Fualaau aina

Rio Grande tomato vine - faʻatoʻaga faʻatoʻaga: faʻamatalaga ma uiga o se ituaiga tomato

E tusa ai ma le maketi, o le toʻatele o tagata Rusia e sili atu le faʻatau totoga o tamato ma ni meaʻai ma se suamalie suamalie. O tamato ia o le Rio Grande.

E faigofie ona ola i la latou lava eria, i totonu o se kiona, i le malae vaʻaia poʻo lalo o ata tifaga. O le ituaiga e le faʻafefeina e tausi ai, ae fiafia i eleele lamolemole lelei, fugalaʻau ma le faʻaleleia o le suāsusu.

Tomatoes Rio Grande: faamatalaga eseese

Igoa tulagaRio grande
Faamatalaga lauteleVaitaimi o le vaitau fuafuaina
FaʻatonuHolani
Toto110-115 aso
PepaPlum
LanuMumu lanumumu
Faatatauga o fuamati amata100-115 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga5-6 kg mai se togavao
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele

Rio Grande o se tagata tuai ma lauiloa, e taua tele i le au faifaatoaga faifaatoaga ma le au faifaatoaga. E fafagaina e le au faʻatoʻa Dutch ma ua faamoemoe mo le totoina i le malae ma le greenhouses. I itulagi ma se malulu, e sili atu le totoina o togavao i lalo o le ata tifaga ina ia mafai ai e ovaries uma ona atiina ae.

Atonu o le toto i totonu o vases ma ipu lapoa mo le faʻapipiʻi i luga o vaʻavaʻa poʻo vaʻavaʻa. O fua na aoina ua lelei ona teuina i totonu o potu malulu, vaʻavaʻaveʻaina femalagaaiga. Tomato Rio Grande - o se mea moni lava, o le vaeluagalemu o le vaitau e maualuga lona maua.

O le mea e mafai ai ona faʻaaogaina, faʻapipiʻi, ma le tele o laulaau, e le manaʻomia le faʻamalosi ma le nonoa. O le matua matutua e oʻo i le 60-70 cm. 8-10 ovaries i luga o le paranesi, o le a faasolosolo lelei i le taimi atoa o le taumafanafana, mai ia Iuni ia Setema. O fua e mafai ona aoina i le vaega o le faʻapitoa poʻo le faʻasolosolo. O fualaau mumu na vave ona vave alu i le fale.

Uiga

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • sili ona lelei le tofo i le fua;
  • tamato e talafeagai lelei mo salata ma le gaosiga;
  • laʻau vaivai laʻititi e le manaʻomia le nonoa ma le pine;
  • O Tomatoes e le faʻafefe, e faigofie ona latou faʻaogaina mea laiti i mea tau faʻatauga;
  • aoina lelei fua o fua o loʻo tausia lelei;
  • lelei tele, o le taumafa e tupu i le gasologa o le vaitau.

Toeitiiti lava leai ni faaletonu. O nisi o fai togalaau latou te maitauina le leai o le suamalie o le fua pe a faatusatusa i tomato tetele, ae o lenei mea e maua mai i se mea manaia tele ma le manogi suamalie o tamato matua, lea o loo i ai i le uluai Rio Grande tomato.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o se ituaiga ma isi i le laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Rio grande5-6 kg mai se togavao
O le baron6-8 kg mai se togavao
Faʻailoga mata2 kilokalama mai se togavao
Tanya4.5-5 kg ​​i sikuea mita
Faʻalagolago F116-17 kg i sikuea mita
Totogi F14-5 kg ​​mai se togavao
Nikola8 kg i sikuea mita
Marina Grove15-17 kg i sikuea mita
Tupu o Ata5.5-7 kg mai se togavao
Red cheeks9 kg i sikuea mita

Fua o le lapopoa, mamafa 100-115 g. Tomatoes Rio Grande, e pei ona faaalia i uiga o le fua, e matua manogi, tino, faatasi ai ma sina numera o fatu. O le lanu e tumu i le lanu mumu-lanu piniki, o le foliga e lelei, e pei o le paʻu. O le pulupulu o se mea manogi, faʻafeololo malie, suamalie, ma sina lanu ma se maualuga o mea o mea mamago. O le paʻu lamolemole matagofie e puipuia lelei ai foliga o le fua, e puipuia ai le taʻe.

