Laʻau

Selenicereus-telefoni - faʻaleleia fale

Cactus selenicereus o se aiga masani. Pau le ata o le faʻaalia mai o matala tetele ma se manogi malosi mo le tasi po. E seasea ona e vaʻai ia te ia i Rusia, atonu o le a mafua ai le moni o le faʻamatalaga o le laau ma metotia o le galueaiina. E taua tele le taʻua e tagata o loʻo taʻua lenei fugalaau i totonu "Queen of the Night."

O le a le mea e foliga foliga mai ai selenikisi

Selenicereus Queen of the Night o se sui o le aiga o Cactus. O le aganuu e manaia mo ona aʻa aisa o loʻo i luga o laʻau moli pito sili ona lelei. Ona o latou, o loʻo faʻapipiʻi le laau i soʻo se lagolago. 12 m mita uumi o le lautele e le sili atu i le 3 cm.

Tupu o le po

Mea masani masani

I le fale, o ituaiga nei e masani ona maua:

  • Tele-fuga (Selenicereus grandiflorus)

O Selenicereus e tele-fuga, e lauiloa foi o le grandiflorus ma le telefaceted, sina pupuʻu puʻu, e oo i le 3 mita le umi. O se paolo lanumeamata lanumoana ma se siliva siliva sili o lala e tosina i ai le mafaufau, i luga o le vaovao o laau talatala o le a mou atu pe a tupu le laau.

Buds o le samasama-kirimigi ma le lautele o le 27-30 cm e iai se manogi suamalie. Fugalaau e tatala mo le tele o itula, faatasi ai ma se pulega lelei, e fesuisuiai le aganuu i le tele o taimi i le vaitau.

  • Anthony (Selenicereus anthonyanus)

O le Selenitereus antonianus, e pei ona taʻua i Rusia, e iloga e se ituaiga o taameni e pei o ponaivi iʻa. O laʻau e laugatasi, o le tino e oo i le 15 cm le lautele, umi - mai le 2 i le 4 m, faatasi ai ma le lanu lanumeamata. O mama e mama i le ogatotonu ma le lanu violisa faataamilo i itu.

E manaia lenei mea! E le tusa ai ma manatu o nisi tagata, o le igoa o le aiga o Cactus ua tusia i le Latina Cactaceae, ae le o Cactus.

  • Hooked (Selenicereus hamatus)

I luga o le itu atoa o laʻau facett ma se lanu lanumeamata lanumeamata o loʻo i ai vao talatala e pei o vailaʻau.

Tuputupu ae e oʻo i le 12 m, o le tumutumu o lanu samasama lanu samasama ma le lautele o le 20 i le 25 cm.

  • MacDonald (Selenicereus macdonaldiae)

O fafo e foliga tutusa ma Grandiflora (grandiflora). Faʻailo i lanu lanumoana o petals.

O le igoa o Mrs. MacDonald's Selenitaio na faaigoa ia te ia ona o ia lea na auina atu le ituaiga i le Royal Botanic Gardens (Lonetona).

  • Validus (Selenicereus validus)

O se eseesega masani e oʻo atu i le 0.7 m. O pamu o loʻo i totonu o pulufana e vali paʻepaʻe, ma o fafo o le kulimi poʻo le lanu enaena.

  • Vercla Selenicereus (Selenicereus wercklei)

E i ai ni afifi e oʻo i le 16 cm le umi, e oʻo i totonu o le mama mama-paʻepaʻe ma fafo o paʻu paʻepaʻe.

Eseese Macdonald (Selenicereus macdonaldiae)

Vaega o tausiga o fugalaau i le fale

Cactus e le masani ona maua i totonu o potu aoga ona o le manatu sese e uiga i le lavelave o le tausiga. O le toʻatele o faifaatoaga fugalaau e masani ona faʻaauau i le eseesega ma e le manatu e sili atu le mataʻutia poʻo le faigata.

  • Lulu
Araucaria i totonu - totoina ma tausia fale

I le vevela o le taumafanafana, e ola le laau i le vevela o le 20-25 tikeri. I le taumalulu, ua siitia o ia i se potu malulu, ma le vevela o le 15-17 tikeri.

Taua! Aganuʻu e le lelei le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga ma suiga tetele mai le mafanafana i le vevela. Afai e le fetaui le faiga, ona toe faʻafoʻi uma lea o ata ua uma ona amataina. O le a le mafai ona fuga masani.

  • Malamalama

O le susulu o le la e le mafai ona afaina tele ai le aganuu, o le tele o fai togalaau e fiafia e tuu ipu i le itu i saute ma saute sasaʻe.

  • Faʻasa

O le faamamaina o le eleele e manaʻomia pe a uma le vevela o le pito i luga o le masini. O le fufuluina o aʻafiaga e iai sona aʻafiaga i luga o le aʻa ma e mafai ona taʻitaʻia ai.

O le faʻaleleia o loʻo faia faʻatasi ma vai malulu ma lelei, faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o nisi o vailaʻau o le citric acid.

  • Lafoaia

E le manaʻomia e le vailaʻau le fufulu o 'ie. Aʻo faʻatinoina togafitiga o le tumama, e fufuluina ona aʻa i le vai mafanafana pe fufulu foi i se paʻu susu.

