Laʻau

Orchid vanda: o ituaiga autu ma filifiliga mo le tausia o fale

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, na talitonu ai o Wanda e le mafai ona tupu i le fale. O le mea lautele, o laʻau o le tele o laau totō ma e manaʻomia ai le tele o gaioiga, ae ui i lea, talu ai nei, ua amata ona amataina e le au fai togalaau le fiafia i nei fugalaau. E tele ituaiga eseese ma ituaiga e eseese i foliga, lanu o fugalaau, lapopoa ma uiga o le galue.

O ituaiga autu o ituaiga o orchid o Wanda

Vanda e mafua mai i le tupu tupuga o pipi. E mafua ai lona igoa i Initia, o le na faaigoaina le fugalaau matagofie e le masani ai ma ona aʻa e tautau i lalo. I le taimi nei, e sili atu i le 20,000 ituaiga o aniani o Wanda ua uma ona iloa, e mafai ona ola ae le gata i le vao, ae faapena foi i totonu o le fale.

Orchid Wanda

O vaega iloga o kulupu o lenei vaega o:

  • malosi malosi, lea e mafai ona gauai ai le susu mai laau ma ogalaau, faapea foi mai le ea lata ane;
  • o le aʻa e oʻo i le maualuga o le 1 m pe sili atu;
  • laʻau o loʻo i ai se fulufulu fulufulu foliga, fusi;
  • laʻau solo pe faʻavae;
  • mai le 2 i le 15 fugalaau tetele e faia i luga o laau taʻitasi;
  • fugalaau e valiina i ata eseese, maua se manogi manaia.

Wanda Bowles

O se uiga iloga o lenei ituaiga o fugalaau ei ai le lautele o le 5 cm le lanu moana lanumoana.

Vanda i vivo

I faʻamatalaga o le a latou o atu i le 20 vaega. O aʻa o le laau ua lelei ona atiaʻe. O lau e tele, o le maualuga o le maualuga e oʻo i le 1 m.

Wanda Pratt

O Wanda Pratt o se orchid ma le lanu mumu lalac tele fugalaau e leai se taimi malolo. Ma le tausiga lelei, e fuga mai i le tele o taimi i le tausaga. O le ogaumu e eleelea, e oo i le 1 mita le maualuga.

Wanda Blue

O le vaega o lenei ituaiga e faʻasaina, e oʻo atu i le maualuga o le 1 mita. O laulaau o foliga faʻalelei, e ola i le 2 laina. O aʻa faʻamau e maua ai se lanu uliuli-lanumeamata. O le fuga o le fuga e oʻo atu i le maualuga o le 0.5-1 m, i le pito e fai ai se pulumu ma le 6-12 fugalaau tetele. O latou lapoʻa e tusa ma le 10 cm, o le lanu e lanu-gutu, o veins ua valiina i se paolo pogisa.

O fualaau taitasi e tupu mai ai se mea e le masani ai, sili ona manaia. O lenei vailaʻau e iai sona uiga taua: i le aluga o taimi, o le lanu o fugalaau e suia i se moli.

Blue qui

I le taimi muamua, o faifaatoaga fugalaau na taua o ia o le marine a Wanda.

Wanda Dai

Laʻau tele ma lau laʻau masani mo lenei ituaiga. O le orchid e tusa ma le 3-6 fugalaau fugalaau e tusa ma le 10 cm le umi pe a ma le 10 cm. O le tele o aʻa o lenei ituaiga e faigofie ona tautau i le ea.

Isi ituaiga

I le faʻaopoopoga i luga, o loʻo i ai le tele o ituaiga o vao o Wanda e mafai ona ola lelei i totonu. E aofia ai:

  • Suarez;
  • Faʻatasi;
  • Tele;
  • Wanda Ottony (Ottoni)
  • Vanda Fuchs;
  • Vanda Gordon Dillon;
  • Vanda Kultana;
  • Vanda Roberts Delight;
  • Rothschildiana;
  • Sansai blue;
  • Monster;
  • Reverend Masao Yamada;
  • Trikim et al.

Eseese Wanda Tricolor

E sili ona lauiloa o Sander ma Vanda tricolor (tolu lanu). O le tricolor orchid o le ituaiga Wanda e oʻo atu i le maualuga o le 1.5 m. O lapoa e lapoa, faatulaga i laina e 2 e fesoʻotaʻi ma le aʻa. Fugalaau i le lautele e le sili atu i le 7 cm. I le faʻaogaina, 7-10 fugalaau o se lanu tele, lanu e le masani ai.

