Faatoaga faatoaga

Toa teuteu ma se mea malie - Chickens Creeper poʻo Korotkonozhki

O anufe, poʻo moa vavae vaevaega, ua leva ona lauiloa i le tele o tagata manulele manu. E maua i latou i soo se mea - i Europa ma Amerika. E masani lava, o lenei ituaiga e aofia ai na o tagata faʻatau-aoina e avea o se manulele teuteu, o le mea lea o le au faifaatoaga Rusia e le o auai i le tele o lona fausiaina.

O le vae vaevae Kriperov o loʻo faʻamatalaina e le sui iloga o le Cp. O lenei fulafula e lelei ona faʻaalia i le phenotype o moa, o lona uiga e puupuu la latou vae. O le mea e leaga ai, e le mafai e faifaatoaga i aso nei ona fai mai pe faapefea ona maua lenei ituaiga.

E manatu o le fesuiaiga na tupu i se avanoa i le taimi o le sopoia o ituaiga eseese o moa. O le mea faʻapitoa, e mafai ona faʻaalia nei i totonu o soʻo se manu felelei.

Faamatalaga lautele

O le vavave o le vao e sili atu ona puupuu nai lo le susulu, o le mea lea na felelei ai manulele. O nisi taimi o lenei ituaiga o moa e mafai ona maua ai le lagona o le felelei ma le felelei o manulele, lea na ia maua ai le igoa lona lua o ni oisa-o taofiofi po o ni tagata osooso.

Talu ai ona o vae pupuu tele, o lenei ituaiga o moa e matua ese lava. O se mea e manatua ai le faʻafefe i luga o le eleele, ae le o se toe faʻaleleiaina o vae, e pei o isi manulele. Ona o lenei, o le savaliga a Korotkonozhek e masani ona taʻua o se pine. E masani lava ona valaʻaulia le savali a le manulele i Holani ma Siamani.

O le kriper's sosolo o loʻo faʻamatalaina i se tulaga taamilo. O loʻo i ai se foliga lautele, lea e mafai ai e le manulele ona faateleina le mata. I luga o le tino o lenei tamaʻi laititi e tuʻuina le uumi o le ua i se ulu laʻitiiti. I luga o le ulu o mata faaalia o le mumu mumu po o le moli.

O lauulu e sinasina ma fuamoa. O le pito i luga o se moa e saʻo, o le numera o nifo e mafai ona eseese mai i le 4 i le 6. O tautaliga i le mūmū e lapotopoto, e foliga tutusa. O le gutu o se lanu uliuli e faʻaalia i nai laʻititi laʻitiiti, e fai si laʻititi i le pito.

O le vao moa Cochins e matua faauo ma mafai ona avea i latou ma ni meaola moni.

Afai e te fiafia i le gafa o Kotlyarevskaya o moa, ona tatau lea ona e alu iinei: //selo.guru/ptitsa/kury/porody/myaso-yaichnye/kotlyarevskaya.html.

Chest i Korotkonozhek ua tumu. Ona o lona lapopoa tele, e lelei tele i moa uma ma moa. Ae ui i lea, o moa e sili atu le malosi ma le manava manava. Ae o le tagata malosi, o lo latou manava e sili atu ona laugatasi.

O le siʻusiʻu o le tagata solitulafono e maualuga le maualuga, e matua vevela lava. O fulufulu i luga o lenei vaega o le tino e umi lava, o le faʻamaʻaloga e siʻitia faʻapipii, vali paʻu po o le uliuli uliuli. I moa, o le siʻu e sili atu ona lelei, ae ua totoina foi i luga. O apaau o lenei ituaiga o lanu e fetaui lelei ma le tino, ae ona o le lush luma, latou te tutu lelei i lona tulaga.

Hips Korotkonozhek e toetoe lava a le vaaia, metatarsus puupuu, aʻo tamatamailima na vaʻaia. I le avea ai o se tulafono, o fua e maua ai se lanu enaena vaivai. O le ituaiga e iai le laumei susulu. O elemene ma roosters e lanu enaena-enaena, e pei foi o apaau lanu uli ma se siʻu ma sina lanu lanu meamata.

Faʻapitoa

E iai ni foliga vaaia e le masani ai. Ona o lo latou puupuu-vae, e le mafai ona latou gaoioi masani, o lea la e malie a latou savaliga.

Ole tele o manulele manu latou te maua le Keluʻu mo lenei mafuaʻaga. Ae ui i lea, o ia manulele e le fiafia i tagata e fiafia i ai.

