Laʻau

E faʻapefea ona ola le totino i le fale ma le natura

Ginger o se laau tele mai Asia i Saute. O le vailaʻau faʻamalosi ma mea aoga na maua ai le lauiloa. O se mea teuteu lenei, vailaʻau ma mea manogi. E mafai ona totoina fua o laau i le matala, ae na o le itu i saute ma ni taumafanafana mafanafana ma umi. I le auala e fuga ai le togafiti, e foliga tutusa ma le bamboo ma le pulupulu.

Ginger - o le a le ituaiga o laau e foliga mai ai

O le togafiti o se vaovao lauiloa. O le lanu o ituaiga eseese e faalagolago i le eseesega. E i ai se manogi manogi ma se mu, vevela oona. E lua ituaiga o aʻa aʻa: o le uliuli, e le o le gaosiga ma le paʻepaʻe, lea e faʻamamaina mai le pito i luga.

O mea aoga i luga o le windowsill

Ginger: faʻapefea ona tupu ma o fea? O le taimi nei o le laau e seasea maua i totonu o le natura natura. O le nofoaga autu o le tuputupu ae o aʻa e mu o le China ma India. Mo mea tau fale gaosi oloa, ua tupu le mea manogi i Pasila, Ausetalia ma isi atunuu ei ai se tau vevela.

Faʻalogo lelei! I Rusia, e mafai ona e totoina ni fugalaau totō o se mea teuteu laau poʻo se seleselega faaletausaga i luga o se nofoaga lata ane i le fale.

Faʻaaoga meatotino o aʻa

Ginger e iai sona faʻamoemoe, anti-inflammatory, antipyretic, antimicrobial, faʻafesoʻotaʻi. E faʻaaogaina mo malulu, faʻamaʻi o le faʻalaulema o le tino, musika ma le gafa. E mafai ona e faʻafeiloaʻi faafitauli o le vaega o meaʻai. O le laau e maualalo ai le suka toto, e faʻafefe ai le toto, ma faʻamamaina toto toto o le cholesterol. E manaʻomia le faʻaleleia atili o le faʻaleleia o le suauʻu faʻamamafa, aveese faʻamaoniga o le maʻi o le premenstrual syndrome.

E ui i le lisi tele o meatotino aoga, e tele tapulaa aganuu. E faʻasaina le meaʻai mo tagata ei ai faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi (colitis, maʻi o le manava). E le fautuaina e faʻaaoga aʻa i le vaitau o le susu ma fanau mai se tamaititi. O le fualaau faasaina e mafai ona puipuia ai le atinaʻeina o le tele o faamai ma faʻaleleia le lelei atoa.

Filifilia o se Tuber mo le Fausiaina

Fafagaina o Sapalai

E faʻapefea ona tupu le faʻatoʻaga - faʻapefea ona ola le totō ile fale

Ae e te leʻi tupu ile tamaʻi fale i le fale, e tatau ona e iloa uma laasaga o le faagasologa. O le taimi sili ona lelei mo le totoina o Fepuari-Mati. I le noatia ma le fai fuafua i manaoga mo le moli ma le vevela, e mafai ona totoina le totino i soo se vaitau. Aʻo leʻi tuʻuina le fugalaau i totonu o le fale, e taua le manatuaina o Asia o le nofoaga na fanau ai aganuu. E tatau ona avea ma se la vevela ma le mafanafana, i le vevela e latou te faʻaoʻo ai i se pusa poʻo se fale.

Auala e filifili ai se aʻa mo le totoina

Mo le tuputupu ae, ave le laau i se pepa fou. E mafai foi ona e mauaina ni fatu e teu ai fatuga mo le faatauina atu, ae o se auala umi ma le tau. O le aʻa e tatau ona pupuʻu i le vao ma le paʻu manifinifi. O le togafiti faʻatasi ma filo ua faʻaalia, o le eleele mago ma le mamae ua le talafeagai mo le totoina. O pusa e pei o tupu o pateta.

