Fualaau aina

"De Barao Cherny" - o se tamato tele i lau moega togalaau

O le a le mea taua o laau totō i lenei vaitau? Mo i latou o loʻo i ai greenhouses maualuga, ou te fia fautuaina se ituaiga ituaiga tamato. O se malolo mai le vevela o Pasila, ua taua o De Barao Black. O ona fua o le a le taumatea e te fiafia ia latou foliga ma le tofo.

I la tatou tusiga o le ae maua ai le tele o faamatalaga manaia ma aoga e uiga i nei tamato. Faitau le faʻamatalaga atoa o le ituaiga, faʻafeiloaʻi ma ona uiga, faʻatoʻaga.

Tomatoes De Barao Black: faamatalaga eseese

"Le Black Bara" na faʻataʻapoʻaina i Pasila mamao. I Rusia, ua lauiloa talu mai le 90s. Mauaina le resitalaina o le setete e pei o le tele o le greenhouse i le 1997. Talu mai lena taimi, na maua ai se igoa lelei i tagata e ona le greenhouses. "O le Black Black" o se fualaau masani o ituaiga tomato, mai le totoina o laau toto e fua i fua muamua, e 115-130 aso. O le laau e umi tele, e mafai ona oʻo i le 240-300 cm.

E faʻafeteʻenaʻi i le tele o faʻamaʻi, e mafai ona tupu i luga o le eleele, ma i totonu o greenhouses. Ona o le maualuga o le tuputupu ae, e sili atu ona lelei le ola i luga o greenhouses, aua e iai se tulaga e ono faaleagaina ai le laau e le matagi. Faʻaaliga "De Barao Cherny" ua lauiloa mo ona fua lelei. Ma le faaeteete ile togavao e mafai ona aoina i le 8 kilokalama, ae masani lava e 6-7. Pe a totoina le togafiti 2 laupapa i sikuea. m, e liliuina pe a ma le 15 kilokalama, o se taunuuga lelei.

O mea taua o nei tamato e aofia ai:

  • foliga masani;
  • faapalepale faapalepale ma le le mautonu;
  • tetee i suiga o le vevela;
  • lelei le puipuia o maʻi;
  • maualuga maualuga.

Faatasi ai ma le le lelei emit:

  • i nofoaga tatala i nofoaga e malulu malulu atonu e le matua;
  • leaga le amataina i isi tamato;
  • manaʻomia le tausiga ma le faaeteete e uiga i le teuteuina;
  • ona o le maualuga o le tuputupu ae, e le mafai e tagata uma ona totoina i totonu oa latou greenhouses.

Uiga

O fualaʻau matutua e lanu uliuli lanu uliuli, faʻapipiʻi foliga. O tamato laiti latou lava e 40-70 gr. Le numera o potu 2-3, o le mataupu o mea vevela e tusa ma le 5-6%. O fua na aoina ua teuina mo se taimi uumi ma faʻafefe ai femalagaiga.

O nei tamato e maualuga le tofo ma e lelei tele. Fualaau "De barao black" e manaia mo le gaosiga atoa ma le teu. O fualaau ma meaʻai e masani ona leai, ae o le kukaina foi o ia e mafai foi.

Ata

Vaega o le tuputupu ae

Afai o lenei ituaiga o tamato ua tupu i le malae, ona na o le itu i saute, e pei o le Kalasnodar Territory, le Crimea ma le Caucasus, e talafeagai mo lenei mea. E mafai ona tupu lenei ituaiga i greenhouses i itulagi o Rotonu Tutotonu. O vaega vaivai o lenei ituaiga tamato e le aoga.

O foliga o le ituaiga e aofia ai le tuputupu aʻe tele o le vao, e mafai ona oʻo atu i le 300 cm ma le lanu ese o ona fua. I totonu foi o foliga vaaia e mafai ona tatou matauina le tetee o le ituaiga i ituaiga faamai, ae o le mea autu o le le taliaina o le vavalalata i isi ituaiga tamato.

Talu ai ona o le maualuga o le tuputupu ae, o le vao "De Barao Cherny" e manaomia ai se pulu, ma o ona lālā e lagolagoina. O le togavao ua fausiaina i le 2 itu, o lenei lomiga e tatau ona faia ma le faaeteete. Tomato o lenei ituaiga e tali lelei atu i supplements containing phosphorus.

Maʻi ma faʻamaʻi

O lenei ituaiga tomato e malosi lona tetee atu i faʻamaʻi, ae e mafai pea ona faʻaogaina i le siaki siama. Ina ia faʻaumatia lenei faʻamaʻi, faʻaaoga le fualaau faasaina "Fitolavin". E mafai foi ona aʻafia i le pala o le fua. I lenei faʻamaʻi, faʻapipiʻiina le laau i se vaifofo o le palasitika o le kulimi ma faʻaitiitia ai le faʻamafa.

O mea faʻamaʻi faʻalavelave e ono tulaʻi mai i lenei laʻau o Colorado potato beetle ma slugs. Latou te tau ma le manulele o le Colorado potato e aoina ma le lima, ona togafitia lea o le laau ma Prestige. E mafai ona tauivi ia slugs ma se vaifofo faapitoa e mafai ona faia tutoatasi. O lenei mea o le a manaʻomia ai se sipuni o le pepa vevela poʻo le vaimamago mama i le 10 lita o le vai, o lenei vaifofo ua sasaaina i luga o le eleele faataamilo i le vao.

E faigata tele lenei mea ona tausia le eseese, o lea e sili atu ai le talafeagai mo le au faifaatoaga ma le poto masani. Ae aua le faavaivai, afai e te matua galueaina le togafiti o lenei alii lelei, o sina taumafaiga itiiti ma le onosai ma o le a uma mea uma. Le manuia i luga o tuafale ma seleselega lelei!