Fua o le gaosiga

Tulafono mo le tausiga o le Phalaenopsis mini orchid i le fale ma le eseʻesega i totonu o mea o loʻo i luga o vao ma ituaiga masani

O nisi o tagata fai togalaau e leai ni poto masani e talitonu o se fomaʻi maloloina, po o se inchid, e mafai ona ola i tulaga uma. Ae o lenei mea e mamao mai le mataupu. E oo lava i se laau maloloina ma malolosi e manaomia se siosiomaga patino.

Afai e tupu se orchid i tulaga e le taliaina, o le a taitai atu ai i se maʻi vave o le fugalaau, ma, o se taunuuga, o lona maliu. I a tatou tusiga o le a tatou talanoa auiliili e uiga i tulafono o le galueaina o mini-togi ma foliga o le tausia oi latou i le fale. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei autu.

O a ni faʻafitauli e mafai ona tulaʻi mai i le laau pe a uma le faleoloa?

Faʻalogo: Phalaenopsis mini orchid care e talitutusa ma tausiga faʻapitoa masani. Latou te manaʻomia le malamalama, susu, laei. Ae o nei mea uma e tatau ona fai i ni vaega patino.

O faʻafitauli autu pe a faʻato'ā fanau mai i lalo o le kulupu:

  • Yellow leaves - o se faailoga o le tele o le susu po o le tele o le malamalama.
  • Fugalaau fuga - Se faailoga o le maualuga o le vevela poʻo le leai o se susu.
  • Paʻu ma le pogisa lau - e le lava le vai.
  • Laʻau le pala - o se faʻailoga e le lelei le tausia o le laau. I le taimi o le vai vai e pau i luga o lau. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona e fufuluina laulaʻau ma se ie mago.

Vaega o ituaiga o ituaiga

O se vaega o le tele o nikati ua latou ola e ala i le totoina i luga o le galu. O Moss e tumau lelei ile susu. O le mea lea, e sili atu ona manaʻomia le tele o kulimi, ae le tele le faʻamautuina, e le pei o kulimi masani e totōina i totonu o se meaʻai.

Ina ia puipuia le tele o le manaomia o le susu, e fautuaina e fuga ni fugalaau faalua i le aso.. E tatau ona e faʻamautinoa e leʻi faʻavaivai palale o le susu i luga o laulaau, a faʻapea o le a amata le faagasologa o le pala.

Vai vai i le sasaina o le fagu i se fagu vai. O le taimi lava e susu ai le galu, ou te toe faafoiina le fagu ma se fugalaau i lona nofoaga tumau. Fafagaina e tatau ona faia i le tasi taimi i vaiaso uma. O lenei mea e popole i le tulaga o le alualu i luma tuputupu ae.

I le vaitau o le malologa, o lona uiga, i le taumalulu-taumalulu e le tatau ona e fafagaina le togi (pe mafai faapefea ona maua iinei le auala e tausi ai se orchid i le taumalulu-taumalulu). E sili le lelei o le fafagaina o le fugalaau e ala i le velaina o laʻau ma se auala faʻapitoa e faʻafefe i le vai, lea e mafai ona faʻatau i se fale fugalaau.

E tatau ona ola na o le pulou laitiiti i se ipu manino. O lenei mea e mafua mai i le eletise. E gaosi meaʻai ma le la mai le siosiomaga. Totoina i totonu o se isi ipu - palasitika poʻo sekiki - o le a taʻitaʻia ai aʻa ma le tele o le oti o le orchid.

O le a le mea e manaʻomia mo le manuia o le galueaina o ituaiga e maualalo le ola?

O le mea moni, o se laau e afaina mai atunuu mafanafana ma suamalie e manaomia ai tulaga o fale e tatau ona sili atu ona foliga tutusa ma le tau o lo latou siosiomaga masani.

  1. Lulu. O le a lagona le mafanafana o le orchid i se nofoaga lea i le vaitau o le taumafanafana, e fesuisuiai le vevela o le ea i le va o le 18-25 tikeri i luga atu o zero. I le taumalulu, e tatau ona maua le vevela o le 15 - 20 tikeri. Afai e siitia le tulaga o le vevela, o le a amata ona togi le fugalaau i le orchid. Faatasi ai ma le leai o se vevela o le a le mafai ona faʻamalolo ia aū ma o le a le fuga.
  2. Malamalama. E tatau ona manatuaina o le tele-togiiti o se fugalaau mataʻutia. E le mafai ona ola e aunoa ma le susulu o le la, ae o lona tele e leaga. O le mea lea, e tatau ona faʻamautinoa o le fugalaau ua susulu le la. Ona o le tuusaʻo faʻaalia i le la, e mafai ona iai ni afi i luga o lau.
  3. Faʻasa. Vai le pipi o le orchid e tatau ona faalagolago i le magoina o le galu lea e tupu ai. E sili atu le faʻaaogaina o le suavai. O lea e mafai ai ona e puipuia aʻa o pipi.
  4. Totogi. O le maualuga o le a maualuga le maualuga ile 35 - 40%. Faatasi ai ma le le lava o le susu i totonu o le siosiomaga, o le a amata ona mamae ma totogo fugalaau. A oʻo i le tele o le malūlū e mafai ona amataina le faagasologa o le pala.
Komiti Faatino: Afai i totonu o se falemaʻi e maua ai le ea a le orchid mini, e tatau ona tuʻu ni pusa i vai.