O le ituaiga o Sandera e fai ai fugalaau manaia e i ai le lapoa e oo i le 12 cm, o se lanu piniki ma le lanu paʻepaʻe. E lanu mumu ma samasama le laugutu, o le tele e tusa ma le 15 cm.

Wanda Care i le Fale

Lisiisi orchid: o ituaiga autu ma filifiliga mo le tausia o fale

Orchid Wanda o se laau matagofie, e matua manaʻomia lava le tausiga. I le fale, o le tuputupu ae e matua faigata lava, aemaise lava mo tagata amataina togalaau. E sili atu ona faigata le faʻamautinoa o le laau e fuga mai i le tele o taimi i le tausaga.

Popular Wanda Sandera

I le solia o tulaga tuputupu ae ma tausiga le talafeagai, o loʻo ola maʻi, o nisi taimi latou te mate ai.

Lafana ma le susu i totonu o le potu

Mo le manuia o le galueina o Wanda, e tatau ona e faatumauina le malulu o le ea i le potu ia le itiiti ifo i le 25 ° C. E tatau ona tusa le 70-90% ma le faʻamafanafana. I le taimi lava lea e tasi, o le umi o le ao e maua mai a itiiti ifo ma le 12 itula. Mo faʻamalamalamaga, e faʻaogaina ai faʻapitoa faapitoa. E fautuaina auala e lua e faʻasusu ai laau:

  • sasaina o aʻa;
  • faatulaga vai tāʻele mo Wanda pipi.

 Taua! I le taimi lava e tasi, e tatau ona e nofouta o soʻo se auala e faʻafeinu ai e faʻaaogaina naʻo le taeao, o le mea lea, ao leʻi oʻo i le po, o le fugalaau e tele le taimi e toese ai uma le susu. Afai e le tupu lenei mea, ona amata lea ona afaina le laau, taofi i le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina. O le faʻasaga i le taumafanafana e faia i aso uma, i le vaitau malulu - i isi aso uma pe itiiti foi.

Laʻau ma le faʻamaʻi

I le 3 masina uma, e manaʻomia le fafagaina o le kulimi a le tina i le sua o le tipolo e faʻamalosia ai lona puipuiga ma faʻamalosia ai le fauina o fugalaau. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia 1 teaspoon o le sua ua faʻamamaina i le 1 lita o vai.

Ma i totonu o faleoloa latou te maua ai ni ofu faapitoa pito i luga, lea e fautuaina e faʻaaoga faʻa-tasi i le masina. O nisi fugalaau faʻailoa fautuaina le faʻasaina o Wanda i le vai, lea na faʻasusu muamua ai se faʻi faʻi.

O le Wanda Greenhouse e foliga matagofie

<

Streptocarpus (orchid) O Wanda e ese i le mea e le manaʻomia ai le totoina faʻamalosi i le eleele. I le vivo, e tupu aʻe i limbo. Mo le faʻatoʻaga i totonu, e mafai ona e faʻaaogaina se ato faʻatasi ma se lalaga lapoa.

Afai o lenei metotia o le tuputupu aʻe e fenumiai ai le tagata e teu vine, ona mafai lea ona e ave se ipu lautele ma sasaa i totonu se mea e tatau ai mo nila. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faia se tele tele o pu i totonu o le vaa ina ia maua ai aʻa i le vaalele talafeagai.

E le o se taimi umi ua iloa ai le auala fou o le tuputupu ae o Wanda i totonu o se fagu tioata, lea na faaalia e le Dutch. I le faʻaaogaina o lenei manatu, e te manaʻomia se fagu manino ma se voluma tetele, ma se lautele lautele. O le matafaioi taua i lenei mea e faia e ala i le usitaia o tulafono o tausiga.

Orchid Wanda e ola ma ola ae leai se eleele

<

Faatasi ai ma lenei auala le masani ai o le tuputupu ae, ua tuu ifo le togi i le pito i lalo o se fagu vailaau. Mo le faʻafeinu, e sasaa ifo le vai i totonu o le vaa ma faʻatali seʻi oʻo i luga le taʻaloga o le ea i luga, lea e taʻu mai ai le inu o Wanda. O le vai o loʻo totoe o loʻo faʻaleleia lelei.

