Laʻau

O le po o Mataisa - o se fugalaau ma se manogi manaia

O Mattiola, levkoy poʻo le nocturnal violet o se fualaau aina suamalie i le Metitirani. O le igoa o Matiola e lauiloa i le po ona o le latalata i le po o lona manogi e sili atu ona faʻaleleia.

Matiola - ata ma faʻamatalaga

I le seneturi mulimuli, na ola Matthiola (Night Violet / Levkoy) i le tele o togalaau ma paka. I aso nei - o se fugalaau e le o se mea masani. Ae o nisi fugalaau fugalaau latou te mauaina ni tala fiafia e uiga i le laau ma ia fiafia i se fugalaau ese.

Matiola anamua fugalaau Eleni

E faasino atu Mattiola i laau e sili ona vavalalata i le paka taʻavale, e mafai ona avea ma se faʻalapotopotoga taʻitasi po o se taʻutaʻua. E tupu, e pei o se tulafono, faʻatasi ai ma laina tuusao e leai ni laʻau e faʻafefete.

O le maualuga o sipuni i nisi taimi e oʻo i le 80 cm, ae o le tele o taimi e laʻititi ifo. Tuʻu i luga o se fasi laau i le pito atoa poʻo le faʻasolosolo o le pito, faʻasolosolo ma le mamao.

Fugalaau e mafai ona tele lanu eseese:

  • papaʻe
  • lanu piniki
  • lanu viole
  • samasama.

E le faigofie faʻaupuga, e lua tagata e aoina i taliga o sana.

O le vaitau o le fugalaau e pau i le masina o Iuni-Novema - e faʻalagolago i le faʻatupulaia o tulaga ma ituaiga meaola.

A maeʻa ona totoina i totonu o le fualaau aina, ona faia ai lea o pulu fua, i totonu o laʻau vavae ma laulau paʻu.

Taua! O se mea faapitoa o le laau o le manogi, lea e le mafai ona fenumiai ma soo se mea.

E le o ituaiga ituaiga o matthiola e sili ona matagofie, ae o ituaiga vao e matagofie ma teuteu lelei o le togalaau.

E mafai ona e totoina se laau matagofie i lau togalaau, aua e le lelei le fugalaau ma e le faigata ona tausia.

Le tala o le fugalaau Levka

O le fugalaau matagofie, matagofie ma le manogi e sau mai Eleni anamua.

O le igoa Levkoy o lona uiga "papaʻe, susulu." Na amata ona taua le laau o Mattiola mulimuli ane - i le afa muamua o le 18 senituri.

O le igoa "Mattiola" o nono mai le igoa o le lauiloa iloga o Pietro Andrea Gregorio Matioli. Na tatau ia te ia lena faamamaluga i le mea moni e faapea, i le taimi o lona olaga na ia faia ai se auiliiliga auiliili o laau toto, na lomia ai ni tusi.

Na faaigoa ia Mattiola i le igoa o le tagata lauiloa

Mea masani masani

O aso nei, e sili atu i le 50 ituaiga o meaola, e ono ituaiga o meaʻai e pei o le 600, e vaevaeina i:

  • faʻailoga
  • ala
  • maualuga.

E mafai foi ona e vaevaeina ia laau i terry ma faigofie.

Faatasi ai ma ituaiga sili ona lauiloa o Mattiola:

  • Bicorn Mattiola. Taua.
  • Pogisa o le po. Taua.
  • Fragrant Levkoy. Tausaga taʻitasi.

Fiafia! E taua le matauina o le lua pulu pole lea na amata ona alofa i Eleni anamua. Sa teuteu e ia le potu, ipu uaina ma isi mea.

Matiola poʻo Levkoy mea manogi matagofie

Matiola i le malae vaalele - foliga

Po o le po - o le a le mea e taʻua ma pe faape'ī foliga

Le tausiga a Levko e le lelei, ae e tatau lava ona e gauai atu i fautuaga a fugalaau ae e te lei alu i le faleoloa mo fatu o se laau maoae.