Disinfection

O oloa i totonu o le faleoloa e masani lava ona gaosia i se paluga faapitoa ina ia le mafai ai ona totoina ma tumau le faamaoni i taimi o felauaiga. Fufulu ese lenei palapala pe tuu le ginger mo se aso i totonu o le vai. O vailaʻau faʻasaina e le itiiti ifo le aoga: gaʻo susu, phytosporin ma potassium pati. Ave le 1 tsp I se ipu vai. soo se auala ma fufulu i se paluga o aʻa.

Sauniuniga o le eleele ma le fagu

Aʻo leʻi totoina togalaau, e tatau ona e filifili le gafatia saʻo ma le palapala. E le lelei, ae manaʻomia se mea faapitoa. E fautuaina ina ia saunia e le tagata lava ia le palapala mai humu, humus, sand ma humus, lea o le a tumu ai aʻa i vaega taua uma.

O le totoina o le tagata lava ia i le atunuu

E ono totogo i totonu o se atigipusa. Afai e te fuafua e totō le totō e totō ai aʻa, ona sili atu lea ona filifili se lautele, ae le o le loloto.

Taua! Pe a totoina le togafiti i le eleele, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le alavai ma le i ai o pupu i le pito i lalo e tafe ai le suavai.

Tuputupu ae i le fale mai fatuga aʻa

O mea e tutupu ai le monstera i le natura - le mea na fanau mai ai le laau

O le totōina o fagafaʻai pe a maeʻa le faʻapalapalaina o loʻo tuʻu i le eleele, ma o le a faʻaalia muamua faʻalauiloaina o le laau i le maeʻa ai o le 2 masina. I le taimi lea, e amata ona masalomia e le au fai togalaau latou te le mafai ona ola se laau. Ina ia faatelevave le tuputupu ae, e tatau ona e fafaguina le fatu aʻo lei totoina. O lenei faagasologa e amata mai i le 3 aso i le 2 vaiaso. O fea e tupu ai le totino? E lua metotia mo le totoina o tupuga - i le vai ma le moa mata.

I le moa mata

O le pito i lalo ole maualuga o le gafatia e laina i luga ole pu, mai i luga o aʻa o le laau o loʻo tuʻuina i luga ma fatuga. E faʻapefea ona totoina le togi i totonu o le galu mata? E fautuaina e le Faatoaga le faia o se fasi manifinifi o le sphagnum i luga o le togafiti ma sasaa i luga ma sina vai mafanafana. O le koneteina e tatau ona i luga o le windowsill, latalata i le vevela poʻo le pati. O le vevela o le a faʻatagaina ai oe e fafagu vave le fatuga o mea manogi.

I le vai

E taua tele le taulimaina o le tau i le vai. O aʻa e manaʻomia ona totoina i luga o laau, tuʻu lemu i luga o se fagu vai ina ia i ai le vaega pito i lalo o le rhizome i totonu o le vai. Faʻaauau le mataituina o le vai i totonu o le tane. A maeʻa le faʻaalia o pupu, ona vaeluaina lea o le aʻa i ni fasipepa ina ia i ai i totonu oi latou uma le 2 pe 3 fulafula. Vaega mai le mea na aveese ai fatugaʻo o loʻo togafitia i le malala.

O le totoga ua tupu ua vaevaeina i ni vaega, e pei o le vaevaeina o pateta aʻo le i totoina. I vaega taʻitasi e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le ulugalii, ma e sili atu i le 3 faʻapipiʻi mai. O vaega uma e lubricated i le pefu po o le koale.

Auala e tausi ai se laau i le fale

Ginger o se aganuu vaomatua e manaʻomia ai le tele o le faʻasalalauina. O le susulu o le la e mafua ai le mu o laulaau, o lea e lelei ai le filifilia o se nofoaga i sasaʻe poʻo sisifo.

Malamalama ma le vevela

Vaʻavao vao i le vao

Pe a tuu le fagu i luga o le windowsill i saute, o le faamalama e paolo ma se pupuni. O le fesuiaiga o le fesuiaiga o le vevela e 25-30 ℃ i luga o le zero, ae i le taumalulu 18-20 le fetaui lelei. Pe a paʻu le vevela i lalo ifo o le +15 ℃, e taofi le falemaʻi ma le faʻamaina i le vaitaimi lenei.

