Laʻau

Hydrangea Petiole poʻo le aʻeaʻe, aʻe i luga vine

Petiole hydrangea o se lalaga laʻau, ma e masani ona faʻaaogaina teuteu, puipui o fale, faitoʻo luma poʻo pergolas. O le laau e le gata o teuteu fugalaau, ae lafoaʻi foi. O le manogi o mea faʻaleagaina e tutusa lelei ma le manogi o le meli. O Hydrangea e le lelei ma e oʻo lava i tulaga ogaoga ma leaga. E faigofie ona tausia o ia, e oʻo lava i se tagata amata e taulimaina le galuega. E naʻo le taua le aʻoaʻoina o tulafono faavae o tekinolosi taufaatoaga ma taumafai e matua matauina.

O le taimi lava e valaau ai e le fai togalaau se fugalaau fiafia. O nofoaga taʻitasi e iai ona lava igoa mo le vaʻaia o le petilate. O loʻo i ai se talafaasolopito umi o le tupuaga ma se nofoaga lautele e tufatufaina atu.

Amataga ma foliga vaaia o hydrangea

I lalo o le natura masani, o petiole hydrangea e maua i vaitau lauiloa ma vaeluaga o vaomatua o Iapani, Korea ma Sakhalin, e lata ane i le sami. I le avea o se togalaau totō, ua amata ona tupu talu mai le 1865.

Petiole hydrangea

O laʻau laʻau o lenei ogalaau e tele, lanumeamata lanumeamata, faʻatasi ai ma se vaega taua. Faatasi ai ma le amataga o le tautoulu, latou te lanu samasama, ma latalata ia Novema ua latou pauu ese uma. O le aʻei luga o hydrangea e manaʻomia ai soʻo se fomu, faʻapipiʻi mea faitino ia te ia lava. Ae ui i lea, e le o ia te ia se ogalaau fafie. E lelei ona faʻaogaina e tagata mamanu laufanua lenei uiga, ma faʻatasi ai foi se fugalaau ma isi laau totō i luga o le 'upega tafaʻilagi. E mafai e le lau o laufanua ona gaosia se ata lafoia mo faamalama o le fale, e puipuia ai i latou mai le vevela o le taumafanafana.

Fugalaau e sinasina, paʻepaʻe piniki po o le lanu violē. E faʻaputuina i latou i le vevela inflorescences ma le tusa ma le 20 cm le umi. E mafua mai i le malosi malosi, e tosina mai e le tovine ni pi ma e taʻua o le meli. O le taimi o le vavalalata e sili atu i le 2 masina; e amata i le ogatotonu o Iuni.

Petiole hydrangea ua leva ona ola i togalaau

Ituaiga ma ituaiga eseese

Clerodendrum creeper - ituaiga ma ituaiga

E ui lava i le mea moni e masani ona iloa e le au faifaatoaga o le hydrangea mo se taimi umi, e le tele naua ituaiga eseese. Ae ui i lea, o nisi faifaʻatoʻaga o loʻo faʻaauau pea ona galulue i le atinaʻeina o ituaiga fou fou ma faʻatoʻaga, toe faʻaleleia le aoina i fugalaau matagofie. O nisi oi latou ua mafai ona amata le alofa i fugalaau fugalaau.

Petiolaris

O lenei ituaiga o mea e sili ona alofagia e tagata e faia ata, talu ai o le galulue faatasi o se fiafia. E maua ai se avanoa e faaliliu ai manatu sili ona mataʻutia i le moni. O le Liana e oʻo atu i le maualuga o le 25 mita, faʻalautele le salalau i luga o le palapala poʻo laau faʻamalosi.

O le maualuga o le ituaiga Petiolaris e oʻo i le 25 m

Cordifolia

O lenei ituaiga o hydrangea e faʻafefe. O le maualuga o se laau matua e le sili atu i le 1.5 mita. O se mea iloga o le i le pito i lalo o le laupepa lanu e lanu paʻepaʻe. O inflorescences ei ai se lanu manaia lanu.

Cordifolia e faatatau i ituaiga eseese o petrel hydrangea

Miranda

O le ituaiga e iloagofie e se laupepa lauulu foliga, o ona pito e vali samasama. E oo lava i fafo atu o le vaitau o le fugalaau, o le vao e foliga teuteu ma e mafai ona teuteu ia te ia soo se vaega o le teritori. Faatasi ai ma le fesoasoani o aʻa maualalo, o le hydrangea e alu i luga o puipui ma puipui, ae o sea tapena e matua vaivai lava. E fautuaina le faʻapipiʻiina o se faʻaoga mo le lalagaina faʻapipiʻi.

