Laʻau

Auala e fausia ai se faletaavale i totonu o le atunuʻu: o se laasaga taʻitasi i le fausiaina o se fale faʻavae

O le tele o tagata o le aai e taumafai eo atu i le taumafanafana i togavao i le taumafanafana e malolo ai, manavaina le ea fou, ma i le taimi e tasi e galue ai ile eleele. I le faaopoopo atu i le fale o le togalaau i le taumafanafana, e manaʻomia le i ai o se faletaavale, o fale e le gata o se taavale, ae faʻapitoa foi meafaigaluega mo le togalaau, masini, ma meafaigaluega eletise. E toʻatele tagata nonofo i le mafanafana o loʻo faʻaaoga lenei potu e avea o se mafutaga faaleaoaoga, tuʻuina masini ma isi masini e lata i puipui. E pei ona fai mai le tala, o le ai ai se faletaavale, ma o le a masani ona maua e le pule maelega le talosaga. E mafai ona fausia se faletaavale i le fale ma ou lava lima mai mea eseese: laupapa, piliki, poloka pusa, poloka puipui, ma isi mea faapena. Faatasi ai ma galuega tutoatasi, e mafai ona faʻaitiitia le tau o le fausiaina, ma le saogalemu e teu ai i luga o le totogiina mo auaunaga a le vaega fau. O se tagata e itiiti lona poto masani i le fausiaina, ma le maua o se taimi avanoa, e mafai ona ia taulimaina lenei galuega. O le faagasologa o le a faatelevaveina pe afai e te valaʻau mo se fesoasoani mai le tele o uo.

Le filifilia o mea faufale mo le fausiaina o se faletaavale

O le faletaavale e mafai ona avea ma laupapa, uamea poʻo maʻa. O taʻavale afi e faʻapitoa ona faʻapipiʻi vave mai le atigi pusa, ae o le a manaʻomia ai le fesoasoani a se tagata faʻapitoa. O ia fausaga e manaʻomia se faʻaopoopoga faaopoopo pe afai e fuafua e faʻaaoga i le taumalulu. O le mea e sili ona salalau o taʻavale na faia i mea maʻa:

  • piliki;
  • siaki silicate kesi (poloka kesi);
  • poloka pipi faʻamalama (poloka poloka);
  • poloka poloka poloka (poloka poloka).

O fale maʻa e pito sili ona faʻatuatuaina, aua e taʻua i latou o le laumua.

O se fale laupapa laupapa lelei, e fausia i luga o le fale o le fale mafanafana ma ou lava lima, e mafai ona fetaui tonu i le tulaga atoa o le atunuʻu

O se taavale taʻavale, faʻatau i se mea e pala, e faʻapotopotoina i totonu o se fale mafanafana i ni nai aso faatasi ai ma le auai malosi o se tagata faʻaleleia tomai

O vaega autu o le fausiaina o le faletaavale

Soʻo se fausaga e manaʻomia ai le sauniuniga, o le taimi e atiae ai se poloketi o le meafaitino, o mea uma e manaʻomia e faʻatau, faʻatau le eleele ma faʻaopopo i le lisi. Seʻi o tatou vaʻaia laʻasaga taʻitasi taʻitasi.

Laasaga muamua: o le atinaeina o le poloketi i se faiga faigofie

Ae e te lei fausia se faletaavale mo se nofo i le taumafanafana, e tatau ona e mafaufau faalemafaufau i le fausaga o le lumanai ma tusi se ata laitiiti o le galuega faatino i luga o se fasi pepa. O le mea moni, e mafai ona e vaʻaia ni faʻamatalaga faʻapitoa mai fomaʻi atamamai, ae o le ae faʻagaloina e uiga i le faasaoina, talu ai o auaunaga a nei tagata tomai faapitoa e le taugofie. O le faletaavale e le o se galuega o le tusiata fale, o lea e mafai ai ona e fuafuaina lenei mea ia oe lava. I lenei tulaga, fuafua ni tali ile tele o fesili:

