Laʻau

Gypsophila - faʻatoʻaga meaʻai ma fugalaau laiti

Gypsophila o se tausaga faʻaletausaga poʻo se aganuʻu masani mai le aiga vavalalata. O laʻau e sili ona lelei e faʻapipiʻiina ai se ao mafiafia, lea, e pei o nai kiona malulu, ua ufitia i fugalaau. Mo le agavaivai, ua taʻua le gypsophila o le "manava o pepe,", "pa'ū" poʻo le "fetogi". O se laau i totonu o le togalaau e faʻaaogaina o se faʻaopoopoga poʻo le faʻapipiʻiina o moega fugalaau. E lelei foi le tipiina e teuteu ai se fugalaau e tele ma sili atu ona susulu. O laau totō o loʻo nonofo i le Metitirani, Asia ma Ausetalia, ae o nisi o meaola e tetee i le sulu ma ola e pei o ni togalaau i totonu o togalaau lelei.

Faamatalaga faʻatau

Gypsophila o se fualaau teuteu teuteu e maua ai le fugalaau vao po o vao. O loʻo i ai se aʻa malosi, faʻalautele loloto atu i le palapala. O laumei mafiafia e ufiufi i le tele o auala lanu, o le vave lava lea e maua mai ai e le gypsophila se fulufulu foliga. O le maualuga o le vaomatua e 10-120 cm. O latou fatuga o loʻo i tafatafa o le eleele.

I luga o fuʻa ua ufiufi i se paʻu lanu meamata, e leai lava ni laulaau. O le tele o lau laititi e faʻapipiʻi i aʻa. E i ai a latou faʻataʻetaʻamea faʻamalosi ma ni pito mautu ma se pito i luga. O le laʻau e vali le lanumeamata poʻo le grayish. E i ai se lamolemole susulu.








I le masina o Iuni, faʻapena ona totogo i luga pito o le paʻu. Latou te aofia ai fugalaau-paʻepaʻe poʻo fugalaau lanu piniki ma le lautele o le 4-7 mm. O le calyx e pei o le logo o loʻo i ai ni peti sela e lima, ma o loʻo i ai se laina lanu meamata. I le ogatotonu o loʻo i ai le 10 mea mataga.

A maeʻa le faʻavasegaina, ona tupu lea o fatu - e tele-fatu faʻapipiʻi pusa poʻo vailaʻau. O le seleseleina, latou te tatala tutoatasi i ni apaau e fa, ma o laititi laʻititi fatu e salalau solo ile eleele.

Ituaiga ma ituaiga o gypsophila

O le ituaiga o gypsophila e tusa ma le 150 ituaiga ma ni nai mea teuteu eseese. Faatasi ai ma ituaiga e lauiloa i le au faifaatoaga, annuals ma perennials e maua. Gypsophila faaletausaga o loʻo faʻatusalia e laau nei.

Gypsophila alofa. O aʻafiaga faʻalaʻau malosi e fausia ai se laau toto e 40-50 cm le maualuga. E ufiufi i lau lanu lauulu-lanumeamata. I luga o paʻu o loʻo i ai fugalaau lanu paʻepaʻe. Eseesega:

  • Rose - fugalaau e matua lelei lava i mea lanu piniki;
  • Carmine - eseese fugalaau lanu mumu-mumu.
Gypsophila alofa

Gypsophila fetolofi. O se laau totola ma aʻa ua salalau i luga o le eleele e le sili atu ma le 30 cm le maualuga. O pupuu ua ufiufi i laʻau lanu meamata lanumeamata. O fugalaau sili ona itiiti o loʻo i pito pito i lalo o tipu ma fai ai se pulou tatala. Eseesega:

  • Fratensis - faʻatasi ma fugalaau lanu piniki;
  • Pink haze - o loʻo ufiufiina i ni lanu piniki mālū e toetoe lava a ufitia uma ai laʻau lanumeamata;
  • Monstrose - fuga sili ona paʻepaʻe.
Gypsophila fetolofi

Ole lauiloa o le gypsophila e lauiloa i le au faifaatoaga ona o le leai o se manaʻoga e toe faʻafouina ai togalaau i tausaga taʻitasi.

Gypsophila paniculata. O le laau e fausia ai laau tetele lapopoʻa e oo i le 120 cm le maualuga. O laupepa malosi ua ufitia i le paʻu lanu-lanu meamata ma lau lava laau laititi. O le tele o fugalaau laiti e iʻu i le 6 mm le faʻaoʻo e faʻalavelave i mea e tutupu i pito o laau. Eseesega:

  • Pink Star (Pink Star) - fugalaau fugalaau lanu piniki piniki piniki;
  • Flamingo - o se togavao 60-75 cm le uumi uumi ma fuga lanu piniki;
  • Bristol Fairy - togavao lauulu e oo i le 75 cm le maualuga ua teuteuina i paʻepaʻe papaʻe papaʻe.
  • Snowflake - o se vaovao lanumeamata lanumoana ma le umi e oo atu i le 50 cm ia Iuni, ua ufitia i fugalaau sinasina mafiafia.
Gypsophila paniculata

Gypsophila e malosi. E ui lava o malosi o lenei ituaiga o lala lala malosi, ua salalau i luga o le eleele, o lea la o le maualuga o le laau e 8-10 cm. I Iuni-Mei, ua ufitia le kapeta lanumeamata e le lanu kiona ma le lanu violē.

