Curly Hoya

Maʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua o le o: puipuiga ma togafitiga

Hoya po o, e pei foi ona taua, o le wax ovy o se vine ua leva o le aiga o Lastonev. O lenei ituaiga o lona igoa e faamamaluina ai Thomas Hoy, o se fai togalaau mai Egelani. I aso nei i le lalolagi e tusa ma le 200 ituaiga o laau. I le vao, e mafai foi ona maua i le Saina Saina, Initia ma Ausetalia. O fasi pepa e salalau i autafa papa ma ogalaau.

O Hoya o loo taamilo ma tautau, ma o nisi ituaiga meaola e pipii e lagolago. O laulaau o le ovi o le ovi e le lelei pe o foliga o se fatu, aʻo le o le mea e faʻapipiʻiina e iai se foliga fulafula. Latou lanu lanumeamata, lanu lua ma lanu.

I le fale e masani lava ona tupu tele le aano o manu. O pupu o lenei laau e oʻo atu i le fitu mita le umi.

E pei o laau uma, o le hoya e faigofie i faʻamaʻi ma e pagatia i faʻamaʻi. Mafaufau i nei faafitauli o le solo ivy sili atu auiliiliga.

O faʻamaʻi e leai ni fesoʻotaʻiga, auala e faʻaaogaina ai

O nei faʻamaʻi e afua ona o le le lelei o le tausiga o le laau ma tausi ai. E le fiafia Hoya i le maualalo o le vevela, ma le vevela, lea, faatasi ai ma le susulu o le la e mafai ona mafua ai le mu i luga o le laau. Afai o le vevela e maualalo, o le a lanu samasama, ma o le a tutupu lemu tele le toto fou. O aʻafiaga o se paʻu o le vevela mataʻutia e mafai ona avea ma va i totonu o le ogalaau.

Afai e te le mulimulitai i tulafono o le fafagaina o le vai, o le faʻavaivai o le vai i totonu o le palapala e mafai ona taʻitaʻia ai aʻa, ma o le iuga o le a latou mou atu ai. Ma afai e le lava le malamalama o le laau, o le a tele naua le totogo. E tatau ona ave ma le faʻaeteete ma le faʻatinoina i le fuga lau. Afai e le saʻo le faʻaaogaina o le fertilizing, e mafai ona vevela laulaau ma fugalaau o le laau. Aua nei faʻafefeina alofilima i le vevela o le tau.

O faʻamaʻi pipisi e leai ni faʻamaʻi pipisi e mafai ona togafitia ma Epin ma Zircon. I le tulaga o le suʻeina poʻo le maalili o le maalili, E pulupulu Epinay i lau vao ma 'au. O le a mafai ona ausia le 10 aso i le maea ai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le "Appin" e fefe i le susulu o le la, o lea aua le tuu le laau i lalo o avega tuusao ao faagasolo le gaosiga. "Zircon" e faʻaaogaina e togafitia ai hoyas pe a uma ona mamago le laau. E maua ai se faʻamatalaga vave e tumau mo le 10 aso.

"Zircon" toe faʻafouina le aʻa pakiaka, ma le "Epinom" - o le vaega pito i luga o le laau. O vailaʻau uma lava e lelei tele le fesoasoani i le gasegase o le Ivy e toe faʻafoʻi mai ogaoga faigata

E le fuga Hoya

Afai e le fuga le fale, e tele mafuaaga mo lenei mea, o lea ae e te leʻi faia se mea, e tatau ona e malamalama o le a le mea na faʻaosofia ai le faafitauli i lau mataupu.

O mafuaaga autu e le fuga ai le Ivy e faapenei:

  • toto laau;
  • moli;
  • tulaga tau malulu;
  • lagolago;
  • laʻei pito i luga;
  • fafaga;
  • palapala eleele;
  • tele o le fagu
Tausaga o le laau. Hoya, amata ona ola i le lona lua po o le tolu tausaga o le olaga, ae i nisi tulaga, o ona fugalaau e amata muamua.