Taua! Faanatinati oso i le vevela e leaga ai le totoina o fatu.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

O le laau e manaʻomia ai le susu o le eleele, ae aunoa ma le faʻamaʻaina o le vai, ina ia le faʻaosoosoina aʻa o aʻa. E le taliaina foi le eleele vevela aemaise lava i vaega muamua ina ua totoina le aʻa. O lanu samasama e taʻu mai ai le suavai, ao paʻu ma vaivai ua lapatai mai i le leai o se vai.

E maualuga le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suasami, aemaise lava i taimi o le malulu, pe a faʻaaogaina le vevela. O laʻau e tatau ona faʻafefeteina i aso taʻitasi ma se fana fana.

Fertilizer ma le faʻamalolo

E faaopoopo meaʻai pe a oʻo mai le uluaʻi tupu. I le va o laei e tatau ona 2 vaiaso. O fugalaʻau faʻatoʻaga, faʻalavelave ma minerale, suavai ma mullein (10: 1) e talafeagai lelei e pei o fugalaau. E le fafagaina le laau i le taumalulu ma faaiu le autumn.

E te manaʻomia teuteu

O le faʻatinoga e faʻalagolago i le faʻamoemoe o le tuputupu ae o le fale. E le manaʻomia le teuteuina pe afai e fuafua mo le matagofie. Mo le kuka ma togafitiga, e sili atu ona lelei le tipiina o lala e faʻaleleia ai aʻa, ae le o luga o gaʻo.

Totoga matagofie o le vaomatua faaleaganuu

Pe a fuga mai le ginger

E toto le laau i le tausaga lona lua i lalo o tulaga masani poʻo le tolu tausaga i greenhouses i le tausisia o le fesuiaiga o pulega. E tasi pe tele fugalaau atonu e foliga mai, e fuafua i le ituaiga. Lanu mai le lanu samasama i le lanu mumu.

Vaega o le Seleselega

10 aso ao leʻi seleseleina, e tatau ona taofi le faʻamamaina ina ia faʻamago le fale ma faʻafefe ile eleele. O le togavao e faʻatasi faʻatasi ma se paluga o le eleele, o le eleele e lūlūina ese mai le rhizome. Ona aveeseina lea o le aʻa toto, ua tipi ma fufulu puʻu i fatu o vai. E mafai vave ona 'aiina poʻo le saunia mo le teuina o le ginger mo le teuina aʻo tausisia pea le aano o manu, elasticity ma le susu.

Faʻatoʻaina o togalaau i totonu o le laufanua i le atunuu

I lalo o le natura masani, o le laau e manaia, e oʻo i le 2 mita le maualuga, e fuga mo 2-3 tausaga. Vaitaimi mai le 8 i le 9 masina. O le maualuga o le vevela e 24-26 ℃. E totō fatu i le palapala pe a maeʻa le la. O le vevela i totonu o le togalaau e le tatau ona laʻititi i le 18 ℃. O le faʻapipiʻiina o le laau e talafeagai i le malulu i le po.

A o lei totoina se laau totoa, e tatau ona teuteu fualaau, o le totogo e oo atu i le 10-15 cm. O tanie ma laau toto e muamua ave i fafo mo le 1.5 itula i le paolo, ona 5-6 itula lea ona sosoo ai lea ma le aso. A o lei totoina, o mea totō uma e aveesea mai aʻa, ma e naʻo le tasi i le taimi.

Faamatalaga faaopoopo! O fasi keke e togafitia i le malala. O se moega e iai lona lautele e tusa ma le 80 cm le filifilia i se nofoaga malamalama e aunoa ma ni kopi. O laau toto e aveeseina ma le faaeteete mai le tane, toto i laina e lua i le mamao o le 35 cm ma le 25 cm i le va o vao.