Validus (Selenicereus validus)

  • Totogi

Ua tupu le aganuu ma ua atiina ae i totonu o se fale masani masani a le aai. E le manaʻomia e ia se faʻalotomaualalo.

  • Soo

O le lalolagi ua faʻamaoaigaina i mea faʻafefiloi mo cacti ma soʻo suamalie, faʻatau i totonu o se faleoloa fugalaau. I le pito i lalo o le tane, o le alavai mai le tino piliki piliki poʻo le faʻalautele le faalauteleina o le omea ua faataatia.

Taua! O le puipuia o le aʻa e faia i le faaopoopoina o le malala i le mea e sui ai.

  • Laʻei pito sili

O le faatelevaveina o le tuputupu aʻe e manaʻomia ai se tele o elemene aoga. Fafagaina e tolu taimi i le masina, e faʻaaoga ai fofo faʻavaomalo mo cacti ma suauu.

Vaega o tausiga o le taumalulu, taimi malolo

Ina ua mavae le taunuu mai o Novema, ua uma ona susu le eleele ile tasi taimi ile lua vaiaso, ua saunia le aganuu mo le malologa.

Cactus Cereus: Laʻau Toto Faʻapitoa ma Fale Tausi

Mai le tautotogo e oʻo i le amataga o le tau totogo, e le faʻaaogaina faʻamaʻi - o le uluai laʻei pito i luga ua faʻatulagaina mo Mati.

Taua! A maeʻa ona tuʻuina atu le Maclenald ma lona aiga i se potu malulu, e fafagaina i latou i masina taʻitasi.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Tausaga faʻapitoa - fanua, vao, tele-faʻaleleia

O se fusi malulu o lauulu paʻepaʻe e muamua ona faia. 20 aso talu mai le amataga o le faagasologa, o le pito i luga o le pupu.

Taua! O fugalaau e tasi aso e le ola seia oʻo i le vaveao, e latalata latalata i le aoauli. O lenei anomaly na mafua ai le igoa o le cactus tele "Queen of the night."

Anthony (Selenicereus anthonyanus)

E faʻafefea ona faʻalauteleina le faʻalautele

Faʻatoʻaina o se laau e aofia ai le faʻaaogaina o meaʻai fatu poʻo le tipi. O le filifiliga muamua e masani ona faʻaaogaina ona o le faigata o le faʻatauina o fatu.

Fatuina fatu

O le faʻataʻitaʻiga e manaʻomia ai le faʻatau o mea e fai i le fatu o le selenicereus i se faleoloa fugalaau. I totonu o le potu, toetoe lava a le matua.

E faʻamamaina fatu i totonu o se mea susu susu i le loloto o le loloto. A uma ona totōina, ona ufiufi lea o le fagu i le afifi palasitika po o le tioata, e teuina i totonu o se potu i tulaga masani o le vevela. A maea le faʻaalia o weni, ona aveese lea o le mea ufiufi.

Lueina o auala

O laʻau e manatu o le filifiliga sili lea mo le faʻaleleia o se fugalaau. Ua tipiina ni fuʻa uumi i ni fasi vaega laiti, e sinafe ma mama i le palapala susu.

O le atigipusa e ufiufi i le polyethylene poʻo le tioata, e masani ona faʻailo ma faʻafeinu. O le taimi sili mo le faʻatinoga e faʻatatau i le vaitau o le tautotogo. Mo lea mea, e na o ni palisi laiti e maua - o le aʻafia o lala tuai o le selenicereus e sili atu ona leaga.

Taua! Po o le a lava le auala o le toe gaosia, o le tuputupu ae o le tuputupu ae e matua malosi le tuputupu aʻe ma e maua ai le faateleina o le totoina i luga o le tele mita i tausaga taitasi. I le lona lima o tausaga, o le laau e gaosia ai muamua ma amata ona fuga.

Suiga

O tagata talavou o le selenicereus e manaʻomia galuega e gafa i le tausaga - e faia i le tautotogo. O laau matutua ua toe totoina pe a uma le tuputupu aʻe malosi, pe a oʻo ina laʻititi le ipu muamua.

Taua! Afai e le mafai ona feaveaiina aganuu i pusa fou, ona taʻitasi tausaga lea e tatau ai ona suia ia pito i luga o le palapala ma mea fou. E faʻamamaina le eleele tuai ma le saʻo atoatoa, ia faʻaeteete ia aua nei faʻaleagaina le aʻa.

Fertilizer mo selenicereus

<

Maʻi ma meaʻai

O le faʻamatalaga o le ituaiga o meaola e fai mai o le faafitauli autu i le taimi o le galueina o le atinaʻe lea o le aʻa ona o le tele o le susu o le eleele. E foia le faafitauli e ala i le faʻaitiitia o le taimi o le faʻavaivai.

O meaola faalava o le cactus, o se apogaleveleve mite ma se scab ua vavae ese. A maeʻa le siakiina o parasite, e tatau ona togafitia le cactus ma iniseti.

Cactus selenitereus, lea e fulafula i le tele o taimi i le vaitau, e manaʻomia le vaavaaiga i luga. O le solia o tulafono o le faʻamalosia e mafai ona mafua ai le oti o se cactus. Ae afai e saʻo mea uma, o se mea e le masani ai o le a mautinoa lava le fiafia i lē e ona.