Ituaiga o Strawberry

Tulafono o le totōina ma le tausiga o strawberries eseese "Tausaga"

Strawberry o se tasi o vine e sili ona fiafia i ai le tele o fai togalaau, o se tagata e masani ona nofo i le poloka o mea totino. Faatasi ai ma le tele o ituaiga eseese, e tatau ona taulai faapitoa ile strawberries "Festival", O se faʻamatalaga puʻupuʻu o lenei ituaiga e mafai ona faʻatulagaina e aoga, taumalulu-malosi, ogatotonu o vaitau ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

O vao vao e lapopoʻa, mamana, afa-felafolafoaʻi, ma le tele o laumei lanu-lanumeamata. O le laau e fai ni paʻu mūmū mūmū ma lanu lanumeamata lanumeamata. Bisexual fugalaau samoplodnye, fai ai ni mea laiti e tutupu aʻe i luga aʻe o le lau o le vao. O fua ova o mea manogi ma e manaia, e ono i ai sina foliga laititi. O le paʻu ma le pulupulu o le Strawberry Festival o le mumu lanumumu ma se vaega itiiti o fatu. O pi o le uluai seleselega e lapoa, e tusa ma le 40 kalama, mulimuli ane - e tusa ma le 20 g. O le tofo o lenei ituaiga e suamalie ma e manaia. Strawberry "Festivalnaya" o loʻo faamatalaina i le gaosia o le maualuga e oo atu i le 500 g o vine mai le tasi togavao, lea, faatasi ai ma isi uiga lelei, e sili ona lauiloa i togalaau ma le tele o faleoloa o le taumafanafana.

E te iloa? O faʻamalama kulupu o le a fesoasoani e faʻamalamalamaina ai uila.

Le taimi sili ona lelei e totō ai vine

O le taimi aupito sili ona lelei mo le totoina o fualaʻau i luga o moega o le amataga o le tautotogo, i le taimi lava e tumau ai le tau ma mafanafana. Ina ia faia lenei mea, ia fautuaina e eli i luga o laau i le tautoulu ma tuu i totonu o se nofoaga malulu mo le taumalulu. Afai mo soʻo se mafuaʻaga e le mafai ona totoina le tautotogo, e mafai ona e totoina vine vine ia Setema. A o totoina fatu i le amataga o le tautoulu, o avanoa lelei o aʻafiaga o laulau ma o latou gafatia e avatu ai fua muamua i le isi taumafanafana e sili.

Galuega sauniuni aʻo lei tulaʻi

Strawberry "Tausamiga" o le a tupu lelei ma tuʻuina atu se seleselega lelei i luga o oneone poʻo eleele eleelea ma se gaioiga vaivai. E fautuaina e filifili se nofoaga mo le totōina o strawberries lea e susulu, e puipuia mai le matagi ma e aunoa ma le latalata ane o le vai i le eleele; o latou tulaga e tatau ona itiiti ifo i le 80 cm. A o leʻi totoina fatu laau totō e tatau ona saunia se fasi fanua: eli le eleele i le pau i le loloto o le 25 cm, filifili ma le faaeteete le rhizomes o vao ma faapipii le palapala ile paluga kulimi i le fua faatatau o le 5-6 kilokalama o le manurele po o le peat, 50 g o le superphosphate, 20 g o le suauʻu totasi i le 1 mita o le toto toto. A maeʻa lenei sauniuniga, o le eleele o le a lava meaʻai mo le alualu i luma manuia ma le fuaina.

E taua! O le nofoaga sili mo le totoina o strawberries o le nofoaga lea na ola ai muamua legumes, kāloti, beets, dill poo le pasili.

Totoina o togalaau vao

O fatu laau totō e totōina i le susu susu pe a uma timuga. i le taimi o le vevela, e tatau ai ona maua se timuga muamua. I le palapala ua saunia muamua, e le o le loloto o le totoina o pu e faia e tusa ai ma se mamanu e tusa ma le 30 × 30 cm. A o leʻi totoina, lulu le aʻa o le fatu ma fuga lau, ma tuu ai ni laʻau malolosi se 3-4, lea o le a faatelevaveina ai le ola o le vao. E tuʻuina le fatu i totonu o le vaieli i se auala e faʻapipiʻi ai aʻa, ma o le aʻa o loʻo aʻafia i le palapala, ma o le totō toto e faʻapipiʻi lelei ile eleele, faʻaleleia ma faʻafeinu lelei. Afai ei ai se mea e ono faʻafuaseʻi ona galo ai, e talafeagai le ufiufi o moega i vao laiti ma se ata tifaga.

E taua! I luga o le tasi nofoaga faʻasalalau o loʻo totoina mo le sili atu ma le fa tausaga, mulimuli ane e mafai ona toe totoina le fatuina pe a uma le lua tausaga - o le a mautinoa ai le toe faʻafoʻiina o paleni paleni i le palapala.