Malamalama O le malamalama sili mo le foi o le itu i saute poʻo le itu i saute sasaʻe. Ae o loʻo i ai tuusaunoaga: sa i ai mataupu pe a fuga mai le solo ivy i faamalama i sisifo ma e oʻo lava i alalauli pogisa. Afai e le fuga lou puaa, siitia i le mea o le a maua atili ai le malamalama.

E taua! O le tele o le malamalama e faʻafelelei ai le tino o le hoya, ae e mafai lava e ona lau ona mu. O le mea lea, i le taumafanafana, ia mautinoa e ufiufi le faamalama i le tulle. Leai se mea e tatau ona e ave ai le hoya i le faapaologa pe a le tioata.
Tulaga faʻatau. E pei ona faaalia e le aga, hoya fiafia i le malulu malulu ma le leai o se vaiinu ma e aunoa ma le fafagaina ma le faʻamala. Ae masani ona fuga i le taumalulu ma leai ni tulaga faapitoa. E i ai ni mataupu pe a le fuga mai le solo o le vao mo se taimi umi, ae, ina ua mavae le taumalulu i le vevela o + 10-14 ° C, na amata ona fuga mai i le itu i sasae.

Faʻalagolago. Hoya e le fiafia e saisai i se lagolago ina ia paʻu ai pana. Muamua e tatau ona e ola i ni laulaau uumi ma na o le tosoina malie o le laau i le lagolago. O le mea autu o le fausiaina tatau lea o se aiga uyu. E leai se mea e tatau ona aveese ai fugalaau tuai.

Faʻasa. Faʻailoga ivy e le manaomia le masani ona inu. I le va o vaʻa vai, e tatau ona faʻamago atoa le eleele. I le tau malulu, e seasea lava ona faasusuina le vai, i le taumafanafana o le a faʻalauteleina pea ma masani ai.

E te iloa? E le fiafia Hoya i le malulu e oʻo lava i le taumafanafana. I lenei taimi o le tausaga, e tatau ona faʻafeinu i le vai i le vevela o le potu, ma i le taumalulu ma le vai mafanafana.
Tele le lapoa Fuga sili ona lelei le fufulu o le ivy i tamai fagu. O le mea autu lava, o ona aʻa e faʻatumu uma le avanoa o le fagu ma o loʻo vaeluaina le laau. Aua neʻi galo e uiga i lenei mea aʻo tulaʻi. E sili ona lelei le i ai o le lulu ova e ola i totonu o le ipu e tasi mo le tele o tausaga. O se tagata matua na te lagona lelei i totonu o se atigipusa e lapotopoto ile 15-20 cm. Atonu o le a le fuga o Hoya mo ni nai tausaga, e le lelei - o lona tulaga masani lea.

Laʻei pito i luga ma palapala. Le eleele e ola ai le puaa e tatau ona matala ma manava lelei. E masani lava o le oneone, paʻu ma le soʻo ua faʻafefiloi i vaega tutusa. O nisi taimi e faʻasaina le laau, ae le masani. O nisi fafaga puaa ma mullein ina ia fuga lelei. Mo le ova o le vafe, e talafeagai foi le faʻaleleia, lea e tuʻuina atu i suauu ma cacti.

E taua! Afai e te manaʻo ia fuga lau fugalaau i le tautotogo, faʻagogo i se taimi malulu ma se polo o le ovy.

O le tuputupu ae e lemu, o laulaau e lanu meamata

I le vevela vevela, pe afai o loʻo tu le uia i luga o se mata la, e mafai ona ia "susunuina" ma iloa ia laulaau, ona o le vevela, o le laau e tele lava ina faʻagesegese le tuputupu ae.

Tuʻu faʻamago, paʻu, paʻu

Afai o laulaau o le anufe ovy e mumu, mago ma le pulu, Atonu e mafua mai i le maualalo o le vevela i totonu o le potu o loʻo i ai le hoya. E mafai foi E mafua ona o le la susulu.

