 100 g o apricots fou e aofia ai naʻo le 41 kcal, o lona uiga, i le fua e tasi - e oʻo lava i le 20 kcal. I le taimi lava e tasi, o apricots mago (apricot i le fulufulu mago) ua uma ona i ai le 240 kcal.

Faʻaleleia eleele

A oʻo ina tupu aʻe le eleele, e pei o le mea moni, soʻo se isi lava laau, e taua tele le tilotilo i luga ma vaʻaia le eleele. Ma, i le taunuu mai o le tautotogo, afai ua uma ona totoina lau togalaau, e mafai ona e eli luga le eleele i lalo o se laau ma se suo poo se tui. O le puipuia o le aʻa mai le faaleagaina e mulimuli i le tulaga o le vaalele mea faigaluega, e tatau lava ona tuu i taimi uma i le itu matala e faasino i le au o le laau.

O le vavalalata i le shtambu, o le laʻititi laʻititi e tatau ona (lava le loloto 5-10 cm), ma aoe alu ese mai le ogalaau, e mafai ona e faia se loloto loloto (already 10-15 cm).

E taua! A o leʻi eliina le eleele, e aoga tele le faʻasalalauina o fugalaʻau i totonu o le liʻo lata ane (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamamaina le vailaʻau urea e tusa ma le 100-200 g i le laau).
I le taumafanafana, pe a fai o vavae i totonu o le togalaau o loʻo i lalo o le uila eleelea, veleina ma le tatalaina o le eleele e tatau ona faʻatino 2-3 taimi i le masina, ma faʻatasi ai ma le mutia masani, e tatau ona fausiaina 5-6 taimi i le vaitau. I le ala, e mafai ona avea o se mulch sili. I le faaiuga o le taumafanafana pe latalata i le taunuu mai o le autumn, e taofi le moa ma pe a nofoia le fanua i lalo o le uila lanumoana, o le toina o le autumn ma le kiliina o ogalaau ua toe faia.

Laʻau puipui mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O se vaega taua o le tausiga o soo se seleselega o le togafitiga o laau mai maʻi eseese ma meaola faalafua. E ui lava i le mea moni o le sharafuga ua lava lona tetee atu ia i latou, ei ai taimi e tatau ona gauai iai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faigofie ile laʻau laititi, faʻapotopotoina mai le pi. Ae ui i lea, e le tatau ona faʻaosoina le faʻaalia o faʻamaʻi ma i se faʻailoga itiiti o se osofaʻiga o meaola faalafua poʻo le faʻaalia o faʻamaʻi e sili atu le vave aveeseina o vaega ua aafia ma faʻaoga sauniuniga faapitoa: fomaʻi ma iniseti. I le avea ai ma se puipuiga, o le teuteuina e tatau ona faia i se taimi talafeagai ma o laulaau e aoina i lalo o le laau e tatau ona susunuina.

E taua! Faʻatasi ai ma se faʻafitauli vaivai o le laau, e le tatau ona e vave liliu atu i metotia faapolofesa, aua e foliga mai o le a mafai ona e aloese mai taunuuga matuia ma le fesoasoani a auala sili ona lauiloa - kalu le kela poo aniani.
Afai ua e maua le poto masani i le totoina o fualaau aina i la outou eria, o le a le faigata le totoina ma le tausiga o le sharafuga, aua e leai se poto faapitoa e manaʻomia mai ia te oe.