Fua o le gaosiga

Tuputupu aʻeina o le turisi: o afea ma o afea e totō ai paʻu?

O Marigolds na viia i pese, e faʻafeiloaia i fugalaau i ata, ma o nei foi laau e le lelei tele e teuteuina ai faʻalapotopotoga uma o le atunuʻu. O fonotaga aʻoga taitasi ma vaeluaina ma tamaiti aoga e le mafai ona faia e aunoa ma lenei fugalaau mu. O le fugalaau e faʻaaogaina mo manatu i le laufanua i totonu o se atunuʻu poʻo se nofoaga tumaoti. O se laau faigofie ma le matagofie o le a faatumulia ai le lotoā ma se manogi manogi ma faatupu ai se siosiomaga o le mafanafana ma le mafanafana.

O fea na sau ai le fuga mai o le Tagetes?

O Marigolds e auai i le aiga o Asteraceae poo Asteraceae ma e masani ona totō pe taʻitasi tausaga. Igoa Latina e pei o Tagétes ma sa tuuina atu e Carl Liney i le 1753. O le igoa na tuuina mai e faamamaluina ai Tagesse o le atua Etruscan. O le amataga muamua o le tuputupu ae i Atenitina, Arisona i New Mexico. Mai Amerika, na aveina atu i Sepania e le au manumalo i le XVI senituri. Mai lenei atunuu, ua salalau le fugalaau i Asia Itiiti, Rusia ma Europa.

Ata

E ese le manaia o laau totō i luga o se moega fugalaau e mafai ona vaaia i le ata oi lalo.





Faʻaleleia eleele

O Marigolds e masani ona totoina pe a oʻo ina ua matua le laʻau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e sauni muamua i le eleele, muamua faʻamaʻaina ma le humus ma le peat, ma eli foi. O le faʻamaina faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, superphosphate granules, e faʻatagaina foi. O le kulimi o le Ammonium i vai vaifofo o le a aoga mo fugalaau: i se pakete (10 l) vai 1 tbsp. l vailaʻau.

Afai e vave ona gaoioi, ona faia lea o togalaau mo vao e le sili atu i le 3 cm ma e le itiiti ifo i le 1.5 cm. I le gasologa o le totoina, ua uma ona susu le eleele ma ua eliina lua i le 7 cm le loloto.

E mafai ona ou toe sui i le taimi o le fugalaau?

O le a le taimi e mafai ai ona totoina se laau ile laufanua ma e aoga i le taimi o le fugalaau? O Marigolds e totoina pe a le maualalo ifo le vevela ole siosiomaga i le 10 ° C. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le tuputupu aʻe faʻateleina ma puipuia mai le ono mafai ona faaleagaina ma mulimuli ane faaleagaina. E le gata i lea, o le atinaʻeina o fugalaau e le faʻagesegese pe taofi. O le mea lea, afai ua amata ona foliga mai lanu lanu, ma o tuutuuga i luga o le auala e le mafai ai ona faʻafeiloaʻi, e tatau ona e uuina le laau aʻo leʻi amataina le vevela.

Fatuina fatu

  1. Faatumu i le meaʻai (tatala ma malamalama) ma saunia pusa.
  2. Faia se togalaau i le faʻafefiloi o le palapala i le 4 cm i le 1 cm le loloto.
  3. Le fufuluina o fatu na totōina i le faʻafefiloi oneone ma togalaau. I le avea ai o se tulafono, o le a aliaʻe mai ni toto i totonu o le vaiaso.
  4. O fuālaau muamua e tatau ona iai i le faigamalo o le vevela o le + 22 ° C - + 25 ° C.
  5. E mafai ona totoina laau totō i le vevela o + 18 ° C - + 20 ° C.
  6. O le fatuga o le fatu ma le foliga mai o le lua muamua lau.

Ua leva ona tuʻuina atu se tamaititi ua tupu aʻe, e faʻatatau i le vevela (e le o lalo ifo o le 10 ° C), faʻapea foʻi le tau. Fagogo lenei mea o se vaitaimi lelei mo le faʻafeiloaʻiga o marigold mai le afa lona lua o Aperila i le vaega muamua o Me.

O le nofoaga o le totōina o ituaiga o fugalaau ua fuafuaina muamua, talu ai o laau toto e manaʻomia se avanoa mo le tuputupu ae.

  • O ituaiga maualuga e tuu i totonu o le 40x40 cm.
  • O fugalaau laiti e totoina i le 30x30 cm fossa.
  • Mo le faʻamalosia e lava le loloto 20x20 cm.

Mai le vitio o le ae iloa ai le auala e totoina ai falala i luga o fatu laau:

Faʻapipiʻi faʻatulagaga

O le tulafono autu o le totoina o le siakiina o le vevela ma le tau, e pei o meaola o loʻo i ai i le vaitaimi lenei o tagata mai atunuu mafanafana. E suʻesuʻeina nei laau taʻitasi mo le i ai o se rhizome ua lelei ona atiaʻe ma le i ai o laʻau e tolu ma sili atu.