Laʻau paʻu

Afai o pa'ū lau laʻau, e ono tele mafuaaga. Mo se faʻataʻitaʻiga o le tele o le susu na faaalia i le eleele, pe faia oe siitia atu i se isi nofoaga. E mafai ona tupu le pa'ū ona o le maalili tele o le maalili i le taumalulu, o lea aua le tuʻuina le laau i luga o se faamalama malulu ma e le susu i le vai malulu.

Fugalaau fuga

O le tautoulu o le tumutumu ma fugalaau fugalaau ua leva ona fuga mai i le va o le suka e mafai ona faʻamago ma vevela.

Faʻasologa o le leʻa

Hoya, lea o loʻo i le tulaga o le alualu i luma tuputupu aʻe, e mafai ona tupu lau laʻau e le masani ai. O lea faʻaleagaga e afua ona o le le lelei o le faasusu. Tuʻu lau fugalaau atili susu ma o le faafitauli o le a alu naʻo ia.

O gasegase faʻamaʻi foi, pe faapefea ona faatea ese

O lenei ituaiga faʻamaʻi e mafua mai i siama faʻamaʻi. Latou te ulu atu i vaega ua faaleagaina o le laau ma salalau solo i totonu o le vascular system of hoya. O faailoga autu o le faaleagaina o le ivy e siama o lala ua mamago ma le ogalaau e maua ai siama, faapea foi ma lanu mumu ma le vai i luga o laulaau. E le gata i lea, o laulaau e mafai ona avea ma uliuli-enaena ma se tulu lanu samasama.

A faʻamalūlūina le mea na faaleagaina, o le a faʻasaʻolotoina ai se vai inu suamalie ma se manogi le lelei. Ina ia puipuia siama siama, e tatau ona e mataʻituina le faamaoni o le ogalaau ma lau, aloese mai foliga vaaia o tipi. A maeʻa ona teuteu, ia mautinoa e faʻamaʻi faʻatasi ma sauniuniga faʻamemea.

O togafitiga o togafitiga o le a aoga pe a le oʻo i le vaʻaia ma siama i le lotoifale i le vascular system of hoya. E tatau ona vavae ese le laau mamaʻi, tuu i totonu o se potu ma le ea, e le faʻapipiʻi. Afai e te maitauina le faʻamaʻi i lona amataga, e mafai ona e manumalo i le aveesea o vaega uma na aafia o le hoya ma le suʻeina o ni mea maloloina.

A o leʻi tosoina, ia togafiti le seleulu poʻo le naifi ma se visepisi. Ona fufuluina lea o le paluga o le tuaoi po o sauniuniga e aofia ai le kopa. Afai o le gaioiga e leʻi aumaia ai taunuuga, e tatau ona faʻaumatia le fugalaau.

Faiga paʻu

O lenei faʻamaʻi ua faʻaalia i le palasi, o le mea muamua e aafia ai pito i luga o le mama, ona alu ai lea i le vaega o totoe o le laau. Papateria e ulufale atu i vaʻa vailaʻau, faʻamalosi mea faʻapitoa, faʻalavelave le tafe o vai.

Faʻapipiʻi siama

O luga o laulaau e aliali i luga o nofoaga ua oti. Latou te le o faʻamalamalama manino itu, o le fausaga e le o se vavalalata. Atonu e manaia pe faʻafiafia le lanu. E vave ona latou salalau i luga o le vaega atoa o le laulaau, lea e mamae, liliu lanu samasama ma pa'ū. Afai o le hoya o loʻo iai i se siosiomaga mafanafana ma mafanafana, o lenei mea e faʻapupulaina ai le fua o le salalau o le faʻamaʻi.

Rot

E faʻaalia i le faʻamaluluina ma le alu ese o le fatu laau, ona oʻo lea i luga o le nofoaga o loʻo aʻafia ai ua pala le pala ma se manogi le lelei. O le masani taatele e aʻafia ai ituaiga laau e tele laʻau. E mafai ona tupu i se vaega o le Ivy se otaota vevela: fugalaau, lau, aʻa. O le mafuaʻaga o le tupu e masani lava ona taʻoto i le soliga o aiaiga o le taofia, e pei o le maualuga o le vevela o le eleele, potu malulu, o le tele o faʻamaʻi faʻasaina.

