Laʻau

Vatochnik: mea uma e uiga i le tausiga o le laau

O laʻau matagofie o laʻau o le aiga o Kutrov e taʻalo malie le igoa o le vavave poʻo le asclepias. O le atunuʻu o konetineta o Amerika i Matu ma Amerika i Saute, o iina e sili atu i le 200 ituaiga o meaola ua salalau i le salafa o le lalolagi. E masani ona faʻaaogaina le tele o kulupu ma kulupu eseese i togalaau teuteu.

O le amataga ma le faʻamatalaga o le vaʻa

I totonu o Europa, na faʻapipiʻiina ofuvae i le seneturi lona 18 e pei o se aganuʻu faʻapitoa, o latou laʻau ma laʻau na faʻaaogaina mo mea taalo ma meafale, mulimuli ane na avea ma mea faʻapitoa mo le faia o ata tifaga, maea ma le tele o mea e faʻaolaina ai ola. Ina ua aliali mai le paʻu i le amataga o le 19 seneturi, na totoina le laau mo na o fuafuaga mo fuafuaga tau fanua.

Asclepsias o le a ola i le mita e fuafua i le eseesega. O aʻa ua salalau mamao atu i lalo o le fogaeleele, o laumei e mafiafia i laulaau lapopoa o ovoid, foliga lautele pe foliga mai. E fuga mai i le taumafanafana po o le tautoulu ma se faamalu o lanu mumu po o le paʻu.

O le fua o le vao e tumu i fatu suamalie, ona o ia igoa na maua ai le igoa o le pusa. E naʻo tagata o loʻo nofo i le itu i saute e mafai ona latou vaʻavaʻai i se fomaʻi atoatoa;

Oona o le mea oona, aemaise pe a paʻu faatasi ma le susulu o le la. E mafua ai le ita tele ma le mumu i luga o le paʻu. E faʻaaogaina e avea o se fofo faʻaleaganuʻu i feteʻenaʻiga.

O le vao o le meli, i le taimi o le palotaina, ua siomia e le gata i pi, ae o nisi foi o pepe sili ona matagofie-o tupu.

Ituaiga ma togi o se ofutino uʻamea

O ituaiga masani e fa e masani ai. O nei mea, e 3 o loʻo faʻatupulaia ma e tasi le tausaga.

Ituaiga, faʻamatalaga, taimi vavalaʻau

FugalaauEseesega

Maualuga, m

Incarnate (meat-red).

O pepa laulaʻau o loʻo i luga o le fale, e faʻafeagai ma le isi, faʻaloloa.

Iulai-Aukuso.

Lanu mumu lanu mumu po o piniki piniki o faamalu.Ice Abeli ​​- maualuga e oo i le mita, fugalaau paʻepaʻe.1,2

Tuʻu pipisi poʻo le faʻafefe.

Lanu lanumeamata lanumeamata, laufanua lanu meamata.

Tauama taumalulu.

Mai le ogatotonu o le taumafanafana i le malulu.

Lanu samasama.Gay Butterfly - fuga i lanu samasama, mumu, moli.0,7
Magaraja - fugalaau lanumoli.0,5

Suria

Luga saʻo saʻo ma lautele lau lautele.

Iulai

Paʻu lanu enaena paʻekeke ma le malosi o le vanilla-sukalati.-1,5
Kurassavsky.

Tausaga taʻitasi. Laʻau faʻamalo i totonu o se fua lanu meamata.

Laʻau mumu po o le moli e sili ona manaia i fofo.

O le pollen e mafua ai le ita.

-1

Faʻamauina o se ofutino uʻamea i luga o le eleele

E mafai ona faʻalauteleina le asclepsia i fualaau ma fualaau aina, e fuafua i mea e fiafia i ai le tagata fai togalaau. A faʻapena tapenaga, o le totoina o loʻo faia ia Mati-Aperila. Mo le avanoa e tatala ai - i le taimi lava e uma ai le kiona, i totonu o se vaega faʻamalamalamaina ma le eleele lelei, e sili atu le manava elemene.

