Fua o le gaosiga

Paga le mafaatusalia Dracaena Faafefiloi o se teuteuga mo lou fale

Na faʻafeiloaʻi Dracaena i matou mai Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute. E maua foi i totonu o vaomatua o Asia i Saute ma Aferika. O le tele lava i totonu o vailaʻau ma vailaʻau. I le fale, o le fugalaau e masani ona taʻua o le "laau o le fiafia."

I le natura dracaena ausia le lua mitaae, o le mea e lelei ai, o mea i totonu o le fale e laʻititi tele. O lenei mea e mafai ai ona tatou tupuina lenei laau matagofie i ni tulaga mafolafola e aunoa ma ni faafitauli.

Faamatalaga faʻatau

O se laau e tuufaatasia ai uiga eseese o ona ituaiga, ua faailogaina "fefiloi."

O loʻo i ai le kalanhoemiks, mixes o hibiscus, faʻatoʻaga cacti ma isi ituaiga. E le o se faʻasesega Dracaena. Ina ia mafai ona maua se fugalaau ona o le faʻatoʻa totoina.

O faailoga mai fafo e mafai ona eseese tele i sui o le tuufaatasiga o se fuainumera. O laupepa e mafai uma ona lautele ma vaapiapi ma maua ni tafaoga umi. E ese foi le lanu mai le samasama i le mumu-lanu enaena.

Tausiga ile

E mafai ona valaʻau faʻafeferenisi otaota le lelei. Tulaga faapitoa mo le tuputupu aʻe i totonu o le falemaʻi e le manaʻomia.

Tausaga faʻaleleia pe a uma ona faʻatau

Aua nei toe totoina le laau na maua i totonu o se fagu fou i le aso o le faatau. Tuu atu ia te ia le avanoa e fetuunai ai i tulaga fou. I le avea ai o se tulafono, e alu pe a ma le vaiaso. A o faagasolo lea vaitaimi, o le fafagaina o meaʻai e matua faasaina. E tele taimi e totōina ai le faleoloa i totonu o le eleele, pe a uma ona faʻaaogaina le laau e tatau ona totoina.

Malamalama

O le faʻapouliuli malosi e mafai ona aafia ai le tuputupu ae o se laau toto sili atu le talafeagai o le lafoaia o le malamalama po o le paolo pupula. E tatau ona tapunia faʻasalalauina dracaena tuusaʻo. O le pogisa o lau, o le malosi o le laau o le ai ai i le paolo.

Lulu

Mo le vaitau o le taumafanafana e sili atu pe afai o le ea vevela mai le 20 i le 25 tikeri. O le faateleina o le faateleina e mafai ona oʻo atu i le pau o le lau. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona faʻaleleia pea le palapala ma faʻaleleia lau.

I le va o Oketopa ma Mati, e fautuaina le siitia o le laau i se potu malulu ma le vevela pe a ma le 18 tikeri. O le laʻititi ifo i lalo ifo o le 12 tikeri e leaga mo le faʻafefeina o dracaena.

Faʻamamaga o le ea

Maualuga maualuga - O le tulaga sili ona lelei mo le tupuina o dracaeni mix. Afai e vevela le ea i totonu, e faaopoopo i le faʻaleleia masani, e tatau ona e faʻapipiʻi se fagu vai i tafatafa o le ulo.

Faʻasa

O le vailaʻau o Dracaena o se fale e susulu ai le susu manaʻomia le faʻaleleia masani ma le fausiaina. O le palapala e tatau ona tumau sina susu.

O le tuufaatasiga o le tele o le suavai i le maualalo o le vevela e mafai ona taitai atu ai i le pala o aʻa ma le au.

I le taumafanafana e tatau ona e fafaga faalua pe faalua i le aso, ma i le taumalulu pei ona malepe le palapala, ae le silia ma le tasi i le lua vaiaso.

I le malulu o le tau e sili atu le tuʻu ese o se fagu ma se fugalaau mai faʻamalama. O foliga vaaia o lanu enaena i laulaʻau ua iloa ai e le lava le suāsusu.

O nisi taimi e mafai e le laau ona faatulaga se vai mafanafana. O lenei mea o le a fufuluese ai le pefu tele e taofia ai lau mai le manava.

Fuga

O nisi o ituaiga vailaʻau dracaena e mafai ona lafo ese ai fugalaau. O le e seasea ona tupu, aua e oʻo lava i tulaga masani o fugalaau e foliga mai e leai se taimi.

Inflorescence O se seti o fugalaau laiti i luga o se uumi umi. O latou lanu e mafai ona sinasina, piniki, lanu po o samasama. O i latou o loʻo umia le tarako fugalaau e faʻafefiloi se manogi le lelei e salalau solo i totonu o le potu.

Fertilizer (fafagaina)

Fafagaina o le tarako i le taimi o le fafaga, e ala i le fefiloi o vai ma fafaga. O le tele o fuālaʻau o le a taʻitaʻia ai faʻamaʻi. I le taumalulu, e tatau ona e fafagaina e le silia ma le tasi i le masina, ma i le vevela vevela ma i le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe, ia le itiiti ifo ile tasi i aso uma e sefulu.