  • Malamalama

O le mafuaʻaga lea ua taua ai le po o le laʻau e leai se tasi.

Ae afai e te manaʻo e fiafia i ona fua tele, i totonu o le togalaau, e tatau ona ave se nofoaga i lalo o le la.

  • Faʻasa

Na te talia toleniga lamala. E taua le aua le misia le taimi e inu ai. E tatau ona faʻaleleia le faʻaleleia, sili i le taeao.

O se mea tāua - e fautuaina e suʻe vai i pasi e lua, ma se malologa o le 10 minute.

  • Lafoaia

I le avea ai o se pala, o se fofo e faavae i luga o le apuefu laupapa e talafeagai, lea o le a puipuia ai Matiola mai le osofaia o iniseti. E leai se isi faʻaleleia e manaʻomia.

  • Totogi

E le gafatia le eleele susu - o le aʻa amata vave amata. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina e aua le inu le Levka i le afiafi.

  • Laʻei pito sili

I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le tuputupu ae, latou te le manaʻomia ni ofu faʻapitoa faʻapitoa. Ae e fautuaina e le au fai togalaau le faaopoopoina o le pefu laupapa aʻo leʻi totoina ile eleele. Ole faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamalosi i totonu o le palapala e le sili atu i le 8 taimi i le vaitau, faʻalagolago ile palapala. Fafagaina mai le phosphorus-potassium e aoga tele, ae maise lava ae lei tupu.

Paʻepaʻe papaʻe paʻepaʻe

Vaitaimi

Violet Chic Poppy - o se fugalaau matagofie i le fale

E eseese ituaiga o fugalaau o Matthiola, mo se faataitaiga:

  • O le bicorn Matiola e fuga mai ia Iuni ia Aokuso. I lenei piriota, o faʻalavelave e pei o le fa-laulauina. O petals e lilac poo moli lanumoana i le lanu, maua se manogi malosi.
  • Levka lauulu sinasina ua i ai se mea e faamamaina ai, o le mea lea e mafua ai le lanu piniki, lanumoana, lanu paepae ma le lanu samasama ma corollas. E mafai foʻi ona e faʻafeiloaʻi taʻitasi tausaga ma le lanu violē ma le lanu violē.
  • O fugalaau lanu o le a fuga mai i le amataga o le taumafanafana, e faigofie lanu samasama-lanumoana e tatala pe a goto le la.

Tuputupu ae o Fatu Mati

O le faʻatau mai o tafao po, pe faʻapefea ona totoina i totonu o le togalaau poʻo le togalaau? O lenei mea totino e matua malamalama lelei ma le faigata lea e sili ona lelei mo se tagata e leai se poto masani.

Falemaʻi Humako Inches

Ae e taua le matauina, o faigata uma lava, o le filifilia o laau ma fugalaau faʻalua e faigata. O fai togalaau faʻapitoa e mafai ona iloa lelei i latou i le tulaga o le cotyledon. O lanu o ituaiga masani e tele, lanu lanumeamata. A o fuifui ma fafaga faalua, latou te laiti ma e lanumeamata.

Growing Levka i nofoaga tatala

O le manaia matagofie e le o se mea alofa ma e mafai ona fetuunai i soo se eleele. E sili atu le manuia o le tuputupu ae i totonu o nofoaga lafulemu ma lelei o le nofoaga ma le suavai lelei. Mai le eleele, e fiafia o ia i le loam po o le oneone oneone ma se tali e le faaituau poo le malie.

E le gata i lea, o lenei aganuu e matua faigata tele i le maualuga o le susu. Ina ia ausia atoatoa le fugalaau mai le gataifale e aunoa ma le fausiaina o le a le aoga.

Taua! O Mattiola o se aga malulu, o ona togitogi e faigofie ona faʻafeiloaʻi i fulu malulu. O le mea lea, e mafai ona totoina i le faaiuga o Aperila saʻo i le eleele i se nofoaga tumau.

I le faʻaopoopoga, o lenei aganuʻu e le faʻafeiloaʻi lelei le toe gaosia.