Faʻalogo lelei! I Miranda, e le gata o fugalaau, ae o laulaau foi e iai uiga lelei

Ave & Avanoa

O le faʻamatalaga o le vailaʻau e fai mai e ese mai i le itu i luga o le paepae paʻepaʻe latalata i le pito o le pepa. E tupu mai i le laulau lanu uma e maua ai se lanu paʻepaʻe, lea e tuʻuina atu ai i totonu o le laʻau nisi uiga teuteu. O le laau e foliga matagofie i luga o le 'upega tafaʻilagi e oʻo lava i le vaitaimi e leai ni fugalaau.

Eseese Ituaiga E Chance, e oʻo lava i fafo atu o le vaitau o le fugalaau, foliga foliga matagofie

Winter Surprise

O le Hydrangea e patino i ituaiga eseese. O le maualuga o se matua matua e le sili atu i le 2 m. Fugalaau o se lanu sinasina-lanu, o laulaau e masani ona lanumeamata, ae faalagolago i tulaga tuputupu ae, latou te maua ai se lanu mumu po o se pele.

Winter Surprise o le a avea ma se teuteuga matagofie o soʻo se nofoaga

Lamea siliva

O lenei ituaiga o loʻo faʻamatalaina i se manogi matagofie, manogi teuteu ma laʻau paʻu ma se lanu paʻepaʻe matagofie. O le maualuga maualuga o se vaomatua matutua e oʻo atu i le 7 mita. Ua lelei ona fausia, ina ia mafai ai ona tuʻuina atu i le vao ni fomu uiga ese. O lenei togafitiga ua tupu foi e avea o se mea e maua ai le eleele. E mafai e ia ona faʻataʻaliʻoliʻo faataamilo ma lagolago. O le fugalaau o se mea sili ona matagofie o le meli.

O le faʻatautaia o le Silver ma le manogi o le moli e tosina ai pi ma o se mea sili ona matagofie o le meli

Suʻeina pe a uma le faʻatau i fanua tatala

O le taimi sili e totō ai hydrangeas o le tautoulu po o le tautotogo, pe a leai se lau o le laau. E mafai ona totōina totō faʻatasi ma se aʻa faʻapipiʻi i soo se taimi, i le noatia ma le fai fuafua i nisi tulaga.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

Serd hydrangea - o se faʻamatalaga o ituaiga sili ona lelei, totoina ma tausia

O le petiole hydrangea e le fiafia i gaioiga, o lona uiga o le nofoaga mo ia e tatau ona filifilia lelei. Na te faʻamafaʻamiloina pa puipui ma ogalaau o laau, e mafai ona aʻe i puipui, ae e le mafai ona ia filifilia se lagolago. E tatau ona taitaia i le itu saʻo, ae leai se mea e tatau ona nonoa. E sili atu le faʻaaogaina o pa laau.

Faʻalogo! E le mafai ona e filifilia se laau laititi e fai ma lagolago (mo se faataitaiga, o le apu, maple, cherry bird, ma isi).

E lelei foliga o Hydrangea i luga o se maa poʻo se piliki puipui, o laupapa laupapa e manaʻomia ai le valiina o taimi e le fetaui mo lona totoina. E le gata i lea, o le laau e faʻaaogaina e teuteu ai tumutumu mauga, ae i lenei tulaga o le a matua faigata lava ona savali i luga, aemaise pe a timu. O le fatu e pei o le teuina o le eleele ma mai le susu e fai ma maseesee, lea e faigata ai ona alu i luga o le tau. Afai na tupu le manatu e tupu se laau e pei o se meaola fetolofi, ona tatau lea ona e manatua o le tulaga lea e le ono fiafia le tupu. O ona uiga matagofie e faʻaitiitia.

Petiole hydrangea e le fiafia i le susulu malamalama ma le susulu o le la

Tulaga sili ona lelei

O le teuteuina o le teuteuga o le totoina ma le tausiga i totonu o le eleele avanoa lea e le faigata tele, ua fesuisuiaʻi toetoe lava o soo se tau. E sili ona lelei le toto i tafatafa o le fale, faapea foi ma le paolo o laau. Mo le totoina o laau toto, vavalalata, eleele suamalie lelei i humus e lelei. Petiole hydrangea e le fiafia i nofoaga matala e tatala i matagi ma tusi.