Gypsophila

Fatuina o fatu

Gypsophila o loʻo faʻaleleia lelei e fatu. O tausaga taʻitasi e totoina i le tautoulu i le taimi lava lea e tatala ai le eleele ma e toe totoina i le amataga o le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, ia faia ni pu i le loloto o le 1-1.5 cm ma e tufatufaina foi fatu. I le faaiuga o le tautotogo, totoina ma le faaeteete ma le totoa ma se faaputuga tele o fanua ua totoina i se nofoaga tumau.

O fatu o le vao o ni fua o le toto muamua. Faaaoga pusa ogaoga loloto e faatumulia i le paluga oneone ma le faaopoopoina o le penisina. O fatu e tanumia i le 5 mm, o le pusa e ufiufi i se ata tifaga ma teuina i se nofoaga lelei i le potu vevela. A maeʻa le 10-15 aso, ona aliaʻe ai lea o pine muamua. Pe a oʻo le maualuga o le laau i le 3-4 cm, e faʻafefe faʻaeteete i ipu eseese. E taua le taofi o fualaau aina i totonu o se nofoaga lelei. Afai e manaʻomia, faʻaaoga le phytolamps ina ia oʻo i le 13-14 itula le ao.

Faʻaleleia fua

O Terry ituaiga mea teuteu teuteu eseese e faʻalauteleina, talu ai o fatu e le faʻamatalaina le tulaga o le tina. I le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi oʻo mai le taamilosaga pe ua leva foi ia Aokuso, o le a vavaeina pito i luga o le tipi. O le taina o loʻo faia i se mea e leai se mea e faʻaaogaina ma le faʻaopoopoga o le penisina. E tanu ile taʻi lua i le 2 cm ma o loʻo iai i le malamalama lelei ma le malulu + 20 ° C.

E taua tele le faatumauina o le maualuga o le maualuga o le timuga i le taimi o le aʻafiaga, o le mea lea e totoina ai laau i taimi uma ma ufiufi i se pulou. Gypsophila na amataina i le tautoulu ua totoina i totonu o le eleele avanoa i se nofoaga tumau.

Gypsophila totoina ma tausia

Gypsophila o se laau tele telefoni. E le mafai ona ia toleniina e tusa lava po o le malulu, e matua malamalama lava, e filifilia avanoa e tatala ai mo le totoina. O le eleele e tatau ona faʻaleleia, malamalama ma lelei ona faʻaleleia. Laititi oneone po o le loam e talafeagai. E pei ona taʻu mai e le igoa, e fiafia le gypsophila i eleele palapala, o le mea lea ao le i totoina, ua eliina le eleele i le lime paʻu. E tatau ona aloese mai nofoaga e vavalalata ai vai vaʻaia.

O fatu laau e totoina i pusa paʻu i le loloto o le aʻa. Aua nei faʻalolotoina le ua. O le mamao i le va o laau e tatau ona 70-130 cm. Mai le tolu tausaga o le ola, e manaʻomia e le tele o vao vao e tusa ma le 1 mita le umi.

Gypsophila e matua malulu lava, o lea e le talafeagai ai le vai. E na o le vevela malosi ma faʻatasi ai ma se tolopo umi o timuga masani 3-5 lita o le vai i le vaiaso e sasaa i lalo o aʻa.

I le tautotogo ma le taimi e fufulu 2-3 taimi i se vaitau, e fafagaina le gypsophila i mea faʻalautele. E manaʻomia lou faʻaaogaina o le meaʻai po o le faapalaga. Mai meaola fou, o le a mate le laau.

E oo lava i laau toto, o le tele o togalaau vao ua mamago mo le taumalulu. E vavae ese laau, ma tuu ai na o ni nai ogalaau i luga o le eleele. O le eleele e ufiufi i laʻau paʻu poʻo laʻau moli, ma i le taumalulu o loʻo i ai se mafiafia o le kiona. I lenei fomu, e mafai e le gypsophila ona tatalia ni fulu malulu. I le tautotogo, e taua le folasia o le malutaga i taimi talafeagai ina ia alofia ai lologa ma le pala o aʻa.

Gypsophila e puipuia mai faʻamaʻi faʻamaʻi. I totonu o vaomatua mafiafia pe pe a lolovaia foi le palapala, e afaina mai le aʻa poo le pala ma le pala. O togavao afaina e tineia, toe totoina i se nofoaga fou ma togafitia i le fungicide.

E le seasea ona maua le palatini i luga o le gypsophila. E mafai ona avea moths poʻo mealybugs. E mafai foi ona osofaʻia e matata. O lenei meaola e matautia aua e ulu atu i totonu o laʻau ma laulaau, lea e le fefe ai i iniseti. O le mea lea, e masani lava ona aʻafia laau ma faʻaleagaina. O nisi togafitiga faʻatasi ma le "Phosphamide" poʻo le taele i se vevela vevela (50-55 ° C) fesoasoani.

Faʻaaoga togalaau

Le maualuga poʻo le faʻaogaina o vaovao faʻasaina o le gypsophila i luga o le laufanua e mataʻituina lelei. Ae o le laau e seasea lava maua avanoa avanoa. E masani ona faʻaaoga e avea o se faʻaopoopoga poʻo se talaʻaga mo lanu lanu. Gypsophila lelei i luga o se mauga maumaututu po o totonu o se paluga. E tumu foi i le togalaau. E tuʻuina faʻatoʻaga faʻatasi ma le 'escholia, tulip, marigolds ma meaʻai. O le tele o taimi, ua tupu le gypsophila mo le tipi, e teuteu ai le vequets.