  • Mo le a le mafuaaga e fausia ai se fale gaosi? E na o le tuʻuina atu o vaʻavaʻavale? Afai e te fuafua e faʻatino le toe faaleleia ma le tausiga o taavale, pe e te manaʻomia se pu maimoa? Ou te manaʻomia se pulou? Tusi uma manaʻoga i luga o se fasi pepa ma mafaufau i ai pe a atiaʻe se fuafuaga faʻavae.
  • O a ituaiga e mafai ona i ai se faletaavale, e faʻavae i luga o avanoa avanoa i totonu o le taulaga? O le lautele o le fausaga, o le uumi ma, ioe, ua maualuga le maualuga. Afai e manaʻomia le faletaavale mo le pakaina o le taavale, 3 m lautele ma 5.5 mita le umi. O le maualuga e faalagolago i le tuputupu ae o le tagata e ona le taavale, aua o le tele o mea uma o le ai ai i totonu o lenei potu.

Ata o se fale gaosi tele na fausia i piliki, poloka ma isi mea maʻa, ma fale puipui, tamai faamalama matala, faʻaleleia o le tino

Vaega lona lua: o le malepe i le fale

I lenei laasaga, ua amata ona latou faʻafeiloaʻi polokalame na faʻavasegaina i se fasipepa i le nofoaga moni. I le gagana tomai a tagata faufale, e foliga mai e pei o se "localization". Latou te faʻamoemoe ma le nofoaga o le tasi o tulimanu o le garage i le lumanaʻi ma le samala i le pito muamua o le pi ma se sledgehammer poʻo le mamafa o le samala.

Ona, faʻaaogaina lea o metotia fuataga (tape fua, sikuea), o isi faʻailo e fuaina ma o loʻo faʻatupuina foi i totonu. O se nailonie lanumoana e tosoina i le va o pine, e mafai ona oʻo i le 40 mita, e faʻatatau i le tele o le faletaavale.

I le avea ai ma siteki, e mafai ona e faʻaogaina le 40-centimita vaega o le faʻamalosi ma le lautele o le 10-12 mm. E masani ona oʻo i le 10 paʻu.

Vaega Lona tolu: Galuega o le lalolagi

Latou te amatalia le fausia o se faletaavale i le atunuʻu ma le faʻatinoga o galuega eleele, lea o loʻo faʻaleleia ai se vaeluaga mo le sasaaina o le faʻavae faavae. O le lautele o le faaputuga e masani lava 40 cm, o le loloto e faalagolago i le maualuga o le faʻamaisaina o le palapala i le eria. O le le lava o le tanumia o le faavae e mafai ona mafua ai vaeluaga o puipui o le faletaavale ma isi mea faaleagaina. I nisi o itulagi, e 60 cm le lava, ao isi o le a tatau ona eli faalua pe a loloto.

Ma o le pito i lalo o le auvai na fofola mo le faavae e le tatalaina, o le palapala ua filifilia i se laulau ma se natura masani (o lona uiga, o le eleele i lenei nofoaga e le tatau ona tele). O puipui o le uamea e togafitia lelei i se suo, ausia o latou tulaga mama ma laina.

O le taimi lona fa: sasaa o le taʻavale faavae

Mai ituaiga uma o faavae, e taua le filifilia o se sima, talu mai le liligiina, e mafai ona faʻaitiitia le tau o sima e ala i le faʻaaogaina o le lapisi. O le galue i luga o le faʻatulagaga o se sima faʻavae e faʻatino lelei. O se lapisi ua tuʻuina i ni laina i le lua eliina, faʻasaina masini taʻitasi ma le masima sima. E toe faia nei gaoioiga seia oʻo ina latou faʻatumu le vaieli eli i le au.

I le taimi o le fausiaina o se faletaavale i totonu o le atunuu, o le a sasaaina se sima mautu. I luga o le faʻataʻitaʻiga: 1. Le faʻamamaina. 2. O se vaega tauaso e puipuia ai le vai mai le ulu atu i le faavae. 3. O le maa faʻasalaga e sasaa i le sima oneone

E taua le maitauina o le malosi o le faavae e tuusaʻo lava i le lelei o le sima. Ma o le fale faʻataʻavalevale e le faʻavaivai ma e le ufiufiina i luga o le upega tafailagi, e tatau ona faʻatau le sima (o le Portment ciment) e le laʻititi nai lo le vasega 400.