Hoi mai mushroom, o latou auala togafitiga

O nei faʻamaʻi e tulaʻi mai ona o le faʻaleagaina o le laau e ala i fatuga le atoatoa o le phytopathogenic. Uiga iloga: o le fugalaau e taofia le tuputupu ae, o lau o le a maguma ma liliu lanu samasama, o aʻa e enaena ma vaivai. I nisi tulaga, o laulaa e foliga mai o le paʻu paʻu i le foliga o le mea lanu enaena, lea e sili atu le tele o le tele o le lapisi. Pe a amata le maʻi, e faʻaalia foliga i fuga ma fuga. O le pala grey e aofia ai spores ma le mycelium. Muamua lava, e aliali mai i luga o le mago mago ma lau, ma mulimuli ane aʻafia ai vaega maloloina o le hoya.

Ina ia foʻia le faʻamaʻi, e tatau ona e faʻavasegaina le fugalaau i le eleele fou ma mulimulitai i tulafono o le faʻamaina. Matou te fautuaina e faʻaaoga sauniuniga e faʻavae i le thiram ma le benamyl. Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi le paʻu tasi, e tatau foi ona faʻaoga faʻamaʻi: benlat, copper carbonate, sulfur, zinc, manganese. O se meafaigaluega sili ona lelei i le tau faasaga i le lauulu enaena o le paluga Bordeaux. Lafoina lona puia ma le tasi pasene fofo.

Anthracnose

O le tele o taimi, o nei sigi e aʻafia ai laau vaivai: o loʻo i ai le faʻaaogaina o masini ma faʻavaivai ai. O vaega uma o loʻo i luga aʻe o le malosi e osofaia, ae o le taulaiga o le faʻamaʻi e masani ona amata i lau. O foliga i luga ia i latou e foliga ese lava. E faʻalagolago i le ituaiga o moa na mafua ai le faʻamaʻi.

A oʻo mai le mafuaʻaga o le siama o Kabatiellazeae, o le a maua ai ni tamaʻi samasama laiti. Afai e te tilotilo atu ia i latou e ala i se tioata tetele, i totonu e mafai ona e vaʻavaʻai i se lanu uliuli poʻo le enaena. Aʻo faʻaauau pea le maʻi, faʻapupula le pisia, nai lo se togi, o se taga e foliga mai o loʻo i ai se lanu paʻu i totonu.

Afai na taia oe e le mushroom Colletotrichumorbiculare, ona e vaaia ai lanu enaena i laulaau ma se lanu samasama. A oʻo i luma le faʻamaʻi, ona faʻafefiloi lea o manua, ona faʻamalo ai lea o vaega ua afaina, ma o pu e faia i laulaau.

Colletotrichumtrichellum mushroom lafoaʻi lanu enaena lanu moana ma se lanu samasama po o le lanu paʻepaʻe ma ulusua lauulu.

Anthracnose e masani ona afaina ai le laau i le vevela ma le malulu o le tau, e pei ona lagona e musika le 90% o le malulu o le ea ma 22-27 ° C. O le maʻi e faʻaosofia e ala i le faʻaauau pea ona totoina le laau pe afai e le malogo le hoya mo se taimi umi ma ola i totonu o se fale kati.

E faʻasalalauina spores spores e ala i timuga, iniseti, matagi. O le leai o le paseka ma fulukalama i le tino o le Ivy e fesoasoani i le faʻamaʻi.

Mo le togafitia lelei o le anthracnose, faʻaalu pea le palapala o le laau, faʻaitiitia le faʻafefeteina o le ea, faʻaumatia ia lau o loʻo aʻafia, faʻasaina uyu ma sauniuniga "Kvadris SK", "Hom", "Fiafia", "Apia-Peak".

Laʻu aʻa ma pala

Faatasi ai ma lenei faamai, ua le toe tupu le laau, ua paʻu lau ma ua paʻu ese, ona pala lea o aʻa, ma ua mate le laau. I le taimi muamua, e foliga mai e le lava le suāsusu, ae a maeʻa le palapala ile eleele, e manino lava e le o le faafitauli lea, o loʻo faʻaauau pea ona faʻavaivaia laʻau ma pauu.