O le tipiina o se moega fugalaau ma le filifilia o vao, o le eleele ua matala ma lafoaʻi. Latou te faia fagalaʻu ma le loloto o le 3 cm, fatu fatu, faʻamamaina lelei le laufanua i le maeʻa ai. Mo le faʻaleleia o aʻafiaga, ia ufiufi le vaega i se ata.

Talu ai ona o le tuputupu aʻe malosi o le aʻa, ua fautuaina ai e le fai togalaau le faʻaaogaina o tagata faʻamapulaʻa poʻo le totoina o salu i totonu o fagu ma se alavai lelei. E tupu le ola lelei i le tasi nofoaga e oo i le 15 tausaga. O le mea muamua na totoina pe a uma le lūlūina e mafai ona faʻamoemoe e leai muamua nai lo le 3 tausaga mulimuli ane.

Na fautuaina e Mr. Dachnik: tausia le tane faaipoipo i le togalaau

O le vao e le lelei, o le totoina ma le tausiga o le a le faigata mo se faifaatoaga amata. Ina ia mafai e le laau ona lagona le lelei, e manaʻomia le faʻasusu masani, faʻamalolo taimi ma le palapala. E mafai ona faia togafitiga o pest pe a manaʻomia.

Ina ia faaumiumi le vaitau o le vavave, o le a le mafai ona fesoasoani le aveeseina o mea vaivai. E faia lenei mea pe afai e te le fuafua e aoina mai meaʻai fatu. E tatau ona manatua e le mafai ona faʻatali le fua i le itu i matu o le climatic, e tatau ona faʻatau mai fatu i faleoloa faapitoa.

Asclepsias faʻamalosia e tatau ona naʻo le taimi o le atinaʻe, mulimuli ane, pe a faʻasalalauina lelei le aʻa, e mafai ona maua e le laau le susu. Ae ui lava i lea, i taimi o timuga, e tatau ai ona faʻafeinu, sili atu i le timu poʻo le vai tu, faʻamafanafanaina i le la. Faʻaleleia le tuʻuina atu i itula o afiafi.

O le totoina o se salu i totonu o le eleele lafulemu e le manaʻomia ai le faʻamaʻi. Mo eleele leaga, e fautuaina e faʻasua le palapala i le taimi lava lea aʻo leʻi totoina, faaopoopo le masima sulfate, ura, fafie ma le faapalaga. O nisi latou te faia ni laʻei pito i luga i luga tonu lava pe a maeʻa ona totogo mai ma faʻalavelave faʻapitoa.

O loʻo faʻamaonia e le vao ia le totoina lelei. E mafai ona faateleina e ala i le vaevaeina o le rhizome. O auala o lenei ituaiga e sili ona lelei i le amataga o le tautotogo pe a maeʻa foi ona tupu. E faigofie ona maua aʻa ma fuga mo le 2 tausaga talu ai.

Pests ma faʻamaʻi

O le laau toto e iloga i le puipuiga lelei, e puipuia i faʻamaʻi. O lagona le lelei ma le le mautonu e mafua mai i meaola faalafua.

Le faafitauli

Faaleaogaina

Whitefly, o se iniseti e foliga mai o se moa, e fafaga i luga o le laʻau o le laau.O loʻo togafitia i latou e Actellik, Fufanon, Rovikurt (saunia se vaifofo fofo mo le susunuina).
O se apogaleveleve mite, o se iniseti laitiiti o le aiga arachnid, e fafaga i luga o le sua. I le faʻaalia o le upega taʻavale pito i luga o lālā, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o laulaʻau ma le paʻu o lala, ua faʻataʻitaʻiina togafitiga.O togavao e togafitia i le acaricides, mo se faʻataʻitaʻiga, Aktellik, Aktara.

I taimi faapitoa vevela, e fautuaina e sulu i le vai mafanafana i itula o le afiafi e taofia ai le faʻamagoina o laʻau ma iniseti. O le vevela lea e mafua ai le osofaʻiga o meaola faalafua, aemaise lava miti vavave.