Laʻau

E faʻapefea ona tausia le tino o Peniamina i se ipu i le fale

Ficus Benjamin e tutoatasi i le lalolagi o laau toto. O lenei aganuu matagofie e faʻamamaina lelei ai le ea, e maua ai se siosiomaga matagofie ma lelei i totonu o le fale. O tagata nofomau o Taialani ua latou fausia se laʻau vao i le tulaga o laau paia.

O lenei tulaga faʻalelei e le o se mea faʻafefeteina ma e faigofie ona tupu i totonu o se fale.

Ficus Benjamin - o se laau lalelei e faʻamamaina lelei le ea

O le mea sili lava o le iloa pe faʻapefea ona tausia le fale o Peniamina i se ipu i le fale. E mafai ona e aʻoaʻoina mai lenei mea mai le au fai togalaau faʻatoʻaga e faʻasoa a latou mealilo ma aafiaga i le tuputupu ae ma le tausia o le laau.

Ficus Benjamin o le sui o Ficus. I le natura, o ia o se tagata nofomau i Asia ma Ausetalia. O le laau e pei o le laau e le gata ina fiafia i ai tagata e totogo vine, ae faapea foi i tagata e faia ata. O le laau e talafeagai mo le tuputupu aʻe, o fugalaau fugalaau e toʻalua ma tagata amata. O le tausia o ia e faigofie. Ae peitai, ina ia mafai ona ola maloloina, e tatau ona e usitai i tulafono faigofie. E aofia ai:

  • fetaui lelei;
  • taimi talafeagai ofu pito i luga;
  • sauniuniga agavaa mo le vaitau taumalulu.

Faʻasa

Vai le laau e le sili atu i le tasi i le 4-6 aso. Afai o le eleele i totonu o le ulo e le faʻamago i totonu o le vaiaso, ona mafai lea ona e faʻatali ma le faʻafeinu. E le mafai ona e faʻatumu le faʻailoga. I le tau malulu, e le sili atu i le 1 le taimi e faʻafeinu ai fafo i le 10-14 aso.

Laʻei pito sili

O se meaola e iai se taimi malolo. E pau i le tautoulu ma le taumalulu. O le tautotogo o se taimi e fafagu ai. Ia Aperila, e tatau ona mafaufauina le falu. E faʻatagaina e fafagaina laau e pei o laau e faʻaputuina mea e faʻaaoga ai minerale, i luga o le afifiina ua faailogaina "mo ficus".

Faʻalogo lelei! O le fugalaau e tali lelei i meaola, mo se faʻataʻitaʻiga, lele pefu, moa moa.

O le fafagaina faapenei:

  1. ia Aperila, Me - 1 taimi i le masina;
  2. ia Iuni, Iulai - tasi taimi i le 20-25 aso;
  3. ia Aokuso, Setema, Oketopa - aso uma 14.

Saunia mo le taumalulu

I le maeʻa o le taumalulu ma le taumalulu mo se aganuʻu agavaʻa o se taimi malolo. E ao i lē e ona ona saʻo le saunia o le fagafao mo lenei vaitau. Afai i le mafanafana o le laau e le mafai ona faʻaalia i le la i lalo o avega saʻo, ona oʻo lea i le vaitau malulu e manaʻomia ai e le tele o taimi o le ao. E tuʻuina i luga o le faamalama i saute pe tuu i tafatafa ane. E fautuaina foi e faʻaofiina moli faaopoopo.

I le tau malulu, o le ficus e latalata i le malamalama

O le vevela i le taimi o le malologa e le tatau ona pa'ū i lalo + 15 ... +17 tikeri. O le maualuga o le vevela o le + 19 ... +21 tikeri. O le isi mea taua e le tatau ona faʻagaloina, o le faaitiitia o le taimi e fafaga ai.

Faʻasalaina taualumaga

O le teuteuina e pei o se mea mama ma le faʻamuamua o le a faia ao le i alu ese le laau mai le taimi umi, o lona uiga, ia Mati - o aso muamua o Aperila.

Mo le faʻatinoga o le a e manaʻomia:

  • naifi manoa po o le pulu;
  • lele lele;
  • totigilima
  • ava malosi
  • solo.

Aua le faʻavela i seleulu pulapula. O lenei mea o le a faaleagaina ai le laau. O le vaitusi e tatau ona oʻo lava. O galuega uma lava e vave faia. O le meafaigaluega e togafitia i le ava i le faʻamaʻi.

Croan's pruned i le tautotogo

O le pito o Peniamina ua teuteuina i se auala e faatumauina ai le foliga o le vao. O lapisi Apical ua aveeseina e le sili atu i le 8-11 cm. Vaega e faʻamalo le vai. O loʻo faʻamamāina e ia se solo. O manuʻa na fufuluina i le efuefu.

Taua! E sili atu le galue i totigilima ina ia le faaleagaina ai le paʻu i le sua, lea e mafai ona afaina ai masini.