E faigata tele ona iloa le faʻamaʻi i se taimi muamua, ona o le solo i luga o laʻau e foliga mai ai e ola maloloina mo se taimi umi, ma vave ona tupu aʻa. Liona i luga o le ogaumu e mafai ona mago ma susu. O aʻa a Rotten e lanu uliuli pe lanu. E mafai foi ona susu pe malogo.

Ina ia puipuia ma togafitia le pala, e le tatau ona susulu le eleele.aemaise lava pe a fai e maualalo le vevela o le potu. O le eleele mo le totoina o manaʻoga ia faʻamaʻi. I le tulaga o se faʻamaʻi pipisi, o togafitiga e aʻafia e togafitia i le Kuproksat, o le sulfur colloidal or Mixed Bordeaux, ma afai e le fesoasoani nei tupe, o le a tatau ona faʻaumatia le lulu.

Faʻapupulaina o laau i lau

O lenei faʻamaʻi e faʻaalia e ia lava e ala i le lūlūina o laulaʻau ma le fulufulu lauulu, o foliga o le ulu i totonu o le laulaau. O le sola ese ua le toe tupu, ae afai e te faia fua talafeagai ile taimi, ona ola ai lea. O le tele o le tupu o le ivy e mafai ona faʻagesegese, ma o le a amata se vaʻa fou i le isi vaitau. O lau laʻau o le a faaauau pea ona soifua maloloina pe afai e mafai ona faʻafetaia tulaga uma o le taofiga.

Le faasologa o togafitiga o lenei maʻi: Muamua, e tatau ona tapunia ia lawn ovy i le ava malosi, ona sosolo lea i le "Hom" poʻo le "Ordan". A maea le gaosiga, tuu le laau i se nofoaga mafanafana.

Gau pala

O lenei manua e afaina uma vaega lanumeamata o le laau. I luga ia i latou o lanu uliuli ma se laumei lanumeamata po o le lauulu o le a vaaia. A maeʻa sina taimi, o le a foliga mai le mea e pei o le mago, o le toto o le toto ma gaʻo o le a tupu. O vaega ua aafia o le laau ua mate.

O meaʻai e mafua ai lenei faʻamaʻi o manuʻa pala. Latou te oʻo i totonu o le 'au ma latou laasia le manua. O nei pulou foi e pei o le vaalele vavao. Feeseeseaiga ua salalau e le matagi, palapala eleelea ma le toesea. Laveʻa vevela mo le atinaʻeina o le maʻi - 17-25 ° C.

O auala e faʻafefe ai ma puipuia lenei faʻamaʻi e pei ona taua i lalo: faʻaumatia meafaigaluega faigaluega ma palapala, ea le potu ma faʻaitiitia le faʻamalolo. Aua nei galo e uiga i le moli - uya e le tatau ona tupu i se mea pogisa.

Black fungus

O se filo lanu uliuli e faʻapipiʻi i mea faalilolilo o aphids, anufe paʻu ma whiteflies. O se mea malogo, e le o se mea e lamatia ai le ola o le laau, ae e pupuʻu ai pusi o laulaau, o le mafuaʻaga lea e le manava ai le "hoya", e taofi le tuputupu aʻe ma vaivai.

Togafitiga o le faʻaleagaina o faʻamaʻi. Fufulu le fugalaau ma se 'ie susū ua faʻafefiloi i le vai fasimoli ma togafitia i se mea malie.

Mealy dew

O lenei faʻamaʻi e seasea maua i totonu o le aiga. E masani ona feagai ma i latou e ola i lenei laau i totonu o greenhouses poʻo fafo. O laupepa e foliga mai e leai ni lanu paʻepaʻe e mafai ona vave solo. Ae afai e leai se mea e faia, o le a tupu aʻe nei mea seia oo ina latou nofoia le vaega atoa o le pepa.

O le foliga mai o le paʻu paʻu e fesoasoani i le malulu, faʻateleina le gaʻo ma le kulimi ma le vevela o le vevela.