Ina ia faʻafefiloi le fofo, faʻaaoga le sima ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 2.5. I se isi faaupuga, e tasi ma le afa o le sima e tatau ona tuʻuina atu mo le lua ma le afa vaega o le oneone. E faʻapipiʻi le faʻaopopoina o le suavai, ma mafai ai ona maua le fofo. O le vai e masani ona pei o le sima.

Sima Lima: faʻapipiʻiina o se fale i lalo, faʻapipiʻi o faitotoʻa, faʻavaeina o puipui

I luga o le nofoaga atoa o le faʻapa, ua faʻapipiʻi le fausaga i le maualuga, e faʻaoga ai laupapa mo lenei mea, e faʻatumu ai le faavae i le sima maʻa. Afai e leʻi amataina le fale i le amataga, ona ave lea o le maualuga pito maualuga e fai ma faavae mo le faitauina o le maualuga. 10 cm faʻaopoopo i le pito i lalo ma faʻaalia le tafailagi. E lua laulau e le susu e taatia i luga o le mago o le pulou, lea e faʻaaogaina ai se lisi o mea e faʻaoʻo ai. O le faʻamamaina o le puipui e puipuia ai puipui mai le faʻavaveina o le susulu o le susu mai le eleele.

Aʻo leʻi amataina le fausiaina o puipui, e tatau ona faʻapipiʻi faitotoa o fale gaosi, lea o le a faʻapipiʻi i le fale. Le malosi o le fesoʻotaʻiga i le va o le faitotoʻao le faitotoa ma le puipui o loʻo faʻamautinoa e vaega faʻapipiʻi e faʻafefiloi i totonu o le aofaiga o fa fasi pepa i itu taʻitasi. I le avea ai o ni vaega faʻapipiʻi, o laulau lapotopoto e faʻaaogaina, o lona lapoa e tatau ona i ai i le 10-12 mm. A faʻataunuʻuina le laʻau, e faʻamau faʻamau ai laʻau uʻamea.

I le ala, aua nei galo e vali le pito o le faitotoa, sili atu i ni laulau se lua, aʻo leʻi amataina le faʻapipiʻi. Pe a faʻapipiʻi, siaki le maualuga o le tulaga o latou tulaga, pe a tatau ai, ona tuʻu lea o maʻa maʻaleʻale poʻo papatusi uʻamea i tulimanu. O faitotoa faʻaalia e lagolagoina e taofi laupapa.

A maeʻa le faʻapipiʻiina o le faʻavaa o le faitotoa, ona amata lea ona lafoaʻi puipui o le faletaavale e faʻaaoga ai le auala o le filifili o filifili. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻapipiʻi faʻamau o laina muamua i le isi laina o poloka pusa poʻo isi mea maʻa na filifilia mo le fausiaina o le faletaavale. E tusa ai ma tekonolosi, e masani lava ona amata mai i le tulimanu le masonry. I le va o tulimanu vavalalata lata ane na tosoina ai se maea lea na latou tuu ai poloka o totoe i se laina. Ona toe sii aʻe lea o tulimanu, toe toso le maea ma toe faataatia ese le isi laina o poloka.

O le faʻaaogaina o le fale i le taimi e tuʻuina ai puipui o le faletaavale ma ou lava lima e faʻatagaina ai oe e faʻamautinoaina o le umi o mea uma, i laina uma ma faʻaala

I le faʻaogaina o se laina mūmū, o le vaeluaina o puipui o le siakiina lea o taimi. Vaʻaia le totogia o le tulimanu o tulimanu. O le tulaga vaʻaia o laina faʻapipiʻi e faʻamaonia e le maualuga o le fale.

O le taofiofi o le faletaavale e avea ma ona taualuga i le taimi lava e tasi, o lea e eseese ai le maualuga o puipui o le puipui, lea e faamautinoa ai le tafe talafeagai o le taualuga, e talafeagai mo le faʻafefe o timuga. O le pito i luga o puipui o le itu, e iai foi se eseesega maualuga e lima kupita i le mita. O le maualuga o le puipui pito i luma lea e fausia ai faitotoa o le faletaavale e masani ona 2.5 mita, ma o le tua (tauaso) e 2 mita. Afai e tatau ona sili atu le maualuga o puipui, e manaʻomia e le masonry le faʻamalosia, lea e maua mai i se uamea, o loʻo tuʻuina i laina lima uma.