E sili ona lelei le totoina o le matthiola i tafatafa o fualaau maualuga o le tausaga, ma e sili foi ona aoga le tuu i tafatafa o auala poʻo auala. O lenei mea e mafai ai ona e fiafia i le manogi i le afiafi.

Laʻau matagofie matagofie ma se manogi manaia

Totoina o matthiols i totonu o fagu ma totoina i eleele tatala

E tatau ona totoina laau toto a Matthiola e ala i le lūlūina o fatu i totonu o pusa po o atigipusa ma se mea susu susu lea o le a totogo mai ai fatu laau i le lumanaʻi. O le meaʻai e tatau ona aofia ai le oneone ma eleele palapala i le fua faatatau o le 1/3.

O le tausiga lelei o laʻau o le taimi lea o le fausiaina ma le tatalaina o le palapala. Pe a tupu le ulu-lauulu matthiola, e taua tele le faatumauina o le eleele i se tulaga talafeagai lelei, aua e faigofie lava ona afaina i se maʻi matautia faʻaleagaina pei o le vae uliuli.

I le masina e tasi ao leʻi totoina, e tatau ona amata ona faʻamalosi fatu laau. Ina ia faia lenei mea, tuu fugalaau i luga o se fale, faletalimalo po o le avanoa i le ao. Mulimuli ane, na togafitia faʻaleleia le totoina o le Levka e faigofie ona faʻafeiloaʻi ai le toe foi atu ile gutu ile -5 ° C.

O laau totō ua totoina i se nofoaga tumau i le amataga po o le ogatotonu o Me. O aso e sili atu ona faʻatatau e faʻalagolago i tulaga tau o vaega taʻitasi taʻitasi.

Laufanua Faʻamasinoga

Fugalaau o le povi violisa i se manogi manaia pe a uma le goto o le la, e sili atu le totoina o vao vavao, ona e maua ai lea o vaega matagofie o moli-lanu meamata.

E sili atu le fiafia i le manogi, totoina i fugalaau i tafatafa o le fale. Ma a oʻo i le taimi e te taunuu ai i le fale, e mafai ona e lagona le matagofie uma o lenei laau.

Mo se faʻamatalaga! Mo le umi o le puipuia o fugalaau pe a uma ona tipiina, e mafai ona tosoina i fafo saʻo ma aʻa, ona fufulu mama ai lea mai toe o le eleele.

Lisi o Leukemia masani

E ui lava i le faigofie ma le le lelei, o le laau e afaina mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi eseese.

  • Maʻi masani

O le tele lava o taimi, e mafai ona aafia le galo ona o mea malie pe a lūlūina ile malogo ae le o le palapala. A le o lea, o le a teteʻe i le tele o faʻamaʻi.

  • Pests

I se vaitau matutu, e mafai ona mate le laau mai fusi faʻasalalau ma isi iniseti. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e faʻaaogaina le efuefu o fafie i luga o fugalaau. Afai e le fesoasoani, e tatau ona e faʻaaogaina iniseti.

Lauga matagofie matagofie

<
  • Faʻamatalaga ono tutupu

O le tuputupu ae Levka e le o se faafitauli. Ae e tatau ona e iloa ni uiga.

E le o fautuaina le totoina ma se levok lata ane i se kapisi, talu ai o le matthiol e mafai ona pisia i faʻamaʻi eseese.

E saʻo ona fai mai o mea fou uma ua faʻagaloina anamua. Ua faʻamaonia lelei e Mattiola lenei faʻaaliga iloga. O se laau manaia ma se foliga faigofie, e le mafaamatalaina ma tulagaese i lana meaalofa-e momoli ai se manogi matagofie. O le laau e foliga matagofie i luga o se fugalaau, togalaau togalaau poʻo totonu o faʻalapotopotoga faʻavae. O ituaiga eseese e maua mo le tagata e fiafia i fugalaau. E le gata o manogi, ae e fiafia foi i mata ma o latou laʻau vave, i le taimi lava e toulu ai le la ile eleele.