Puipuiga ma togafitiga: i le tulaga o se manuʻa vaivai, tataʻesea laulaʻau mama ma faʻamaonia tuutuuga o le taofia. Afai o le faʻamaʻi o loʻo i ai i lona tulaga masani, ia faʻaaoga sauniuniga "Kvadris SC", "Topaz", "Tiovit", "Bravo".

Downy mildew

O le isi igoa mo lenei maʻi o le peronosporosis. E seasea ona aʻafia le maʻi o le uia i lenei maʻi. Latou te mafatia, e pei o se tulafono, o le Ivy e tupu i greenhouses ma i le ea fou.

I lau e foliga mai lanu samasama, lea e iu lava ina suia lanu e enaena. I lalo ifo o lauulu lauulu ua afaina, ona latou liliu ai lea i ni togitogi uliuli.

Afai e te tuʻuina mea uma i lona ala, e mautinoa lava o le samasama ma le paʻu o laulaau, ma o le a mafua le sola o le faʻamaʻi i totonu o vaʻa o le laau, lea o le a taʻitaʻia ai le uila.

Puipuiga ma togafitiga: Ia mautinoa e fufuluina le eleele aʻo lei totoina, ea hoyu ma e tatau ona e faʻamalolo maʻi lau. I le tulaga o se faʻamaʻi, togafitia le pito i lalo o laʻau ma sauniuniga "Ordan", "Khom", "Kvadris SK".

Lanu uliuli

O laulaau i lau o loʻo aliali mai i lenei faʻamaʻi o loʻo susulu ma vevela. Latou te taʻua o le stroma. E faʻapefea ona faʻalagolago le stroma i le pathogen. Ae e ui lava i nai eseesega o foliga vaaia, latou te atinaʻe vave i le vevela maualuga, maualuga maualuga ma le mumū leaga.

Togafitiga: fufulu le laau mamaʻi ma le "Kvadris SK", "Abiga-Peak", "Maxim".

Roto

Faailoga o le maʻi: o lanu mumu, lanu samasama po o le moli e aliali mai i le pito i luga o le laulaau, ma i totonu o loo i ai se mafiafia o suauʻu enaena ma moli. O le lau e liua samasama, faʻapala ona mate ai lea. O le maʻi na salalau ma alualu i luma i le maualuga ma le vevela ma le vevela o le 10-20 ° C.

Puipuiga ma togafitiga: E le talafeagai le pamuina o nei ituaiga o mea e ono gasegase i le ele, aua o le suavai i luga o laʻau e fesoasoani i le maturation o spores. Pe a fausiaina e le manaʻomia le susu o vaega pito i luga o le laau. Afai o maʻi le maʻi, ia aveese ia laʻau e aʻafia ma faʻamalo le laau ma Vectra, Kuproksat, Topaz, Vectra poʻo Bordeaux.

Fomoz

Faʻaleleia le siosiomaga mo le galo, le soona faʻamaʻi o lenei faamai - susu ma malulu le tau. O le maʻi e amata i aʻa, ona salalau solo lea i totonu o le laau. Laʻau e fai ai lanu uliuli po o le lanu moli i le ogatotonu. Ona mate ai lea o lālā ma pauu ai.

Puipuiga ma togafitiga: tauaveina le disinfection eleele "Fundazol". A maeʻa lena, ia togafitia le fale ma se sauniuniga o loʻo i ai le apamemea, ma vavae ese le uyu mo le umi o togafitiga. O isi laau uma na faʻafeiloaʻi ma ia, faʻagasologa. Lafo i luga o maʻi mama aveese e taofia ai le toe gaosia o mea malie.

Fusarium oe

O le maʻi e maua i se tasi o auala e lua: na o le aʻa e mafai ona mamae pe pala foi aʻa.

I le gase o le gaʻo afaina, latou te leiloa muamua le tau o le pale ma sosoo ai ma le sola ese. Ua gase ia vaa, ua pogisa i le tipiina o le au. Ina ia faasaoina le laau, e tatau ona vavae ese ma maua le pito i luga o le fana. I le amataga o le maʻi, o aʻa tetele e tumau pea le soifua maloloina, ma e muamua ona pala muamua tamaiti.