Faʻalogo! O le togavao Hydrangea e manaʻomia ai le palapala eleʻele.

Ona o le tele o le susulu o le la, o le faʻalavelave laiti e laʻititi, o le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le laau ua telegese lemu. E totoina Hydrangea i le tautotogo, pe a maeʻa le mafanafana o le eleele, ma o le taufaamatau o le po ua mavae.

O le maualuga o le calcium i le eleele e afaina ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le hydrangea

O se mea taua e tatau ona le tatau ona i ai se sili atu o le calcium i le eleele. Mo le faia o lenei mea, ia faʻapalapala ile laulaʻau poʻo lau solofanua. Pe a totoina se laau i totonu o le eleele mamafa, e faaopoopo le oneone o se vaega tele.

Faʻalogo! Aʻo lei totoina le hydrangea i le eleele, e matua faʻasaina le tuʻuina atu o le eleele ma le lime.

Ina ia mafai e le laau toto ona ola ma ola lelei, e fautuaina e mulumulu le eleele faataamilo i ni nila, peʻa poo le faapalaga.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o se togavao e faapenei:

  1. O le totoina o le petiole hydrangea, latou te eli ai se lua ma le maualuga o le 0.4 mita ma le loloto o le 0.5 mita.
  2. I le pito i lalo o le lua, e sasaa ai se alavai, lea e faʻaaogaina e pei o piliki piliki, maʻa mafiafia, faʻalauteleina o le palapala, ma isi.
  3. O se fualaʻau e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i luga o le alavai ma faʻamaʻo aʻa.
  4. Ua faatumu le laau i le eleele ua aveeseina, ao faalolotoina le ua o le ua sili atu nai lo le 3 cm.
  5. Latou te saluina le eleele i sina mea itiiti i le liʻo lata ane ma liligi le 2 pakete vai i ai.
  6. A maeʻa le susu, o le palapala e faʻataʻamilo i le hydrangea e mulimulitaʻi e aloese mai le vevela ma le vevela.

O le mamao i le va o laau lata ane e tatau ona le itiiti ifo i le 1 m.

Tofiga

E tele ni metotia faʻamaonia e mafai ai e oe ona faʻaleleia lelei le petiole hydrangea oe i le fale. E tofu i latou ma ona lelei ma mea le lelei.

Laʻau

White hydrangea - o le a le togalaau o hydrangeas

Hydrangea e toe gaosia lelei ma petioles. Mo lenei mea, o le a tatau ona saunia ni gaioiga 15 cm le umi.

Faʻalogo! O lala ua filifilia mo le faʻalauteleina e tatau ona i ai le taimi e faʻalavelave ai.

E aoga le metotia pe'ā e faʻaaogaina i le amataga o le taumafanafana. E tatau ona e filifilia se fana o loʻo i ai ni atigi 2, ma tipi ese le pito i luga, ona aveese lea o ni laʻau maualalo ifo mai le afifi.

A maeʻa lenei faʻatinoga, e tatau ona togafitia le fatu i se aʻa e faʻaleleia ai ma tuʻu i totonu o se atigipusa ma se faʻafefiloi o oneone ma peʻa. O le koneteina e tatau ona ufiufi i se ata tifaga, faʻalauteleina le taimi ma mataʻituina le eleʻele palapala. E tatau ona aveese faʻatoʻa pe a oʻo ina malosi le fatu.

O le auala pito sili ona faigofie o le faʻaleleia o le hydrangea o aʻafiaga o aʻafiaga

Fatuina o fatu

O le totoina o se laau maloloina ma lelei mai fatu e le o se galuega faigofie. O le a sili ona faigata mo le amataina. E taua tele le fatuina o ia tulaga e faapea o le faagasologa o le germination o le hydrangea e le malolo. Laititi fatu e totoina i totonu o palasitika po o atigipusa laupapa ua tumu i le paluga eleele. E tatau ona susu muamua. A uma ona lūlū, ona ufiufi lea o le fagu i le tioata.

