Fua o le gaosiga

Fugalaau o le Virgin Mary - Room White Lily

A o le i ai le matagofie o nei laau teuteu, e leai se fafine o le a tetee.

Latou te fiafia i mata ma sogisogi, manumalo i le mamā o le lanu ma le manogi manaia.

Ia tupu lili paʻepaʻe mafai ma i le fale.

O lenei poloka e tuuto atu i vaega e sili ona taua i le tausiga o laau i totonu.

Faamatalaga ma le ata

Lily e aofia ai le aiga o lili. E tupu mai i se pulufana. O lona igoa ua faaliliuina mai Gallic o lona uiga "paepae paʻepaʻe". O lenei mea e sili ona faʻatusa, ona o le eseese o meaola muamua lava na iloa lelei lava lili paʻepaʻe.

Sa ia teuteu fresco anamua, o faailoga le tupu tautupu, lalagaina i mama o tamaitai faaipoipo. O tamaitai o aso nei e masani ona filifili i ai mo se teuga o se faaipoipoga. I totonu Kerisiano lili paʻepaʻe valaau o le fugalaau o le taupou Maria, o se faailoga o le mama aʻiaʻi ma le mama.

Ae toe foi i le faʻamatalaga o le laau lava ia. O ona foliga vaaia e le o fenumiai ma isi. O loʻo faʻaalia i se laina umi saʻo o le 30 cm, lau laʻau, fugalaau tetele, ma tilotilo i luga. I le taimi lava e tasi, 4-5 fugalaau fugalaau. O le ata o loʻo i lalo o loʻo faaalia ai White Lily.

O le a se foliga o le Lulu Paʻepaʻe?

Tausiga talafeagai

Toto manaomia tausiga faapitoa ma le gauai. Ae mo lona vavalalata faʻafetai o le a faʻafetai i le tupuga tulaga ese. Taumalulu faʻatau faʻatau mo le totoina. E tatau ona latou soifua maloloina, aua le gaogao, e aunoa ma ni lanu enaena ma sili atu le vavalalata. E fautuaina e solomuli mo le lua itula i se vaifofo o le paluga palatini ao lei totoina i le eleele.

TAITAI! Afai ei ai ni lanu enaena i luga o le siʻisi, ona aveeseina lea, ma o le sipuni o loʻo faʻafefete i le 0.3% karbofos solution mo le 20 minute.

Teuteu

I le autumn, ua saunia lili mo le taumalulu.

Laʻau vevela ma lau laʻau.

Ma a maeʻa vaiaso e lua o aniani toso mai le eleele, afifi i totonu o se ato o moss susu ma tuu i le pusaaisa.

E mafai ona e tuʻu i totonu o le oneone susu ma alu i totonu o se potu malulu.

Afai e leai se avanoa faapena, aniani totoina i le eleele fou, faaopoopo i ai se pefu laitiiti ma tausia le susu. I le tautotogo o le a ola vave le laau. O le faʻaaogaina o le fanua e tasi mo le isi vaitau e le fautuaina. Ua uma ona vaivai ma o le a le maua ai le lelei o meaʻai ma le tuputupu ae.

Faʻamasinoga

Snow-paʻepaʻe matagofie e totoina i le amataga o le tautotogo. E tasi le sipisi ua tuu i se atigipusa e tusa ma le 20 cm le lautele. E sili atu le ave o se moli, fefiloi ma oneone oneone. Ina ia maua aʻa i meaʻai lelei, e manaʻomia le alavai.

Faʻalautele le laulau i le pito i lalo o le ulo, ona tuʻu lea o se palapala palapala. Toto le aniani ma ufiufi i le eleele e na o le afa. E mafai ona e faʻatumu pe a aliali mai i luga o le ulo.

E faʻapefea ona toto ma toe totoina lili o loʻo faʻaalia i le vitio o loʻo i lalo:

Tuputupu ae

Seiloga e tupu mai le uluaʻi tupu, o le fagu ma le pulou e teuina i se nofoaga malulu ma malulu. Faatasi ai ma pupu muamua, o le pusa e toe faʻaleleia i le faamalama po o le ave i le pusa.

TAITAI! Lily e fiafia i le fou ma le malulu. O le mea lea, e tatau ona mautinoa o loʻo lelei le vaʻaia i le fale.

White lily manaʻomia le susu susu o le palapala ma le ea. E mafai ona e fufulu le laau. Vai vai i taimi uma, faʻatagaina le eleele e faʻagogo. O taimi uma lava, o le faamemelo i le laau, e le o se mea mataga le tatalaina o le eleele. Vaitaimi aoga e faʻapipiʻi fafie fafie.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i liligi tuputupu aʻe i le fale, e mafai ona e faitau i lenei tusi.

Suiga

Lily e le manaʻomia se gaioiga.

