Fualaau aina

Fiafia i le Faʻailoga Balcony Tomatoes i le tausaga atoa! E faʻapefea ona ola i le fale mai fatu ma faʻamatalaga uma o le totoina o tamato

O mea ofoofogia o le filifilia a Rusia e le vaivai i le maofa i ituaiga ma ituaiga eseese. Ma o le taimi nei ua totoina tomato i totonu o se faamalama po o le faletalimalo e faigofie e pei o le tuputupu ae o lau. Ma faafetai uma i se ituaiga o tamato e sili ona matagofie e lagona ai e sili lava i totonu o se fagu fugalaau.

I totonu o lenei tusiga o le ae mauaina faʻamatalaga atoa e uiga i tamato "Faʻailoga Balcony", auala e ola ai i le fale ma poʻo le a le ituaiga tausiga e te manaʻomia e maua ai se seleselega lelei.

Tuuina atu ma fualaau aina

I foliga vaaia, e mafai e se togavao laitiiti ma le vaʻaia ona maua mai i le 2 kilokalama o fualaau laiti ma suamalie. O sina tamai mumu lanumumu ma suamalie suamalie e i ai se faamoemoega lautele. Faatasi ai ma le manuia lava e tasi, e mafai ona faʻamalosia ai i latou fou ma mo le tauina o manu. Ae, afai e te fiafia i tomato tetele, ona matou fautuaina lea oe e amata totoina tomato "Sugar Pudovik", sili atu e uiga i le mea o le a matou taʻuina iinei.

E tasi le tomato e mafai ona tusa ma le 60 g. Ae o le mea autu o lenei ituaiga mea e mafai ona e selesele mai le vao i le tausaga atoa. O lona ogalaau e iloga i se malosi ma e oʻo lava i le pulu ma e maualuga lona maualuga e oo i le 50 cm. E le gata i lea, o le tetee lelei i le paʻu o le paʻu e mafai foi ona mafua mai i le le mautonu.

O mea taua o lenei ituaiga e le manaomia ai se pine ma se pusa faapitoa, ae mo le lelei o le palotaina, e tatau ona luluina le vao i le vaitau o le vavao.

Ae peitai, afai e te filifili e amata ona totoina se isi ituaiga, ona e tatau loa ona e kiliki iinei ma faamasani i le laasaga o tamato i totonu o le fale koli, ona o le lelei ma le tele o mea e tutupu i le lumanai e faalagolago lea i ai.

Vaitau o le matua

O le ituaiga e aofia ai le vevela vave, lea e mafai ai ona e fiafia i fua mumu lanu moana i le 90-100 aso talu ona lulu le tomato Balcony Miracle. "O le a le taimi e totō ai?" - le fesili e sosoo ai e popole i faifaatoaga, o se tali mautinoa e leai, aua fatu e mafai ona totoina i le gasologa o le tausaga. E faigofie le totoina o le laau i totonu o tamai fagu po o ni atigipusa ma taofiofi i luga o se tamai window sill.

Faʻamasinoga

E pei ona mafai ona e vaʻaia o loʻo i ai ni mea e le mafai ona faʻafitia e le Balcony Miracle tamato. O le tuputupu ae o se fale o lenei ituaiga o tamato e mafai lava, i luga o le faapaologa ma luga o le windowsill. Lalo o loʻo tatou faʻamatalaina atili auiliiliga pe faapefea ona faʻagasolo lenei faiga.

Soo ma togafitiga o fatu

Latou te ola e pei lava o isi, faatasi ai ma le fesoasoani o fua. Aʻo leʻi faia lenei mea, e tatau ona faʻapipiʻi fatu mo nisi faʻapalapalaina i se vaivaiga vaivai o le potassium. Ua faia lenei mea ina ia puipuia ai faʻamaʻi.

O le eleele e tatau ona saunia sina gaʻo ma faʻamalosia. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona e faʻatauina ni eleele sauniuni mo le totoina o fatu. Lua aso ao leʻi totoina, ua faʻamaligi le palapala i le vai mafanafana. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona sosolo fatu uma ae mafai ona e amata totō saʻo mai le taga.

E tatau ona maitauina e le talafeagai le aveeseina mai i tala o le avanoa e nofo ai "Faʻailoga o le paleni" i se fua tele, ma o lea matou te fautuaina oe e faitau lenei tusiga, lea o loʻo faʻamatala auiliiliina le faagasologa o le saunia o le eleele mo tamato i totonu o le kati.

Lauina

Sa sasaa atu le eleele kuka i totonu o tamai ipu, ma tuu ai fatu e lua. A uma ona ufiufi le atigipusa i se ata tifaga e fatu ai se gaosiga o le kiona. Mo vavao e sau i le taimi, e tatau ona 22 tikeri le potu. A maeʻa ona tupu mai le uluaʻi tupu i le eleele, e mafai ona aveese le ata.

Pe a oʻo mai pine muamua, e tatau ona tuʻuina le gafatia i aʻa i totonu o se potu malulu mo le vaiaso, pe a le maualuga le vevela i le 15 tikeri.

A oʻo ina oʻo i le taimi o le taumalulu fuamoa, e tatau ona e faʻaleleia faʻamalamalamaga. Afai o le fagu o loʻo i luga o le windowsill, ona mafai loa lea ona e faʻapipiʻi se moli susulu ma faʻafesoʻotaʻi i le taeao ao leʻi oʻo i le tafa o ata ma afiafi i le maeʻa o le po. O lenei metotia faigofie o le a faʻalauteleina le aofaʻi o itula o le malamalama, lea e talafeagai mo le tuputupu ae agavaa o tamato. Ma o iinei e mafai ai ona e aoaoina mea uma e uiga i le totoina o tamato i totonu o se kiona i le taumalulu, aua o lenei metotia o le a fesoasoani e faateleina le fua o au fua.