O se auala vave e maua ai se laau matagofie o le faia saʻo lea o se pale. O lala tetele e vaeluaina i se itu. Faʻasalaga e latalata i le fatuga. O moli laiti ma vine e aveesea mai le tolu. Aveese i latou 3 cm luga aʻe o le fatugaʻo. I totonu o le ogalaau, o se vaega o fatugaʻo e fusiina. O lala e mimilo i totonu o le laau e tatau ona vavae ese.

E faʻafefea ona faʻalauiloaina le tala a Peniamina i le fale? I le tulaga lautele, e mafai ona faʻaleleia se laau i ni auala eseese:

  • lūlū fatu;
  • tolopoina o le faataatiaina;
  • faʻamalo se laupepa;
  • totoina togalaau.
E faʻapefea ona tausia le fale e tupu ai lemoni i totonu o se fagu

O le auala sili e faʻalauteleina ai ua manatu o le vavaeeseina. O isi e le aoga i totonu o se fale. O le galue i le faʻalauteleina e faʻaaogaina ai le vaʻaia e tolu laasaga taua:

  • faʻalauteleina e ala i le tipiina;
  • aʻafia o le au;
  • filifilia o pusa talafeagai.

Laʻau

O le aʻa o le aʻa e ave mai i se tagata soifua maloloina soifua maloloina. E masani lava ona aveʻesea tulu i le tuai o le tautotogo, taumafanafana. I le taimi lea, o le vaomatua e sili ona vaivai ma o loʻo i totonu o le tele o le olaga. Autumn, o le taumalulu e le talafeagai mo le faʻatinoga.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Faʻapipiʻi e ala i le tataina o se fasi laau. 10-16 cm le umi. I luga o se paranesi e tatau ona 6-8 laulaau.
  2. Ua aveeseina mai le pito i luga o le tasi o laau.
  3. E faʻaaogaina se naifi malosi. 'Otiʻititi i se mea itiiti.
  4. O le suavai faʻamalolo e aveeseina i se solo. O le manua e togafitia i le palapala.
  5. O le afa o pepa laulaʻau i luga o le vavaega o loʻo aveeseina.
  6. O le pito i lalo o le lala ua vaeluaina ile 2-3 vaega. I le va o vaʻai latou te tuʻu ai ni nifo, tutusa.
  7. O se lala ua tuu i totonu o se ipu vai. O le gaioio gaioiolosi ua faʻasese i le vai.
  8. O se ipu malamalama ma se lala laau e tuu i luga o le faamalama. E faʻaopopo taimi faʻaopopo le vai.

Faamatalaga faaopoopo. I ni nai vaiaso, o le a faʻaalia i luga o le paranesi uiga tuputupu aʻe. O aʻa e tilotilo i fafo pe a maeʻa le 10-14 aso. A oʻo le aʻa i le umi o le lua senetimita, e mafai ona totoina le aʻa i totonu o le eleele.

Apic ficus stem e fausiaina i le vai

Ina ia taina le fana, e te manaʻomia se mea talafeagai. E mafai ona faʻatau i se faleoloa faapitoa pe saunia faʻapitoa. O le totōina e fai i le palapala, e aofia ai peʻa, oneone, humus.

O se vaʻa tuʻu i le pito i lalo o le ulo. Ua tumu le koneteina i se meaʻai. Ua faia se tamaʻi faʻavauvau e faʻaaogaina ai le tipi. Ua faʻamamaina le palapala. Mo le lelei sili atu, o se fale fou e ufiufi i se ata tifaga.

Mo se tamai togavao, e tatau ona e ave se masini e tele-lapopoa. E sili pe afai e faia mai i mea masani. Aua e te totoina le aʻa i totonu o se ipu tele. O lenei mea e mafua ai le tuputupu ae o le aʻa o le aʻa. Ona o lenei mea, o le a le manuia le atinae faaleaganuu. O le ipu e tatau ona laʻititi tele mo le atinaʻeina lelei o vaega uma o le laau.

O tagata fai togafiti poto ua lapatai mai o le vaega o Peniamina ei ai sona aʻa maaleale. E atiina ae i itu uma e lua ma faʻasolosolo. O le mea lea, o le toe totoina o se fugalaau o se faiga faʻaeteete.

Papatuni uila - pe faʻapefea ona tausia i le fale

Laasaga i lea laasaga taʻitasi:

  1. O se ipu fou ua filifilia. E tatau ona i ai alavai.
  2. 24 itula ao le i toe totoina, o le fagu i totonu o le fagu tuai ua matuai suamalie. O le mea lea ina ia faigofie ai ona maua le laau i fafo mai le ogaumu.
  3. Aʻo le i toe faʻaleleia meaʻai, e sasaa atu alavai i totonu o se fagu fou, ona avea lea o se oneone ma se paluga o le eleele.
  4. Ficus ua ave i fafo mai se koneteina tuai ma se paluga eleele. I le tulaga o le lalolagi ua lūlūina.
  5. O le aʻa o loʻo tuʻuina i totonu o se fagu fou ma fufuluina i se meaʻai.
  6. O le a tupu lelei le Exot pe afai e faʻamaʻaina le laau i le taimi lava e uma ona totoina.

