Fualaau aina

Matou te malamalama pe o le a le eseesega i le va o le kapeti Saina ma le Peking, leisisi o le aisa. Pe sili atu i latou nai lo o tatou paʻepaʻe?

Tatou te feutagaʻi ma i latou i aso uma. Matou te aumaia i latou mai le faleoloa, taʻe ese mai le moega ma e seasea ona mafaufau e uiga i le aʻafiaga o lo latou soifua maloloina. Ae o nisi taimi o mea sili ona faigofie ma masani e mafai ona matua ofo. O laʻau tipi masani, mo se faʻataʻitaʻiga.

O lenei laau matagofie, lea ei ai le tele o mea aoga, e tatau ona iloa o ia sili atu. E pei lava o ona tuaoi lanumeamata i luga o le fata i le faleoloa. I le tusiga o le a tatou mafaufau ai pe o le kabeʻau a Beijing ma Saina e tasi ma tutusa, e pei foi o le letusi Iceberg. Matou te tuʻuina atu faʻamatalaga po o fea o nei fualaau faisua e sili atu ona aoga, faʻatusatusa i le kāpisi masani i tagata Rusia.

Faʻamatalaga ma faʻamatalaga faʻamalosi o meaola fualaʻau

Beijing

Pepeti o Beijing o se togalaau paluga, o se faʻasalaga o le tipi. O se vaomatua, ae ola aʻe i faatoaga e pei o le tausaga. O le laau e lauiloa foi e igoa e pei o le lettuce, petsai poo le letusi laiti.

O le "Peking" o loʻo i ai ni laʻau manogi, mafiafia o lanu. Lalaga lagisi pe fusi i tafatafa, ma se paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe. Maʻa, sessile, ma lau paʻu ua fulafula-fulafula, maualuga mai le 15 i le 35 cm Le lanu e mafai ona sau mai le samasama i le lanu meamata. O nisi taimi ei ai le vaivai o le pubescence i lalo o le lau. Latou te potopoto i totonu o se lapo po o se ulu o sina vaega tele.

O lenei ituaiga o kapisi o le a mafai ona faʻamalieina le seleselega i totonu o le lua masina talu ona totoina.

95% o le laau e aofia ai vai. O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai vailaau eseese, gaʻo ma gaʻo, gaʻo.

O le oloa e mauoa i vitamini A, B, C, E, PP ma microelements:

  • E aofia ai se lysine amino acid taua tele, lea e talafeagai mo le tuputupu aʻe ma le toe faʻafouina o le tino ma o loʻo i ai ni mea faʻapitoa.
  • Faʻaauau le puipuiga o le tino, lagolagoina le polokalame cardiovascular ma le gastrointestinal tract.
  • E fesoasoani i le aveesea o suauu mama mamafa mai le tino.
  • E fautuaina mo maʻi o sooga ma le gout.
  • E fesoasoani e faʻamalosi ai le tino, fesoasoani e foʻia le atuatuvale ma le atuatuvale, faʻavaivaia le vaivai faifai pea.
  • Faʻaleleia tulaga paʻu.

Belokochannaya

Paʻu paʻepaʻe (togalaau) - o se vaomatua, faʻatoʻaga faʻatoʻaga; o se ituaiga o ituaiga o Cabbage, aiga kapisi poo Cruciferous. I totonu o faatoaga, tuputupu ae e pei o le tausaga. O laulaau o le puʻupuʻu faʻapuupuu o le laau e aoina i le ulu. I foliga vaaia, e mafai ona latou gaogao, lapotopoto, mafolafola pe faʻamalosi. O le tele o ituaiga eseese e ese foi.

O lau e tele, faigofie, e mafai ona faʻaaoga, ma se lamolemole lamolemole. Faʻatasi ma petioles laiti pe leai foi. Le lanu o laulaau pito i luga e masani ona lanu meamata, o nisi o ituaiga o loʻo i ai le lanu violē. O pepa i totonu e papaʻe, o nisi taimi e samasama. O le vevela autu o le laʻau e mafiafia, ma e malosi lona alo. I Iapani, ua tupu le kapeti o se laau teuteu.

E aofia ai le tele o vitamini, e aofia ai vitamini U rare ma elemene e pei o le magnesium, potassium, calcium, manganese, iron, zinc, sulfur, iodine, phosphorus. Ma le fructose, pantothenic ma folic acid, fiber ma le fiber dietary fiber.
  • O faʻamaumauga mai laulaau o lenei aganuu e fesoasoani e faʻamalolo ai le fulafula ma maua ai se faʻalogiga faʻamalosi.
  • E le gata i lea, o le kāpeti e iai ni mea faʻamaʻi-inflammatory, e faʻaleleia ai le gasegase o gaioiga o le tino, ei ai sona aafiaga lelei i galuega a le manava ma le fatu.
  • O le oloa o le a aoga foi mo tagata e maua i le fatu fatu, maʻi gallstone ma le ischemia.

Ice Salamu

O le latisi letisi o se fualaau aina fualaau o le Latuk genus o le aiga o Astrov. Faʻailo i le ulu lauseti. O laulaau e lautele, malamalama lanumeamata, feololo ma vevela i le tofo. E mafai ona lamolemole po o le sulu, fai sina fufusi ile pito i fafo ma sili atu ona faʻatusatusa i le ogatotonu. Aoina i tamai laupepa laiti, e tutusa ma kapisi.