O le tele o ituaiga faʻaonapo nei o loʻo faʻaaogaina e lenei laau o hybrids; o lenei mea e matua aʻafia ai le aoina mulimuli ane o fatu ma toe gaosia i lenei auala. O isi augatupulaga e ese mai le tina.

Tulaga taua mo le tuputupu ae o Chernobrivtsev

Manaoga o le a mafai ai e oe ona maua faʻataʻitaʻiga sili ona lelei:

  • O le nofoaga e tatau ona malamalama lelei, o le paolo o le malu po o le malulu atoa o le a faatapulaaina ai le matagofie o laau ma le susulu o petals.
  • O le faʻaaogaina o le oneone o le eleele sili lea ona lelei mo marigolds.
  • Faʻasusu e faʻamafanafana fugalaau i le afa muamua o le taumafanafana.
  • Fertilizers ua toe faʻaleleia e tusa ma le tasi i le masina mo le taumafanafana atoa.

Faʻafefea ona e alu i le saite?

  1. Auai i le polokalame mo le maualuga o ituaiga ma matau le mamao i le va o tulaga.
  2. O le tasi laau e nofo i se vaieli se tasi.
  3. I le taimi lava e uma ai ona totōina, e manaʻomia ai e le fagavai le faʻamautu.
  4. Umi o le faʻamalosia - e faʻamalosi ai le uʻu ma le togitogi.

Toto saʻo ile fugalaau

O le toe gaosia o marigolds e gaosia e fatu, lea e totoina saʻo i le eleele pe a maeʻa le kiona. A maeʻa ona vevela, e vevela vao pe itiiti foi ona totōina ina ia mafai ai ona lava avanoa mo atinaʻe taʻitasi.

O le va o le la muamua mai le taimi na faʻafeiloai ai le fatu ile eleele ile 40-50 aso. Mo ituaiga eseese o lenei taimi e ese. O le mea lea, o Aperila o le vaitau sili ona fiafia mo le luluina.

O Marigolds e tuʻuina atu malosi malosi i na o eleele lafulemu ma lafoaʻi. Ina ia faia lenei mea, ia suatia ma faaopoopo i le eleele ia ituaiga mea:

  • Humus poʻo le faapalaga - 1 le vaega.
  • Peat - 2 vaega.
  • Lafoaʻi oneone mai le vaitafe - 0.5 vaega.

Aokuso

E mafai ona ou totoina ia Aokuso ma pe faapefea ona sili atu ona fai? O le totoina o se laau e faia i soo se taimi mafanafana ma e faalagolago i le taimi o uluai laau toto ma fua. I le avea ai o se tulafono o le tele o ituaiga e maua ai fugalaau pe a uma le tasi ma le afa poʻo le lua ma le afa masina. O le mea lea, i le ogatotonu o Setema, o le a amata ona totogo muamua ia taotoga i totonu o se moega fugalaau poʻo Oketopa. Muamua le kiona po o le paʻu o le vevela ua i ai i lenei vaitau. O le mea lea, e tatau ona totoina falala i se taimi i greenhouses poʻo greenhouses.

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu

E mafai ona totoina nei fugalaau aʻo leʻi oʻo i le taumalulu?

Fepuari o le masina aupito sili ona lelei mo le totoina, talu mai le tautotogo o le a tatou maua ni laau malolosi.

Afai ua misi lenei vaitaimi, ua totōina laau i totonu o se fale kati i Mati. Ae ui i lea, i le taimi e tuai ai le tau, o le fua o laau toto e faamoemoe e leai muamua nai lo Iuni.

Faʻaleleia e fatu i se lauʻeleʻele avanoa

Mo le totoina o Chernobrivtsy i le lauʻeleʻele palapala faia faʻatusatusaga i le faatulagaga lenei:

  • Aua o le aliali mai muamua o laau toto e manaʻomia mai le 1 le vaiaso.
  • O le fuga o le a 1.5-2.5 masina mulimuli ane.
  • O se vaitaimi lelei ma le vevela lelei, masani lava e amata i le ogatotonu o Aperila.

O le mea lea, e tatau ona totoina mai le ogatotonu o le masina o Aperila ia Me. O lenei mea o le a faʻatagaina i le taumafanafana e faʻaleleia ai laufanua vavalalata ma atinaʻe laau.

O a tulafono e ao ona matauina?

O le totoina tuusao i eleele tatala e sili atu ona fetaui lelei mo itu i saute, talu ai e itiiti le avanoa e paʻu ai i le tautotogo, o le vevela i le po e maualalo ifo i le + 7 ° C.