Ae paga lea poapu vaevaega e matua faigata lava ona fausiaina. Ona o le natura o uiga o le fausiaina o le ituaiga ua matua faaitiitia. Toeitiiti lava o fuamoa uma e faʻamaʻaina, ae i nai aso muamua o le faʻamaʻi, 25% o pepe uma e oti.

O le pipii atoa, e na o le 25% o moa ma vae masani ma 50% o tamaiti laiti-vae e masani lava ona maua mai. Ona o se suiga e le masani ai, o nisi o moa e le mafai ona ola i le avea ma tagata matutua, lea e sili atu ona faafaigata ai le fanauina.

E ui i faafitauli i le ola o pepe ma moa. O le a latou mataʻituina uma moa ola pea seia oʻo ina matutua.

Initaneti ma faʻatoʻaga

O le puupuu o le vaevaega o lenei ituaiga o moa e le faatagaina ai le teu i totonu o fale moa ma isi moa. O le mea moni e faʻapea, o vae pupuu e taofia ai le osooso masani i luga o le taʻavale, o le mea lea o le a taofiofia ai le Keluʻu i luga o le fata.

Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona faʻafetaʻi mea e faʻalelei ai moa. E le tatau ona maualuga tele, ae afai ua sauni le fale, e mafai ona e faia le faasitepu, o le a feʻaʻei ai manulele i luga o latou lava ala.

O nisi o faifaatoaga e fautuaina le tausia o Faʻamatalaga i totonu o tamai vaʻa poʻo avia. Latou te manaʻomia le faʻavasegaina o ni tagata fafaga lelei ma tagata inu. I lo latou maualuga e le tatau ona sili atu nai lo le maualuga o susu susu. A le o lena, o le a latou maua le le toʻa i le fafagaina.

Faʻapipiʻi foi i le tuʻuina i le aviary mo moa laiti-legged. Aua neʻi faʻaopopoina tele vaomago ma peʻa mamago.

E tatau ona felelei solo manu i la latou avia pe maua se laufanua lelei mo le savali. I le tagi a tagata tagi i totonu o le fanua, e tatau ona vavae lelei le mutia. E fautuaina foi e aveese uma maʻa tetele ma isi faʻafitauli.

E tatau ona maua e nei manulele se paleni faapaleniina i aso uma o le a fesoasoani ia i latou e faatumauina le paleni masani o vitamini uma ma elemene o elemene i le tausaga atoa. I le taumalulu, e mafai ona tuʻuina atu i ai ni moa faʻanoanoa ma isi mea faaopoopo o le minerale ma vailaʻau ina ia mafai ai e le tino ona taui mo le leai o se meaʻai lanu meamata.

Uiga

O le mamafa o le mamafa o le taʻavale e mafai ona ese mai le 2.5 i le 3 kilokalama, ma moa mai le 2 i le 2.5. I le taimi lava e tasi, e mafai ona gaosia e le hens short-legged e tusa ma le 150 fuamoa i le tausaga muamua o la latou gaosiga.

O fuamoa i lenei ituaiga o loʻo i ai se paolo malulu malamalama, ma o le mamafa o fuamoa e mafai ona oʻo i le 50-55g. Mo le faʻavevesi, e tatau ona e filifilia fuamoa o loʻo i ai le tele o le 50 g.

Analogs

I le faatoʻaga faʻatoʻaga faʻatoʻaga nei, e faigata tele ona maua se faʻatoʻaga o se mea e tutusa ma le Caila. Ae ui i lea, o ni pupuʻu puupuu e maua i le aano manu a Cornish. O loʻo i ai se tino tino, e mafua ai ona faʻapuupuu le vae. O nei moa ua faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i totonu o faatoaga o meaola faʻanatura ona o lo latou televave o le tuputupu aʻe ma le faʻalauiloa.

I le avea ai o se fatu teuteu, e mafai ona e faʻaaogaina le hens Shabo. Na fafagaina i Iapani e teuteu le maota o le malo. O Shabo e i ai se fulufulu fulafula masani, o se siʻusiʻu tele ma ni vae laiti.

Faaiuga

Kiliata, po o pupuʻu-puupuu, ei ai ni vae laiti. Ona o le fausaga o le skeleton, o nei manufelelei o loʻo i ai se mea malie malie, lea e toatele tagata e fiafia i moa masani. O le mea e leaga ai, e faigata ona maua e Kriperov le fausiaina ona o le le lelei o le ola i le pepe.