Tekinolosi taufaatoaga o le totoina o strawberries "Tausiga"

O se itu taua o le agrotechnology pepe vao i le tausaga muamua o le olaga e tatau ona aveʻesea fuga ma fugalaau, lea o le a mafai ai e le vine ona fausia se aʻa malosi. O le togafiti Strawberry e faigofie lava ona tupu mo le toʻatele o faifaatoaga, o lea matou te faʻalauiloaina oe i mataupu faavae o le tausiga.

Tetee togafitiga e faasaga i iniseti ma faʻamaʻi

Ina ia aloese mai osofaiga a iniseti ma faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafai ona puipuia o latou foliga vaaia. Mo lenei, o le amataga o le tautotogo e tatau ona aveese mai le moega o fualaau o le vine ma le mulch mulm ma isi meaola, lea e mafai ai ona faʻaalu le taumalulu i le taumalulu, faʻamalo le palapala ile laʻau i le loloto pe tusa o le 7 cm ma fafasi le vaipanoa i le bordeaux poʻo le suauu sulfate solution.

E amata le amataga o le masina o Setema i le togafitiga o togavao ma le palapala o loo siomia ai i latou i se vaifofo: 5 lita o le vai mafanafana, 2 sipuni tele o le suauu manogi ma 1 sipunamu o le fasimoli vai, o le ash ash and the vinegar. I le maeʻa ai o le 10-14 aso na togafitia ai le togalaau ma le paluga Bordeaux.

Faʻasusu ma fufuluina le palapala

Faʻasalaga strawberries amata ia Aperila, i le fua faatatau o le 11-12 lita o le vai mafanafana i sikuea mita o le faʻatoʻaga vine. O fualaau e suavai pe a maeʻa le 10-13 aso i vaitau malulu; i le taimi o le vevela, o le taimi ole fafaga e faateleina i le 2-3 aso. Fofo lelei i le taeao, e le manaomia mo le vai e ulu atu ai i le fua o le fugalaau ma i le taimi e fua ai. Aʻo lei oʻo mai fugalaau, e mafai ona e faʻaogaina le metotia o le fugaina, ma pe a maeʻa - faʻamago poʻo aʻago. Mai le amataga o Aukuso ia Oketopa, i le tautoulu matutu, e fautuaina e faʻafefe le moega i le seleselega i nisi taimi i le 7-10 aso.

O va i le va o vao ma le vavae e tatau ona tatala pe a maeʻa le eleele, ina ia aloese mai le faʻavaeina o se mea manogi. O le veleina o loʻo faia i uluai faailoga o foliga mai o vao. E fautuaina le tatalaina ma le veleina o le palapala ile moega i le suamalie i se aofaiga o le itiiti ifo ma le fitu taimi e faia i le vaitau o le tuputupu ae, o le a mafai ai ona maua aʻa o le togavao e manava ai ma puipuia vao mai le aliali mai.

E te iloa? E talitonuina e sili atu le fiafia o strawberries i tagata fiafia ma le fiafia, ma i latou e le fiafia i ai, e le fiafia ma mafaufau loloto.

Faʻatauga

O togalaau vao e aofia ai masani fai faʻatau. A uma ona faʻafeusuaʻi le kiona, o le vaega faʻatasi ai ma le seleselega o loʻo faʻapipiʻiina i fugalaau faʻamalosi faʻapitoa - 3-5 lita mo fualaau taʻumatua matutua taʻitasi. I le taimi o le fugalaau, e faʻaaogaina ai fugalaʻau faʻasaina i ni nai taimi - o loʻo faʻamaluluina ai le suavai i le vai i se fua faatatau o le 1:20 ma faʻamaʻaina i le 3-4 lita o lenei fofo o faʻatoʻaga taʻitasi. I le faaiuga o le tau mafanafana, o fugalaau e fai ai fugalaau o le seleselega e sosoo ai, ma e tatau ona fafagaina i se vaifofo o superphosphate - 50 g i le pakete vai. A o lei fafaga le strawberries "Tausamiga" ua fautuaina e suavai laau i le vai mafanafana i aʻa, e aunoa ma le susu i vaega eleele o le laau.

Faʻamasinoga i le va o laina

Laʻau i le va o vine i le va o laina ma vaovao, lau o le uʻamea po o le peat puipuia le eleele mai le vave faʻaleleia o le susu ma le faʻaputuina o se paʻu mago, faapea foi ma le faʻaitiitia o le tupu o vao i le eria.

O le fualaau o le vine "Festivalnaya" e tatau ona avea ma se tasi o laau e sili ona fiafia i ai le aufaatoaga, o ia lea latou te vaetofia se nofoaga lelei i luga oa latou togalaau. E le gata i lea, o le ituaiga o tausiga e le o se mea e mataʻutia, e mafai ona tatalia taimi vevela vevela, o le maualuga o le hardiness taumalulu o le strawberries e maualuga, e le manaʻomia ai se fale mo le taumalulu. Strawberry "Festival" o le a tali atu ma le agaalofa i le tausiga a se fai togalaau ma se seleselega, lea e tupu ia Iuni. I le totōina o nai vine i luga o le fanua, mo le tele o tausaga e mafai ona e 'ai i fualaau suamalie ma manogi.