Faʻamatalaga e uiga i foliga o le tupuina o ituaiga eseese o laʻau, faʻapea foʻi ma faʻafitauli e ono fetaiaʻi ma le fai togalaau, faitau i inei.

Filifilia se nofoaga

O le nofoaga pito sili ona lelei mo le tuputupu ae o se togiiti laitiiti o le a avea ma potu e iai pupuni e faasaga i sasae. Faatasi ai ma lenei faatulagaga, o le fugalaau o le a lava le susulu o le la i le tele o aofaiga.

Afai e le mafai ona faia lenei faatulagaga, e mafai ona e tuu le laau i le itu i saute o le fale, faʻaaoga se puipui puipuia mo le faʻapogisaina ma le puipuiga mai le la susulu.

E sili atu i le mea e sili atu le tuʻuina o se orchid, ma le mea e le mafai ai ona e fugalaau, faitau i ai.

Tuutuuga o le tausiga i totonu o le fale

O le tausiga o se laau e fesuisuiai e fuafua i le umi o le taimi i le fale. I le maeʻa ai o le faʻatau, o le orchid e tatau ona uia se vaitau o fetuunaiga.

E faʻapefea ona e tausia lelei pisinisi pe a maeʻa ona faʻatau?

E taua tele le leai o se faʻalavelave ogaoga. O le a manaʻomia ona faʻaaoga i tulaga fou. I le faaopoopo atu, e le tatau ona afaina ai le fugalaau i le soifua maloloina o laau o iai. O le mea lea, i le taimi lava e uma ai le faʻatau, e tatau ona tuʻu le inisi i le puipuiga.

Potu ese i se mamao talafeagai mai isi laau. E sili ona lelei le filifilia o se nofoaga malulu.

I le vaitaimi o le puipuiga, e le manaʻomia le fafagaina o le laau.

O le fugalaau e tatau ona tuʻuina atu ma le filemu atoatoa. Ae e le o lona uiga e lua vaiaso - o le a le umi o le mafuiʻe - e tatau ona e faʻagalo e uiga i le orchid. E tatau ona iloiloina i lea taimi ma lea taimi. Ina ia manuia le faʻaaogaina i tulaga fou, e fautuaina e faʻamuta le faʻafeinu.

A maeʻa le taimi e taofia ai, e tatau ona faʻaauau ona masani le laau i le susulu o le la.. Ina ia faia lenei mea, tuu se fugalaau i luga o le windowsill mo se taimi puupuu. O aso uma e faʻaalu i le malamalama e ono faateleina.

Faʻamaumauga i le taimi o le faʻasalalauga

A maeʻa le faʻamaʻi, e tatau ona tuʻu i se nofoaga e le mafai ona maua mo le susulu o le la. E tatau ona tuʻuina i totonu o le potu le vevela vevela ma le faʻamamaina mo le togi.

O faafitauli ono ma faafitauli

O faifaatoaga fugalaau e amata ona tutupu ni tafaoga laiti e masani ona feagai ma faafitauli nei:

  • faʻamaʻi viral;
  • meaola faalafua ma pamu;
  • samasama poʻo le faʻapouliuli o laulaau.

Ina ia le mafai e le laau ona afaina i le tele o meaola faalafua, e tatau ona asiasia i aso uma.. O le taua faasaga i vailaʻau (anufe, siaki, moa, whitefly) o loʻo faia faʻatasi ma le fesoasoani o vaifofo faʻapitoa. E mafai ona e aveʻesea iniseti mai laʻau i le lima. Aloese mai faʻamaʻi vailaʻau o le a fesoasoani i le fafagaina faifaipea, suʻe laʻau ma le mafaufau o lē e ona.

Faaiuga

Afai o le lau o le orchid ua amata ona fai se foliga le lelei, ona e manaʻomia lea ona toe iloiloina le taimi o le fafaga ma faʻalogo i le vevela o le ea ma le susu i le potu. O le matauina o manaoga faigata e fesoasoani e le gata ina ia faatumauina ai se mea matagofie ma le malu. Ae o le a mafai ai ona ausia se fua tele ma le tele o fuālaʻau o le a le faʻatagaina ai se tasi e leai se mea.