Fualaau aina

Faʻamatalaga aoga e uiga i le kestrel F1 paluga. Totoina o fautuaga, faʻamatalaga eseese ma sili atu

O le beetroot o se fualaau fualaau fualaau faiʻai e ola malosi ai faʻatoʻaga, aua e sili ona lauiloa i le kukaina.

Ae ao lei amataina le totoina, e tatau ona fuafua le togi. I lenei tulaga, e tatau ona e taulai atu i tulaga o le tau o le itulagi, o le tuufaatasiga o le eleele ma uiga o le ituaiga lava ia.

O se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa o pusi anufe o Kestrel F1. I le tusiga o le a tatou mafaufau ai i le uiga o le kestrel F1 beet, ma o le a tatou aʻoaʻoina foi pe faapefea ona tupu lelei lenei ituaiga pusi.

Uiga ma faʻamatalaga o le ituaiga

O le fatu o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i se maualuga maualuga o le suka, sili atu le tofo ma le tetee atu i faʻamaʻi. O fua o loʻo i ai se foliga mafolafola ma lapotopoto ma se lamolemole lamolemole ma se aʻa itiiti. O le tasi aʻa toto e tusa ma le 200-400 g, o lona lanu lanu. E tusa lava pe a uma le gaioiga, o le maualuga o le suka i beets e tumau maualuga, ma o le seleselega e lelei mo le faia o sua. Gaosia - 6 kilokalama o le aganuu i mita taʻitasi o le totoina.

O le matua matua e 120 aso. Afai e vave totoina le paluga, ona mafai loa lea ona faʻaaogaina e avea o se tamaʻi fusi oloa. Afai o le galuega totoina na faia i le afa lona lua o Iulai, o le seleselega e mafai ona kiona seia oʻo i le kulimi ma teuina mo se taimi umi.

Faʻasologa o talaʻaga

I le taimi muamua, na ola tagata i fatu laau ina ia maua lau lanu lanumeamata, ma pe a mavae sina taimi latou te fiafia i aʻa. Eseese Kestrel e mafua mai i fualaau faisua vao na ola i Far East ma Initia ma sa aina i le fia afe tausaga ua mavae.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

Eseese Kestrel - o se tasi o ituaiga lauiloa o le vao, lea na gaosia mo le totoina i atunuu Europa ma le Iunaite Setete. I le faʻaopoopoga, i fafo atu o se tulaga maualuga o le lelei ma maualuga le maua.

Malosiaga ma vaivaiga

Eseese Kestrel o loʻo i ai faʻamanuiaga nei:

  • talia toleniga;
  • rosette o laulaau e umi, e le afaina i le seleselega;
  • tetee i le vevela;
  • Lelei teuina i le taumalulu.

O le faʻaogaina o mea e tatau ona iloa e naʻo le faʻateleina faʻaleagaina e faʻamaʻi pipisi. Ae e mafai ona puipuia lenei mea pe afai e te mulimuli i tulafono uma o le faʻaaogaina o mea taufaatoaga.

O a ma o fea e faʻaaoga ai?

O le seleselega e manaia mo le faia o sua suamalie ma meaai pepe. E le gata i lea, o aʻa e talafeagai lelei mo le gaosiga o meaʻai, faʻamaisa ma le faʻasaoina.

Laʻasaga taʻitasi i lea Laasaga

  1. O fea ma mo le fia fatu e mafai ona faʻatau? E mafai ona e faatauina fatu Kestrel i se faleoloa faapitoa pe faʻatonuina i le initaneti. O le tau o le totoina o mea i Moscow ma St. Petersburg e 3,150 rubles / 50,000 pi.
  2. Taimi faʻaleleia. E mafai ona toto le kestrel beets mai ia Me ia Iuni. O fua o fualaʻau e totoina i le ogatotonu o le tautotogo.
  3. Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai. Beets e sili le ola i totonu o se nofoaga lelei, o loʻo i ai le malamalama o le la, e leai se la susulu.
  4. O le a le mea e tatau ona avea ma eleele. O ituaiga eseese o le Kestrel o le a ola lelei i le eleele ma le le tutusa ma le vaivai o le maualuga o le eletise. E le talafeagai le oneone oneone. E le gata i lea, o le palapala e tatau ona lafoaʻi, lelei ma manava.
  5. Faʻamasinoga. Aʻo le i faʻatūina le galuega e tatau ona saunia ma le faaeteete le mea. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona togafitigaina i le maʻi oona e faʻamalo ai siama uma. Ina ia faʻaleleia le germination o mea totō, e tatau ona faʻafefiloi i le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe mo le 2 itula, ona fufulu lea i le vai ma faʻapipiʻi i luga o le ie mago mo le faʻamamaina lelei.