Mo nei faʻamoemoega, fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa mo totonu o fale poʻo le uiga o le "Plantafor", lea e faʻaaoga e tusa ai ma le polokalame.

Suiga

Afai ua muta le tupu malosi o le laau, e mafai ona totoina i totonu o se fagu fou. E fautuaina e fai lenei mea. e le silia ma le tasi i le lua tausaga. O loʻo i ai se faʻamuamua ma le igoa "Dracaena", lea e sili ona lelei mo le totoina o se fugalaau i le fale. Ina ia faʻamalo le eleele, e mafai ona e faʻaopopoina meaʻai piliki.

O loʻo i ai se faʻatulagaga o le totoina o dracaena.:

  • ia aveese le fugalaau mai le ulo ma le eleele;
  • aveese otaota uma ile eleele;
  • o aʻa ua faaleagaina e manaomia ona vavae, ma tuu le tipi i lefulefu;
  • tafe le alavai i le pito i lalo o le fagu fou (e sili atu le faʻaaogaina o maa maʻa);
  • pa'ū le dracaena i totonu o se ulo ma fufuluina i le eleele;
  • matou te faʻamamaina le palapala ma matou faʻatumu tele i le vai.
A maeʻa le faʻafefeteina, e te le manaʻomia le tuʻuina o le laau i luga o le la, e sili atu le filifilia o se nofoaga ma le malamalama.

Tuputupu ae mai le fatu

E tatau ona tupu le dracaena mai fatu amataga o le tautotogo. Faʻatau mai i totonu o le faleoloa po o le aoina i fatu laau muamua, e tatau ona e sosolo i le zircon poʻo le epine. O le eleele sili ona lelei mo le germination o se paluga i le tutusa tutusa o eleele eleele ma oneone. O le vevela e tatau ona le itiiti ifo i le 25 tikeri. O le fanua e masani ona sasaina.

Faʻamalosia le vave faʻapupulaina o fatu mini kiona. O le oso aʻe o le la i totonu o le masina. Ma le isi, o se tamai laau ua tupu ae o se tagata matua.

Tofiga

O le auala aupito sili ona lelei o le faʻateleina o le dracaeni mix o tipi le pito i luga o le laau. E sefululima senitimita e lava e fausia ai se lala o le pama. E pa'ū le faʻasolo i totonu o se ipu vai ua faʻafefeteina i ni nai laulau o le malala ua faʻaaogaina. E mafai ona sui le vai i le oneone susu.

E mafai foi ona e faatofuina vave le vaega tipi i totonu o se palapala susu, ufiufi le laau i se pusa paʻu. Pe a ma le lua vaiaso, o le a amata le tuputupu ae o le aʻa.

Fua ma la latou talosaga

I le nofoaga o fugalaau fugalaau dracaena faʻafefiloi fualaau laiti. O loʻo i ai i foliga o tamaʻi lanu moli. O fua e faʻaaogaina faapitoa mo le filifilia o fatu. O se resini-foliga e pei o le vai, mafiafia ma matagofie, e tafe mai ia i latou

Maʻi ma faʻamaʻi

Laʻau faʻafefiloi e masani ona afaina i faʻamaʻi ma e aafia i faʻamaʻi. Afai e le vave faia ni togafitiga poʻo se togafitiga e le amata, atonu e mate le fale.

Manuʻa leaga thrips ma aphid fafaga i luga o le siama, vaʻaia ma paleni e fai i luga o la latou laulaau ona o latou aʻafiaga le lelei. E mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi iniseti e ala i le pulupuluina o sauniuniga inisetiidal, faʻafefe i totonu o se vai e tusa ai ma le faʻatonuga faʻamaonia.

I luga o le pale dracaena mixga e mafai ona tetea talita - meaʻai e fafaga ai le sua mai le laulaau. O lenei vailaʻau o se tagata e faʻaleagaina siama ma siama. O le tauina o lea mea e tatau ona faʻaaogaina fasi pepa taʻitasi, faʻapea foʻi ma ona lala ma lala. Le fofō sili ona lelei e faasaga i le shitovki - sapalai tagamea. Faʻamama le fale i totonu o le vai i se vaifofo o meaʻai, pe a maeʻa le 30 minute, fufulu ese ma se moa i totonu o vai mama.

Brown ma lanu uliuli i luga o le pale Dracaena mixga e tautala i se faʻaleagaga faʻaleagaina o se laau. O le lau o le a magumago ma paʻu'ū, ma i tua o ia o le a mafai ona salalau le maʻi i le ogalaau ma aʻa. O vailaʻau faʻasolosolo e vave ona foia lenei faafitauli, faʻaaogaina atoa le mafuaʻaga o le faʻamaʻi.

Homeplant E mafai ona faʻafefiloi Dracaena e avea o se isi laau pe avea ma vaega o le tuufaatasiga. O le tausiga talafeagai o se faʻamaoniga lea o le dracaena o le a mo le tele o tausaga e teuteuina totonu o lou fale.