Afai o le eleele ma le ea e susu, ma o le vevela e maualuga atu i luga o le 18 ° C, ona matua malosi lea o le maʻi.

E te iloa? Fusarium o le a faʻaalia ia te ia i le vevela iva e pei lava o tamato ma kukama.
Puipuiga ma togafitiga: A o le totoina le laau, e tatau ona faamamā le palapala ma le lisi, faaopoopo le "Fitosporin" poo le "Trichodermin" i le palapala. I le amataga o le gasegase, togafiti faʻamaʻi ma Vectra poʻo Fundazole.

E faʻafefea ona taulimaina mea faʻamaʻi faʻapitoa o le uy, metotia e feagai ma i latou

O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaleagaina ai le gaʻo, siama, faʻamaʻi, mea faʻamaʻi ma eseese mea i fafo atu. O faʻamaʻi e mafai foi ona tupu ona o se taunuuga le lelei: O le faʻalauteleina o le vevela ma le faʻamafanafana e fesoasoani i faʻamaʻi faʻaleagaina, ma iniseti parasites e lelei i tulaga vevela ma le vevela.

I le tau faasaga i le tick ma whitefly o le a fesoasoani i le fualaau faasaina Sunmite. E aoga i laʻasaga uma o le tuputupu aʻe o manu ma e le o se mea e fai ma vaisu. O le fualaau faasaina e amata vave lava pe a uma ona faʻaaogaina ma tumau pea le malosi mo le tasi ma le afa masina.

Mai le shchitovki, mite, thrips, whitefly ma aphids ua faʻamaonia lelei i latou lava Aktara ma Actofit. O le Chervtsov e sili ona ave i le lima ma le pulumu o loo inu i le ava malosi ma pamu vaega na aafia o le laau ma sauniuniga e faavae i luga o suauu mama. Le fesoasoani lelei ma le faʻafefiloi o fualaau faasaina "Mospilan", "Confidor-maxi", "Aktara" i le 1 mg. O vailaʻau taʻitasi e tatau ona faʻamavae ese i le 330 ml o le vai, ona faʻafefiloi ai lea o mea uma.

Ina ia faʻaumatia faʻamalositino, e tatau ona e faʻamago le eleele, ona fufuluina lea i le peʻa tapaa po o le lime.

White fly

O lenei pepe e pei o se mole masani. O le mea sili ona afaina e mafua mai i le tele o tagata e inu le sua mai le laʻau o le hoy. Lafofoga matutua matutua o loʻo nofo i tua o le pepa. O laʻititi laʻititi laʻititi e faʻaalia i vaega na aafia. E le pine ae sosolo laulaʻau ma feoti.

Lulu Mumu

O lenei anufe e le sili atu i le 5 mm ma se pusa vao. O fusi o le kerupi e tafe uma i luga o le puaa ma pipii i ogalaau ma lau. Laʻau ma le vevela - o tulaga sili ona lelei mo le toe gaosia o le anufe. O le mea aupito sili ona matautia o manu o le mealybug. Ole lapisi o le iniseti e 3.5 mm ma o le lanu o le piniki mumu po o le moli. A uma ona faʻatoʻilaloina le ivy ma se mealybug, o le fugalaau paʻepaʻe e aliali mai i laulaau, ma vave ona lanu samasama lala ma paʻu'ū. Ua tupu lemu le toto fou. Sogi o le suamalie e mafai ona faʻapipiʻi i luga o meaʻai.

Laʻau mumu mumu

E mafai ona fenumiai lenei inisetila ma se tamai uila. Ia ola i le pito i lalo o lau. O vaega o le au ua aafia i le apogaleveleve mite ua ufitia i lanu samasama ma ua mate. Togi lalaga i luga o le upega tafaʻilagi i le va o laʻau ma le aʻa. Laʻau uila mumu e faʻaleleia i lalo o le vevela vevela ma le ea malulu. O le mea lea, ina ia aloese mai le faʻamaʻi pipisi i le apogaleveleve, faʻasaina le laau ile vevela.