Faatusatusa le mamafa o fualaau 'aina ma isi e mafai ona i totonu o le laulau:

Igoa tulagaFua o le fua
Rio grande100-115 kalama
Faamaualuga o Siberia750-850 kalama
Domes o Rusia500 kalama
Uo F1110-200 kalama
Kibits50-60 kalama
Pink miracle f1110 kalama
Ephemer60-70 kalama
Faatoaga250-300 g
Laʻau Gagana80 kalama
Vavega valea60-65 kalama

O le suamalie ma le tele o tamato Rio Rio, e pei ona faaalia i uiga o le fualaau aina ma ata, o tamato ia o le paʻu paʻu ma sina tino oona e sili ona matagofie mo le taina. E 'aina, suamalie, faʻamago, faʻapipiʻi i totonu o le vailaʻau faʻalaʻau. Rio Grande tomato e lelei tele i salakeke ma stea, e talafeagai lelei mo soupisi, saula ma masini palu. O le sua o le fua e mumu ma e matua mafiafia, ao le i faaaogaina e fautuaina e faʻafefe i le vai.

Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau ni nai faʻamatalaga aoga ma faʻamatalaga e uiga i le totoina o tamato.

Faitau mea uma e uiga i ituaiga e le taua ma le fuafuaina, faapea foi ma tamato e puipuia i faamai masani o le po.

Ata

Tomato Rio Grande muamua - o le faʻamatalaga o le ituaiga ma foliga mai o le tamato e manino lava ona iloa i le ata o tamato:

Vaega o le tuputupu ae

O fatu laau e toto i le amataga po o le ogatotonu o Mati. O le eleele e tatau ona mama, lafoaʻi, e aofia ai le faʻafefiloi o le eleele masima ma le humus. Mo le faʻaumatia o meaola ninii ma meaʻai aʻo leʻi luluina, e tatau ona faʻamalu le eleele i totonu o le ogaumu pe faʻamaligiina foi ma se vaifofo vai o le potassium. E le manaʻomia le faʻamalosolo poʻo le faʻamalosia o togafitiga aʻo lei totoina. O togafiti talafeagai uma ua faia aʻo leʻi faʻatau atu le fatu.

O le luluina o fatu e faia i se mea itiiti e loloto, i le pito i luga o le totōina ua sausau i se vaega o peat. O le pusa e ufiufi i se ata tifaga, o le vevela sili ona lelei mo le germination e 25 tikeri. E le o manaʻomia le faʻatau, ua lava lea e fufuluina ai laau i le vai mafanafana mai se fagu moli.. O le totoina o laau e afaina i le susulu o le la, i le ao, timuga susulu i luga o moli eletise. A uma ona tatala le uluaʻi muamua o nei laʻau, ona togi ai lea o tamato laiti i ni ipu eseese.

A uma ona pikiina, ona faʻafeinuina lea o vailaʻau ma se vaifofo o se faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa. O le isi fafagaina e mafai ona faʻatinoina aʻo le i totoina ile eleele. E le fautuaina le faʻaleleia o le faʻasaina, lelei, pe a oʻo i le sikuea 1. m o tala o fanua mo le sili atu i le 4 vao. O fualaau aina e momoli atu i le kiona i le faaiuga o Aperila poʻo le afa muamua o Me; e sili atu le totoina o le palapala i le amataga o Iuni, pe a maeʻa lelei le palapala.