O le taumatau saʻo mo le fusi o Peniamina o se mea lelei. E mafai ona e faʻatauina se paluga ua saunia i totonu o le faleoloa, faʻamaoaigaina ma le tele o elemene. E faatagaina e saunia le palapala ile fale. Mo lenei mea, i le tutusa o aofaiga o loʻo faʻafefiloi:

  • pepa palapala;
  • maualuga peat;
  • humus;
  • se paluga o nila;
  • fanua faʻatoʻaga;
  • suauu.

Ina ia totoina se laau talavou ua faatau i totonu o se faleoloa, o le sui ua saunia e tusa ai ma se fua eseese. Peʻa, vaitafe o le oneone ma le faʻafefiloi eleele eleele. E tatau ona laʻititi le oneone nai lo mea uma e totoe.

Faʻalogo lelei! E tatau i le fesuiaiga i soo se 1-2 tausaga i le tautotogo. Na te filifilia se ipu e sili atu nai lo le mea na i ai. O le isi mafuaaga e le lelei le microflora ile eleele. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua tele lologa, ma o loʻo i ai se malie.

Exot transplantation o se faiga faʻaeteete, ona o aʻa maaleale

<
Ficus Benjamin - Fale tausi
<

Aisea e afaina ai le faapipii o laulaau? Atonu e tele mafuaaga mo lenei mea. Faatasi ai ma isi:

  • Le malamalama le saʻo. O lau o Benjamin e le mafai ona aunoa ma se malamalama, ae o le a faigata foi ia te ia i lalo o ave o le la.
  • Faʻasolo pe masani ona le maua le suavai. Vai le fale i le tasi taimi ile 4-6 aso.
  • Fanua. E tatau ona totoina se laau talavou mai se atigi faʻatau.
  • Faʻailoga ma faʻaitiitia le vevela. I lenei tulaga, o le vavaeeseina o laulaau, ma e mou atu foi ma e mafai foi ona oti.
  • Le lava avanoa avanoa. O le vavalalata i isi faʻataʻitaʻiga e afaina ai le tino. E tatau ona totō laau totō. E faatagaina e tuua le 2-4 laau i totonu o se ulo.
  • Fafaga. O le leai lea o le fesuiaiga.

Maʻi ma meaʻai

Faatasi ai ma isi mea, o tali i le fesili "aisea e lanu ai lau lanu samasama ma pau ai?" o le iai o faʻamaʻi ma le osofaia o meaola faalafua. Faiga Masani:

  • aʻa e pala;
  • paʻu palapala.

E fautuaina e taulimaina faʻamaʻi ma le fesoasoani a fomaʻi.

Atonu e tele mafuaʻaga o le pau o lau

<

Ona o mea sese i le tausiga (vailogging o le palapala, le lava o meaai paleni, moli), o meaʻai e mafai ona osofaia le laau. O malo e sili ona masani ai i luga o ficus:

  • siaki;
  • aphids;
  • fua puipui.

Ina ia faʻaumatia le 'autau o Iniseti, o laʻau e togafitiina i vai paʻu. Ua faatagaina e faaaoga fualaau faasaina Actellik, Actofit, Amiral, ma isi.

Ficus Benjamin ei ai lona uiga: o lana pusa e mafai ona fefaʻasoaaʻi ia i latou lava, fatuina ni mea faʻapitoa. E tatau ona e faia lenei mea mai le soifua maloloina, faʻataʻitaʻiga, e le itiiti ifo i le 15-20 cm le maualuga, e sili atu ile 1 cm Faatasi ai ma ituaiga masani o lalaga, o mea nei:

  • tifaga;
  • puipui;
  • mea manogi;
  • fefe.

O le faigofie lava o le vaaiga mulimuli. Paʻu faʻamalosi faʻatasi ma se puaʻalele mo le malosi o tagata taʻitasi.

Faʻailoga lalaga laulaʻau

<

Fautuaga mo lalaga lalaga i le fale:

  1. E tatau ona e pikiina ni laau se tolu o le maualuga tutusa.
  2. Suia i totonu o le ipu e tasi.
  3. Faʻasolo lau laʻau pito i tua, faʻalialia o ogalaau e ala i le 15-30 cm. E mafai ona e tipi ao le i toe totoina i totonu o se pusa se tasi poʻo le maeʻa foi o le faʻatulagaga.
  4. Aʻo leʻi amataina lalaga, e faʻamaligi le palapala. O lenei mea o le a mafai ai e pana ona avea ma mea sili.
  5. Ma le isi, o le lalaga laasaga lava ia e amata. E maitauina e mafai ona e faia se mamanu ma pe leai foi se moli.

O le tuliloaina o Benjamin i le fale e faigofie. Faatasi ai ma galuega autu o le fausiaina faavaitaimi, subcortex, tapenapenaga mo le taumalulu, teuteuina, ma le gaosia faaletausaga. Afai e te mulimuli i fautuaga uma a le au fai togalaau, ona teuteuina lea o totonu i se fugalaau lalelei matagofie, o ona tootoo e mafai ona puipuia i fesuiaiga eseese i le taimi o le gaosiga.