Ua totoina fatu i nei foliga:

  • o le eleele e lelei le matala ma faʻamalolo;
  • ao le i lulu, fatuina fatu;
  • togavao po o lua mo fatu ua totoina o le a papaʻu, e le silia le 5 cm;
  • matau le avanoa o avanoa avanoa i le va o laau taʻitasi taʻitasi e faalagolago i le vailaʻau;
  • faʻamalosia le faʻasusu pe a uma ona totō ma sasaa fanua eleele toto;
  • faʻamaʻi maʻi poʻo vaivai vaivai o loʻo aveesea i le taimi lava e matauina ai.
Ua totoina fatu e ala i le teu i totonu o se ie susulu mo le 2-3 aso i lalo o le susulu o le la i se nofoaga mafanafana, mo se faataitaiga, i luga o se faamalama sill.

O fualaau e totoina e isi tulafono:

  1. Mo fualaau, e taua le matauina o le puleaina o le vevela i le vaiaso muamua pe lua pe a uma le gaosiga, o le mea lea, e le tatau ona faʻatagaina e galue aʻo leʻi amataina le mafanafana o le tau.
  2. O le loloto o le pu mo se seedling e 3-4 cm, pe afai e loloto atu ile 2-3 cm.
  3. O le mamao aupito mamao i le va o le vao e 20 cm, 30 cm ma le 40 cm (ua fuafuaina e le ituaiga filifilia ma lona totoina mulimuli ane).
  4. O le tuʻuina atu o le alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le malologa o le a fesoasoani e aloese mai vai inu i aʻa.
  5. A maeʻa le tuʻuina atu ma le faʻaeteete i totonu o le lua o le fatu e manaʻomia ona fufuluina i le palapala.
  6. Tuuina atu se tausiga lelei mo laau.

Tausiga mo le "Faʻasani Turki"

O le tausiga o le totoina poʻo le totoina o falaoloa e tatau ona faia i le amanaʻiaina o taualumaga faʻatulafonoina nei:

  • fafaga;
  • veleina ma vavae ese;
  • laʻei pito i luga;
  • teuteu;
  • puipuiga ma le puipuia o meaola.

O le tausiga e faigofie ma e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga. Muamua lava, e taua tele le tuʻuina atu o le fale ma le susu ma le faʻamalolo. O le faʻasaga e tatau ona faʻaauau ma i le faʻamaoni ma faʻamalosia le atinaʻeina ma le tuputupu ae o laau toto e faʻaleleia ai vaega ma taimi ole fafaga. Laititi le suavai e amata i le amataga o le fuga. I aso vevela vevela, o le afiafi e sili ona lelei mo le faʻamaina.

I vaitau o le faʻaleleia o le faʻaleleia o laʻau, vevela ma vaeluaina vavalaʻau. Pe a lūlūina vao, e tatau ona aveese vao ma maʻi poʻo vaivai vaivai.

Soo se isi mea e faʻaaogaina e ese mai le gao o le a fesoasoani i le atiina ae o se malosi malosi ma le vaivai. O taimi e sili ona lelei mo le fafagaina: i le taimi o le gasegase po o le tuputupu ae, i le vaitaimi o le nonoa o le pulupulu ma i le taimi lava lea aʻo leʻi oʻo mai le lanu.

O le fugalaau o le a taofi ma le faʻaaoga soo.

Vaʻavaʻai i ata o marigolds, faʻapea foʻi ma le iloa pe aisea latou te le manaʻo ai e faʻateʻaina pupuʻu iinei.

I le tau mafanafana, e mafai ona teuteu vao vao e fai ai foliga sili atu ona lalelei ma teuteu. E ono mafai ona faʻavave vave ona faʻaleleia fou, ma faʻapupula atili ai le fugalaau.

Ona o le manogi faapitoa o fugalaau marigold, o le tele o meaola faalafua e le manao e faaleagaina le fugalaau, ae pe a solia e tulafono o le galueina le lanu uliuli, o le apogaleveleve, moa ma slugs. I le tulaga muamua, o le susunuina o se laau ua pisia o le a aoga, i le lona lua - o le faaaogaina o auala faapitoa, ma i le lona tolu - le tuufaatasiga o meaola faalafua. I le auala e puipuia ai lau pele e sili ona e fiafia i ai mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi, faitau a matou mea.

Faaiuga

O Marigold o se laau taatele ma le le lelei i lo tatou atunuu. E taua le faia o le totoina lelei o fatu, ia totoina ai ni laau malolosi pe totogo i luga o le eleele, ia maua ai le tatau ma le tausiga, ma ia tausia pea le matagofie o faatoaga.

O nei fugalaau ola i le paolo, i luga o eleele leaga e aunoa ma se tausiga. E ui i lea, o le tele o fugalaau i luga o laulaau miti ma le moa, e matua ese lava mai le ata i luga o le afifiina o le sili ona matagofie o le auiliiliga.