I nofoaga mafanafana, e mafai ona ola Rio Grande i se tulaga e leai sona ola. E lūlū fatu i totonu o lua, faʻafeinu i le vai mafanafana ma ufiufi i le foila. O le totoina lea e faia ia Me, o le a amataina i le 120 aso. E le manaʻomia faʻapipiʻi faʻamau ma faʻamau.

2-3 taimi i le vaitau, e tatau ona faʻamaʻaina i fusi mūmū-aofia ai poʻo se vaifofo fofo o afu manu.

Faitau tala aoga e uiga i fomaʻi mo tamato.:

  • Laʻau manu, mineral, phosphoric, faʻapitoa ma faʻasaina e fai ma fugalaau mo fatu ma TOP sili.
  • Yever, iodine, amonia, hydrogen peroxide, ash, boric acid.
  • O le a le mea e fafagaina ai le fafaga ma pe a faʻapipiʻi, pe faʻapefea ona taitaia.

O le feaveaʻi soo o le fale koli ma faʻafeinu vai ma vai mafanafana e fautuaina. Ina ia faʻavaveina le fua i totonu o tapuni tapuni i autafa o le faʻavaeina o tane e faʻatuina tane ma mullein divorce.

Pests ma faʻamaʻi: auala e taulimaina ai

O ituaiga eseese o tomato Tom Rio Grande e lava lona faʻamaoni i faʻamaʻi autu: tuai mumu, mosaics, lauulu ma le paʻepaʻe paʻepaʻe. Mo le puipuiga o faʻamaʻi vailaʻau ma faʻamaʻi, ua fautuaina e sui le eleele i tausaga taʻitasi i totonu o le fale koli. Mo faamoemoega puipuia, o le eleele e mafai ona faʻamaligiina i se vai vevela vevela o le paluga faʻasalalaʻau poʻo le suauu sulfate. Pe a fuafuaina le totoina o laau i le eleele tatala, e sili atu le filifilia o moega lea e ola ai lelati, kapisi, ma laau vaovao (pasili, sinapi po o seleni).

E le talafeagai le tuʻuina o tamato i vaega o loʻo nofoia i isi po o le po (pepa poʻo isalaʻelu). Mo le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapipiʻi faʻapipiʻiina o vao ma le phytosporin poʻo se isi vailaau faʻasaina e le faʻasaina ua fautuaina. O le aloese mai le tele o faafitauli o le a fesoasoani i le mulumuluina o le palapala i vaomago po o le humus, faʻaleleia o le fale mafiafia ma faʻafeinu faʻamautu ma le faʻamagoina o le pito i luga.

O vailaʻau e mafai ona faʻaumatia iniseti, ae e mafai ona faʻaaogaina sei vagana ua tele fugalaau ma faʻavae ovaries. O slugs e masani ona aliali mai i togalaau fualaau aina e mafai ona aveesea e ala i le faʻaleleia e le aunoa i se vaifofo o le ammonia. O le vai o le fasimoli e fesoasoani e tau ai ma aphids, lea e fufuluina ai ma le mama ia alalaʻau ma laʻau.

Rio Grande e tatau ona faatupulaia i latou oe faia laasaga muamua i le togalaau. Tomatoes Rio Grande mea e le masani ai, e pei ona taʻua i le faʻamatalaga o le ituaiga, latou te tuʻuina atu i ai sina mea vaivai eletise o le agronomic, faigofie ona talia le vevela, le lava o le susu ma itiiti le faʻaleleia o le eleele. Ole vavalaʻau vavalalata e le mafai ona tele se avanoa i totonu o le fale lauʻeleʻele poʻo i luga o togalaau togalaau ma e mautinoa lava e fiafia i le seleselega tele.

Laititi vaveSili atuVaitausaga
IvanovichMoscow tau fetuPink elefane
TimofeyUluaʻi amatagaPaʻu solitulafono
Black truffleLeopoldOrange
RosalizPeresitene 2Uluma luma
Sugar giantLe vavega o le kinamonaStrawberry dessert
Orange siliPink ImpreshnSnow tale
Tasi paunaAlphaYellow ball