Suiga

Orchid Wanda, tausiga ma le galueaina i fale masani masani ile fale lea e mafua ai le tele o faafitauli i tagata e totoina vine, e le manaomia ai ni mea e masani ai ma le talafeagai. Afai ei ai se manaʻoga e feaveai i se atigi pusa telē pe sui foi le mea e sui ai, ona tatau loa lea ona faʻafefete muamua le fugalaau ina ia sili atu ona vavae ese fasi paʻu mai aʻa.

Fugalaau o Orchid

Phalaenopsis orchid: o ituaiga autu ma filifiliga mo le tausia o fale
<

E leai se taimi malolo o le toso o Wanda, o le mea lea, ma le tausiga lelei, e fiafia ma fuga i ni taimi i le tausaga. O le taimi vavalalata e amata mai le 1 i le 3 masina. I tulaga o se vaitau puupuu o le ao, e manaomia e laau ona faʻaopoopoina moliga faʻaopoopo e faʻaaoga ai le tele o moli: lanu mumu, lanumoana ma le maualuga.

Fugalaau orchid vanda

<

Na o le toʻatasi lava, latou te le faʻaaogaina, ona e tatau ona faʻaaogaina nei masini faʻamalama i le tuufaatasiga.

Faʻatauga auala

Cymbidium orchid: filifiliga mo le tuputupu ae ma le tausiga i le fale
<

O le galueaiina o le orchid Vanda e aofia ai auala autu e lua, ae ui i lea, i le fale, o tagata faifaatoaga e fiafia e faaaoga le sili atu ona taugofie ma lelei - auala i fafo (po o tamaiti).

Vaevaega

Afai e maua ni aʻa i luga o le vaega pito i luga o le Vanda orchid, ona tipiina lea ma le totoa, totoina i totonu o se atigi apa ma eleele faapitoa mo nei fugalaau ma tuu i totonu o se nofoaga mafanafana (e mafai ona e fausia se fale apuni), aloese mai le susulu o le la. O le galuega e faʻatinoina i se mea e leʻi faʻaaogaina, o le nofoaga e tipi ai le togafitiga faʻamalosi.

E le faʻafefeina se laau talavou, na o le pulumuina e faia seia oʻo ina lelei ona aʻa ma amata ona ola. A maeʻa lena, e mafai ona e tausia o ia i le auala masani.

Itu lauʻau

O se siaki e le masani ai le ituaiga o Wanda ma Cattleya, e tusa lava pe lelei atoatoa, e seasea lava ona avea ni taamilosaga lanu, e taʻua o tamaiti. E tusa lava pe tupu se vavega faapena, ona leai lea o se mea e tatau ona faanatinati e vavae ese le laau talavou mai le tina. O le totogo e tatau ona oʻo i le maualuga o le itiiti ifo i le 5 cm ma fai ai sona lava pine.

Faʻapaʻopiʻoina o le toso a Wanda i tafatafa o itu

<

A maeʻa lenei mea, e mafai ona tipi ese le pepe mai le mea autu, totoina i totonu o se ulo e faʻafefiloi ai le eleele mo le totoina o orchids ma tuʻuina i totonu o se kiona, lea o loʻo tumau ai le malūlū ile 85%.

A maeʻa le 2 vaiaso, e amata lemu le masani o le laau talavou i le tau o le fale. Pe a oʻo i le 20 cm le maualuga, e totoina i totonu o se fagu lapoa. E taua tele le faʻaaogaina uma o fasi meaʻai i le kinamona eleele poʻo le malala.

E matua faigata tele le tuputupu ae o Phalaenopsis Wanda i totonu o potu, o le faagasologa e faʻalavelave ma e manaʻomia le faʻatulagaina ma le faaeteete ma le faaeteete. Ae ui i lea, o taumafaiga a fugalaau fugalaau e mautinoa lava le tauamiotonuina pe a uma lau fugalaau e sili ona e fiafia i ai o le a fiafia e le gata i pulupulu manaia, ae faatumuina foi le potu ma se manogi matagofie. E le gata i lea, e foliga mai e le masani ai ma e ese, o lea e fetaui lelei mo na tagata fugalaau o loʻo le fiafia i tagata masani masani.