Pe a oʻo le pipi i le pine o le 10-15 cm, e naʻo le 20 i le 25 aso e manaʻomia, latou te manaʻomia se togi. O lenei mea o le a fesoasoani e atiina ae atoatoa le aʻa. O le faia o lenei mea, o loʻo ola i totonu o pusa tumau ma pu mo alavai. O sima poʻo ipu palasitika, po o ni koneteina o le fua faʻatusa e talafeagai lelei mo lenei faʻamoemoe.

Afai ei ai se isi fatuga, o lona uiga e le faasaina ona toto ile laufanua. Ma le masina mulimuli ane, e mafai ona e selesele muamua le seleselega.

Tausiga

Faʻamatalaina le "Faʻailoga Balcony" e matua le lelei, ae o loʻo i ai pea le tele o tulaga mo le mauaina o fua maualuga ma lelei.

Tulaga o le vevela

O le vevela aupito sili ona lelei mo le tuputupu aʻe o le Balcony Miracle Tomatoes o le taumafanafana. O lona uiga, o le potu e tatau ona le itiiti ifo i le 16 tikeri. O le tapulaa pito maualalo lea mo le fuaina mai e aua neʻi taofi. Ae o tulaga sili ona lelei e mai i le 22 i le 26 tikeri.

Faʻasa

O lenei aganuu e fiafia i le tele o vaiinu. Afai e totogo tamato i le fale i le taumalulu-taumalulu, e le sili atu ma le tasi i le vaiaso le manaomia o le vai. I vaitau vevela, e tatau ona e mataʻituina le manava o le eleele ma le vai pe a manaʻomia.

Afai o le eleele o loʻo totoina ai tamato, ua susulu tele, ona lamatia ai lea o le laau ma se faʻamaʻi. O le mea lea, o le suāsusu e na o le maeʻa lava ona maeʻa le eleele.

Vai le laau e tatau ona tuusao i le eleele, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma lau, e pei ona masani ai ona fai saofaga le vaega mulimuli i le atinaʻeina o le tuai. Aua nei galo o le totoina o tamato i totonu o le fale koli e ese lava mai le faiga o le fale, ma afai oe filifili pea e amata ona ola Balcony Tomato Miracle i luga o se alagalue, ona tatau ai lea ona e faamasani i lenei gaioiga muamua.

Laʻei pito sili

O le faʻaofiina o meaʻai e lelei tele i le tuputupu aʻe ma le fuaina mai, ma le tofo o le fua. Mo lenei ituaiga, e mafai ona e faʻatau ai faʻamaʻi faʻapitoa, e pei o le "Appin" ma le "Taofi", ma e mafai ona e saunia le vaifofo ia oe lava.

I le tasi lita o le vai e tatau ona faʻavaivai 5 g o le superphosphate, ma le 1 g o le alumia ma le potassium sulfate. O luga o laei e gaosia i le vaitaimi o foliga mai o fugalaau, ovaries ma le taimi atoa o le fuaina.

O paʻu moa ma mullein e mafai ona avea ma se mea sili ona lelei. Mullein e mafai ona faʻatauina i soo se togalaau faʻatoʻaga i le faʻagogo ma le vai ma faʻafefe i le vai e tusa ai ma faatonuga. O se lita o le masini fale e mafai ona suitulaga i le 5 pakete o le fugalaau fou. O le manulele moa e sili atu i le taua o meaʻai, vaega o meaola ma minerale o le manurele.

A maeʻa ona sasaa i se vaifofo mai le taoto, e tumau pea le aoga o le palapala mo le isi 3 tausaga.

Ina ia saunia se vaifofo mo le 1 lita o le suavai, e tatau ona e ave le 10 kalama o manulele fou manu, faʻafefiloi lelei ma alu mo se aso. A maeʻa ona faʻafeinuina lea o le vao ma faʻasaʻo lelei.

Ia faʻamalosia le tuputupu aʻe o totonu o meaʻai masani i le fefete. Ina ia faia lenei mea, 10 kalama o le fefete masima faamama i le 5 lita o le vai. O le tali e mafai ona faʻaaoga pe a uma le aso e tasi.

Maʻi

Totonu o totonu, pei o se tulafono, e le maʻi, ao latou tutupu i le toetoe lava o tulaga le tumau. Ae e mafai pea e laau ona aʻafia faʻamaʻi pe afai:

  1. O le eleele lea e totoina ai tamato e ave mai le eleele togalaau, lea e mafai ona avea o se punavai o siama.
  2. I le taumalulu, atonu e matua leai ni malamalama ma meaʻai i tamato.

Afai e le totoina tamato i totonu o se eleele faapitoa, ona tatau ai lea, ao le i toto fatu i totonu, e tatau ona gaosia. Afai o le mafuaaga o le maʻi o le leai o se malamalama, ona faigofie lea ona toe faʻaleleia i se moli susulu.

O le mauaina o fualaau faisua fou i le taumalulu e le faigata tele. Aemaise lava, pe afai o nei tamato ua ola na o latou. Matou te faʻamoemoe na mafai ona matou fesoasoani ia te oe e aʻoaʻo atili e uiga i tamato o le Balcony Miracle, pe faʻafefea ona tupu i latou i le fale.