A oʻo ina ola le manogi i le 20 cm, e tatau ona faʻamalosia. E toe faia pe a uma le 10 aso. Mo le puipuia o le faʻasaga, faʻapipiʻiina se totoa, faʻamaluluina i le vai mafanafana ma faʻafefiloi ma se mullein solution. 2 masina aʻo leʻi seleseleina, faʻapipiʻiina le faʻamaʻiina ma le potassium. O le faʻamamaina o loʻo faia i le faaiuga o le taumafanafana ma le lanu samasama. 10 aso aʻo leʻi toe faʻaleleia, faʻafefeteina le vai, ma o aʻa ua aveesea mai le palapala ua faamamaina ma mamago.

A filifilia se nofoaga mo le totoina o mea manogi, filifili se nofoaga e lelei le susulu, ae aunoa ma le susulu o le la i le aoauli. Ufiufi le laau mo lenei taimi. E le tatau ona i ai se matagi malosi, lelei - o le leai o ni pepa. I se malulu vevela o le tau, e sili ona totoina le togafiti i totonu o se fale.

Faamatalaga faaopoopo! E manaomia e le laau se eleele faapitoa. E tatau ona aofia ai le oneone, eleele vevela ma lau humus ile fua ole 1: 1: 2. Fai mai nisi o fai togalaau e na o le lau lava eleele e lava mo le totino. Aua nei galo e uiga i le alavai i lalo o le mea manogi i le ituaiga o iliili.

Faʻasaina o fatu fatu

E faigata ona maua fatu laau toto. O le tele lava o taimi, o loʻo sailia e le au fai togalaau i latou. A maeʻa ona faʻatauina, tuʻu i le eleele malamalama e aunoa ma le loloto. O le koneteina o loʻo ufiufi i le tioata poʻo se taga manino, faʻapupulaina le aafiaga o se laufanua. O aso uma latou te felelei ai ma faʻafefe. A maeʻa ni nai aso, ona aliaʻe ai lea o pine muamua. I le i ai o le tasi lau laʻau, e totoina le totino i potopotoga eseese. I le tausaga muamua latou te fatuina ai le maualuga o le vevela, vevela ma le malamalama faʻafefe. A mavae le 3 tausaga, ona eli lea o le laau ma ua vaevaeina le aʻa.

Paʻu manogi ma manogi

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le togafiti ua taʻua o se aganuu e puipuia i vailaʻau ma faʻamaʻi eseese. A e totoina laau, e mafai ona e fetaiai ma se meaola e pei o se apogaleveleve. Latou te iloa o ia i speches i luga o lanu lanu lanu samasama ma pallor o gaʻo. Mo le faʻaalia atili o le upega tafailagi, e fautuaina e faʻafefe le fualaau.

E faʻafefea ona faʻaumatia se vaʻa apogaleveleve:

  • O le laau e tatau ona maua le tele o le susu ma le humidification. O le faafitauli e masani ona tupu mai le leai o se alavai. E tatau ona mulumulu vai ile vai i lalo ifo o le fagu, faʻapipiʻi le aʻa ma le fugalaau i se pusa paʻu.
  • O le togafiti e sili ona lelei le puleaina o pest o le faʻaaogaina lea o iniseti. E manaʻomia le faʻatautaia o le aganuu i le vaiaso. O mite o loʻo tuʻuina i totonu o se fugalaau e le gaoioi faasaga i se siaki.

Taua! Afai e 'aina le mea manogi, e sili atu le le faʻaaogaina o iniseti, ae na o le pipiʻi laʻau i le ava malosi.

Ginger fesoasoani e taulimaina le malulu, maua ai se tofo faapitoa i meaai, ma o lona suauu o le a faaleleia ai le tulaga o le paʻu. O se faʻatauga masani o loʻo faʻatau i totonu o le faleoloa, ae o le tulaueleele na o ia lava e faʻamaonia ai le maualuga o lona lelei ma le mafanafana o le siosiomaga. A o leʻi tupu, e tatau ona e iloa tulafono mo le filifiliaina o aʻa ma le tausiga, metotia o le toe gaosia, pe faapefea ona ola le totō, faʻavave taimi ma poʻo a faʻafitauli e ono feagai oe.