O le taimi atoa o le tautotogo ma le tau mafanafana e lava mo ia e maua ai se tane se tasi.

Ae afai e le fetaui ia lapopoa, o le sipisi ua totoina i totonu o se potoa telē i le taimi o le autumn.



Lulu

O le fugalaau e le taliaina le vevela. E mafai ona aoga le la mo ia i le taeao.

Malamalama

Taofiofi e mulimuli le laau malamalama totonu, ae aloese mai le susulu o le la.

E te fia iloa atili e uiga i ituaiga ma le tausiga o lili? Filifili lau lili - Tiger, Tacca Lily Chantrier, Tubular, Water, Amazonian, East, Asia, Marlene poʻo le lili olive.

Tofiga

Lilie faʻatele tamaiti. I luga o nisi o ituaiga i le axils o laʻau e tupu ai le pulu. Afai latou te totoina, ona latou maua lea o aniani i se tausaga ona o se fale fou. Ma faʻailoga suauu eleelea e faateleina i fatu.

Afai e lapoa le ulo, e amata ona gaosia e pulufana pepe. Fugalaau o le a tupu pe afai e tumu le fanua.

Fuga

Bloom Lilu uma taumafanafana mai ia Iuni ia Aokuso. A o faagasolo lenei vaitaimi, faʻatupulaʻia le faʻasusu. Ua nonoa faʻamau ina ia latou le gagau i lalo o le mamafa o le faʻalavelave.

TAITAI! I le tausaga muamua, e fautuaina le taʻavale e aveese. Ma o le totonugalemu o White Lily o le a avea ma se soifua maloloina ma malolosi i tausaga o lumanai.

I tagata o lili fale masani valaau e faʻasalalau ma sulu mai le aiga Amarallisee mo le tutusa o mea e le maua. Hippeastrum e faigofie ona iloagofie. Latou te fuga mai le taumalulu i le tautotogo.

Fertilizer

O suavai suamalie e fetaui mo lili. E tolu taimi e manaʻomia ai le laei:

  • ao lei tupu;
  • pe a faʻapipiʻi mata;
  • pe a uma ona totogo seia oo i le ogatotonu o Aokuso

Faamanuiaga ma le afaina

E le gata i le matagofie o le fiafia, lili paʻepaʻe lelei mo le soifua maloloina ma o loʻo faʻamālōloina meatotino. Faʻavae i luga, saunia ni vaega e:

  • faamafanafana le maʻi tiga;
  • faʻamalolo manuʻa, mumu ma momotu;
  • latou faʻamamāina le paʻu, e aofia ai faʻamau;
  • fesoasoani ma faʻamaʻi fatu;
  • galue e avea o se tagata ola;
  • fesoasoani i le gasegase;
  • faʻaaogaina e tau ai le kanesa.

O le tapenaga o le tincture i le fale e matua faigofie lava.

I le taimi fugalaau aoina mai petals ma tuu i totonu o se fagu e iai se tioata pogisa.

Sasaa mea o loʻo i totonu o le vineta uaina ina ia ufiufi ai petals 2 cm.

Le malosi e tapunia ma faamamaina i se nofoaga malulu.

A maeʻa le 6 vaiaso, ua sauni le meafaigaluega. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ua luluina le tincture ma faʻaitiitia i le 2/3 o le vai ua tunu. Contraindications e le avanoa mo le faʻaaoga. Mea sili, lelei faʻatusatusa ao kuka. White lily e le oona, ae afai e te inuina lona manogi mo se taimi umi, ona mafua ai lea o le ulu o le ulu, taʻavale.

Maʻi ma faʻamaʻi

Ma saʻo O le teuina o lili e masani lava ona le maua i le maʻi, e le afaina ai i latou i meaola faalafua. Fugalaau maaleale i maʻi faʻamaʻi, eseese pala. Afai e sasaa pe leai foi, o le a avea i latou ma mea e le aoga. E faʻapouliuligia faʻalelei mai le malulu, ma susulu mai i le malamalama tele.

Faatasi ai ma meaola faalafua o loo aafia i lili fale e taua o aphid, felafolafoaʻi lili, lili fuga, thrips. Faʻaaogaina mai ia i latou e faʻaaoga sauniuniga iniseti.

E faigata ona mafaufauina o fugalaau paʻepaʻe sinasina tetele o se foliga vaaia e tupu mai i se pulu i totonu o ni nai masina. E ese mai ia i latou e o se pusa fesoasoani muamua mo le fale.

Faʻavae i luga o petals e mafai ona e faia i taimi uma e kuka aoga aoga.

Ma o le ulu e le o filo mai le manogi, e sili atu le teuina o lili i luga o le faapaologa. Aemaise lava talu ai latou te fiafia i le ea fou.