O le salati na i ai lona igoa ina ua mavae le 1926 i Amerika sa amata ona feaveaiina, ma momoe i le aisa.

O le oloa e tamaoaiga i le folic acid, vitamini C, B, K ma A, choline. E le gata i lea, o le salati ei ai le phosphorus, potassium, calcium, sodium, copper ma le magnesium.

  • Fiber ma filo o mea taumafa o loo i totonu o le salati, e taua i le taua mo se ata mataʻitusi, ao latou faaleleia le tui o le intestinal peristalsis.
  • O le oloa e fesoasoani i le faatonutonuina o le metabolism i le tino ma faʻaleleia le toto.
  • Folic acid, lea e matua mauoa i le letusi leisikisa, e fesoasoani e faʻamalosi ai le tino o le tino.
  • E fesoasoani foi e taulimaina le atuatuvale ma lagona faaletonu.
  • E fautuaina mo le malosi o mafaufauga mafaufau, pei o suʻega suʻega.

Saina

O le kapeti Saina o se togalaau o le Cabbage family, o se fanua faʻapitoa o Turnip. Aua e te faia se ulu. O le saʻo i luga o vae faʻapitoa e oo atu i le 30 cm le maualuga e aoina mai i fafo. E lua ituaiga e mafai ona iloga e lanu. O se tasi o ituaiga taatele o le kāpeti Saina - bok-choi. E masani ona faʻaaogaina i le gagana Saina.

Faʻaliliu mai Saina "bok-choi" o lona uiga "taliga taliga."

O le tuufaatasiga o le kapisi Saina e aofia ai vitamini A, K, C, PP ma le B, siaki elemene phosphorus, potassium, calcium, sodium ma le uʻamea. E pei o isi ituaiga o kāpeti, o Saina o loʻo i ai se aofaiga tele o mea amino masani, lysine ma fiber.

  • O lenei tamaoaiga-kalori oloa e mafai ona saogalemu e faʻaaoga e tagata e matamata i lo latou mamafa.
  • O le faʻaaogaina o kapeti Saina o se puipuiga sili lea ona puipuia o le taʻavale, faʻapea foi ma se auala lelei e faʻamama ai le inumaga mai toxins, cholesterol ma isi mea leaga.
  • O lau o le laau e aofia ai le acid ascorbic, lea e aoga tele ma talafeagai mo le soifua maloloina o tagata.
  • Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o le oloa e faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o toto toto ma faʻamalosia atili ai le paʻu.
  • Faʻaopoopoina foi le faʻamaʻaina o le toto ma faʻavaveina ai le faʻafouina o sela o le paʻu.
  • E aofia ai vitamini e lelei mo le matamata.
  • Fesoasoani i le anemia.
  • O le pikiapu gapeni Saina e iai sona aʻafiaga, e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai mu, ulupia ma manuʻa.
  • Folk acid i le tuufaatasiga o le oloa e talafeagai mo le faiʻai e galue ma mo le atinaʻe atoatoa o le tamaititi i le taimi o le maitaga.

Iloiloga auiliili o eseesega o le tipi Peking

Mai le aisa

Lisi laisai ma le kapisi Peking e matua vavalalata i le tuufaatasiga ma le tofo e masani lava ona suia e le faletalimalo fualaau faisua ma isi i ipu eseese.

O aganuʻu uma e lua o loʻo i ai ni laʻau feʻai. O Beijing ma Iceberg e eseese i le foliga o le lau ma le ulu.

O laʻau paʻu o loʻo i ai se foliga lautele, o laupepa e paʻu paʻu.

O se ulu o le letusi laiseti e lapotopoto, e pei o se kapisi. Ae i le vavalalata, lapotopoto, vevela, mumu vevela ma la latou fetuunaiga fetuunaiga o loʻo taʻu mai ai o le salati lava lenei.

Mai le paepae

O le kāpuni a Beijing e ese mai le kāpeti paepae i le foliga ma le maualuga o ulu. O laʻau o le togalaau o le laulau, lapotopoto, ma le lamolemole, o laupepa e lapotopoto ma pala. I Beijing - o laʻau vevela matagofie e aoina i luga o se ulu e le o se foliga paʻu.

Pepa o Beijing o loʻo faʻapipiʻi meatotino o letus ma kapisi. Ae leai se tasi o nei laau toto e le mafai ona faasaoina uma vitamini o iai i le taimi o le taumalulu. E naʻo le kapisi a Beijing e iai se mea ofoofogia.

Mai le chinese

Saina Saina, e le pei o Peking, e le faia ulu. Pepa o le laʻau o Beijing e sili atu ona agavaivai ma malie. O le aʻa o le kapeti Saina e sili atu ona faigata, faasolosolo malie agai i le ogatotonu o le vela lau. Mo le solo, o se paʻepaʻei paʻepaʻe, laulelei poʻo tafatolu o loʻo i le ogatotonu o le laʻau o uiga ia. O le kapisi a Beijing e sili atu le telē nai lo le kapisi a Saina

O nei fualaau faisua uma e tele mea ola maloloina ma fesoasoani ia i tatou e faʻateʻa ese le tele o maʻi. Latou te faia i tatou laiti ma sili atu le matagofie. Latou te musuia e fatuina le tele o ipu eseese ma avatu ia i latou se tofo tulaga ese. Ia, o le fea o nei laau matagofie e tuʻuina atu le mea e fiafia i ai, o se mea o le tofo ia i tatou taitoatasi.