Pusa o loʻo i ai laau e tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma le vevela o + 18-23 ° C. O isi tausiga e aofia ai le fausua masani, tausia o le vevela e manaʻomia ma faʻatonutonuina le malulu o le ea. A maeʻa le 1.5 masina, e aliaʻe pine muamua.

Faʻalogo! Germinal hydrangea o togi e le o iai i le taimi e tasi.

Ia Aperila, pe a aliali mai le cotyledon i luga o fualaau aina, e filifilia fualaau. E mafai ona e tuʻuina atu le taualumaga ia Me, pe a mafanafana ma susulu le auala. E tatau ona e iloa o le totoina o laau i le eleele tatala e faatoa maeʻa lava pe a mavae le 2 tausaga.

Pe a tupu aʻe mai fatu, e totoina laau toto i le eleele mafolafola e leʻi muamua atu nai lo le 2 tausaga

Tausiga

O le tausiga o le petiole hydrangea e le faigata tele, ae o ona lava uiga. Afai e le o amanaʻia, ona le mafai ai lea e le tagata ona faʻatali mo le totoina vave ma teuteuina uiga lelei mai le vao.

Tulaga faʻatau

O le hydrangea e fetolofi i totonu o se meaola vai, o le mea lea, e manaʻomia ai le faʻamalosia masani o le susu. I lalo o laau taʻitasi, 30-50 lita o le vai ua sasaa.

Faʻalogo! E faʻaaogaina le vai mafanafana ma faʻaogaina.

Afai e mafanafana ma vevela le auala, o le togavao e faʻaluaina ile faalua i le vaiaso. I timuga timuga, e tasi i le vaiaso e lava. E tutusa foi le faaaogaina i laau totino, o le lio faataamilo lea sa masani ona mulimulitaia. O le susulu mai lalo ifo o latou e vevela malie, o lea e le tatau ai ona e faʻafefe i latou i taimi uma.

O le petiole ituaiga o hydrangea e manaʻomia ona fafagaina i le tele o taimi i le tausaga. O le taimi muamua e faia ai le faʻataʻitaʻiga i le amataga o le tautotogo, pe a amata ona ala mai le vao ma amata ona tupu. Faʻaaogā le faʻasologa o mea faʻaleleia nei:

  • Uro
  • superphosphate;
  • sulfuric potassium.

O le faʻafefiloi o nei vaega o loʻo faʻasese i totonu o le vai ma faʻafeinuina i se laau. O le isi taimi e fafagaina ai le hydrangea i le taimi o le fausiaina o piʻo. O le taimi lenei e aunoa ma le urea. I le faaiuga o le tau mafanafana, e 15 kilokalama o le moa olo ma le faapalaga ua sasaa i lalo o laau taʻitasi.

Ina ia tuʻuina atu le malosi i pupuu o le vailaʻau, e fautuaina e faʻafeinu i se vaivaiga vaivai o le potassium.

Mo vine laiti

E le gata ina manaʻomia e tamaiti laiti le fausiaina ma le lalaga pito i luga, ae faʻapena foi ona gaosia. A le o lena, o le a foliga mai e le lelei ma teuteu le vao. O le faʻatulagaga ua fuafuaina mo le amataga o le tautotogo. Lafoaʻi mai i le 6 i le 10 o puʻe sili ona malosi, o loʻo totoe mea uma. Ua faapuupuu ia tausaga faale-tausaga ona latou tuu ai lea o le 5 paipa o piʻo. I le tautotogo, ua aveese uma ai mea vaivai.

Sauniga o le taumalulu

O le togalaau liana hydrangea ei ai lona uiga taua e pei o le faateleina o le faigata o le taumalulu, ma e mafai ona taumalulu i luga o le eleele e oo lava i le vevela o le tau o Siberia. E na o vine laiti lava e oʻo i le tolu tausaga e manaʻomia le malutaga, talu ai e mafai ona latou gase pe afai ei ai se mea e le masani ai.

O Hydrangea e mafai ona tupu aʻe e avea o se mea e maua ai le eleele.

<

O tamai lala o loʻo faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete i luga o laupapa ma ufiufi i lālā paʻu, lala paʻu poʻo lala paranesi. O laʻau e leʻi faʻalanuina e talafeagai. O lenei faiga e sili ona taua mo na tagata fai togalaau o loʻo iai nofoaga i le itu i mātū, faʻapea foʻi ma nofoaga faʻatoʻaga.

Vitio