    Totoina o fatu e faapenei:

    • O le loloto o le lulu e 2 cm. O le mamao o le 2-3 cm e tatau ona tumau i le va o fatu, ma i le va o laina - 20-30 cm.
    • Salu fatu ma se palapala o le eleele - 3-4 cm.
    • Faʻamamaʻi le pito i lalo ina ia mafai ai ona faʻasao ese le ea.
    • Lafoaʻi le palapala i le vaeluaina ma le vai mafanafana.
    • Laʻau ufiufi i le afifi palasitika, lea e tatau ona tatala i aso uma e puipuia ai le faʻasalaga.
    • O le taimi lava e fai ai le 2 laʻau i luga o le totogo, e mafai ona faia se togi ma faʻapipiʻi i totonu o le eleele.
  6. Lulu O le maualuga o le taumafanafana mo le totoina o laau e 20-24 tikeri.
  7. Faʻasa. Mo le atinaʻeina o toniga, aʻa o aʻa e manaʻomia ai le susu; o le mea lea, e tatau ona faia le vai i taimi uma, e faʻaaoga ai le mafanafana ma le suavai. O laau laiti e susu i le vaiaso i le afiafi, ma tagata matutua i lea vaiaso i lea vaiaso, 1.5-2, e faalagolago lava i tulaga o le tau.
  8. Laʻei pito sili. I le taimi muamua, o le tuputupu ae ma le atinaʻeina o laau e manaʻomia ai le gaʻo, ma mulimuli ane latou faia faʻatasi ma le paluka, fuamasi ma le pulu. O le taimi lava e faia ai laulaau, e mafai ona e faʻafefeina laau i se vaifofo o mullein infusion (1: 8).

    Kestrel tali lelei i laei foliar. I le taumafanafana, e mafai ona e faʻafefeina le laau mai le susu i luga o laʻau ma se vaifofo o le apocide. Ina ia faia lenei mea, ia faʻamavae le 2 g o le apoic acid i le 10 lita o le vai. I le taumafanafana, e faʻafefeteina laʻau i vai masima (20 g o meaʻai masani i le 10 lita o le vai).

  9. Luga ma matala. A uma le afiafi faʻafefete i le taeao, e tatau ona fai le palapala. Faia lenei mea e le loloto tele (2-3 cm). O lenei faiga o le a taofia ai le faʻavaeina o se palapala ile eleele, ina ia mafai ai e aʻa ona maua le okesene. E fautuaina foi Hilling i soo se 20 aso. Ina ia faia lenei mea, ia e tataʻi sina eleele, ona sasaa lea i le tasi itu ma le isi itu o le vao.
  10. Faʻasalaga O se faiga taua tele lenei, e mafai ai ona tumau pea le susu ile palapala mo se taimi umi. Mo nei faʻamoemoega, e talafeagai lelei lanu, peʻa, vaomago ma isi laau. O le mafiafia o le faaputuga papaa e 5-7 cm.

Seleseleina

E tatau ona amata le seleselega pe a amata lanu samasama lau, mago ma pau i le eleele. Afai e tupu lenei mea i totonu o le vaiaso, ona oʻo loa lea i le taimi e eli ai beets. O lenei mea e tatau ona maeʻa ma lelei i le aoauli. Faʻaaogaina se vaitusi, pry laitiiti le eleele, aveese le aʻa ma alu e malolo ile moega o togalaau. Le isi e tatau ona e tipiina laulaau, ma totoe ai le itiiti ifo ma le 2.5 cm le 'aʻa, lulu mai toega o le eleele ma faʻagasolo i le fesuiaiga.

Teuina

O aʻa sauniuni e tatau ona tuʻuina e faʻagogo i lalo o se taualuga poʻo totonu o se potu vaʻaia. Naʻo le taimi lava lea e mafai ai ona faʻaaogaina le fualaau aina i le nofoaga o le a teuina ai i le malulu o le 90% ma le vevela o le 0- + 2 tikeri.

Mo aʻa e totō laau talafeagai laupapa poʻo palasitika. Mo se teuina sili atu, e tatau ona fufuluina i oneone.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e faatatau i lenei ituaiga meaola

O le mea e mafaufau i ai o loʻo feagai ma faʻamaʻi nei:

  • cercosporiosis;
  • paʻu paʻu;
  • le fiafia;
  • rhizoctoniosis.

O le parasite autu lea e afaina ai beets o le lele lea. Ina ia aloese mai lenei mea, i le tautotogo e te manaomia e vai ai laulaau o le laau ma se vaifofo o masima. E osofaia foi pusi e pipi. Ina ia foia, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o fualaau, mo se faataitaiga, Phyto-farm. A mavae le 2 vaiaso, pe a uma ona faʻaaogaina fualaʻau aʻa e mafai ona faʻaaoga i meaai.

I luga o la tatou 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e maua tala o loʻo taua i lalo e uiga i ituaiga o meaʻai:

  • Wodan F1;
  • Maota;
  • Pablo F1;
  • Mulatto;
  • Detroit;
  • Bordeaux 237.

Puipuiga o faafitauli eseese

O fua puipuia nei e fesoasoani i le puipuia o faafitauli eseese:

  1. I le puipuia o beets mai le palapala, e le tatau ona faatagaina le gaogao o le eleele.
  2. Afai o lau o le a vave faʻagogo ma vevela, ona mafua ai lea o le leai o le faʻamautu lelei, lea e tatau ona faʻatino 1-2 taimi i le vaiaso.
  3. Fualaau faisua laititi ma vaivai. O le taunuuga lenei o le le lava o laau toto, o le mea lea e tatau ai ona faʻaauau le fausiaina o meaai.

O le Beetroot Kestrel F1 o se togalaau ola maloloina ma lelei e mafai ona ola i totonu o se togalaau fualaau aina e aunoa ma ni faafitauli. Ma e ui o le ituaiga e maualuga-gaosia, o na taunuuga e mafai ona ausia pe a fai e tausia uma faiga faʻapisinisi.