Nematodes

O nai anufe lanu le lanu e oʻo atu i le tasi le centimita. A aʻafia le hoya i se nematode, e faia gala - faʻafefete i luga o aʻa, ma ola ai faʻamaʻi. Gauls e mafai ona eseese, o le tele e faalagolago i le maualuga o le faaleagaina ma le vaivai o le laau. Pe a afaina i le nematodes hoya e le toe tupu, o le a lanu samasama. Afai e te le faia fua tatau i le taimi, o le a mate le laau. E mafua ona o aʻa e le mafai ona tuʻuina atu le hoya i mea uma talafeagai.

O loʻo i ai foi se ituaiga o nematode pulumu. Afai latou te pipiʻiina le u, o le a tupuga mai le vaovao ma laʻau o le laau, o laulaau e faʻafefete, o le aʻa e amata ona enaena.

Poddur

O lenei iniseti papaʻe papaʻe e mafai ona oso. E i ai se meaola manu i luga o le palapala ma e aafia ai le vaega eletise o le hoya.

Aphid

Aphids e mafai ona fenumiai ma moa, ae na o le eseese lanu lanu: mai le lime i le uliuli. Ole lapisi ole adult aphid e tusa ma le 3 mm. O le iniseti e nofo i totonu o nuʻu tetele. Aphid e faʻaleagaina maʻi faʻamaʻi. Hoya, e afaina i aphids, maliu vave, o le mea autu e le o le misia o le taimi ma faʻaumatia vave le meaola.

Muamua aphid e aliali mai luga o tumutumu, lala fou ma tumutumu. E i ai foi se aphid lele ma leai se ila, e mafai ona maua i lalo o le laulaʻau le tele.

O le puipuia ma togafitiga e aofia ai le togafitia o le laau ma Iskara-bio, Aktara, ma Akarin. I se faailo itiiti o le faʻamaʻi, e tatau ona vavae ese le Ivy, ma, afai e le o salalau le aphid i totonu o le laau, faatulaga se mafanafana mafanafana ma fasimoli mo ia.

Thrips

O le matua matutua ma o latou itu e afaina ai le toe. O se iniseti matua ei ai lona tino paʻu, lua apaʻau lua ma se fagu gaʻo. TLuga o fua o le a taoto fua saʻo i le tino o laulaau, e oo atu i le 100 vaega i le taimi. E lanu uliuli ma iloa i mata le lava, lanu samasama e tupu mai i fuamoa i le lua vaiaso. I le fale, o nei meaola faalafua e tupu ma atiina ae i le tausaga atoa.

Lisi o le laʻau o le Thrips. Mai le pito i lalo o le laupepa latou te fausia ai nuʻu, ma o togitogi o loʻo i luga o le laupepa lau. E le pine ae avea le laula ma siliva ma ua oti, e leai se mea na tupu. Sogi o le suamalie e mafai ona nofo i luga o feeseeseaʻi. Pe a fuga le laau, e faʻapipiʻi foi meaola faalavela i fugalaau. Ona o lenei mea, o le a le fuga mai fatu, e le lelei, e leaga. O le faʻapupulaina o vaovao e mafua ai le maualuga o le vevela ma le maualalo o le suavai. Puipuiga ma togafitiga: Aʻo leʻi togafitia i vailaʻau, aveese uma fugalaau i luga o le laau ina ia leai se mea e maua ai meaola faalafua.

Mo le fufuluina o fualaau faasaina "Dantop", "Aktellik", "Mospilan", "Confidor-maxi", "Fitoverm", "Taitai".

Shchitovka

Laʻau o Shchitovki e faʻapipiʻi i laʻau ma laulaau o le laau ma lilo i se fuga mata, pei o se talita. E tele ituaiga o meaola o lenei pest, latou te fafaga uma i laau toto. O laulaau o le puaʻa afaina e lanu samasama i le taimi muamua, ona vevela ma oti ai. O le a mate le ivy pe afai e le faia se taimi e faʻaumatia ai mea e faʻaogaina.