O le sima sima na faʻaaogaina mo le faʻatauina o puipui o le faletaavale ua tosoina i le fua faatatau lenei:

  • 400 Pepa o le sima Portland;
  • fa ma le afa pakete oneone.

E faʻaopopoina le suavai seia oʻo ina maua e le fofo le tutusa o kulimi mafiafia. O le eletise o le faʻafefiloi oneone o le a tuʻuina atu ai le gaʻo masani poʻo le paluga paluga. O puipui ua maeʻa e faʻamamaina i le sima vailaʻau poʻo le fusi, ona fufulu lea i le lime.

Mo le faia o le faataatiaina o pusa i se maualuga, o loʻo faʻaaogaina ia mea e faʻaaogaina e tatau ona tu ai le tagata faigaluega, nisi poloka ma se atigipusa ma se fofo

Ono lona ono: faʻalologa ma taualuga

O le taofiga e faia mai i le uʻamea sikuea, o lona maualuga e mafai ona 100 - 120 mm. O ia faʻavevela e faigofie ona faʻaaogaina le faletaavale, o lona lautele e le silia le 6 mita. 20 cm ua faaopoopo i le lautele o le faletaavale, ma maua mai ai le umi o le uila. 10 cm ua faaofiina i totonu o le puipui umi o le uila, ao poloka poloka i le nofoaga o lagolago e suia i poloka ua faia i sima. O le laasaga o le tuʻuina o fagu e 80 cm.

Ona faʻapipiiina lea o le taualuga i le laupapa 40 mm i luga o laulau pito i lalo o fagu. O mea e faʻapipiʻi ai meaola e salalau i luga o latou, lea e sasaa ai le slag, faʻalautele le gaʻo po o paʻu mamoe lalaga. Ma le isi, o se siaki sikuea e 35 mm ua faia, o le pito i luga e tatau ona faʻapipiʻi ma le faaeteete.

A uma ona faʻamago atoa le matala, ona faʻafefiloi lea i se mea faʻapipiʻi ma ufiufi i mea e le faʻapaʻu ai le vai (mo se faʻataʻitaʻiga, vailaʻau, salu, ma isi mea) faʻapipiʻi e faʻaaoga ai le mastic poʻo le faʻapala.

Faitau atili e uiga i le faʻatulagaga o le taualuga i luga o le taualuga - o se avanoa e tasi le avanoa ma se filifiliga avanoa.

Fitu le fitu: o le masini o le fola ma nofoaga tauaso

O le fale taʻavale e tatau ona faʻamalosi e lagolago ai le mamafa o le masini. O se laulau o le iliili poʻo le oneone e sasaa atu i luga o le eleele eleʻele, faʻafefeteina ma sasaa atu i se sikuea 10-senitimita sikuea. E saunia le sima mai le sima, oneone ma oneone laiti (1: 2: 3). Faatasi ai ma le fesoasoani o faʻataʻitaʻiga faʻaalia, latou te mataʻituina luga o le fola, puipuia le foliga mai o poloka ma mea faʻavaivai.

I tua atu o le faletaavale, o se vaega tauaso ua faatulagaina i totonu o le nofoaga, o lona lautele e afa mita. E le gata i lea, o le vaega o le eleele e ufiufi i le iliili, lea e sasaa ai le 5 cm le vaimatua. O le vaega tauaso ua fausia i lalo ifo o se tamai lago, e fesoasoani i le vave aveeseina o le timu mai puipui o le taavale afi.

O le teuteuga i totonu o le faletaavale e faʻalagolago i mea e fiafia i ai le tagata e ana le taavale ma le maua o isi faʻaopoopoga mo le faʻaaogaina o fale. E tatau lava ona tuʻuina atu le malamalama ma, pe a mafai, faʻamafanafana

Laasaga pasi i lea laasaga

O le auala lenei e mafai ai, e aunoa ma le faanatinati, fausia se faletaavale i le atunuu ma ou lava lima. O le faia o galuega e tusa ai ma le fuafuaga ma siitia mai lea laʻasaga i lea laasaga, o le a mafai ona e maua se nofoaga mautu, faʻatuatuaina mo le pakaina o le taavale.